-
Tί αλλο θα διαβάσουμε, σε πληρώνει για 8ωρο, αναφέρει 8ώρη εργασία και είναι φυσιολογικό να σε απασχολεί για 12ώρο
Στη δουλειά πηγαίνω 7:30, μόλις πάει 4:01 έχω φύγει ΣΟΥΜΠΙΤΟΣ.
Άν κάποια μέρα χρειαστεί να κάτσω παραπάνω γιατί ανθρώπινο είναι να προκύψει κάτι, την επόμενη είτε πάω αργότερα είτε φεύγω νωρίτερα.
Εννοείται ότι αν χρειαστεί να δουλέψω παραπάνω συστηματικά, αυτό θα πληρωθεί υπερωριακά -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tί αλλο θα διαβάσουμε, σε πληρώνει για 8ωρο, αναφέρει 8ώρη εργασία και είναι φυσιολογικό να σε απασχολεί για 12ώροΣτη δουλειά πηγαίνω 7:30, μόλις πάει 4:01 έχω φύγει ΣΟΥΜΠΙΤΟΣ.
Άν κάποια μέρα χρειαστεί να κάτσω παραπάνω γιατί ανθρώπινο είναι να προκύψει κάτι, την επόμενη είτε πάω αργότερα είτε φεύγω νωρίτερα.
Εννοείται ότι αν χρειαστεί να δουλέψω παραπάνω συστηματικά, αυτό θα πληρωθεί υπερωριακάαυτά που ξέρατε να τα ξεχασετε.....
όταν πας γυμναστήριο δεν κάνεις ζέσταμα 20-30 λεπτά? βάλε και wc... και κανένα μισάωρο διατάσεις.... να η μία ώρα +
τώρα αν σε κρατάει παραπάνω 2-3 ώρες θα είναι γάιδαρος αν δεν πει ένα ευχαριστώ τουλάχιστον... -
Φιλος αποχωρησε απο επιχειρηση εθελοντικα και μετα εμαθε οτι δεν δικαιουται πλεον επιδομα ανεργιας. Μπορω να του κανω προσληψη για μια μερα και καπακι απολυση ωστε να ¨ενεργοποιηθει ¨ το δικαιωμα? αν γινεται, εχω τι επιπτωσεις θα εχω ως ατομικη επιχηρηση, θα χρειαστει να πληρωσω κατι?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Φιλος αποχωρησε απο επιχειρηση εθελοντικα και μετα εμαθε οτι δεν δικαιουται πλεον επιδομα ανεργιας. Μπορω να του κανω προσληψη για μια μερα και καπακι απολυση ωστε να ¨ενεργοποιηθει ¨ το δικαιωμα? αν γινεται, εχω τι επιπτωσεις θα εχω ως ατομικη επιχηρηση, θα χρειαστει να πληρωσω κατι?για επίδομα πρέπει να έχεις κάποιο αριθμό ημερομισθίων τα τελευταία 2 χρόνια και οπωσδήποτε βεβαίωση απόλυσης
καλύτερα βέβαια να συμβουλευτείς τον λογιστή σου πριν πάρεις απόφαση
-
Τα ενσημα τα εχει, θα ρωτησω βεβαια τομλογιστη μου αλλα ηθελα μια πρωτη ιδεα. Σκεφτομαι βασικα πως αν κανω την εξυπηρετηση στομφιλο μην τη πατησω μετα. Βασικα αν θελω να παρω καποιο βοηθο μεσο προγραμματος Οαεδ καιμζηταει να μην υπαρχειναπολυση το προηγουμενο διαστημα στηνεπιχιειρηση μου.
-
Αν τυχόν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει τέτοιον όρο, προφανώς θα έχεις θέμα.
Για τον εργαζόμενο, ρώτα στον ΟΑΕΔ μπας και χρειάζεται κάποιο διάστημα εργασίας για τη θεμελίωση δικαιώματος κατόπιν απόλυσης, πχ 10 μέρες ελάχιστη απασχόληση που νομίζω ότι ζητάει το ΙΚΑ για κάτι δικά του θέματα. -
Τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ θέτουν χρονικές υποχρεώσεις στους εργοδότες. Δεν είναι λίγα ένσημα για καναδυο μήνες και μετά απόλυση. Ρωτα τον λογιστή σου ή ο ίδιος στον ΟΑΕΔ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
http://contramee.wordpress.com/2013/05/13/gkastarmpaiter-me-ptuxio/
...........“Ένας φοιτητής της Ιατρικής κοστίζει στο ελληνικό κράτος 12.000 ευρώ τον χρόνο και έως ότου ολοκληρώσει τις σπουδές του, σε 7 χρόνια κατά μέσο όρο, στοιχίζει 84.000 ευρώ. Όλα αυτά πάνε στον βρόντο. Πάνε στη Γερμανία, την οιαδήποτε Γερμανία, που παίρνει το επιστημονικό δυναμικό χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ”.........
Μαλακίες...
Ένας απόφοιτος Λυκείου στοιχίζει τα μισά και όταν προσληφθεί σε ΔΕΚΟ παράγει πολλαπλάσιο pluto.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Φιλος αποχωρησε απο επιχειρηση εθελοντικα και μετα εμαθε οτι δεν δικαιουται πλεον επιδομα ανεργιας. Μπορω να του κανω προσληψη για μια μερα και καπακι απολυση ωστε να ¨ενεργοποιηθει ¨ το δικαιωμα? αν γινεται, εχω τι επιπτωσεις θα εχω ως ατομικη επιχηρηση, θα χρειαστει να πληρωσω κατι?δεν του κανανε απολυση. Γιαυτο το λογο.
