-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
...................................Ένα θα σου πω, ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ
Μπράβο φίλε μου...
-
Έπεσε κοπριά, σκάφτηκε, έγινε και η σκαλωσιά. Έτοιμοι για φύτεμα ντοματιών.
-
Πολύ ωραία.
Απορία:
Γιατί κάποιες πατάτες Κύπρου γράφουν στο χαρτάκι τους στο τσουβαλάκι 'να μη χρησιμοποιηθούν για φύτεμα' ή κάπως έτσι; Θα βγάλουν κακό καρπό ή 'απαγορεύεται'; -
Έχει κάποιος υπ' όψη του αυτή την 'τεχνική' του να γεμίζουν τα πίσω λάστιχα των τρακτέρ νερό, για 'αντίβαρο';
Το είδα κ έμεινα
Κατάλαβα την χρήση του όσο το τρακτέρ δούλευε με κουβά μέσα σε αποθήκη, αλλά όταν βγήκε στο δρομο με την καρότσα να κάνει χιλιόμετρα κουβαλώντας μπάλες, τρόμαξα με τη σκέψη του τι μπορεί αυτό να προκαλέσει σε φρένα κ σύστημα μετάδοσης. -
Π Απο εμπειρία με ζώα απολύτως καμμία (γέννημα θρέμμα Αθηναίος γαρ) και το επάγγελμα καμμία σχέση (Πληροφορικάριος είμαι).Δίπλα απο το σπίτι έχω ένα χωράφι με ελιές 2-3 στρέματα στο οποίο έκανα μια καλή περίφραξη και αποφάσισα να το γεμίσω με 'χρήσιμα' ζωντανά.
Αρχικά αγοράστηκαν κότες & γαλοπουλές, και στη συνέχεια 2 κατσίκες.
Οι δύο κατσίκες (μια Alpine και μια Oberhasli) κατόπιν επισκέψεως στον γόη της περιοχής (ο Τάκης ο τράγος, καθαρός Anglo-Nubia) και το περας μερικών μηνων μας γέννησαν 4 και 5 κατσικάκια αντίστοιχα (καρπερός ο Τάκης).
Όλα τα ζωντανά είναι ελεύθερα μέσα στο χωράφι και χαίρουν άκρας υγείας. Αφού βάλαμε σε σειρά το κοπάδ(ακ)ι είπαμε να περάσουμε σε πιο hardcore καταστάσεις και σήμερα πήραμε και ένα μοσχαράκι 3 μηνων αποκομενο (διαστάυρωση Limousine με ... κάτι). Εδώ όμως είμαστε σε εντελώς άγνωστα νερά.Αν κάποιος το κατέχει το άθλημα και έχει όρεξη να δώσει καμμία συμβουλή είμαι όλος αυτιά.
ολο και καποιος κτηνιατρος θα υπαρχει στην περιοχη, που 5 βασικα πραματα θα μπορει να σου πει και να σου προμηθεψει....
αρκει να μπορεις να φας τα ζωντανα που εκτρεφεις, και να μη σε πιανουν συναισθηματισμοι, οταν τα δεις στο πιατο σου...
το ξερεις βεβαια οτι τυπικα εισαι παρανομος και τα σφαζεις-τρως με δικη σου ευθυνη
για τα 8 κατσικια, και 1 μοσχαρι, +τα πετουμενα, τα 2-3 στρεμματα ειναι οριακα, έως λιγα.....
τα κατσικια, προβατα, αγελαδες, ειναι μηρυκαστικα, οποτε σε καμια περιπτωση δεν ακολουθομε πρακτικες ταισματος σα να ηταν σκυλια, γουρουνια, κοτες (κατι ψωμια κλπ που ακουω, απλως απαγορευμενα....)
