-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
edit: στο όλο σενάριο εννοείται ότι έχουμε σαν δεδομένο ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην πρόσληψη λόγω είτε ονόματος, είτε συμβολαίου, είτε είτε.....
Αν με καποιο τροπο ηταν ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ η προσληψη κ μαλιστα με τετοιους ορους, τοτε το συζηταμε, ΑΛΛΑ μαλλον δεν διαβασες τιποτα απο τα παραπανω, ε? Δεν παιζει τετοια εγγυηση:
ΞΕΧΝΑ το ενδεχομενο το σεναριο που παρουσιαστηκε να υπαρχει γραπτως. Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να της δωθηκε καποιο υπογεγραμμενο χαρτι που να λεει οτι 'θα δουλεψεις αορατη για τρεις μηνες (= καραμπινατη παρανομια που μπορει να τους κοστισει $$$$$$, οποτε τι γλυτωνουν με τους τρεις μηνες τσαμπα?) και ΜΕΤΑ θα σε προσλαβουμε.
Αν οπως λες, περιμενεις να προσληφθει επειδη της το υποσχεθηκαν στο μιλητο, τοτε εγω θα σου πω οτι (εκτος απο το οτι συνεχιζει να ειναι παρανομο) προκειται περι τεραστιου ρισκου απο τη μερια της, γιατι ΤΙΠΟΤΑ δεν την καλυπτει οτι θα γινει οντως ετσι. Ακομα κ αν ισχυει αυτο (η υποσχεση στο μιλητο), τοτε προς τι οι τρεις μηνες τσαμπα? Να γλυτωσουν το εργοδοτικο κοστος για αυτους τους τρεις μηνες, οταν μιλαμε για 'τεραστια εταιρια του χωρου'? Αστεια πραγματα, ειδικα απο τη στιγμη που μιλαμε για 'γαματους μισθους για ατομο χωρις προυπηρεσια'.
Ειναι οι τρεις μηνες μια δοκιμαστικη περιοδος, να δουν αν τους κανει? Τοτε αυτο εξ'ορισμου ακυρωνει την εγγυημενη προσληψη.
Κ τιποτα απολυτως να μην ηταν, ποιος εγγυαται στην εταιρεια οτι σε αυτους τους τρεις μηνες δεν θα προεκυπτε οτι η κοπελα ειναι ενα μαλακισμενο που δεν ξερει τι της γινεται, μια παντελως αχρηστη, μια παντελως ακαταλληλη για τη δουλεια. Τοτε τι θα εκαναν, θα την προσελαμβαναν (κ με τετοιο μισθο κλπ) επειδη της το υποσχεθηκαν?
Η εμπειρία από το δικό μου χωριό λέει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό των 2ων, που λένε όλο στόμφο 'ρε μλκ εγώ τελείωσα το ΕΜΠ και έκανα και μάστερ αλλά δεν βρίσκω δουλειά' πίνοντας το φρέντο τους με το Rayban γυαλί, το ντεκολτέ vagrancy και το μούσι.
Κι όταν τους λες, υπάρχει μια θέση ως πωλητής...απλά θα είσαι όλη μέρα έξω και θα σε φάνε τα πεζοδρόμια...λένε: τι? Εγώ? Θα κάνω αυτή τη δουλειά?
Ή το άλλο. Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα. Ακόμα άνεργη είναι...
Κι άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα...
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;
Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Νταξ, δε το λες κι άσχημο για κάποιον με μηδέν προυπηρεσία τη στιγμή που μπαίνεις σε εταιριάρα και ξεκινάς από τα 1600 στα 26 σου...
