-
Ο χρήστης nikpana1977 έγραψε:
Ακούω γενικά για προβλήματα σε TSI κινητήρες. Τί ι σχύει;
Τί γνώμη έχετε για το Leon 1.4 85hp 2008 και το Auris 1.4 98hp 2008;Ο 1,4/122 ειναι απο τους πιο αξιοπιστους της γκαμας, προβληματα εχουν τα 1,4/180 κυριως... απο κει κ περα εννοειται πως εχουν ακριβοτερη συντηρηση απο ενα ατμο 1,6 αλλα κερδιζεις πολυ σε επιδοσεις.. τα ατμοσφαιρικα 1,4 που αναφερεις ξεχνα τα, κριμα να δωσεις τοσα χρηματα και να μην εχεις καθολου δυναμη...
-
Ο χρήστης nikpana1977 έγραψε:
Τί γνώμη έχετε για το Leon 1.4 85hp 2008 και το Auris 1.4 98hp 2008;Το Auris πάει πολύ καλά για τα 1400cc του
ενώ ταιριάζει στο 'Άνεση', 'Ασφάλεια' κι 'Αξιοπιστία' που
έθεσες, ταιριάζει ως ένα βαθμό και για πόλη αφού είναι
ευκολοδήγητο.Αν η χρήση είναι αρκετά στην εθνική, τότε θες κάτι με λίγο μεγαλύτερο κινητήρα
και πιο μακρύ κιβώτιο (ή 6η σχέση).Το Leon δεν ταιριάζει για τη χρήση που το θες.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Τί γνώμη έχετε για το Leon 1.4 85hp 2008 και το Auris 1.4 98hp 2008;Το Auris πάει πολύ καλά για τα 1400cc του
ενώ ταιριάζει στο 'Άνεση', 'Ασφάλεια' κι 'Αξιοπιστία' που
έθεσες, ταιριάζει ως ένα βαθμό και για πόλη αφού είναι
ευκολοδήγητο.Αν η χρήση είναι αρκετά στην εθνική, τότε θες κάτι με λίγο μεγαλύτερο κινητήρα
και πιο μακρύ κιβώτιο (ή 6η σχέση).Το Leon δεν ταιριάζει για τη χρήση που το θες.
Το Auris είναι ψηλά στην προτίμησή μου (κοιτάω και μερικά στα 1,6 με 124hp μοντέλα 08'-09'). Τελευταία σκέφτομαι και FORD CMAX 1,6 και VOLVO S40 1,6. Του 2009 και τα 2 μοντέλα κοντά στα 8000 ευρώ τα οποία θα πάω να δώ μέσα στην εβδομάδα.
Καμία γνώμη για τα 2 μοντέλα από θέμα κατανάλωσης και αξιοπιστίας; -
Στο αρχικό σου ποστ μιλάς για άνεση πάντως.... νομίζω οτι το Leon που σκέφτεσαι πιο πανω δεν είναι και το πιο άνετο...
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Στο αρχικό σου ποστ μιλάς για άνεση πάντως.... νομίζω οτι το Leon που σκέφτεσαι πιο πανω δεν είναι και το πιο άνετο...Ναί, το LEON το έχω αποκλείσει. Οι τρείς επιλογές μου είναι Auris 1,4 ή 1,6, Focus CMAX 1,6 και Volvo S40 1,6
Γνώμες;
-
Το Kia Cee'd το έχεις δει? Καλύπτει το τρίπτυχο που θέτεις και το θεωρώ καλύτερο από το Auris...
