-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Ακούει κανείς που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 500€ το μήνα?????.... (...αν δεν είναι ήδη άνεργος!).
(...μπροστά στο πληκτρολόγιο είναι όλοι επαναστάτες!..).Αυτοί ειδικά πρέπει να επαναστατήσουν. Οι βολεμένοι γιατί να επαναστατήσουν;
-
...απ' αυτούς ΔΕΝ έχει εδώ μέσα!..
-
Αποθεωση ολων ηταν αυτο που εζησα σημερα. Η αλλη ξυνει το μουνι της ολη τη βδομαδα επι χρονια. Επινα καφε με τον φιλο μου το πρωι κ τον παιρνει τηλ η δικια του 'ελα σπιτι να με παρεις να παμε στα μαγαζια' !!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές τη Κυριακή και τις χρησιμοποιούν οι περισσότεροι συμφορουμίτες, δεν τους βλέπω όμως να μη στηρίζουν πχ τα περίπτερα και τα ψιλικά ή τα βενζινάδικα.
Σχετικά με το φαρμακείο, αγοράζω στις 10 το βράδυ φάρμακα που δεν μπορούσα να βρω πουθενά κι από το να ψάχνω για διανυκτερεύον, πάω σε αυτόν. Στο τέλος της ημέρας, αυτός παίρνει τα χρήματα/κέρδος κι όχι κάποιος άλλος. Τι δε καταλαβαίνεις?
Αυτές όμως είναι οικογενειακές και τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της γειτονιάς και γουστάρουν και κάθονται Κυριακή για να βγάλουν το κάτι παραπάνω. Δε τους κατηγορώ. Αν όμως απασχολούσαν προσωπικό και το ανάγκαζαν (έμμεσα συνήθως) να δουλεύει και Κυριακή, τότε ναι Well, αυτό πάνε να κάνουν τώρα οι επιχειρηματίες με αυτό το μέτρο, δουλεύουν που δουλεύουν σαν τα σκυλιά οι υπάλληλοι 6 μέρες την εβδομάδα για >8 ώρες και με λιγότερο από τον βασικό. Ποιος θα σηκώσει κεφάλι στο αφεντικό του και θα πει ΟΧΙ δε θα δουλεύω την Κυριακή. Και δε μιλάμε για φαγάδικα και βενζινάδικα φυσικά.
-
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα (...ελπίζω 'αύριο' θα γίνει χειρότερη!..) και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την αλλάξει!..
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα (...ελπίζω 'αύριο' θα γίνει χειρότερη!..) και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την αλλάξει!..Από μόνος του κανείς δεν μπορεί. Εκτός αν είναι ο Πρωθυπουργός ή ένας Στρατηγός που επιβάλει χούντα. Όμως όλοι μαζί μπορούμε. Έδωσα το παράδειγμα του Carrefour Αν. Θεσ/νίκης σήμερα. Αν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι έριχναν ένα μεγαλοπρεπές ΑΚΥΡΟ στα αφεντικά θα σου έλεγα τι θα γίνονταν...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γενικά, το μέτρο ΔΕΝ είναι καλό. Είτε για τον εργαζόμενο στα εμπορικά, είτε για τον μαγαζάτορα που δεν έχει ή δεν μπορεί να απασχολήσει προσωπικό.Το μόνο που ΕΙΝΑΙ το μέτρο είναι ο θάνατος, σε λίγο καιρό, του μαγαζάτορα, της μικρής επιχείρησης και του προσωπικού που αυτή απασχολούσε. Ο στόχος τους είναι μόνο αυτός, δεν είναι ούτε η ανεργία ούτε τίποτα από όσα ευαγγελίζονται.
Ακούει κανείς που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 500€ το μήνα?????.... (...αν δεν είναι ήδη άνεργος!).
(...μπροστά στο πληκτρολόγιο είναι όλοι επαναστάτες!..).Τι θες να πεις με αυτό? Αν θες να πεις ότι αυτοί που θα εργάζονται Κυριακές θα έχουν και μεγαλύτερες απολαβές, το ξαναλέω, είσαι βαθιά νυχτωμένος. 500 έπαιρναν, 500 θα παίρνουν 'και εάν τους αρέσει'. Εάν αυτό φαίνεται δυσνόητο, θα το ξαναγράψω κάποια στιγμή και παρακάτω μπας και το εμπεδώσουμε.