Sent from a mobile device
Στην εταιρεία που εργάζομαι πάντως κάθε καλοκαίρι έρχονται καμια 20αριά άτομα για internship, αμισθί για έναν μήνα. Μόνο το γεγονός ότι τα CV τους μπαίνουν σε shortlist για πρόσληψη τα επόμενα 1-2 χρόνια αρκεί, και μάλιστα γίνεται ψιλοσκοτωμός για το ποιος θα έρθει και τα κριτήρια είναι αρκετά υψηλά (βαθμοί πτυχίου ή ΜΟ μαθημάτων πάνω από 7,5 σε καλό πανεπιστήμιο κ.α). Αρκετοί τα καταφέρνουν και τον επόμενο χειμώνα έρχονται σαν νεοπροσληφθέντες με μισθό αρκετά χαμηλότερο του κανονικού μέχρι να πάρουν κάποιες πιστοποιήσεις (πληρωτέες από την εταιρεία) και κλειστό συμβόλαιο για 5 χρόνια. Βέβαια πρόσφατα έφυγε νεαρά ετών 25-26 με 24.000€ τον χρόνο μισθό για αλλού με καλύτερα λεφτά.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Στην εταιρεία που εργάζομαι πάντως κάθε καλοκαίρι έρχονται καμια 20αριά άτομα για internship, αμισθί για έναν μήνα.
Eνας μήνας με τρεις έχει κάποια διαφορά
-
Τι γράφετε ρε σεις...τι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ? Δηλαδή αν ξύνεται όλη μέρα και δεν φέρνει αποτελέσματα (το έγραψε και κάποιος άλλος αυτό) είναι υποχρεωμένοι να τη προσλάβουν?
Ή το άλλο...θα είναι λέει σα να μην δούλεψε.
Μια τέτοια ευκαιρία άνετα τη 'πουλάει' στην επόμενη δουλειά, παίρνει και συστατικές και βγαίνει κι από πάνω, ότι πχ εγώ ορίστε δούλεψα χωρίς μισθό στα πλαίσια internship, δοκιμαστικά για να μάθω τη δουλειά κλπ κλπ κλπ.
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι και ούτε έχει οικονομικά προβλήματα, έχουν ήδη πάρει 3 ανθρώπους και έκαναν αυξήσεις, (βασικά επέστρεψαν την μείωση και λίγο παραπάνω). Δεύτερον, αν έφερνε αποτελέσματα (που θα έφερνε γιατί την ήθελαν καθώς οι σπουδές της ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν για έναν πελάτη τους) θα γινόταν κανονικά πρόσληψη. Μάλιστα και οι δυο κοπέλες που είναι ήδη εκεί, έτσι ξεκίνησαν και σε δυο μήνες μάλιστα έγινε κανονική πρόσληψη.
Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι ακόμα άνεργη, ενώ τώρα θα ήταν σε εκείνη τη θέση.
Θέλω να καταλήξω ότι ευκαιρίες υπάρχουν, κάποιοι δε ξέρουν να τις εκμεταλλευτούν, αυτή είναι η άποψή μου. Δεν κρίνω την απόφαση της εταιρίας να δουλέψει έτσι, δεν με απασχολεί. Το αποτέλεσμα κοιτάω...είναι ακόμα άνεργη, αλλά ΟΚ...κάθε μέρα έξω...ζόρια.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι+1
Και πολύ καλά λες, να το κλείσουμε. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.
Λαβε υπόψη σου, ότι δεν είναι Λονδίνο εδώ.
Α.Αυτό πού κολλάει τώρα; Ακριβώς επειδή αηδιάζω με τις στρεβλώσεις τις Ελλάδας και θέλω την χώρα μου να είναι σωστή, απαιτώ να εφαρμόζονται οι νόμοι και να προστατεύουμε τα εργασιακά.
Η κρίση δεν είναι επιχείρημα για να πηδήξουμε τα εργασιακά, το περιβάλλουν, την υγειά κλπ. Όποιος δε υποστηρίζει κάτι τέτοιο, είναι απίστευτα κοντόφθαλμος (το λιγότερο).
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι
+1
Και πολύ καλά λες, να το κλείσουμε.Σωστά, επειδή το κάνει είναι και σωστό και πρέπει να της πούμε μπράβο κιόλας. Επίσης, ας καταργήσουμε την ασφάλεια υγείας, την σύνταξη κλπ γιατί πολλοί πρόγονοί μας δεν είχαν τέτοιες παροχές.
2013
-
Τωρα τι συστατικες θα επαιρνε η κοπελα που δουλεψε τζαμπα και τελικα δεν την κρατησαν περισσοτερο ειναι μια απορια.
Α, μπορει να παρει συστατικη τυπου..