-
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Το Kia Cee'd το έχεις δει? Καλύπτει το τρίπτυχο που θέτεις και το θεωρώ καλύτερο από το Auris...Φίλε μου, το ξέρω πώς πλέον η διαφορά ανάμεσα στις εταιρίες είναι μικρή και προβλήματα μπορεί να σου βγάλουν αντίστοιχα όλα τα μοντέλα. Όμως μιλάμε για αγοραστή στα 60 φεύγα Θα πάρει ή Ιάπωνα ή Γερμανό (Άντε κανα Volvo). Τέλος
-
Στην περίπτωση του Toyota βέβαια θα πάρει Τούρκο
-
Το Kia Cee'd το έχεις δει? Καλύπτει το τρίπτυχο που θέτεις και το θεωρώ καλύτερο από το Auris...Το θετικό στο ΚΙΑ είναι οτι θα βρεις κάποιο με υπόλοιπό εργοστασιακής εγγύησης (7ετη).
-
Στην περίπτωση του Toyota βέβαια θα πάρει ΤούρκοΕντάξει μωρέ, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Το 'brand name' παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στις επιλογές και πολλές φορές όχι άδικα. Δηλ. τα Nike που φτιάχνονται στο Βιετναμ έπαψαν να είναι τοπ παπούτσια; Απλά οι αποστάσεις έχουνε μικρύνει. Υπάρχουν όμως, ειδικά στην ποιότητα των υλικών. Από τη δικιά μου εμπειρία πάντα.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Το Kia Cee'd το έχεις δει? Καλύπτει το τρίπτυχο που θέτεις και το θεωρώ καλύτερο από το Auris...
Το θετικό στο ΚΙΑ είναι οτι θα βρεις κάποιο με υπόλοιπό εργοστασιακής εγγύησης (7ετη).σαν αυτό...
Ναι είναι και αυτή μία παράμετρος που δεν είχα υπολογίσει. Έχω δεί και κάποια άλλα του 10' μετά το facelift. Δύσκολο, πάντως να πάει για KIA. Τα είπαμε παραπάνω γιατί.
-
Λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα μου μετά από καιρό. Έχουμε καταλήξει στα παρακάτω αυτοκίνητα, χωρίς να έχουμε δεί από κοντά. Αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδας.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3916752/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3974744/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3910992/Ποιά είναι η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα; Επαναλαμβάνω ότι ο αγοραστής είναι ηλικίας 60+ και μας ενδιαφέρει η άνεση η ασφάλεια και η αξιοπιστία. Κατά δεύτερο λόγο και οι χώροι αλλά και η κατανάλωση (όσο αυτό είναι εφικτό). Το αυτοκίνητο θα κινείται σε μικρή επαρχιακή πόλη και 4-5 φορές το χρόνο θα κάνει διαδρομές 600-700 χιλιόμετρα.
Υ.Γ. Για τον Μπίτρο τή γνώμη έχετε. Τα αυτοκίνητά του, από τις φωτογραφίες τουλάχιστον, φαίνονται εντάξει. Σίγουρα θα τσεκάρω σε δικό μου άνθρωπο όποιο αυτοκίνητο πρίν καταλήξω.
-
Αν θέλει αμάξι πρώην εταιρικό, με γυρισμένα χιλιόμετρα (ειδικά για το Volvo λόγω μάντρας είμαι 100% πεπεισμένος) τότε είναι 3 εξαιρετικές επιλογές!!
-
Αν θέλει αμάξι πρώην εταιρικό, με γυρισμένα χιλιόμετρα (ειδικά για το Volvo λόγω μάντρας είμαι 100% πεπεισμένος) τότε είναι 3 εξαιρετικές επιλογές!!Από που καταλαβαίνεις ότι είναι εταιρικά; Ανάποδα. Ποιά μοντέλα πρέπει να κοιτάω για να αποφύγω τέτοια;
-
Είναι 3 μάντρες που έχουν όλα τα κλασσικά μοντέλα που έπαιζαν σε Leasing.
