Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι μόνο η ταχύτητα, είναι πολλές εξελιγμένες λειτουργίες που ο IE δεν έχει και δεν μπορεί ν'αποκτήσει. Είναι επίσης η παραμετροποίηση για τα γούστα κάθε χρήστη καθώς και η σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ναι δεν αντιλέγω ότι ο FFox είναι μακράν πιο σφαιρικός & σύγχρονος browser από τον IE6, γι' αυτό άλλωστε κι έγραψα ότι οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν παραπάνω από θετικές.
Ωστόσο, μετά από λίγες μέρες συμβίωσης με τον FFox ξαναγύρισα πίσω στον IE6 (ούτε καν στον Avant Browser)...
Όπως έχω ξαναγράψει και λίγο παλαιότερα, η ασφαλής πλοήγηση επιτυγχάνεται εύκολα και με τον IE6, αρκεί να απενεργοποιήσει κανείς τα ActiveX και τa JavaScripts (ότι δηλαδή κάνει πάνω κάτω και ο FFox).
Αν ενδιαφέρεστε, μπορώ να κάνω post στο thread screenshots με τις ρυθμίσεις αυτές.
To tabbed browsing εμένα προσωπικά δεν μου πολυαρέσει (νομίζω στην Όπερα το είχα συναντήσει πρώτη φορά), ενώ ούτε η ξεχωριστή παραμετροποίηση για κάθε χρηστη μου είναι απαραίτητη, αφού μόνο εγώ χρησιμοποιώ το PC μου (χώρια ότι τα ίδια τα XP επιτρέπουν αν θέλεις να έχεις πολλούς users με εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις, όχι μόνο στον browser, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο).
Βέβαια ο FFox δίνει κάποιες περισσότερες δυνατότητες προστασίας μέσω των extesnsions, π.χ. το Flashblock, αλλά δυστυχώς το τίμημα είναι μερικές ασυμβατότητες με κάποιες σελίδες (όπως π.χ. εκείνες που χρησιμοποιούν ActiveX, οπότε και καταφεύγεις ξανά στον IE, οι εκείνες τις σελίδες που χρησιμοποιούν το tag TEXT αντί του TITLE για να εμφανίζουν τα επεξηγηματικά κίτρινα ταμπελάκια όταν ακουμπάς το ποντίκι πάνω σε κάποιες εικόνες).
Συν το ότι παρουσιάζει ασυμβατότητα με δημοφιλή προϊόντα της Microsoft (όπως π.χ. το Outlook Express, το οποίο και μου αρέσει και το έχω συνηθίσει).
Από την άλη μεριά, ο Avant Browser, παρόλο που είναι ουσιαστικα΄ένας εξελιγμένος IE6, με παραπλήσιες δυνατότητες με τον FFox, ΄΄εχει εντούτοις πολύ 'βαρύ' περιβάλλον εργασίας, κάτι που εμένα με ... τρελαίνει (αρνητικά).
Κατεβάζω τώρα και τον Maxthon να τον δοκιμάσω κι αυτόν... θα σας γράψω εντυπώσεις μου αργότερα.