Παρεπιπτόντως, μέχρι προχτές η γυναίκα μου ήταν άνεργη, οπότε για τις επαναστάσεις και τα πληκτρολόγια κράτα και μια πισινή. Δεν ήξερα ότι πρέπει να βγώ στα βουνά να το παίξω Τσε Γκεβαρα για να μπορώ να πω την άποψη μου και αυτό που θεωρώ ηθικό και καλύτερο για το σύνολο. Και πίστεψε με όταν θα έρθει η ώρα I will put my money where my mouth is όπως λένε και τα αμερικανάκια, αντιθέτως από κάτι τιγράκια και κάτι νικολάκηδες που ζουν στην ψευδαίσθηση τους ότι είναι από την πλευρά των 'εχόντων' (και το πιθανότερο είναι ότι και αυτοί θα πράξουν αναλόγως - από την ανάποδη όμως)
-
κανει μπαμ οτι οσοι το στηριζουν εμμεσως λενε 'να δουλευουν κυριακες οι αλλοι,εκτος απο μενα για να μπορω να απολαμβανω εγω την εργασια τους'
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
κανει μπαμ οτι οσοι το στηριζουν εμμεσως λενε 'να δουλευουν κυριακες οι αλλοι,εκτος απο μενα για να μπορω να απολαμβανω εγω την εργασια τους'Κι αυτό είναι ντροπή!
-
Ότι είναι βολικόν είναι και ηθικόν!
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
...και κάτι νικολάκηδες που ζουν στην ψευδαίσθηση τους ότι είναι από την πλευρά των 'εχόντων' (και το πιθανότερο είναι ότι και αυτοί θα πράξουν αναλόγως - από την ανάποδη όμως)Δε καταλαβαίνω το σχόλιό σου?
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως δεν σκέφτηκα 'οκ, έτσι με βολεύει εμένα οποτε στα παπάκια μου' .... πως να το κάνουμε είναι απλά θέμα ΗΘΙΚΗΣ. Κάποια στιγμή, θα καταλάβετε ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να πάψουν αν μας τον φερμάρουν και να έχουμε ΟΛΟΙ τα αγαθά και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε να έχουμε, είναι να νοιαζόμαστε ΜΟΝΟ για ΟΛΟΥΣ (γιατί μέσα στο 'όλοι' συμπεριλαμβάνεται και το 'εμείς') και όχι για το γ.....νο το τομάρι μας. Μέχρι τότε καλά γ.....σια!
Είναι απαράδεκτο να υποχρεώνεις σε κάποιον πως να πράξει με τέτοια επιχειρήματα, τάχα μου ηθικής, και πως να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του.
Το 'δεν έχουμε χρόνο για ψώνια μέσα στην εβδομάδα και βόλεψε αφάνταστα η σημερινή ημέρα', πως να το εξηγήσω?
Τόσο περίεργο είναι ρε πούστη μου?
-
Νίκο δεν σκέφτεσαι τους άλλους. Αυτό είναι το πρόβλημα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...και κάτι νικολάκηδες που ζουν στην ψευδαίσθηση τους ότι είναι από την πλευρά των 'εχόντων' (και το πιθανότερο είναι ότι και αυτοί θα πράξουν αναλόγως - από την ανάποδη όμως)
Δε καταλαβαίνω το σχόλιό σου?
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως δεν σκέφτηκα 'οκ, έτσι με βολεύει εμένα οποτε στα παπάκια μου' .... πως να το κάνουμε είναι απλά θέμα ΗΘΙΚΗΣ. Κάποια στιγμή, θα καταλάβετε ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να πάψουν αν μας τον φερμάρουν και να έχουμε ΟΛΟΙ τα αγαθά και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε να έχουμε, είναι να νοιαζόμαστε ΜΟΝΟ για ΟΛΟΥΣ (γιατί μέσα στο 'όλοι' συμπεριλαμβάνεται και το 'εμείς') και όχι για το γ.....νο το τομάρι μας. Μέχρι τότε καλά γ.....σια!
Είναι απαράδεκτο να υποχρεώνεις σε κάποιον πως να πράξει με τέτοια επιχειρήματα, τάχα μου ηθικής, και πως να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του.
Το 'δεν έχουμε χρόνο για ψώνια μέσα στην εβδομάδα και βόλεψε αφάνταστα η σημερινή ημέρα', πως να το εξηγήσω?
Τόσο περίεργο είναι ρε πούστη μου?
Όταν θα καταλάβεις ότι τα πάντα είναι θέμα ηθικής, τότε θα καταλάβεις και το σχόλιο μου ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νίκο δεν σκέφτεσαι τους άλλους. Αυτό είναι το πρόβλημα...Περίμενε λοιπόν για να καταλάβω.
Δεν έπρεπε σήμερα να βγω να ψωνίσω για το σπίτι (ενώ δεν πρόλαβα όλη την εβδομάδα) για να υπάρχουν τα απαραίτητα στο σπίτι καθώς θα λείπω στο εξωτερικό μια εβδομάδα, ήταν ανήθικο εκ μέρους μου προς τους εργαζομένους της Κυριακής.
Αυτό λες?
Επειδή λοιπόν είναι θέμα ηθικής όπως λέει κι από πάνω, ποιό θα ήταν λοιπόν το ΗΘΙΚΟ του πράγματος? Ποια λύση προτείνει το φόρουμ προς τους καταναλωτές που έκαναν το ανήθικο και ψώνισαν σήμερα?
