-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Υπάρχουν και Ελληνικών εταιρειών λιπαντικα που είναι αξιόλογ,οικονομικά και εντός προδιαγραφών.. ...
Ας φάνε λίγο ψωμί και οι μπαρμπαδες μας! !!!!!Στις εταιρίες δουλεύουν και νέοι, ας φάνε λοιπόν και λίγο ψωμί και οι νέοι μας.
Παραλειψη μου.. .....Συμφωνώ όσο θες
-
Αν Total 5-40, και γενικά Total, κοίτα και αυτό το μαγαζί
http://www.rpc.gr/product_search.jsp?catId=40&rpc_catId=001010&qid=&spof=&fprd=&prdId2=&action1=SEARCH&extLang=&start=20 -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δε συμφωνώ με το 'too much'. Το να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου είναι βασικό. Επιπλέον με το σωστό λιπαντικό ένας κινητήρας που δεν εμφανίσει αστοχία αντέχει για πάντα. Ούτε rebuild γιατί έχει 200.000χλμ. και 'έφαγε τα ψωμιά του' ούτε τίποτα.
Το 'συνθετικό' υπερέχει σε όλα του ημισυνθετικού ίσως όμως οι διαφορές να είναι τόσο μικρές που να μην τις καταλαβαίνεις εύκολα. Δεν εξατμίζεται τόσο εύκολα, ο ρυθμός φθοράς του κινητήρα γενικά είναι μικρότερος και συνήθως προσφέρει λίγο μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Αν βάλεις και το ότι αντέχει συνήθως τα διπλάσια χιλιόμετρα από το ημισυνθετικό συμφέρει και στην τσέπη σου!
Με το να αλλάζεις συχνά λάδια δε φεύγουν μόνο οι βρωμιές, ξεπλένεται ο κινητήρας από τα ειδικά πρόσθετα των λαδιών που καλύπτουν τα μέταλλα και αυξάνεται, προσωρινά μετά από κάθε αλλαγή, η φθορά του. Από έξω κούκλα και από μέσα (σε μικροσκοπικό επίπεδο) πανούκλα δηλαδή.
Για να συνοψίσω, στα περισσότερα αυτοκίνητα το καλύτερο είναι ένα συνθετικό λάδι long life, το οποίο αλλάζεται μόνο όταν τα ξένα σώματα μέσα του γίνουν πολλά και πλέον προξενούν τα ίδια φθορά στον κινητήρα. Συνήθως αυτό παίρνει 20-30 χιλιάδες χιλιόμετρα ή περισσότερο. Ειδικά για το Toyota σου όμως δες τι λέει η Toyota.Υποθέσεις χωρίς μετρήσεις είναι όλα αυτά. Απλά με το συνθετικό έχεις την placebo αίσθηση ότι έκανες το καλύτερο ενώ απλώς ξοδεύεις, ιδίως αν δεν τα κρατάς για πολλάααα χιλιόμετρα. Στα οποία πολλά χιλιόμετρα η βρωμιά θα σου χτυπήσει την πόρτα.
Εκτός αν το πλακώνεις, οπότε τα γούστα πληρώνονται...
Για τα ελάχιστα χιλιόμετρα και τη συνετή χρήση που κάνει ο φίλος, λάδια από το lidl και πολύ είναι (γνώμη μου). Αρκεί να μη μένουν τα αμάξια από λάδια και νερά. Είναι πολύυυυ πιο σημαντικό αυτό.
Αυτή είναι η placebo αίσθησή μου
-
Σιγά μην κάνουν τα λάδια στα δίλιτρα μας, και δεν κάνουν για το Τογιοτάκι, έχουμε και καινούργια στην οικογένεια, δεν είναι μόνο το δικό μου το τούρμπο, υπάρχει και Clio 2 172 HP , έχουμε και Clio 2 1.4 που πάνε περίφημα, και Starlet είχαμε μέχρι 4 μήνες πριν, και Peugeot 106 Rallye έχουμε, έλεος δηλαδή.
Aλλα είπαμε, λεφτά υπάρχουν.
-
Ο χρήστης cult έγραψε:
Γεια χαρα σε ολους και καλως σας βρηκα.
