-
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα . Έχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας . Πριν από δύο χρόνια απεβίωσε ο παππούς μου και μου άφησε για κληρονομιά 2 αυτοκίνητα , τόσο σε μένα όσο και στη γιαγιά μου και στους δύο θείους μου (δηλαδή η άδεια κυκλοφορίας είνα ισε 4 ονόματα ). Επειδή εγώ δεν τα θέλω λόγο του ότι θα με έπιανε η εφορία έστειλα χαρτιά στουσ θείους μου να τα τακτοποιήσουν ώστε να μην επιβαρύνομαι ούτε από τέλη ούτε από ασφάλειες , ούτε από τίποτε ... Πράγμα που δεν το έκαναν λόγω αμέλειας , με αποτέλεσμα τώρα που υπέβαλα την φορολογική μου δήλωση να μου εμφανίζει ότι έχω στην κατοχή μου και τα 2 αυτά αυτοκίνητα και σαν να μην έφτανε αυτό να με επιβαρύνει και με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωναν ! Να καταθέσουν τις πινακίδες οι θείοι μου δεν παίζει, οπότε σας ρωτάω να μου δώσετε κάποια συμβουλή αν έχετε στο τι μπορώ να κάνω . Στη χείριστη περίπτωση πληρώνω ολόκληρο το ποσό τελών κυκλοφορίας αρκεί να βρεθεί τρόπος να φύγουν από το όνομά μου και να μην με ενοχλήσει ξανά η εφορία ! Συγγνώμη για το ακροσκελές ποστ !!
-
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα . Έχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας . Πριν από δύο χρόνια απεβίωσε ο παππούς μου και μου άφησε για κληρονομιά 2 αυτοκίνητα , τόσο σε μένα όσο και στη γιαγιά μου και στους δύο θείους μου (δηλαδή η άδεια κυκλοφορίας είνα ισε 4 ονόματα ). Επειδή εγώ δεν τα θέλω λόγο του ότι θα με έπιανε η εφορία έστειλα χαρτιά στουσ θείους μου να τα τακτοποιήσουν ώστε να μην επιβαρύνομαι ούτε από τέλη ούτε από ασφάλειες , ούτε από τίποτε ... Πράγμα που δεν το έκαναν λόγω αμέλειας , με αποτέλεσμα τώρα που υπέβαλα την φορολογική μου δήλωση να μου εμφανίζει ότι έχω στην κατοχή μου και τα 2 αυτά αυτοκίνητα και σαν να μην έφτανε αυτό να με επιβαρύνει και με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωναν ! Να καταθέσουν τις πινακίδες οι θείοι μου δεν παίζει, οπότε σας ρωτάω να μου δώσετε κάποια συμβουλή αν έχετε στο τι μπορώ να κάνω . Στη χείριστη περίπτωση πληρώνω ολόκληρο το ποσό τελών κυκλοφορίας αρκεί να βρεθεί τρόπος να φύγουν από το όνομά μου και να μην με ενοχλήσει ξανά η εφορία ! Συγγνώμη για το ακροσκελές ποστ !!
-
-
Ο χρήστης mikopos έγραψε:
[...]Πράγμα που δεν το έκαναν λόγω αμέλειας , με αποτέλεσμα τώρα που υπέβαλα την φορολογική μου δήλωση να μου εμφανίζει ότι έχω στην κατοχή μου και τα 2 αυτά αυτοκίνητα και σαν να μην έφτανε αυτό να με επιβαρύνει και με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωναν ! [...]αμ δεν το αμελησαν... επιτηδες το εκαναν για να πληρωσεις εσυ το μπουγιουρτι
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
[...]Πράγμα που δεν το έκαναν λόγω αμέλειας , με αποτέλεσμα τώρα που υπέβαλα την φορολογική μου δήλωση να μου εμφανίζει ότι έχω στην κατοχή μου και τα 2 αυτά αυτοκίνητα και σαν να μην έφτανε αυτό να με επιβαρύνει και με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωναν ! [...]
αμ δεν το αμελησαν... επιτηδες το εκαναν για να πληρωσεις εσυ το μπουγιουρτι
Σκέφτομαι καλοπροαίρετα και το θέτω έτσι , γι αυτό ρωτάω και για λύση και δεν τους αρχίζω στα 'γαλλικά'!
-
Μόντα η δουλειά....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Μόντα η δουλειά....Μόντα δε λες τίποτα ! Καμια λύση ρε παιδιά , που είμαι σε απόγνωση με το κουστούμι που ήρθε !
-
μιλας με τους θειους σου, πηγαινετε μαζι σε εφορια κ συγκοινωνιων, τελειωσες.
πραγμα που επρεπε να εχεις κανει απο την πρωτη στιγμη, συγνωμη που σου το λεω. ουτε αυτοκινητα στο ονομα σου να εχεις ποτε, ουτε τπτ. -
Όταν πέθανε ο θείος σου δεν έπρεπε να κάνεις αποδοχή κληρονομιάς, εκτός και αν ήθελες να πάρεις και κάτι άλλο από την περιουσία μιας και δεν μπορείς να διαλέξεις τι θα κληρονομήσεις ή όλα (συμπεριλαμβανομένων και των χρεών) ή τίποτα. Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους χαρίσεις το ποσοστό σου του αυτοκινήτου ή σε έναν ή σε όλους αναλογικά και να αλλάξετε την άδεια φυσικά. Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας μπορείτε να πάτε στο δικαστήριο και να ζητήσετε να εκποιηθούν τα αυτοκίνητα υποχρεωτικά και να πάρει ο καθένας το μερίδιο του.
-
Ο χρήστης mikopos έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα . Έχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας . Πριν από δύο χρόνια απεβίωσε ο παππούς μου και μου άφησε για κληρονομιά 2 αυτοκίνητα , τόσο σε μένα όσο και στη γιαγιά μου και στους δύο θείους μου (δηλαδή η άδεια κυκλοφορίας είνα ισε 4 ονόματα ). Επειδή εγώ δεν τα θέλω λόγο του ότι θα με έπιανε η εφορία έστειλα χαρτιά στουσ θείους μου να τα τακτοποιήσουν ώστε να μην επιβαρύνομαι ούτε από τέλη ούτε από ασφάλειες , ούτε από τίποτε ... Πράγμα που δεν το έκαναν λόγω αμέλειας , με αποτέλεσμα τώρα που υπέβαλα την φορολογική μου δήλωση να μου εμφανίζει ότι έχω στην κατοχή μου και τα 2 αυτά αυτοκίνητα και σαν να μην έφτανε αυτό να με επιβαρύνει και με τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πλήρωναν ! Να καταθέσουν τις πινακίδες οι θείοι μου δεν παίζει, οπότε σας ρωτάω να μου δώσετε κάποια συμβουλή αν έχετε στο τι μπορώ να κάνω . Στη χείριστη περίπτωση πληρώνω ολόκληρο το ποσό τελών κυκλοφορίας αρκεί να βρεθεί τρόπος να φύγουν από το όνομά μου και να μην με ενοχλήσει ξανά η εφορία ! Συγγνώμη για το ακροσκελές ποστ !!Γιατι χρεωθηκες εσυ τα τελη κ 'χρεωθηκες' κ το αυτοκινητο στη δηλωση σου? Μηπως - αφου μιλας για τεσσερα ονοματα στην αδεια - το δικο σου ονομα ειναι πρωτο αναγραφομενο? Μηπως εχεις κ μεγαλυτερο ποσοστο ιδιοκτησιας κ δεν ειναι 4 χ 25% εκαστος?
Αν ισχυει ενα απο τα δυο τελευταια, μηπως μπορεις να παραδωσεις τις πινακιδες μονος σου χωρις να ρωτησεις κανεναν κ ασε τους να χτυπιουνται? Ειδικα αν ισχυει το τελευταιο (μεγαλυτερο ποσοστο ιδιοκτησιας δικο σου) τοτε ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να το κανεις αυτο.
Σε καθε περιπτωση, ρωτα τηλεφωνικως σε ενα ΚΕΠ κ θα σε κατατοπισουν πληρως κ γρηγοροτερα απο το να ρωτας εμας εδω μεσα.
Κ κανε το γρηγορα γιατι αν δεν πληρωνουν τελη, μπορει να τα κυκλοφορουν κ ανασφαλιστα κ οταν γινει καμμια στραβη να σκισουν εσενα...
-
Σίγουρα θα ρωτήσω στην εφορία με το καλό την Τρίτη , μην έχουν κάνει και καμία άλλη κομπίνα και βρεθώ χειρότερα μπλεγμένος ! Πλέον με τα συστήματα που έχουν κάνει αν οποιοσδήποτε συνιδιοκτήτης δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας τότε εμφανίζονται σε όλουσ ότι τα χρωστάνε !! Διορθώστε με αν κάνω λάθος ! Απ' ότι καταλαβαίνω όμως τη λυπητερή για φέτος θα την πληρώσω , ωστόσο το θέμα είναι μην βρεθώ πάλι στην ίδια θέση του χρόνου τέτοια εποχή ! Όπως και να έχει ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τισ συμβουλές σας !!
Αποποίηση αυτοκινήτου