-
Καλησπέρα σε όλους
Πριν δύο εβδομάδες αγόρασα ένα καινούριο Yaris Turbo Diesel 1400 κυβικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη σε όλα τα επίπεδα, καθώς με το που το πήρα, έκανα ένα «άγριο» ταξίδι υπό άσχημες καιρικές συνθήκες σε Αιτωλοακαρνανία-Ευρυτανία και το αμάξι δεν κόλωσε πουθενά. Έχει ένα μικρό θέμα μόνο, που ακόμα δεν έχω εντοπίσει πού οφείλεται και στην αντιπροσωπεία δεν έχουν ξαναακούσει κάποιο ίδιο πρόβλημα:
Το ραδιόφωνο παρουσιάζει κάποιες «βυθίσεις» στον ήχο κατά μέσο όρο 4-5 φορές στα 7 χιλιόμετρα που διανύει. Μού είπαν να απενεργοποιήσω την ASL (Automatic Sound Levelling) λειτουργία, καθώς και την αυτόματη αναζήτηση σταθμών (που είναι πολύ εξυπηρετική ειδικά στην επαρχία) και να δοκιμάσω. Πάλι τα ίδια. Μετά, μού πρότειναν να απενεργοποιήσω το Bluetooth, μήπως τυχόν και επηρεάζει. Το πρόβλημα εμμένει.
Κατόπιν, παρατήρησα με το σύζυγό μου ότι ίσως το θέμα δεν είναι ότι μειώνεται η στάθμη του θορύβου, αλλά ότι η αίσθηση μοιάζει σαν να μειώνεται το Tremble ή το Bass από τις ρυθμίσεις του ήχου. Μπορεί και όχι, αλλά ψάχνουμε να εντοπίσουμε τη ρίζα του θέματος. Το περίεργο είναι ότι το πρόβλημα κατά 99% δεν παρουσιάζεται όταν ακούμε μουσική από USB.
Θα ήθελα να μου πείτε αν τυχόν έχετε ξανα-αντιμετωπίσει αντίστοιχο θέμα σε Yaris ή σε άλλο αυτοκίνητο και πώς το χειριστήκατε το θέμα. Σε ξένα forums μόνο βρήκα κάποιες ιδέες, όπως bad rca cords going to amp, defective radio, short-circuit in the buttons, defective volume knob.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. -
Καλησπέρα σε όλους
Πριν δύο εβδομάδες αγόρασα ένα καινούριο Yaris Turbo Diesel 1400 κυβικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη σε όλα τα επίπεδα, καθώς με το που το πήρα, έκανα ένα «άγριο» ταξίδι υπό άσχημες καιρικές συνθήκες σε Αιτωλοακαρνανία-Ευρυτανία και το αμάξι δεν κόλωσε πουθενά. Έχει ένα μικρό θέμα μόνο, που ακόμα δεν έχω εντοπίσει πού οφείλεται και στην αντιπροσωπεία δεν έχουν ξαναακούσει κάποιο ίδιο πρόβλημα:
Το ραδιόφωνο παρουσιάζει κάποιες «βυθίσεις» στον ήχο κατά μέσο όρο 4-5 φορές στα 7 χιλιόμετρα που διανύει. Μού είπαν να απενεργοποιήσω την ASL (Automatic Sound Levelling) λειτουργία, καθώς και την αυτόματη αναζήτηση σταθμών (που είναι πολύ εξυπηρετική ειδικά στην επαρχία) και να δοκιμάσω. Πάλι τα ίδια. Μετά, μού πρότειναν να απενεργοποιήσω το Bluetooth, μήπως τυχόν και επηρεάζει. Το πρόβλημα εμμένει.
Κατόπιν, παρατήρησα με το σύζυγό μου ότι ίσως το θέμα δεν είναι ότι μειώνεται η στάθμη του θορύβου, αλλά ότι η αίσθηση μοιάζει σαν να μειώνεται το Tremble ή το Bass από τις ρυθμίσεις του ήχου. Μπορεί και όχι, αλλά ψάχνουμε να εντοπίσουμε τη ρίζα του θέματος. Το περίεργο είναι ότι το πρόβλημα κατά 99% δεν παρουσιάζεται όταν ακούμε μουσική από USB.
Θα ήθελα να μου πείτε αν τυχόν έχετε ξανα-αντιμετωπίσει αντίστοιχο θέμα σε Yaris ή σε άλλο αυτοκίνητο και πώς το χειριστήκατε το θέμα. Σε ξένα forums μόνο βρήκα κάποιες ιδέες, όπως bad rca cords going to amp, defective radio, short-circuit in the buttons, defective volume knob.
Καλησπέρα σε όλους
Από cd επίσης εμφανίζεται? Αν όχι τότε φταίει το σήμα.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Θα το ελέγξω! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
-
Είχα παρόμοιο πρόβλημα σε polo και είχα δοκιμασει τα πάντα.Ακομη και στην αντιπροσωπεία προσπάθησαν να το λύσουν χωρίς αποτέλεσμα.Οταν έπαιζε CD το έκανα πολύ σπάνια αλλα αυτο σήμαινε πως δε φταίει η κεραία.Τελικα λύθηκε όταν άλλαξα πηγή με μια εργοστασιακή πάλι αλλα διαφορετικη απο αυτη που είχα και δεν το ξαναεμφάνισε.Επειτα απο λίγο καιρό που είχα πλέον βεβαιωθεί ότι είχε πάψει πλέον το πρόβλημα αρχισα τα πειράματα με την προηγούμενη.Και τα 2 στην πίσω πλευρά έχουν επάνω τους μια ασφάλεια.Μολις εβαλα στο παλιό την ασφάλεια του καινούργιου,βουαλα.Τελειως ακυρο αλλα σίγουρα αυτο έφταιγε.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Είχα παρόμοιο πρόβλημα σε polo και είχα δοκιμασει τα πάντα.Ακομη και στην αντιπροσωπεία προσπάθησαν να το λύσουν χωρίς αποτέλεσμα.Οταν έπαιζε CD το έκανα πολύ σπάνια αλλα αυτο σήμαινε πως δε φταίει η κεραία.Τελικα λύθηκε όταν άλλαξα πηγή με μια εργοστασιακή πάλι αλλα διαφορετικη απο αυτη που είχα και δεν το ξαναεμφάνισε.Επειτα απο λίγο καιρό που είχα πλέον βεβαιωθεί ότι είχε πάψει πλέον το πρόβλημα αρχισα τα πειράματα με την προηγούμενη.Και τα 2 στην πίσω πλευρά έχουν επάνω τους μια ασφάλεια.Μολις εβαλα στο παλιό την ασφάλεια του καινούργιου,βουαλα.Τελειως ακυρο αλλα σίγουρα αυτο έφταιγε.Ευχαριστώ πάρα πολύ, απλως θέλω να διευκρινίσω κάτι. Όταν λες πηγή, εννοείς την μπαταρία του αμαξιου? Οι ανθρωποι απο την αντιπροσωπεία μου αλλαξαν το ραδιοφωνο, αλλα το πρόβλημα συνεχιζεται σταθερά.
-
Πηγή=η μονάδα του ραδισιντί.
-
Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε στο ραδιόφωνο τις λειτουργίες ΤΑ (traffic announcement) ή και το TP. Σε ένα Fiat Punto που είχα παλαίοτερα με εργοστασιακό R/Cd χαμήλωνε ο ήχος του κάθε 5 λεπτά περίπου. Όταν έβγαλα το ΤΑ έπαψε το πρόβλημα.
"Βύθιση" ήχου στο ραδιόφωνο / Radio volume decrease Yaris