-
Εννοείται ότι για όλες τις κινήσεις μου από εδώ και πέρα συμβουλεύομαι το δικηγόρο μου!
-
Κ του λες ξεκαθαρα οτι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα του ζητησεις κ τα εξοδα σου (δικηγορο κλπ) αν σε αναγκασει να το προχωρησεις το θεμα.
-
Μία παρόμοια ιστορία είχα και εγώ.
Το 2008 Σεπτέμβριος, είχα ένα Υ10 1.100 cc του 79 παρκαρισμένο στην αλάνα, περίπου παροπλισμένο με ένα πωλητήριο 300Ε, με παίρνει ένα έμπορος κ.Γιάννης τηλέφωνο και μου λέει θέλω να το αγοράσω, πάει την επομένη η γυναίκα μου (ήταν στο ονομά της) στην αστυνομία της Περαίας, ενω την είχε πει στην αρχή για το ΚΕΠ και κάνει απλώς εξουσιοδότηση πώλησης στο όνομα του έμπορα παίρνοντας από αυτόν μια υπευθηνη δήλωση αγοράς έναντι 300 Ε κσι ότι έχει αυτός την ευθήνη για ότι συμβεί κ.τ.λ, εγώ δεν ήξερα τίποτε και στο τηλέφωνο που μιλήσαμε στην αρχή διαφώνησα μαζί του για την διαδικασία αλλά στο τέλος αφού με είπε ότι αυτή είναι η πάγια τακτική των εμπόρων πείστηκα και η πώληση έγινε, ή έτσι νόμιζα.
Τον Νοεμβριο του ίδιου έτους μου έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας, λέω εντάξει δεν το περάσανε ακόμη στο όνομα του νέου αγοραστή, τον παίρνω τηλέφωνο και έρχεται και παίρνει τα τέλη από το σπίτι, το πούλησες του λέω; ναι σε μιά κοπέλα μου λέει, ΟΚ ησύχασα, έτσι νόμιζα.
Τον Μάιο του 2009 κάνω το Ε1 χρήσης του 2008, βάζω την υπεύθηνη δηλωσή του μέσα (όπου υπήρχαν τα στοιχεία του ) και τα πάω στην ΔΟΥ, τσουπ τον Νοέμβριο το χαρτάκι των τελών κυκλοφορίας, τρελάθηκα με ζώσανε τα φίδια , δεν κράτησα και τα στοιχεία του, στο τηλέφωνο δεν απαντούσε, τι να κάνω ο μαλάκας, βάζω την ουρά στα σκέλια και πάω στο εισόδημα της ΔΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ να με βγάλουν μια φωτοτυπία της υπευθηνης δήλωσης του που την είχα καταθέσει με το Ε1, αφού η πρώτη υπάλληλος με στόλισε δικαίως για την αφέλιά μου και με είπε ότι είμαι εντελώς ακάλυπτος (ευτυχώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τεκμήρια διαβίωσης για τα μικρά κυβικά) μια άλλη υπάλληλος με βοήθησε και στα γρήγορα με βγάζει μια φωτοτυπία της δηλωσής του π___στη εμπόρου, βρίσκω από τα στοιχεία ένα τηλέφωνο το οποίο ήταν του μεγάλου αδελφού του που ήταν γιατρός, τον παίρνω τηλέφωνο του λέω την ιστορία και του τα χώνω χοντρά για το αδελφάκι του, ο γιατρός πέφτει από τα σύνεφα και προς τιμή του σε μισή ώρα με παίρνει ο έμπορας καπλουρίζοντας ότι του αναστάτωσα την οικογεννειακή του γαλήνη, ότι είναι έντιμος άνθρωπος και άλλες παπαριές και με υπόσχεται ότι επειδή δεν μπορεί να το πουλήσει θα καταθέσει τις πινακίδες.
Όντως κατέθεσε τις πινακίδες γιατί δεν ξαναήρθανε τέλη κυκλοφορίας.
Το 2011 ένα μεσημέρι με λέει η γυναίκα μου ότι την πήρε τηλέφωνο ο έμπορας και την παρακάλεσε να του κάνει μια εξουσιοδότηση για να πάρει πίσω τις πινακίδες και για περάσει ΚΤΕΟ γιατί βρήκε πωλητή, το σκέφτηκα από εδώ το σκέφτηκα από εκει λέω δε γαμείς αν είναι να ξεμπερδέψω (γαμώ τα 300 Ε) του κάνει την εξουσιοδότηση και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΠ Πυλαίας και μάλιστα το αγόρασε Ιταλός υπήκοος, ΟΥΦ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑ.
Παιδιά δώστε ιδιαίτερη προσοχή όχι υπεύθηνες δηλώσεις, όχι εξουσιοδοτήσεις, μόνο ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις σε ΚΕΠ (αν ισχύει πλέον ) ή στο μεταφορών & συγκ/ων -
οι εμποροι συνηθωσ δεν τα αγοραζουν στο ονομα τους και κρατανε τη δηλωση. Οταν παρουσιαστει πελατης τοτε βασει δηλωσης κανουν μεταβιβαση απο τον αρχικο ιδιοκτητη απ ευθειας στον τελικο πελατη. Αποτελεσμα?.. οι 'εμποροι', δεν φαινονται πουθενα και τα λεφτα ειναι μαυρα. Το ιδιο μπορει να κανει και ενας ιδιωτης.
Σας παρακαλώ κάποιος να με κατατοπίσει.Δε μεταβιβάζει αμαξι