-
Παιδιά, όχι ότι είμαι κανάς expert, αλλά αν μπορείτε, φτιάξτε μια λίστα με 4-5 επιλογές σε κάθε θέση από ΟΛΑ τα groups της κατάταξης, ώστε να μπορείτε (α) να πάρετε ahead of time κάποια επιλογή σας, (β) να έχετε επιλογές σε περίπτωση που κάποιος τσιμπήσει παίκτη που έχετε βάλει στο μάτι για κάποια συγκεκριμένη θέση, (γ) να μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με τις θέσεις που μπορεί να καταλάβει κάθε παίκτης. Α και επειδή πρέπει να έχετε σε κάθε θέση (PG, SG, G, F, SF, PF, C) τουλάχιστον 2 'πρωτοκλασάτους' επιλογές σας και όχι να αναγκαστείτε να τρέχετε τελευταία στιγμή στον τελευταίο γύρο να πάρετε ότι περισσέψει, απλώς και μόνο για να γεμίσετε τρύπες....
Αυτό μπορείτε να το κάνετε και εκείνη την ώρα, απλώς θέλει πολύ ταχύτητα για να την φτιάξετε στο πρώτο 1,5 λεπτό...
-
Kατ'αρχήν να πω ότι ένας με πρόσκληση δεν έχει μπει ακόμη. Δεν ξέρω ποιος είναι γιατί για κάποιο λόγο μου δείχνει ότι 8 δεν έχουν μπει, ενώ στην πράξη μόνο ένας είναι ακόμα έξω. Οποιος είναι, να μπει μέχρι το draft αλλιώς δεν μπορεί να μπει (προφανώς)
Οδηγίες προς ναυτιλομένους: Στα δεξιά του player pool μπορείτε να κάνετε την queue σας. Βλέπετε πότε περίπου θα ξαναδιαλέξετε και κάνετε μία μικρή λίστα με σειρά προτεραιότητας. Κάποιος θα σας πάρει το πουλέν την τελευταία στιγμή. Σε όλους συμβαίνει αυτό, φροντίστε να είστε έτοιμοι. Πολλά θα κριθούν από τη σειρά του draft. Αν είστε 1-2 τότε θα ξεκινήσετε (προφανώς) με SF, άρα στο 2ο γύρο θα θέλετε κοντό ή ψηλό και στον 3ο αυτό που δε διαλέξατε πριν. Δεν έχει νόημα να πάρετε στον πρώτο γύρο τον Paul, στο δεύτερο τον Deron και τον τρίτο τον Rondo (για όταν παίξει). Είτε με μία ασσίστ διαφορά είτε με 200 θα πάρετε έναν πόντο παραπάνω από τον επόμενο.
ΜΗΝ ξεχνάτε τον Νο1 κανόνα των fantasy: Η αξία στο fantasy ΔΕΝ συμπίπτει με την αξία στο γήπεδο. Δεν υπάρχει λογικός GM που θα διάλεγε τον Λαβ πριν από τον Χάουαρντ, δεν υπάρχει λογικός παίκτης fantasy που θα έκανε το αντίθετο. Αν βλέπετε πρώτη φορά τα rankings όλοι θα πείτε 'μα καλά ο Westbrook στο 35 & o Batum στο 20;'. Κι όμως. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα rankings είναι τυφλοσούρτης ή ότι επιβεβαιώνονται πάντα (ούτε κάν συχνά) αλλά έχουν τη βάση στο ότι: Η αξία στο fantasy ΔΕΝ συμπίπτει με την αξία στο γήπεδο.
Αλλη συμβουλή είναι ότι ο κάθε παίκτης έχει αξία για συγκεκριμένη επιλογή. Παράδειγμα: O Bynum είναι στο 53 και ο Μανου στο 102 (κάπου εκεί). Χθες έκανα ένα άλλο draft για άλλη λίγκα που είμαι. Δεν ήθελα κανέναν από τους 2, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρώτος είναι ακόμα μπασκετμπολίστας και ο δεύτερος τι ρόλο θα έχει στον Αγιο Αντώνη. Αλλά τους βρήκα διαθέσιμους στο 143 και 175 αντίστοιχα (16 παίκτες όπως μπορείτε να υπολογίσετε). Ε εντάξει για τον 9ο και 11ο γύρο είναι εξαιρετικές επιλογές πιστεύω.
Τέλος, το draft είναι διασκεδαστικό ειδικα αν είμαστε όλοι μέσα και σχολιάζουμε ή κοροϊδεύουμε τις επιλογές των άλλων Να είστε όλοι μέσα, αλλιώς χάνετε τη μισή διασκέδαση.