'δουλεψε 3 μηνες, ηταν υπεροχη...μετα ξεκινησε να εχει περιεργη συμπεριφορα καθως ζητουσε λεφτα' -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι
Ανθρωπος που δουλευει χωρις προσληψη για 3 μηνες ειναι παρανομο. Τελος. Ανθρωπος που δουλευει στην εταιρια ΚΑΙ ΚΑΛΑ ως ΕΕ με μπλοκακι κ τους υπογραφει ΑΠΥ ενω παιρνει 0 ευρω, ειναι ενας τροπος.
-
Κέισι...δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της διαδικασίας και δε με ενδιαφέρει.
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Τωρα τι συστατικες θα επαιρνε η κοπελα που δουλεψε τζαμπα και τελικα δεν την κρατησαν περισσοτερο ειναι μια απορια.Συστατική από τη διευθύντριά της μήπως.
-
Νίκο ας μην μπερδεύουμε το internship ή την πρακτική με την πόντια πουτάνα.
Και μια μέρα να δουλέψεις πρέπει να πληρωθείς.
Αν θέλουμε πάντα να μιλάμε για σοβαρά μαγαζιά και όχι κωλόμπαρα που θα δουλέψεις μια μέρα σέρβις τζάμπα να δουν αν μπορείς να κρατάς το δίσκο.
Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι υπάρχουν χλιδάνεργοι ή σκέτοι 'νομάρχες' (βλ. Καλώς ήρθε το δολάριο) αλλά υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι τσογλανοεργοδότες που προσφέρουν θέσεις εργασίας σε γαλέρες και που πραγματικά το μόνο που προσφέρουν εκτός από τις πενιχρές αποδοχές είναι να σε λυπηθεί ο επόμενος εργοδότης και να σε προσλάβει.
Αυτά μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας για κάποιον που ζει στο εξωτερικό, εδώ όμως δυστυχώς υπάρχουν.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
eαν ολες οι δοσοληψιες γινονταν μεσω πλαστικου χρηματος (απο περιπτερο μεχρι μισθοδοσια και πληρωμη προστιμων καθε αγορα/πληρωμη ανω των 10 ευρω) η διαφθορα και η παρανομια θα εξαφανιζονταν εντος 24 ωρων. Βασικη προυποθεση να μην κυκλοφορει 'φυσικο χρημα' στα χερια των καταναλωτων αλλα να διακινειται ηλεκτρονικα μεσω τραπεζικων λογ/σμων συνδεδεμενων με το ΑΦΜ του καθενος.
Αντε μετα να λαδωσεισ η να δωσεις φακελλακι με 'πιστωτικη-χρεωστικη' καρτα....να μην πω και για συναλλαγες με ναρκωτικα και πορνεια....πανε και οι λαθραιοι στο καλο. Οι εφαρμογες αυτες ειναι εφικτες ακομη και μεσω κινητου τηλεφωνου....διακινηση χρηματων απο λογ/σμο σε λογ/σμο και οχι απο Χερι σε ΧεριΕιναι απλο, γιατι δεν γινεται ομως?
Γιατι δεν γίνεται!Δεν μπορείς να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο.Υπάρχει κράτος που να το έχει καταφέρει;
...
Γιατι δεν μπορει να εφαρμοστει?....δηλαδη ολα τα αλλα που εφαρμοζουν εχουν λογικη και αποτελεσμα?Ασ ειμαστε οι πρωτοι που θα το εφαρμοσουμε και να διδαξουμε και τους αλλους. Αλλωστε, ιστορικα, αυτη ειναι η αποστολη μας σαν Ελληνεσ.
Θα ξεχνας (o καθενας μας δηλαδη) το πορτοφολι στην καφετερια και την αλλη μερα θα ειναι εκει και θα σε περιμενει, δεν θα υπαρχει κινητρο κλοπης, απατης, διαφθορας.....
Τι σκατα υπουργους του Χαρβαρντ εχουμε, να αντιγραφουν τις σημειωσεισ τους προ 30-ετιας?...(και να μην τισ καταλαβαινουν κιολας)
ενα ιδιαιτερο κρατος (σαν την ελλαδα) χρειαζεται ιδιαιτερες λυσεις.Κάπου εδώ σταμάτησα να παίρνω στα σοβαρά τα λεγόμενά σου. Επειδή κάποτε είχαμε σπουδαίους προγόνους, με τους οποίους δεν έχουμε καμία σχέση, νομίζουμε πως είμαστε και ο περιούσιος λαός!
Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να γίνουν όλα ηλεκτρονικά και δεν είναι καν θεμιτό κάτι τέτοιο για πολλούς και διαφόρους λόγους.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι γράφετε ρε σεις...τι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ? Δηλαδή αν ξύνεται όλη μέρα και δεν φέρνει αποτελέσματα (το έγραψε και κάποιος άλλος αυτό) είναι υποχρεωμένοι να τη προσλάβουν?Ή το άλλο...θα είναι λέει σα να μην δούλεψε.
Μια τέτοια ευκαιρία άνετα τη 'πουλάει' στην επόμενη δουλειά, παίρνει και συστατικές και βγαίνει κι από πάνω, ότι πχ εγώ ορίστε δούλεψα χωρίς μισθό στα πλαίσια internship, δοκιμαστικά για να μάθω τη δουλειά κλπ κλπ κλπ.
Για να το κλείσουμε. Η εταιρία προφανώς κάποιο τρόπο έχει να το κάνει, οπότε παράνομο δεν είναι και ούτε έχει οικονομικά προβλήματα, έχουν ήδη πάρει 3 ανθρώπους και έκαναν αυξήσεις, (βασικά επέστρεψαν την μείωση και λίγο παραπάνω). Δεύτερον, αν έφερνε αποτελέσματα (που θα έφερνε γιατί την ήθελαν καθώς οι σπουδές της ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν για έναν πελάτη τους) θα γινόταν κανονικά πρόσληψη. Μάλιστα και οι δυο κοπέλες που είναι ήδη εκεί, έτσι ξεκίνησαν και σε δυο μήνες μάλιστα έγινε κανονική πρόσληψη.
Θέλω να καταλήξω ότι ευκαιρίες υπάρχουν, κάποιοι δε ξέρουν να τις εκμεταλλευτούν, αυτή είναι η άποψή μου. Δεν κρίνω την απόφαση της εταιρίας να δουλέψει έτσι, δεν με απασχολεί. Το αποτέλεσμα κοιτάω...είναι ακόμα άνεργη, αλλά ΟΚ...κάθε μέρα έξω...ζόρια.
Νίκο, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, μην την ψάχνεις.
Το να φτάσουμε να επικροτούμε κάτι παράνομο και ανήθικο δεν το περίμενα... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι γράφετε ρε σεις...τι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ? Δηλαδή αν ξύνεται όλη μέρα και δεν φέρνει αποτελέσματα (το έγραψε και κάποιος άλλος αυτό) είναι υποχρεωμένοι να τη προσλάβουν?
Το να φτάσουμε να επικροτούμε κάτι παράνομο και ανήθικο δεν το περίμενα...Από πότε η πρακτική (internship στα Ελληνικά) είναι παράνομη?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.
Λαβε υπόψη σου, ότι δεν είναι Λονδίνο εδώ.
Α.Αυτό πού κολλάει τώρα; Ακριβώς επειδή αηδιάζω με τις στρεβλώσεις τις Ελλάδας και θέλω την χώρα μου να είναι σωστή, απαιτώ να εφαρμόζονται οι νόμοι και να προστατεύουμε τα εργασιακά.
Η κρίση δεν είναι επιχείρημα για να πηδήξουμε τα εργασιακά, το περιβάλλουν, την υγειά κλπ. Όποιος δε υποστηρίζει κάτι τέτοιο, είναι απίστευτα κοντόφθαλμος (το λιγότερο).
Εσύ το είπες για εδώ, και εγώ συμφωνώ απόλυτα, μα ούτε εσύ ούτε εγώ νομοθετούμε, ούτε είμαστε εκτελεστική εξουσία….. απλά διαπιστωτές των γεγονότων είμαστε!.
Α. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Από πότε η πρακτική (internship στα Ελληνικά) είναι παράνομη?
Εγώ πάντως στην πρακτική μου δεν πήγαινα τσάμπα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το να φτάσουμε να επικροτούμε κάτι παράνομο και ανήθικο δεν το περίμενα...Από πότε η πρακτική (internship στα Ελληνικά) είναι παράνομη?