-
Να τα βάλεις με τον εργοδότη σου για να μην σε πηδάει και να μπορείς να ψωνίζεις καθημερινές. Δεν λέω τώρα πως έκανες και κανένα έγκλημα επειδή ψώνισες. Κι εγώ μπορεί να το κάνω καμιά φορά στην ανάγκη. Αλλά δεν χαίρομαι για αυτό και δεν το θεωρώ σωστό και σίγουρα δεν θα το κάνω σύστημα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το 'δεν έχουμε χρόνο για ψώνια μέσα στην εβδομάδα και βόλεψε αφάνταστα η σημερινή ημέρα', πως να το εξηγήσω?Έχεις μπει (όπως κι εγώ) σε ένα ωράριο 12ωρου εδώ και χρόνια και το θεωρείς πλέον δεδομένο. Δυστυχώς!!!!!
Είναι κατάντια να λέμε τέτοιες κουβέντες.Από τη στιγμή που έχεις μηδενίσει εσύ τον ελεύθερό σου χρόνο απαιτείς από κάποιους να αλλάξουν το ωράριο από 612 σε 712 για να βρεις χρόνο να ψωνίσεις με άνεση.
Η αλήθεια κι εγώ από τότε που ξεκίνησα τα 12ωρα άρχισα να νιώθω χρήσιμος στην κοινωνία και όσο να 'ναι σε ανεβάζει σε άλλο στάτους...Στέλεχος απαραίτητο και σημαντικό για την εταιρεία κτλ...
Παίρνοντας αυτήν την προαγωγή γίνεσαι και πιο απαιτητικός από τους ...οχτάωρους μπλιαχ αηδίασα! -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νίκο δεν σκέφτεσαι τους άλλους. Αυτό είναι το πρόβλημα...
Περίμενε λοιπόν για να καταλάβω.
Δεν έπρεπε σήμερα να βγω να ψωνίσω για το σπίτι (ενώ δεν πρόλαβα όλη την εβδομάδα) για να υπάρχουν τα απαραίτητα στο σπίτι καθώς θα λείπω στο εξωτερικό μια εβδομάδα, ήταν ανήθικο εκ μέρους μου προς τους εργαζομένους της Κυριακής.
Αυτό λες?
Ναι.
Επειδή λοιπόν είναι θέμα ηθικής όπως λέει κι από πάνω, ποιό θα ήταν λοιπόν το ΗΘΙΚΟ του πράγματος? Ποια λύση προτείνει το φόρουμ προς τους καταναλωτές που έκαναν το ανήθικο και ψώνισαν σήμερα?
... μήπως να έκαναν ότι ακριβώς έκαναν εδώ και 10ετίες? Λέω τώρα εγώ ....
Δύσκολο ε?
-
Και εδω συνδικαλιστικη πολιτικη λαικων στρωματων και ιμπεριαλιστικων καθηκιων. Σπυρο εισαι ανηθικος καπιταλας που ψωνιζεις Κυριακη. Αμαρτησες για τα παιδια σου.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Και εδω συνδικαλιστικη πολιτικη λαικων στρωματων και ιμπεριαλιστικων καθηκιων. Σπυρο εισαι ανηθικος καπιταλας που ψωνιζεις Κυριακη. Αμαρτησες για τα παιδια σου.Θανάση άστο!
Εμείς για νυχτερινές και ασκήσεις πληρωνόμασταν παραπάνω. Και αυτό είναι και το σωστό. Το κανονικό μας ωράριο ήταν 7 ώρες. Οπότε άσε τους κακόμοιρους ιδιωτικούς υπαλλήλους που έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους. -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
... μήπως να έκαναν ότι ακριβώς έκαναν εδώ και 10ετίες? Λέω τώρα εγώ ....Δύσκολο ε?
Και για να στο αναλύσω και λίγο παραπάνω επειδή ενδεχομένως να δυσκολεύεσαι (ή να μη προλαβαίνεις) να το καταλάβεις. Και εγώ στα 12ωρα κατάφερα να επιζήσω ... χωρίς να έχω υπηρέτρια να μου ψωνίζει από το SM. Αααα ναι ρε γαμώ το ... τώρα θυμήθηκα και το άλλο ... ήταν εκείνες τις εποχές που εγώ βάραγα 12ωρα και η γυναίκα μου ... κοίτα να δεις κάτι πράγματα που συμβαίνουν ... κάτι ξεγυρισμένα 36ωρα (ολογραφώς: τριαντα εξάωρα) συνεχόμενα στο εργοτάξιο ... και τι περίεργο, επιζήσαμε ρε γαμώτο αφού προλαβαίναμε και στο SM να πηγαίνουμε.
Έλεος θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε ... ότι πρέπει να βάλουμε τα σκλαβάκια των 500 ευρώ να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα για να ψωνίζουμε εμείς με την άνεση μας. ΕΛΕΟΣ ....
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]