-
Επίσης μπορούμε να κάνουμε ομάδα από τους 'αγαπημένους' μας, και να δούμε τι θα καταφέρουν....εγώ π.χ. έχω 2-3 παίκτες που θα τους πάρω, ασχέτως αν είναι πρώτοι ή τελευταίοι, αν έχουν ψηλά ή χαμηλά ποσοστά κλπ, γιατί βλέπω το fantasy σαν ένα αθλητικό RPG, δηλαδή θέλω να 'είμαι' ο συγκεκριμένος παίκτης
-
Ακριβώς, κι εγώ το ίδιο θέλω να κάνω.
Προτιμώ να πάρω 'μικρότερους' παίχτες που ξέρω οτι δεν θα αποδώσουν το ίδιο καλά, αλλά τους συμπαθώ πάρα πολύ.
Greo, να φανταστώ πως μετά θα μπορούμε να κάνουμε trade μόνο μεταξύ μας ; Αν δλδ θέλω έναν παίχτη που δεν τον έχει επιλέξει κανείς, τότε δεν μπορώ με κάποιον τρόπο να τον αποκτήσω ;
-
Στέλνεις έναν δικό σου και παίρνεις εκείνον. Τις 2 πρώτες μέρες μετά που μένει ένας παίκτης ελεύθερος μπορείς να κάνεις waiver add. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει σειρά προτεραιότητας και αν κάνουν πολλοί προσπάθεια να πάρουν τον ίδιο επιλύεται με βάση τη σειρά αυτή. Όποιος τον πάρει, πάει στον πάτο της σειράς κοκ.
Αν είστε τόσο συναισθηματικοί και σας αρέσει το fantasy από του χρόνου μπορούμε να το γυρίσουμε και σε keepers league. Ας τρέξουμε πρώτα μία απλή λίγκα όμως και γεροί να'μαστε. Η αλήθεια είναι όμως πως κι εγώ συνήθως καταλήγω να διαλέγω τους ίδιους παίκτες. Χθες πχ είναι η πρώτη φορά που πίεσα τον εαυτό μου και δεν επέλεξα τον JET που τον έχω κάθε χρόνο - πουλέν από παλιά αλλά στη Βοστώνη απέτυχε ελαφρως. FWIW προτίμησα να πάρω τον Μπελινέλι, να δω αν θα χτυπιέμαι μετά.
Η ομάδα που έχω στη λίγκα των 16 μανατζερ είναι (για να μη μιλάμε στον αέρα):
Round Pick Player Position- (13) Al Jefferson PF,C
- (20) Deron Williams PG
- (45) Josh Smith SF,PF
- (52) Rudy Gay SF,PF
- (77) Tyreke Evans SG,SF
- (84) Carlos Boozer PF,C
- (109) Brandon Knight PG,SG
- (116) Emeka Okafor C
- (141) Andrew Bynum C
-
(148) Channing Frye PF,C
-
(173) Manu Ginobili SG,SF
-
(180) Marco Belinelli SG
-
(205) Jodie Meeks SG
-
(212) Greg Stiemsma C
-
(237) Francisco Garcia SG,SF
-
παίδες καραεπειγον, θέλω να φτιάξω τη λίστα γιατί δεν μπορώ να συμμετέχω στα ντραφτ. Πώς στο καλό γίνεται;; Ο συν-μανατζερ
-
εκανα μια λιστα της κακιας ωρας, γιατί θα μαι χωρίς πισι μέχρι αύριο. Ελπίζω να πάρω τίποτα αξιοπρεπές
-
Tωρα που το είδα νομίζω δε σε προλαβαίνω
-
Μην αγχωνεσαι ρε Babs. Τουλαχιστον εσυ θα εχεις και δικαιολογια.
-
Gefyra B.C.