Ειδικά η CRS Motors που δίνει το Volvo δίνει και σε πολύ χαμηλές τιμές κάτι Punto/Fabia/Corsa με ''λογικά'' km και δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι για να μην φαίνεται η φθορά
Ο Χαλιβελάκης (έχει καμιά σχέση με τον ραλίστα?) παίρνει σίγουρα από LeasePlan (είχα βρει κάποτε στο car μια Giulietta 2ετίας με 30.000km, καινούρια λάστιχα (πράγμα αδιανόητο για 2ετία και 30.000km-πόσω μάλλον σε leasing κιόλας) και το μπρελόκ της Leaseplan ξεχασμένο στα κλειδιά... Επίσης παίρνει κι από τα κατασχεμένα της Millenium (αυτή η λευκή 116i M-Pack που έχει μέσα το καλοκαίρι πουλιόταν στη Millenium και τα χιλιόμετρά της πάντως είναι όντως τόσα όσα λέει-70.000km)
Ο Μπήτρος έχει ό,τι μοντέλο παίζει σε leasing σε μεγάλο βαθμό... Για το αν είναι καλά ή όχι τα αμάξια που δίνει δεν έχω δει σημάδια ώστε να το κρίνω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Αν θες να αποφύγεις τα Leasing προσανατολίσου σε εταιρείες στυλ Kia, Honda, Mitsubishi, Nissan (εκτός Micra ), Mazda κ.α.
Αλλά και να βρεις κάτι καλό σε μαντρά, από κοντά ζήτα φωτοτυπία της πρώτης αδείας και βάλτον να ορκιστεί στη μάνα του ότι τα km είναι πραγματικά... -
Αλλά και να βρεις κάτι καλό σε μαντρά, από κοντά ζήτα φωτοτυπία της πρώτης αδείας και βάλτον να ορκιστεί στη μάνα του ότι τα km είναι πραγματικά...Χαχαχα... Θα κοιτάξω πρός τα εκεί. Προτείνεις Ιάπωνα, αν κατάλαβα καλά.
-
Ναι, αλλά δεν θα απέκλεια ευρωπαϊκό που θα βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Κάθε αμάξι έχει τη χάρη του.
Καλό είναι ο φίλος μας να ξεκαθαρίσει μερικά αμάξια που θα του άρεσαν και να περιορίσει τις επιλογές του, και μετά εδώ είμαστε εμείς να σαρώσουμε το car.gr και να βρούμε ένα καλό! -
Ναι, αλλά δεν θα απέκλεια ευρωπαϊκό που θα βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Κάθε αμάξι έχει τη χάρη του.
Καλό είναι ο φίλος μας να ξεκαθαρίσει μερικά αμάξια που θα του άρεσαν και να περιορίσει τις επιλογές του, και μετά εδώ είμαστε εμείς να σαρώσουμε το car.gr και να βρούμε ένα καλό!Αυτά που του έκαναν 'κλίκ' είναι τα Volvo s40, Ford Mondeo, Ford C-Max, Mazda 3 Sedan, αλλά συμβιβάζεται με 'καλά' Toyota Auris, Ford Focus, Golf. Αυτά τα λίγα Το μπάζτετ 8 με 9 χιλιάρικα (βαριά). Από δικό μου ψάξιμο στο car παρατήρησα ότι τα αυτοκίνητα από ιδιώτες είναι πολύ λίγα.
-
Το jetta από μπιτρο το ειχα στο ματι και εγώ + 2-3 ακόμα που έχει.
Μετά απο τηλεφωνική συνομιλία ότι ΔΕΝ πάει κανένα από τα αμάξια που του ζήτησα στο συνεργείο την επιλογής μου
σταμάτησα να ασχολούμαι. -
Μέχρι να αποφασίσεις θά'χει διαβεί ο χριστιανός .......Πάρε ένα από τα τελευταία.....το Mazda ας πούμε.....δέν θα του κάνει,γιατι δεν είναι άνετο(τόσο που θέλει).Πάρε το Volvo να την καταβρεί!!
Μεταχειρισμένο μέχρι 8000 ευρώ και έως 1600 κ.ε.