αφθονο χορτο, που βοσκανε, ή που θα τους προμηθεψεις, μιας και καποια στιγμη δε θα τους φτανει, και κατι λιγο απο καρπο (φυραμα)τα κατσικια αρεσκονται στο να 'χαλανε' δεντρα, ελαχιστα βοσκανε απο κατω, το περισσοτερο το παιρνουν απο ψηλα (20-80%), οποτε το νου σου στις ελιες σου... και σε οτι αλλο δεντρακι εχεις εκει
Έχει κάποιος υπ' όψη του αυτή την 'τεχνική' του να γεμίζουν τα πίσω λάστιχα των τρακτέρ νερό, για 'αντίβαρο';
Το είδα κ έμεινα
Κατάλαβα την χρήση του όσο το τρακτέρ δούλευε με κουβά μέσα σε αποθήκη, αλλά όταν βγήκε στο δρομο με την καρότσα να κάνει χιλιόμετρα κουβαλώντας μπάλες, τρόμαξα με τη σκέψη του τι μπορεί αυτό να προκαλέσει σε φρένα κ σύστημα μετάδοσης.αρκετα παλια τεχνικη, διαδεδομενη δω πανω, ιδιως σε 'βελτιωμενα' τα οποια ειχαν ελαφρύ σκαρί, για τα μοτερ που τους εβαζαν...
το εξτρα βαρος, μιας και δεν ηταν ρυμουλκουμενο, αλλα αναρτωμενο, δε νομιζω να ηταν τοσο επικινδυνο...
σιγουρα θα καταπονουσε φρενα, αλλα μεταδοση, γιατι? -
Χωρίς να το ... σκεφτώ πολύ, δεν μου φάνηκε κ ό, τι καλύτερο κ για το σύστημα μετάδοσης να έχεις τόσο βάρος τόσο μακριά από τον άξονα κ να ξεκινάς / 'γκαζώνεις' / επιβραδύνεις κ να έχεις κ μια καρότσα μια 10αριά τόνους πίσω σου.
Αλήθεια, ένα λάστιχο 16.9/34 γεμάτο, πόσο νερό μπορεί να χωράει; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χωρίς να το ... σκεφτώ πολύ, δεν μου φάνηκε κ ό, τι καλύτερο κ για το σύστημα μετάδοσης να έχεις τόσο βάρος τόσο μακριά από τον άξονα κ να ξεκινάς / 'γκαζώνεις' / επιβραδύνεις κ να έχεις κ μια καρότσα μια 10αριά τόνους πίσω σου.
Αλήθεια, ένα λάστιχο 16.9/34 γεμάτο, πόσο νερό μπορεί να χωράει;κανονικα, σε τετοια φορτια, θα πρεπει να εχεις και φρενα στην καροτσα
πολυ
οι δικοι μου βαζανε και κατι μεσα, για να μη σκουριαζει τη ζαντα,
τακαρεις το τρακτερ, τη βαλβιδα στο ανωτερο σημειο, και γεμιζεις μεχρι εκει... ποτε δε γεμιζει ολο....
τωρα πια, στα καινουρια, δε γινονται αυτα.... δεν υπαρχει λογος
-
Εντάξει, φρένα (ελπίζω ) έχουν.
Το βρήκα, μέχρι 310 λίτρα νερό χωράει, γεμισμένο 'βάσει προδιαγραφών'.
Ο λόγος είναι να σπρώχνει καλύτερα όταν το χρησιμοποιούν με την κουτάλα. Καλή τακτική για μέσα στην αποθήκη, αλλά με τρομάζει (όπως είπα) η ιδέα του να βγει έτσι στον δρόμο. Εδώ, παλιά , εμείς ψάχναμε λ7 ν' αλλάξουμε ζάντες γιατί οι καινούργιες ήταν 300 γραμμάρια ελαφρύτερες, όταν άκουσα για εκατοντάδες κιλά να κάνουν βόλτες με τελικές σε μισογεμισμένα με νερό λάστιχα κ να κουβαλάνε μπάλες, έβαλα τον εαυτό μου στη θέση των φρένων κ, όσο να 'ναι, σκιάχτηκα. -
[quote='blackpug106'
ολο και καποιος κτηνιατρος θα υπαρχει στην περιοχη, που 5 βασικα πραματα θα μπορει να σου πει και να σου προμηθεψει....
αρκει να μπορεις να φας τα ζωντανα που εκτρεφεις, και να μη σε πιανουν συναισθηματισμοι, οταν τα δεις στο πιατο σου...