- (3) James Harden (Hou - SG,SF)
- (24) Serge Ibaka (OKC - PF,C)
- (29) Goran Dragic (Pho - PG)
- (50) Blake Griffin (LAC - PF)
- (55) Jrue Holiday (NO - PG)
- (76) Steve Nash (LAL - PG)
- (81) Paul Pierce (Bkn - SF)
- (102) Spencer Hawes (Phi - C)
- (107) Arron Afflalo (Orl - SG,SF)
- (128) Omer Asik (Hou - C)
- (133) Giannis Antetokounmpo (Mil - SG,SF)
- (154) Jared Dudley (LAC - SG,SF)
- (159) Ben McLemore (Sac - SG)
- (180) Mo Williams (Por - PG,SG)
- (185) Al-Farouq Aminu (NO - SF)
-
Χειροτερη ομαδα εβερρρSent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
•Damian Lillard
•Dwayne Wade
•O.J. Mayo
•Monta Ellis
•Jeff Green
•Anthony Bennett
•Kelly Olynyk
•Victor Oladipo
•Caron Butler
•Gerald Wallace
•Terrence Ross
•Mario Chalmers
•Nerlens Noel
•Carl Laundry
•Richard Jefferson
Ερωτήσεις:
Που και πως επιλέγουμε τους 'βασικούς' για κάθε βραδιά ; Υπάρχει κάποια αυτόματη λειτουργία που σου βάζει στον πάγκο κάποιον που δεν θα παίξει και επιλέγει κάποιον άλλον που παίζει το συγκεκριμένο βράδυ, σε περίπτωση που ξεχαστούμε ; Πάω στο my team και επιλέγω τον Lillard που δεν θα παίξει στις 29/10 και προσπαθώ να βάλω στην θέση του τον Oladipo που θα παίξει. Δεν τα καταφέρω ! Τι κάνω λάθος ;
-
Round Pick Player Position
- (6) Kevin Love PF,C
- (21) John Wall PG
- (32) Kawhi Leonard SG,SF
- (47) Roy Hibbert C
- (58) Ersan Ilyasova SF,PF
- (73) Wesley Matthews SG,SF
- (84) Derrick Favors PF,C
- (99) Gerald Henderson SG,SF
- (110) Wilson Chandler SG,SF
-
(125) Tobias Harris SF,PF
-
(136) Andrew Bogut C
-
(151) Danilo Gallinari SF
-
(162) Andre Miller PG,SG
-
(177) Lance Stephenson SG
-
(188) Kris Humphries PF
Μην αγχώνεσαι. Όσοι δεν είναι bench και παίζουν, μετράνε. Αν κάποιος δεν παίξει ή είναι bench ΔΕΝ μετράει, γιατί μπορεί να τον έχεις βάλει επίτηδες έξω, πχ για να μη μετρήσει μία ενδεχόμενη κακή του εμφάνιση. Αυτά συμβαίνουν λόγω του ορίου των 82 παιχνιδιών ανά θέση. O Oladipo δεν αλλάζει με τον Lillard γιατί ο ένας είναι PG και ο άλλος SG. Και οι 2 όμως μπορεί να παίξουν στην G θέση. Σε γενικές γραμμές κάθε βραδιά βαθμολογούνται μέχρι 12 παίκτες.
-
greo, με ξαναμπερδεψες, πως γινεται να βαθμολογηθουν 12 οταν λες οτι δεν βαθμολογουνται οι 3 bench?
επισης, αν βαζω καθε μερα αυτους που παιζουν, σε 82 μερες θα σταματησω να βαθμολογουμαι και θα σας κοιταω?
τελος, ο boozer πχ παιζει και f και c, αν εγω τον εχω στο c και στο συγκεκριμενο ματς παιζει για καποιο λογο f τρεχει τπτ?
-
12 = PG,SG,G,G,SF,PF,F,F,C,C,Util,Util.
Aν βάζεις κάθε μέρα 12 παικτες να βαθμολογούνται, τότε ναι σε 82 μέρες θα κάθεσαι να μας βλέπεις.
Το που θα παίξει στην πραγματικότητα ο κάθε παίκτης δεν έχει σημασία. Σημασία έχει εσύ που τον βάζεις.
-
My dream team:
M. Gasol Mem - C
C. Bosh Mia - PF,C
T. Parker SA - PG
K. Bryant LAL - SG
J. Calderon Dal - PG
M. Ginobili SA - SG,SF
A. Stoudemire NY - PF,C
S. Marion Dal - SF,PF
R. Allen Mia - SG
V. Carter Dal - SG,SF
K. Koufos Mem - PF,C
B. Diaw SA - PF,C
U. Haslem Mia - PF
W. Bynum Det - PG
R. Turiaf Min - PF,C -
3 χρόνια πριν θα είχες πάρει τη λίγκα με κάτω τα χέρια. Λάθος. Πριν 5 χρόνια
-
οντως 15 ειναι ολοι
βεβαια αν τους βαζω ολους καθε μερα θα μαζεψω βαθμους και μετα θα με κυνηγατε ε?
το θεμα ειναι ποτε θα φορμαριστει ο καθενας, γι αυτο καλυτερα να απλωσουμε σωστα τις συμμετοχες μεσα στη σεζον
-
Αυτό είναι το κόλπο. Αν και όλο και κάποιοι τραυματισμοί θα έρθουν και θα ισορροπεί το πράμα. Το θέμα είναι άλλο: Μία συμμετοχή έχει ο Λάμπρος με τριπλ-νταμπλ, μία συμμετοχή έχει και ο Αντετοκούνμπο που θα μπει 3΄ πριν τη λήξη για να πάρει μυρωδιά αγώνα.
-
Κατι αρχιζω και καταλαβαινω..
Η ομαδα
Sent from my phone using some app
Fantasy League NBA [Διάσπαση]