Από τότε που το λέει ο νόμος! Στην Ελλάδα, αλλά και παντού στον πολιτισμένο κόσμο, πρακτική άσκηση θεωρείται μόνο η άσκηση που κάνει εργαζόμενος αμέσως μετά τις σπουδές του για να πάρει πτυχίο. Από εκεί και πέρα και 1 μέρα εργασίας πρέπει να πληρώνεται. Μέχρι και ο manosk που είναι δεξιός στο είπε. Η γνώμη του δε έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς είναι νομικός.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από τότε που το λέει ο νόμος! Στην Ελλάδα, αλλά και παντού στον πολιτισμένο κόσμο, πρακτική άσκηση θεωρείται μόνο η άσκηση που κάνει εργαζόμενος αμέσως μετά τις σπουδές του για να πάρει πτυχίο. Από εκεί και πέρα και 1 μέρα εργασίας πρέπει να πληρώνεται. Μέχρι και ο manosk που είναι δεξιός στο είπε. Η γνώμη του δε έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς είναι νομικός.
Πρώτη της δουλειά θα ήταν και δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο. Θα έφερνε χαρτί από τη σχολή της.
Έμαθα λεπτομέρειες μόλις...
Θες να σου πω το όνομά της και την εταιρία μήπως?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Από πότε η πρακτική (internship στα Ελληνικά) είναι παράνομη?
Εγώ πάντως στην πρακτική μου δεν πήγαινα τσάμπα.
Εγώ πήγα!. Ήθελα ένα πλήρες μηχανουργείο, ένα πλήρες ηλεκτρολογείο, μοντάρισμα μηχανών που άλλοι της αγόραζαν μονταρισμένες, παραγωγή στην πράξη εξαρμάτων, λέβητα ατμού με τρία καύσιμα, σίγουρα έκανα ότι ήθελα!. Στα 300μ ήταν το συνεργείο!!!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι γράφετε ρε σεις...τι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ? Δηλαδή αν ξύνεται όλη μέρα και δεν φέρνει αποτελέσματα (το έγραψε και κάποιος άλλος αυτό) είναι υποχρεωμένοι να τη προσλάβουν?ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ --> ΝΑΙ
Και αμα δε σου αρεσει απελυσε την, την επομενη κιολας μερα... Απο την στιγμη ομως που υπηρξε εστω και ΜΙΑ μερα εκει μέσα θα πρεπει να λάβει τα προβλεπομενα!
Κάτι έλα για ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ δοκιμαστικά και λοιπές μπουρδες... ειναι... μπουρδες. Μιλάμε για 'εταιριες' του κώλου και μπαταχτσιδες. Αυτά δεν τα κανουν καλα καλα ουτε οι μικρες επιχειρησεις μερικών ατόμων.
Αν πάλι πιστευει καποιος πως ειναι ειναι ωραια και σωστα επειδη καποιος 'μαθαινει' την δουλεια... εεε ας δοκιμασει να παει να το πει στο Σωμα Επιθεωρησης Εργασιας να δει ποσα 10χιλιαρα θα βρεξει...
-
http://jobs.sap.com/job/Athens-Internsh ... _Careerjet
http://www.kariera.gr/INTL/JobSeeker/Jo ... R&show=yes
https://pg.taleo.net/careersection/1000 ... job=502976
http://mycareer.deloitte.com/gr/en/students/interns
Όλοι αυτοί δηλαδή δίνουν κανονικό μισθό? ή είναι τίποτα μαγαζάκια?
Δεν ξέρω, από περιέργεια για το τι ισχύει ρωτάω
-
Οι πρακτικές εξασκήσεις και οι ελεγχόμενες μαθητείες έχουν συγκεκριμένο εργατικονομοθετικό πλαίσιο και το κυριότερο πρόβλημα είναι η ασφάλιση του πρακτικάριου, το unpaid internship υπάρχει παντού, σύμβαση όμως υπογράφεται για να είναι προστατευμένες και οι δύο πλευρές.
Το πλαίσιο (ο μεγαλύτερος παίκτης στον εξοπλισμό γραφείου) φημίζεται πχ για τις εξαιρετικές εργασιακές του πρακτικές.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....