το ξερεις βεβαια οτι τυπικα εισαι παρανομος και τα σφαζεις-τρως με δικη σου ευθυνη
για τα 8 κατσικια, και 1 μοσχαρι, +τα πετουμενα, τα 2-3 στρεμματα ειναι οριακα, έως λιγα.....
τα κατσίκια, πρόβατα, αγελαδες, ειναι μηρυκαστικα, οποτε σε καμια περιπτωση δεν ακολουθομε πρακτικες ταισματος σα να ηταν σκυλια, γουρουνια, κοτες (κατι ψωμια κλπ που ακουω, απλως απαγορευμενα....)
αφθονο χορτο, που βοσκανε, ή που θα τους προμηθεψεις, μιας και καποια στιγμη δε θα τους φτανει, και κατι λιγο απο καρπο (φυραμα)τα κατσικια αρεσκονται στο να 'χαλανε' δεντρα, ελαχιστα βοσκανε απο κατω, το περισσοτερο το παιρνουν απο ψηλα (20-80%), οποτε το νου σου στις ελιες σου... και σε οτι αλλο δεντρακι εχεις εκει
[/quote]
Συναισθηματισμοί την ώρα της μάσας δεν υπάρχουν
Άλλωστε ο λόγος που μπήκα στην όλη διαδικασία ήταν να ξέρω τι τρώνε τα πιτσιρίκια μου.Τα κατσίκια όλη μέρα βοσκάνε στο χωράφι και σαν μπόνους κανονάκι τα πηγαίνω και για 2ωρη βοσκή σε παρακείμενο παρατημένο ελαιοχώραφο (το τέλειο αγχολυτικό). Η αλήθεια είναι ότι όταν βρουν δέντρο με χαμηλή φυλλωσιά του αλλάζουν τα φώτα. Όταν τα κλείνω μόνο βίκο και τριφύλλι και απο μία χούφτα καλαμπόκι με σιταρι (ποτέ φύραμα γιατι έχει μέσα σόγια)
Πάντως η αλήθεια είναι ότι αν καταπιαστείς με τα αγροτικά/κτηνοτροφικά δεν σου μένει χρόνος σχεδόν για τίποτε άλλο.
Συμβαίνουν και μερικά τρελά που σε στέλνουν αδιάβαστο, όπως ....
α. Εξαφανίζονταν μυστηριωδώς τα αγγούρια μου !! Κάτι σαν χουντίνι ένα πράγμα, Now you see them now you dont. Μου πήρε μια βδομάδα να ανακαλύψω ότι τα έτρωγε ............ Η ΚΟΥΦΑΛΑ Η ΓΑΤΑ ΜΟΥ !!!! Λύθηκε με μπόλικο κατάβρεγμα στη γάτα την ώρα που πλησίαζε στις αγγουριές !!!
β. Εξαφανίζονταν τα αυγά (χουντίνι Νο2) ... αυτή τη φορά δεν ήταν η γάτα μου ... αλλά οι κουφάλες οι καλιακούδες. Λύθηκε με κλείσιμο του κοτετσιού και απο πάνω με πλέγμα (να είναι καλά το ακρόπολις του 2011 το έχω μπόλικο) και με δυο τρείς τουφεκίες στον αέρα.
γ. Ανακάλυψα ότι υπάρχει μαγικός ζωμός για τον κήπο .... και είναι το τσουκνιδόζουμο !! Όχι μόνο διώχνει τη πλειονότητα των παρασίτων αλλά κάνει και τα φυτά (και τα εσπεριδοειδή) τούρμπο !!Επόμενο project η ενοικίαση χωραφιού για να βάλω πατάτα τον Αύγουστο.
Με βλέπω λίαν συντόμως να παρατάω το ΤΕΒΕ και να το γυρνάω στον ΟΓΑ !!!
-
[(ποτέ φύραμα γιατι έχει μέσα σόγια)Με βλέπω λίαν συντόμως να παρατάω το ΤΕΒΕ και να το γυρνάω στον ΟΓΑ !!!
