-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για κλεισιμο ζητανε χαρτια; Με ποια δικαιολογια; Αν αποσυρεις τα χρηματα που εχει μεσα ο λογαριασμος και δεν τον ξαναπειραξεις δεν ειναι τυποις κλειστος;..
Ισως επειδή το ποσό που απέσυρα δεν ήταν φραγκοδίφραγκα και ήθελα να διαγραφώ απο πελάτης, οπότε να μην έχω ούτε μηδενικό λογαριασμό σε αυτή την Τράπεζα. Εκτός και αν , επειδή ο λογαριασμός ήταν παλαιός, έλειπαν 'χαρτιά' που ζητάει εδώ και 2 χρόνια η ΤτΕ, για κάθε κάτοχο τραπεζικού λογαριασμού, οπουδήποτε. Τέσπα, συνέβη .....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για κλεισιμο ζητανε χαρτια; Με ποια δικαιολογια; Αν αποσυρεις τα χρηματα που εχει μεσα ο λογαριασμος και δεν τον ξαναπειραξεις δεν ειναι τυποις κλειστος;..
Ισως επειδή το ποσό που απέσυρα δεν ήταν φραγκοδίφραγκα και ήθελα να διαγραφώ απο πελάτης, οπότε να μην έχω ούτε μηδενικό λογαριασμό σε αυτή την Τράπεζα. Εκτός και αν , επειδή ο λογαριασμός ήταν παλαιός, έλειπαν 'χαρτιά' που ζητάει εδώ και 2 χρόνια η ΤτΕ, για κάθε κάτοχο τραπεζικού λογαριασμού, οπουδήποτε. Τέσπα, συνέβη .....
Αν θέλετε τα φυλάω εγώ σε σοβαρή χώρα
-
Για ποιό λόγο να διαγραφείς; Δηλαδή αλλάζει κάτι σε σχέση με τον μηδενικό;
-
Αν θες να εισαι απολυτως τυπικος γιατι πχ θες να κανεις φορολογικη δηλωση σε αλλη χωρα και δεν θες να δηλωνεις λογαριασμους στην Ελλαδα και να δινεις χαρτια και βεβαιωσεις οτι εχεις 3,21 ευρώ τοτε τον κλεινεις τον λογαριασμο.
Παντως να ξερετε οτι καμια τραπεζα δεν ζηταει του κεφαλιου της,ολες απο ΤτΕ παιρνουν λιστα με ζητουμενα εγγραφα.
Καμια δεν πρεπει να δεχεται απλή φωτοτυπια εκκαθαριστικου.Παρόλλα αυτα, συχνα καποιες ξενες τραπεζες υπερβαλλουν εαυτον (citybank,HSBC) και ζητανε παραπανω χαρτια απο τις αλλες,ισως λογω εσωτερικης διαδικασιας ή επειδη ζητανε και καποια που κανονικα περνανε ως προαιρετικα.
-
όταν έχεις μηδενικό υπόλοιπο ο λογαριασμος είναι ανοιχτός και είσαι πελάτης.αντίθετα όταν τον κλείσεις,πέρνεις τους τόκους μέχρι εκέινη την ημέρα που αποσύρεις τα χρήματα και ο λογαριασμός μηδενίζει,κλέινει και διαγράφεσαι από πελάτης...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κι εγώ κατέθεσα αντίστοιχου μεγέθους χαρτούρα στην Εθνική πρόσφατα για λογαριασμό ανοιχτό επί εικοσαετία, αλλά χωρίς κίνηση, και μου εξήγησαν ότι είναι ακριβώς γι'αυτό το λόγο, και έχουν εντολή να τα ζητήσουν μόλις εμφανιστεί ο κάτοχος.
Το εκκαθαριστικό ήταν εκτύπωση από το TAXISnet οπότε έγινε δεκτό χωρίς άλλες διατυπώσεις -
Ερώτηση,
έχω έναν προθεσμιακό με δικά μου χρήματα που διαχειρίζονται οι γονείς μου, (στην ουσία ανανεώνουν την προθεσμία) τον οποίο θέλω να μεταφέρω στο όνομα μου για να μην πληρώνουν φόρο για τους τόκους.
Σαν κάτοικος εξωτερικού που δεν υποβάλλει δήλωση στην Ελλάδα θα πρέπει μετά να ξεκινήσω να κάνω φορολογικές δηλώσεις και εκεί και να δηλώνω τους τόκους? (μιλάμε για λιγότερα απο 100€ τον μήνα)
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Η χαρτούρα που σου ζητάνε για να ανοίξεις, αλλά και να κλείσεις λογαριασμό πλέον, δεν λέγεται.
Στη δε ΓΕΝΙΚΗ, αν και παλιός πελάτης στο ίδιο υποκατάστημα, για κλείσιμο ζήτησαν το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ του εκκαθαριστικού της εφορίας (Φ/Α είχα αλλά δεν το δέχτηκαν) και αντίγραφο φακέλου μισθοδοσίας.Μακάριοι οι 'χρωστούντες'' και μακαριότεροι , οι 'δεμπληρώνω'. Προφανώς δεν τους ζητάνε τίποτε !!!
