-
Στα @@ σας [ ], αλλά προσωπικά σε μια τέτοια διένεξη περι κωλοπαιδισμού και 'Αγιούσας' και αδιαμφισβήτητου ταλέντου, είχα πιάσει κουβέντα με ένα συμφοιτητή και κατέληξε κολλητός μου. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους άνω 3 χαρακτηρισμούς, τώρα αν είσαι ή δεν είσαι λάτρης του δεν ξέρω αν παίζει και πολύ σημασία (πλέον).
Και τότε και τώρα έγερνα προς Προστ, χωρίς όμως να κάνω βουντου στο Σέννα όταν έβλεπα αγώνες του και να μη παραδέχομαι την κλάσση του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το 1989 φαίνεται ένα αγωνιστικό συμβάν ενώ το 1990 υπήρχε εκπεφρασμένη πρόθεση του Σέννα πριν τον αγώνα να βγάλει εκτός τον Προστ. Από εκεί και πέρα οι παραισθήσεις του περί Θεού κλπ τον ανυψώνουν σε άλλο επίπεδο αστειότητας. Τεράστια ταλέντο φυσικά αλλά αντιπαθέστατος σαν εικόνα στα μάτια μου που νόμιζε πως είναι το δώρο του θεού στην F1. Το είχε πει και ο Ιρβάιν αυτό αν θυμάμαι καλά όταν ο Σέννα τον καρπάζωσε επειδή τόλμησε να τον προσπεράσει.Aστειος εισαι εσυ που τολμας να κοροιδεψεις τα θρησκευτικα πιστευω ενος ανθρωπου.
Και καλα εκανε που τον εβγαλε εκτος τον προστ γιατι η θεση εκκινησης επρεπε να αλλαξει.
-
Κι εσύ θρησκόληπτος; Δεν μου κάνει εντύπωση...
ΥΓ: Τις αστειότητες που έλεγε κορόιδεψα, όχι τα πιστεύω του.
-
Το να θεωρεις γελοια μια κατασταση που δεν βλαπτει κανεναν (για τον Senna και τον καθε Senna αυτα που ελεγε και πιστευε ηταν κατι εσωτερικο, προσωπικο και ψυχικο) ειναι τουλαχιστον ηλιθιο παρολα αυτα.
Αν προσπαθει να σου αλλαξει την ζωη τοτε να το καταλαβω, αν απλα προσπαθει να βελτιωσει την ψυχικη του - και οχι μονο - ισορροπια και υγεια, ο καθε ενας ας το κανει οπως του αρεσει. Ειτε αυτο ειναι μεσω της θρησκειας, της γιογκα, της περισυλλογης ή της επιστημης. Αν εσυ δεν θες να τα ακουσεις, κλεινεις τα αυτια σου.
Και οι κομουνιστες που ακους εσυ, γελοιοτητες λενε κατα την κριση πολλων, αλλα τις υπερασπιζεσαι. Και μαλιστα σε αυτον τον -πολιτικο και κοινωνικο- τομεα, ολα αυτα εχουν επιδραση στην ζωη την δικη σου και ολου του κοσμου. Αυτα που ελεγε/εκανε/πιστευε ο Senna κι ο καθε Senna, δεν νομιζω οτι επηρεαζαν εσενα κι εμενα.
-
Όπως έχεις δικαίωμα να θεωρείς χαζομάρες αυτά που πιστεύω, έτσι έχω κι εγώ δικαίωμα να θεωρώ χαζομάρες όσα πιστεύει κάποιος άλλος. Ειδικά όταν βγαίνει και λέει πως πιστεύει ότι τον καθοδηγεί ο θεός και για αυτό νικάει. Τουλάχιστον γραφικό... Δικαίωμά του να τα λέει, δικαίωμά μου να γελάω με αυτά. Θες να πιστέψεις (όχι εσύ, γενικά), πίστευε όπου θες και μπράβο σου. Μην μας πρήζεις όμως στις δηλώσεις μετά. Δεν θυμάμαι κανέναν άλλον πιλότο να προσπαθεί να το παίξει ανιψιός του θεού. Στην τελική πιστεύω ότι το έκανε για PR καθώς ήξερε πως κάτι τέτοια περνάνε πολύ στην Βραζιλία. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημά μου. Η συμπεριφορά του στην πίστα τον έκανε αντιπαθή σε μένα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εσύ θρησκόληπτος; Δεν μου κάνει εντύπωση...ΥΓ: Τις αστειότητες που έλεγε κορόιδεψα, όχι τα πιστεύω του.
Αστειοτητες ειναι για εσενα, για εμενα δεν ειναι. Το οτι εγω δεν ανακατευω τοσο το Θεο στα επαγγελματικα μου δεν σημαινει οτι οσοι το κανουν ειναι γελοιοι. Οταν μιλαμε για θεματα πιστης δεν χωραει η επιστημονικη λογικη, για να λεμε οτι ειναι γελοιο κατι που λεει καποιος πιστος ή οχι.
-
Ο χρήστης ttc έγραψε:
Κι εσύ θρησκόληπτος; Δεν μου κάνει εντύπωση...
ΥΓ: Τις αστειότητες που έλεγε κορόιδεψα, όχι τα πιστεύω του.
Αστειοτητες ειναι για εσενα, για εμενα δεν ειναι. Το οτι εγω δεν ανακατευω τοσο το Θεο στα επαγγελματικα μου δεν σημαινει οτι οσοι το κανουν ειναι γελοιοι. Οταν μιλαμε για θεματα πιστης δεν χωραει η επιστημονικη λογικη, για να λεμε οτι ειναι γελοιο κατι που λεει καποιος πιστος ή οχι.
O Βασίλης στο νήμα 'περί εξέλιξης' θα εκτιμήσει πολύ τη βοήθειά σου!.. τράβα!.. να πάρει παράταση η πλάκα!..
-
βεβαια αν ο μακαριτης ειχε τρεξει εστω και 1μετρο με ferrari, θα χαρακτηριζοταν ανετα Θεος.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βεβαια αν ο μακαριτης ειχε τρεξει εστω και 1μετρο με ferrari, θα χαρακτηριζοταν ανετα Θεος.Ε καλα, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Πρωταθλητες στην κωλοτουμπα οι φεραρικοι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βεβαια αν ο μακαριτης ειχε τρεξει εστω και 1μετρο με ferrari, θα χαρακτηριζοταν ανετα Θεος.Θεός οδηγικά φυσικά και ήταν, όπως ήταν και ο Προστ ή ο Σουμάχερ. Όμως και για τον Γερμανό που έχει κερδίσει άπειρους αγώνες με την Ferrari την χειρότερη άποψη έχω. Αυτά για να μαθαίνεται μπαλίτσα όσοι νομίζετε ότι είναι οπαδικό το θέμα.
-
http://www.mclaren.com/formula1/blog/em ... the-heart/
And then my crew chief suddenly came on the radio: 'Emmo, come in,' he said.
That was a very unusual instruction, especially during a flat-out full-tanks run, so I asked, 'Why, is there something wrong with the car?'
'No, no, no, just come in now please,' he repeated.
So I backed off, drove down the pitlane, brought the car to a stop in front of the Penske garage, and said, 'What’s the matter, guys?'
'Your wife wants to speak to you on the phone,' my crew chief said.
I felt a terrible coldness in the pit of my stomach. I assumed that something dreadful must have happened to one of our children – I could think of no other reason why my wife’s call was being treated by the crew as so urgent. So I jumped out of the car and sprinted across the pit apron to the garage, where one of the guys was holding the phone in his extended hand, ready for me to take the handset from him.
'What is it? Is it one of the kids?' I asked my wife.
'No,' she said, 'it’s Ayrton. He’s been killed at Imola today.'
-
-
Για παντα στην καρδια και στο μυαλο μας.
-
δεν πιστευω αθλητης να εχει αγαπηθει τοσο πολυ ακομα και μετα τον θανατο του.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
δεν πιστευω αθλητης/πιλοτος να εχει αγαπηθει τοσο πολυ ακομα και μετα τον θανατο του. -
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3080 ... -birthday/
Hi Ayrton,
54 years ago, nobody knew the legendary proportions your name would take on. And how could they? You were just one of the many babies that were born in São Paulo every day. It's a crazy city, that hasn't changed. Just as Interlagos hasn't changed. It's all a bit more modern, but two steps out of the main gate and you're in a different, much less fortunate place. It's still the same, no matter how much you wanted it to change.
Today we're driving with turbo engines again. Not the nuclear bombs you guys drove in the eighties, though. Not the 1,500 bhp, magnesium dripping, fire spitting, insane things you had bolted to the back of your car. You see, we're kind of keen on efficiency these days. And these engines are space age. This is the stuff of engineering dreams. They're just a bit too quiet, really. But that's going to change. Bernie said so, so it's going to happen. You know damn well that if Bernie sets his mind to something, it will be done. It will be like that until he's gone.
You're still very much in people's minds, Ayrton. Frank Williams still has your logo on his cars. I don't think he's ever gotten over your accident. But you're being remembered in different ways. People still talk about you. Your brilliant race in Monaco '84 and how it was red flagged. And how angry you were. But also your amazing first lap at Donington. People still get nostalgic about that, you know. Also, your battle with Alain Prost. It's often talked about, when a top team puts two big names in the same car. The comparison never really works but they just love talking about you.
Formula 1 has changed a lot since you've been gone. Your accident was terrible but also the last one in its form. The cars are unbelievably safe now. In the past 20 years, we've seen massive crashes, where drivers had nothing more than a DNF behind their name. Like the one with a Polish guy, who crashed into the wall at Montreal, travelling on the bad side of 150 mph. We all thought about your Imola crash for a second but Robert Kubica only had to miss one race. And there are many more stories like this. Drivers forget how dangerous Formula 1 can be. Once in a while though, there's a reminder. But thankfully never as horrific as the one on that awful weekend in 1994.
We miss you Ayrton. I wonder what you'd be doing if you had just gotten out of the car at Imola. Would there have been more World Championships? Would you have become a Team Principal, like Prost did? Would you have concentrated on your work for the Senna Foundation? Would you have left the sport, or carried on way past your forties, like Michael Schumacher did? He broke all the records, Ayrton. You knew him as a cocky young German but he went on to win seven titles. And now he's in a coma, after a skiing accident. We're all hoping that he'll wake up. I'm sure you would have visited him, no matter how your relationship would have been.
This should have been your 54th birthday but instead we're remembering your accident, almost 20 years ago. You're still part of Formula 1 and life in Brazil in general.** If it's true that a person dies twice, once when his heart stops and a second time when he's forgotten, you'll live forever.**
-
Πολύ ωραίο κείμενο.
Πάντα στην μνήμη μας
-
Όντως...
-
-
Ayrton Senna