ολα καλα,
φυραμα, ειναι οτιδηποτε ειναι αλεσμενο, (χονδρο ή ψιλο) και εννοειται το μιγμα ζωωτροφων
τα περι μεταλλαγμενης σογιας κλπ, τα θεωρω οτι ειναι μλκ των ΜΜΕ και μια μεγαλη μπιζνα των 'οικολογων'γενετικα τροποιημενοι σποροι χρησιμοποιουνται για την καλλιεργεια της, οπως και στα καλαμποκια, οπως πιθανον και στα υπολοιπα σιτηρα....
αποδεδειγμενα δεν προκαλει κατι.... μεχρι τοτε, ολα τα θεωρω θεμα χειραγωγησης του καταναλωτη....
keep up the good work....
τις αρμεξες καθολου τις γιδες? next level, να κανεις τυρι...... γιαουρτι θα πρεπει να εχεις κανει ηδη....
ολοι στον ΕΟΠΠΥ θα καταληξουμε
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Έπεσε κοπριά, σκάφτηκε, έγινε και η σκαλωσιά. Έτοιμοι για φύτεμα ντοματιών.Μικρές δεν είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στις ρίζες?
Εκτός και αν ξεγελά η φωτογραφία. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Έπεσε κοπριά, σκάφτηκε, έγινε και η σκαλωσιά. Έτοιμοι για φύτεμα ντοματιών.
Μικρές δεν είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στις ρίζες?
Εκτός και αν ξεγελά η φωτογραφία.Ναι. Τις κάναμε 5 από 6 και είναι οκ τώρα.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2.0.6
-
πως σας φαινεται , η φορολογηση των χωραφιων με 15ε το στρεμμα?
στο χωριο μου , καμμια 300 οικογενειες , 15 παιρνουν φαγητο απο την εκκλησια. -
Δε ξέρω αν κολλάει εδώ η ερώτησή μου, αλλά... Που θα ψάξω (και πως) για μικρό τρακτέρ; Κάτι τέτοιο δηλαδή
Μετράμε ίππους ή κυβικά; Καμιά ιδέα για κόστος σε μεταχειρισμένο;
-
http://www.car.gr/classifieds/tractors/ ... =&created=
ψαξε και αλλες μαρκες οπως κομποτα ,μιτσουμπισι.
βεβαια και μια ερωτηση στον φιλο μας τον ililia δεν θα εβλαπτε. -
Ευχαριστώ ρε φίλε, τον ξέχασα τον καταυλακιώτη
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δε ξέρω αν κολλάει εδώ η ερώτησή μου, αλλά... Που θα ψάξω (και πως) για μικρό τρακτέρ; Κάτι τέτοιο δηλαδήΜετράμε ίππους ή κυβικά; Καμιά ιδέα για κόστος σε μεταχειρισμένο;
Καταρχήν, για τι είδους καλλιέργεια και χρήση το θές και σε ποιά περιοχή?
-
Να φρεζάρω το ήδη υπάρχον χωράφι 2 στρεμμάτων και ίσως αποκτήσω κάποιο χωράφι με αμπέλι. Αττικοβοιωτία.
-
Οπότε ενα kubota 4Χ4 μέχρι 35 ίππους και είσαι ο.κ. Μπορείς να πας μέχρι τον Παούρη ή εναν άλλο ποιό κάτω απο τον Παούρη.Μην πάρεις κανα iseki,ferrari και κανα κινέζικο ,για να μπορείς να βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά.Παρελκόμενα έχεις?? Αν δεν έχεις κοίτα μήπως βρείς απο κάποιον που τα δείνει όλα μαζί,για να έχεις καλύτερη τιμή
-
Θέλω να βάλω φυτά-λουλούδια στη βεράντα μου. Τι προτείνετε; Μιας και καλοκαιριάζει, δε θέλω να μαζεύουν ζωύφια-έντομα. Ο βασιλικός δεν είναι αντικουνουπικός; Γλάστρες ή ζαρντινιέρες; Ηλιο χτυπάει (όχι άμεσα, παρεμβάλεται τέντα) το πρωί μέχρι το μεσημέρι.
FORUM Αγροτων