Παιδια η συζυγος εχει ενα Peugeot 206 1.4 8v με 80000 χλμ>Μεχρι τωρα στις αλλαγες εβαζε λαδι 10/40(castrol magnatec).Λεω στην επομενη αλλαγη που ειναι κοντα(1000 χλμ) να το παω σε συνθετικο (5/40).Λαμβανοντας υποψη οτι τοσα χρονια εβαζε 10/40 αν παω σε 5/40 θα υπαρχει προβλημα?
Ομοιως εγω με YARIS 1.0 1999 με 120000 χλμ εβαζα 5/30.Αν παω σε 0/40 υπαρχει θεμα?
Τελος μια ερωτηση ασχετη.Αν αναμειγνυουμε καινουργια λαδια διαφορετικων εταιρειων παραπλησιας πυκνοτητας (πχ 10/40 με 5/40 υπαρχει θεμα?)Φιλος λεει πως οχι εγω ομως διαφωνω.Γιατί να αλλάξεις απο αυτά που έβαζες μέχρι τώρα;
-
Σιγά μην κάνουν τα λάδια στα δίλιτρα μας, και δεν κάνουν για το Τογιοτάκι, έχουμε και καινούργια στην οικογένεια, δεν είναι μόνο το δικό μου το τούρμπο, υπάρχει και Clio 2 172 HP , έχουμε και Clio 2 1.4 που πάνε περίφημα, και Starlet είχαμε μέχρι 4 μήνες πριν, και Peugeot 106 Rallye έχουμε, έλεος δηλαδή.Aλλα είπαμε, λεφτά υπάρχουν.
Μηπως θελεις αλλο ενα γιό με εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σιγά μην κάνουν τα λάδια στα δίλιτρα μας, και δεν κάνουν για το Τογιοτάκι, έχουμε και καινούργια στην οικογένεια, δεν είναι μόνο το δικό μου το τούρμπο, υπάρχει και Clio 2 172 HP , έχουμε και Clio 2 1.4 που πάνε περίφημα, και Starlet είχαμε μέχρι 4 μήνες πριν, και Peugeot 106 Rallye έχουμε, έλεος δηλαδή.
Είδες μαλλί και όρμησες ε ?
-
Είδες μαλλί και όρμησες ε ?
Εχω ακομα μαλλια.
Χιουμορ κανω, ελπιζω να το κατάλαβες. -
Επειδη δεν υπαρχει ο παραμικρος λογος να δινεις 7 ευρω για ημισυνθετικα 10-40 και οχι 8 ευρω για φουλ συνθετικα 5-40 που και σε ολα ανωτερα ειναι και πολυ πιο καταλληλο ιξωδες εχουν για τους κινητηρες σου, πηγαινε στα total που σου ειπα.
Στο rpc.gr που σου ειπε ο Trident κι απ'οπου ψωνιζω κι εγω, τοσο εχουν. -
Ο χρήστης Driver///M έγραψε:
Στο rpc.gr που σου ειπε ο Trident κι απ'οπου ψωνιζω κι εγω, τοσο εχουν.
Say what?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στο rpc.gr που σου ειπε ο Trident κι απ'οπου ψωνιζω κι εγω, τοσο εχουν.
Say what?
καλα, δεν εγινε τιποτα, μπερδευτηκε ο ανθρωπος.
-
Παιδια πιστευω οτι με 5/40 και στα 2 ειμαι υπερκαλυμμενος (ΤΟΤΑΛ για τη συζυγο) kai TOTAL H Castrol magnatec για εμενα.Με την οδηγηση και τα χιλιομετρα που κανουμε ειμαστε υπερκαλυμμενοι(αλλαγη καθε 10000 χλμ και οι δυο.Θα κοψω τα MOBIL κυριως λογω κοστους (δε νομιζω οτι τα παραπανω που προσφερουν τα αξιοποιω γενικως....) και BTW ΑΛΛΑζω παντα και φιλτρο λαδιου και μπουζι (καθε 10000 εννοειται).Ψιλουπερβολη νομιζω κυριως για τα μπουζι...
-
Ο χρήστης cult έγραψε:
Παιδια πιστευω οτι με 5/40 και στα 2 ειμαι υπερκαλυμμενος (ΤΟΤΑΛ για τη συζυγο) kai TOTAL H Castrol magnatec για εμενα.Με την οδηγηση και τα χιλιομετρα που κανουμε ειμαστε υπερκαλυμμενοι(αλλαγη καθε 10000 χλμ και οι δυο.Θα κοψω τα MOBIL κυριως λογω κοστους (δε νομιζω οτι τα παραπανω που προσφερουν τα αξιοποιω γενικως....) και BTW ΑΛΛΑζω παντα και φιλτρο λαδιου και μπουζι (καθε 10000 εννοειται).Ψιλουπερβολη νομιζω κυριως για τα μπουζι...Μπουζι καθε 10Κ, οντως ειναι υπερβολη.
Ακομα καλυτερα να αλλαζεις λαδια καθε χρονο, με βαση την χρηση που κανεις, μπορεις να βαλεις και λαδι του Lidl καθε Οκτωβρη (λεμε τωρα) και να μη καθεσαι να μετρας χλμ -
[Μπουζι καθε 10Κ, οντως ειναι υπερβολη.+1
προσωπικα, διαστημα λιγοτερο απο 30.000κμ για αλλαγη μπουζι, δεν εχω συναντησει σε αμαξι. -
Παιδια πιστευω οτι με 5/40 και στα 2 ειμαι υπερκαλυμμενος (ΤΟΤΑΛ για τη συζυγο) kai TOTAL H Castrol magnatec για εμενα.Με την οδηγηση και τα χιλιομετρα που κανουμε ειμαστε υπερκαλυμμενοι(αλλαγη καθε 10000 χλμ και οι δυο.Θα κοψω τα MOBIL κυριως λογω κοστους (δε νομιζω οτι τα παραπανω που προσφερουν τα αξιοποιω γενικως....) και BTW ΑΛΛΑζω παντα και φιλτρο λαδιου και μπουζι (καθε 10000 εννοειται).Ψιλουπερβολη νομιζω κυριως για τα μπουζι...
Μπουζι καθε 10Κ, οντως ειναι υπερβολη.
Ακομα καλυτερα να αλλαζεις λαδια καθε χρονο, με βαση την χρηση που κανεις, μπορεις να βαλεις και λαδι του Lidl καθε Οκτωβρη (λεμε τωρα) και να μη καθεσαι να μετρας χλμΜα αυτο κανω μια φορα το χρονο αλλαζω που συμπιπτει περιπου στα 10000 χλμ.
Οσο για τα μπουζι οντως ειναι υπερβολη.Αλλα την αλλαγη φιλτρου λαδιου με τα λαδια τη θεωρω απαραιτητη(ετσι και αλλιως το κοστος του φιλτρου λαδιου ειναι πολυ μικρο) -
Προφανώς και είναι απαραίτητη. Τα μπουζί ανα 10k είναι περιττά
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
[Μπουζι καθε 10Κ, οντως ειναι υπερβολη.
+1
προσωπικα, διαστημα λιγοτερο απο 30.000κμ για αλλαγη μπουζι, δεν εχω συναντησει σε αμαξι.20k έχει το δικό μου αβένσις, αλλά είναι υπερβολή, σαν καινούργια έβγαιναν.
Αν λειτουργεί καλά ο κινητήρας άνετα τα κρατάς και διπλάσια -
μην αλλαζετε συχνα λαδια ,φθειρεται ο κινητηρας λεμεεεεε
-
Γράφουμε και για βαλβολίνες εδώ?
Αν ναι, ξέρει κάποιος από τους ειδήμονες, που μπορώ να βρω στην Ελλάδα τις Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140?
Όπου έχω ρωτήσει έχω πάρει αρνητική απάντηση και ένα ελληνικό e-shop τις δίνει σε ύποπτη τιμή.... -
Ο χρήστης soutzoukis έγραψε:
Γράφουμε και για βαλβολίνες εδώ?Αν ναι, ξέρει κάποιος από τους ειδήμονες, που μπορώ να βρω στην Ελλάδα τις Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140?
Όπου έχω ρωτήσει έχω πάρει αρνητική απάντηση και ένα ελληνικό e-shop τις δίνει σε ύποπτη τιμή....Μήπως έχει αυτός ?
http://www.g-market.gr/ProductDetails/C ... -90-1.aspx
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]