Έχω ένα ξεχασμένο λογαριασμό στη γιουρομπανκ, ούτε ΑΦΜ δεν είχα τότε που τον άνοιξα, με 2-3 € μέσα. Παρ'όλα αυτα μου έστειλαν και καινούργια χρεωστική.
Έτσι για τη πλάκα λέω να πάω να τον κλείσω, μόνο με το διαβατήριο...
-
Αμα τον κλείσεις , γράψε μας!!!
-
Με το νομο που ζητάει 5 κιλά χαρτουρα η ΤτΕ υπάρχει και ένα σημείο που φυσικα δεν αφορά τους πολλούς και λέει ότι οι τραπεζικοί υπάλληλοι που προκύπτει να μην ζητάνε τα απαραίτητα ή να διευκολύνουν πελάτες μπορει να κατηγορηθουν για συνεργεια σε φοροδιαφυγή που είναι κακούργημα.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν και επιπλέον επειδή δεν υπάρχει λόγος και να τσακώνονται με τον κάθε πελάτη που έρχεται και ισχυρίζεται ότι αρλουμπα θελει, η εντολή είναι να εξυπηρετείται ο πελάτης και μετα να γίνεται μια αναφορά ότι αρνήθηκε να προσκομίσει τα ζητούμενα. Αυτές όλες ιεραρχουνται και κάποιοι σεντραρονται.
Υπάρχουν τελος, ακόμα κάτι γατακια που νομίζουν το 2013 ότι χρησιμοποιούν τις τράπεζες για μαύρο χρήμα και δεν τρέχει τίποτα. -
Θωμά είναι κόπος να μάθουμε τις διαδικασίες και τα απαραίτητα για άνοιγμα λογαριασμού εκεί; Οχι για φοροδιαφυγή αλλά για ασφάλεια
-
To όριο για υποχρεωτική πληρωμή με πιστωτική/επιταγή/κατάθεση πέφτει στα 500, απο 1500.
Με τις πιστωτικές τι παίζει τώρα; Έχουν μειωθεί καθόλου οι απαιτήσεις;
Δε μου φαίνεται φυσιολογικό να μη μπορεί να βγάζει ο κόσμος, έστω και με ένα χαμηλό πιστωτικό όριο. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
To όριο για υποχρεωτική πληρωμή με πιστωτική/επιταγή/κατάθεση πέφτει στα 500, απο 1500.
Με τις πιστωτικές τι παίζει τώρα; Έχουν μειωθεί καθόλου οι απαιτήσεις;
Δε μου φαίνεται φυσιολογικό να μη μπορεί να βγάζει ο κόσμος, έστω και με ένα χαμηλό πιστωτικό όριο.Αυτο δεν ισυε εδω και καιρο?
-
Για τα 1500 ναι, για τα 500 όχι ακόμη.
-
Δε μου φαίνεται φυσιολογικό να μη μπορεί να βγάζει ο κόσμος, έστω και με ένα χαμηλό πιστωτικό όριο.
Δε ζητούσα κάτι άλλο.
Πριν από λίγο μου έστειλαν μια, αλλά με το μισό πιστωτικό όριο από αυτό που την διαφημίζουν. -
Δεν είσαι αρκετά φερέγγυος...
Υπάρχουν και οι χρεωστικές γι αυτή τη δουλειά, δεν είναι απαραίτητο να έχεις πιστωτική.
-
Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα πολλές φορές οι χρεωστικές δε γίνονται δεκτές.
Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα φερεγγυότητας. Σε άλλη πιστωτική μόνο μια φορά έχω καθυστερήσει να την πληρώσω για μια μέρα.
Το ποσό που μου δίνουν είναι υπεραρκετό για φυσιολογική χρήση. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αμα τον κλείσεις , γράψε μας!!!@@ τελικά.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αμα τον κλείσεις , γράψε μας!!!
@@ τελικά.
Tα συλλυπητήριά μου!
ΥΓ : Πρέπει να παραδεχτούμε ότι πολλές ' μαϊμουδιές' που ήμασταν συνηθισμένοι να κάνουμε, ... έλαβαν τέλος .
Προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο σε τραπεζικά θέματα, αλλά και σε άλλους τομείς-δραστηριότητες, όπου πλέον τα δικαιολογητικά που ζητούνται, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια .... 'ελιγμών' ! -
Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα πολλές φορές οι χρεωστικές δε γίνονται δεκτές.Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα φερεγγυότητας. Σε άλλη πιστωτική μόνο μια φορά έχω καθυστερήσει να την πληρώσω για μια μέρα.
Το ποσό που μου δίνουν είναι υπεραρκετό για φυσιολογική χρήση.οι χρεωστικες (debit) οταν ειναι visa ή master, γινονται δεκτες οπου δεχονται visa ή master δλδ σχεδον παντου.
μπορει να μην ειναι θεμα φερεγγυοτητας αλλα θεμα μισθοδοσιας (πχ αν πας βεβαιωση μισθοδοσια με € 500/ μηνα αποκλειεται να παρεις μεγαλο πιστωτικο οριο στη καρτα) ή μπορει να ειναι θεμα με τι αλλες υποχρεωσεις εχεις (σε αλλα δανεια ή καρτες).
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα