-
Σε οποιαδήποτε χώρα, αυτή η κουβέντα απλά δεν θα είχε νόημα γιατί όποιος παρανομούσε απλά θα είχε υποστεί το βαρύ χέρι του νόμου από την δεύτερη-τρίτη φορά, αντί να το παίζει μαγκάκος στα fora.
Στην Ελλάδα, ελλείψει αστυνόμευσης, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει και να γελάει εις βάρος των υπολοίπων.
-
εγω το παιζω μαγκακος στο δρομο,οχι στα φορα αντιθετως με σενα
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ολα τα αλλα,σκεπασμα πινακιδων,κολλητηρια κλπ απλως σε αναγαγουν σε κουραδομαγκα της δεκαρας.Oh really ?? Σαν κουραδομαγκας της δεκαρας 'νομικα' δεν εχω ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ οφειλη στα διοδια... οσες φορες περασα χωρις να πληρωσω δεν εμαθαν εν τελει ποιος ειμαι.
Σαν αντρακλας παντελονατος, αν περναγα με τη μηχανη λεγοντας 'ψιτ γκαρσον, σημειωσετα στο λογαριασμο ντεν πλε-ρω-νω' ... για ελα πες μου τι θα ημουν??Το 'χουμε πει πολλες φορες, οι νομοι αλλαζουν κατα βουληση προς τερψιν των μεγαλων... δε θα κατσω να γινομαι μπαλακι και να αγχωνομαι αν αυτο που εκανα ηταν ηθικο η μη για να μου γυρισει μπουμερανγκ.
Πινακιδες γιοκ ή καλυμενες κατα τη διελευση και γεια σας. Μισες δουλειες δεν εχει, ή πληρωνεις ή δεν περνας ή αν θες να περασεις περνας αορατος. (φυσικα ολα αυτα εν γνωσει της παρανομιας με οποιες συνεπειες χωρις μα-μου)
Εαν εσυ ησουν η κατηγορια 'ντεν πλερωνω γραφτα στο λογαριασμο και ο τρεχων νομος με καλυπτει' ... τοτε περαστικα!
-
Όπως έλεγα και πιο πάνω λοιπόν, σε μια κοινωνία στην οποία οι πολίτες ξέρουν ότι θα υπάρξουν συνέπειες, απλά δεν θα είχαμε καν τέτοιες συζητήσεις και σίγουρα δεν θα είχαμε τέτοιες υπερήφανες δηλώσεις.
Στην Ελλάδα του 'κάνω ότι θέλω γιατί ξέρω ότι οι πιθανότητες να με πιάσουν είναι μικρές' τα πράγματα είναι αλλιώς.
Λογικά και αυτό θα αλλάξει σιγά σιγά, απλά μέχρι να συμβεί, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε παρασιτικές συμπεριφορές σε βάρος του συνόλου.
-
αυτο προυποθετει οτι οι πολιτες δεν ειναι βολεμενοι σταρχιδες αχρηστοι αγαμητοι ξεπλενηδες φασιστες.
οσο υπαρχουν τετοιοι και ζουν αναμεσα μας τοσο θα τους γραφω στα παπαρια μου,γιατι δεν τους αξιζει κατι παραπανω
got it?
ποσο μαλλον αν θελουν να τους ακουμπαω και λεφτα με το ζορι. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όπως έλεγα και πιο πάνω λοιπόν, σε μια κοινωνία στην οποία οι πολίτες ξέρουν ότι θα υπάρξουν συνέπειες, απλά δεν θα είχαμε καν τέτοιες συζητήσεις και σίγουρα δεν θα είχαμε τέτοιες υπερήφανες δηλώσεις.Στην Ελλάδα του 'κάνω ότι θέλω γιατί ξέρω ότι οι πιθανότητες να με πιάσουν είναι μικρές' τα πράγματα είναι αλλιώς.
Λογικά και αυτό θα αλλάξει σιγά σιγά, απλά μέχρι να συμβεί, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε παρασιτικές συμπεριφορές σε βάρος του συνόλου.
Βαρος του συνολου;;;
Να το θεσω ως εξης, τα γαμημενα 120€ που μεχρι στιγμης εφυγαν στα διοδια απο τον Ιανουαριο... ΕΠΑΡΚΟΥΝ για να επισκευαστει ΜΙΑ λακουβα 30χ30cm βαθους καμια 15-20 ποντοι.... η οποια στοιχισε το κάρτερ + την ποδια + βαση αντιστρεπτικης ;;
Αυτο που θελω να πω ειναι πως τα λεφτα που σκαμε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
Να ειχαν, να το συζηταγαμε... αλλα αν ειναι δυνατον να κυκλοφορεις σε δρομο ειτε ταχειας κυκλοφοριας, ειτε επαρχιακο, ειτε εντος πολης που κυριολεκτικα σου τσακιζει το αυτοκινητο. Ξεφτιλα ειναι και παρασιτικα δεν λειτουργει ο συνανθρωπος σου που αρνειται την πληρωμη, αλλα ο φορεας που τα ζηταει απο την τσεπη σου!! -
Αν δεν σ'αρέσει να κάτσεις στην τρύπα σου ή να πας στην ζούγκλα σου
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Αν δεν σ'αρέσει να κάτσεις στην τρύπα σου ή να πας στην ζούγκλα σουΕσυ που τη βρισκεις, πληρωνε βερεσε...
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αυτο προυποθετει οτι οι πολιτες δεν ειναι βολεμενοι σταρχιδες αχρηστοι αγαμητοι ξεπλενηδες φασιστες.
οσο υπαρχουν τετοιοι και ζουν αναμεσα μας τοσο θα τους γραφω στα παπαρια μου,γιατι δεν τους αξιζει κατι παραπανω
got it?
ποσο μαλλον αν θελουν να τους ακουμπαω και λεφτα με το ζορι.τουλαχιστον περιγραφεις με ακριβεια την αφεντια σου!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Να το θεσω ως εξης, τα γαμημενα 120€ που μεχρι στιγμης εφυγαν στα διοδια απο τον Ιανουαριο... ΕΠΑΡΚΟΥΝ για να επισκευαστει ΜΙΑ λακουβα 30χ30cm βαθους καμια 15-20 ποντοι.... η οποια στοιχισε το κάρτερ + την ποδια + βαση αντιστρεπτικης ;;Που ήταν αυτή η λακούβα, σε δρόμο με διόδια ?
Τέλη κυκλοφορίας (= λακούβα) πληρώνεις ? Αν ναι γιατί, αφού δεν έχουν αντίκρυσμα ? Το αυτό για όλους τους φόρους, χαράτσια, επιβαρύνσεις. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εγω το παιζω μαγκακος στο δρομο,οχι στα φορα αντιθετως με σεναΕντός Ελλαδας ή και εκτός;
-
Κάτσε κανα-δυο χρόνια ακόμα να βγάλει δίπλωμα
Ωπ μια στιγμή, ξέχασα... τέτοιος επαναστάτης δεν θα υποταχτεί στο καταπιεστικό κράτος: οδηγεί χωρίς δίπλωμα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
εγω το παιζω μαγκακος στο δρομο,οχι στα φορα αντιθετως με σενα
Εντός Ελλαδας ή και εκτός;
σε αλλες χωρες που εχω κυκλοφορησει δεν εχουν διοδια.
τουλαχιστον περιγραφεις με ακριβεια την αφεντια σου!
για την ακριβεια εσυ εισαι και μερικοι αλλοι εδω μεσα.
-
Ποιες είναι αυτές οι χώρες;
-
Γερμανια,Αυστρια,Τσεχια,Σλοβακια, που εχω παει δεν εχουν διοδια.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
got it?
ποσο μαλλον αν θελουν να τους ακουμπαω και λεφτα με το ζορι.Πότε νομίζεις οτι θα εξαφανιστουν ολοι αυτοί που αναφέρεις οποτε και θα πάψει να υφίσταται και η εξυπνοτατη δικαιολογία σου;
Σε ενα χρονο,δυο; δέκα; πενηντα; Ως τοτε φραγκο στο κρατος αλλα απο διαμαρτυριες εεεε; -
ξέρεις dap , ο nintza τον ελεύθερο χρόνο του (όταν δεν βγαίνει με πιπίνια ) ,είναι λίγο αναρχικός..οπότε ΔΕΝ πλερώνει..
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Γερμανια,Αυστρια,Τσεχια,Σλοβακια, που εχω παει δεν εχουν διοδια.Για την Αυστρία τουλάχιστον κάνεις λάθος. Η χρήση των αυτοκινητοδρόμων χρεώνεται (με βινιέτα). Τσεχία Σλοβακία δεν ξέρω τι παίζει.
-
Μπορεί να έχουν βινιέτα αλλά δεν έχουν διόδια. Και πόση είναι η βινιέτα για ένα μόνιμο κάτοικο? Αυτό θα είχε σημασία να το ξέρουμε. Γιατί εδώ δίνουμε τέλη κυκλοφορίας (σαν βινιέτα) αλλά δεν τους φτάνουν αυτά θέλουν και άλλα από τα διόδια σε μια χώρα που οι μισθοί πάνε πάτο και η οικονομία βαίνει στο (7ο ?) έτος ύφεσης. Αρπάζουν από παντού. Η μόνη λογική είναι η εισπρακτική.
-
Δεν έχει νόημα να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, έτσι δεν είναι; Η βινιέτα είναι μορφή διοδίων.
Τα ερωτήματα που θέτεις έχουν βάση, έχω όμως την αίσθηση ότι θα πρέπει επίσης να ξέρουμε κατά πόσο έχουν ήδη τις υποδομές που χρειάζονται ως κράτος, πόσο τους στοιχίζουν τα ΜΜΜ, -και το κυριότερο- σε τι ποσοστό υπολογίζεται η φοροδιαφυγή, καθώς επίσης και τι ποσοστό των εσόδων του κράτους τους πηγαίνει σε πληρωμές μισθών δημοσίων υπαλλήλων.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!