Ρωτησε στο οαεδ και του ειπανε αυτο. Θα ρωτησω αυριο και γω ο ιδιος. -
Πρέπει να δουλεύει συγκεκριμένο αριθμό μηνών για να πάρει επίδομα.
Αλλιώς όλοι θα την έβγαζαν με εικονική πρόσληψη ενός μήνα, απόλυση και επίδομα. -
Ρε παιδια οταν παραιτεισαι δεν παιρνεις επιδομα ανεργιας....ημαρτον δηλαδης.
Το ιδιο ισχυει με τις εθελουσιες εξοδους. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Φιλος αποχωρησε απο επιχειρηση εθελοντικα και μετα εμαθε οτι δεν δικαιουται πλεον επιδομα ανεργιας. Μπορω να του κανω προσληψη για μια μερα και καπακι απολυση ωστε να ¨ενεργοποιηθει ¨ το δικαιωμα? αν γινεται, εχω τι επιπτωσεις θα εχω ως ατομικη επιχηρηση, θα χρειαστει να πληρωσω κατι?
Όταν προσλαμβάνεις πλέον, αυτό γίνετε μηχανογραφικά, οπότε η πρόσληψης δεν προχωράει, εάν δεν συμπληρώσεις τον αριθμό που θα σου δώσει το ΙΚΑ. Πρέπει να απασχολήσεις τον εργαζόμενο προτού τον απολύσεις 120 μέρες, για να τρέχει το επίδομα.
Η κανονική πρόσληψη , και η γρήγορη απόλυση, πρέπει να αιτιολογηθεί, και σίγουρα δεν μπορείς να γράψεις ότι ήταν πολύ καλός για εμένα!.
Αυτά πλέον γράφονται για το απολυμένο, και ο κάθε εργοδότης μπορεί και πρέπει να τα μαθαίνει, για να μην προσλαμβάνει ζαγάρια.
Α. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://contramee.wordpress.com/2013/05/13/gkastarmpaiter-me-ptuxio/
...........“Ένας φοιτητής της Ιατρικής κοστίζει στο ελληνικό κράτος 12.000 ευρώ τον χρόνο και έως ότου ολοκληρώσει τις σπουδές του, σε 7 χρόνια κατά μέσο όρο, στοιχίζει 84.000 ευρώ. Όλα αυτά πάνε στον βρόντο. Πάνε στη Γερμανία, την οιαδήποτε Γερμανία, που παίρνει το επιστημονικό δυναμικό χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ”.........
Μαλακίες...
Ένας απόφοιτος Λυκείου στοιχίζει τα μισά και όταν προσληφθεί σε ΔΕΚΟ παράγει πολλαπλάσιο pluto.
Για τον πρώτο σου χαρακτηρισμό…….
5 χρόνια σπουδές δημοσίου ιδρύματος ανώτατου.
2 μεταπτυχιακά.
3 γλώσσες.
Ειδίκευση.
Για εσένα πόσο κοστίζουν?.
Μα όταν έχεις χώρα οργανωμένη, δεν χρειάζεται να φύγουν!.Τελειόφοιτος μαθητής λυκείου για να πάει σε ΔΕΚΟ και να πιάσει δουλεία, ή τον σαμαρά πρέπει να έχει γλείψιμο, ή κούκλα μάνα….. ή να είναι ιδικών αναγκών!. Σίγουρα δεν έχεις πάει να εξυπηρετηθείς από ΔΕΚΟ!!!!!!!!.......... για τον πολλαπλάσιο πλούτο!......
Α. -
Οι Ελληνες σπουδαζουν σε τεραστιο ποσοστο.
Η δε τελευταια γενια εκανε και μεταπτυχιακα για να παρει μορια για τον ΑΣΕΠ (αποκλειστικο κινητρο).
Για να απορροφηθουν ολοι αυτοι οι πτυχιουχοι πρεπει να εισαι η Κινα.
Ιδανικα οι πτυχιουχοι αυτοι θα πηγαιναν να δουλεψουν εξω και μετα θα ερχονταν εδω ως εμπειροι,εχουν γινει διαφορες τετοιες προσπαθειες και επι Ανδρεα αλλα συνηθως ειχαν τραγελαφικη καταληξη. -
Ελλάδα: Η χώρα όπου κάποιος έχει 10 πτυχία, 5 μεταπτυχιακά, 2 διδακτορικά και έχει ώς στόχο για επαγγελματική αποκατάσταση το να προσληφθεί στο δημόσιο για να βάζει σφραγίδες και να παίρνει 700 ευρώ το μήνα.
-
Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας... Ανάπτυξη!!!! ...
http://www.kariera.gr/INTL/JobSeeker/Jo ... =PSSGTC04R
Απαιτούν εμπειρία για θέσεις πρακτικής άσκησης, μέχρι 29 ετών, που να ξέρουν τα κέρατά τους και ίσως και να προσληφθούν...μετά την πρακτική.
Απαραίτητα όλα τα certifications παντός τύπου και είδους... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας... Ανάπτυξη!!!! ...http://www.kariera.gr/INTL/JobSeeker/Jo ... =PSSGTC04R
Απαιτούν εμπειρία για θέσεις πρακτικής άσκησης, μέχρι 29 ετών, που να ξέρουν τα κέρατά τους και ίσως και να προσληφθούν...μετά την πρακτική.
Απαραίτητα όλα τα certifications παντός τύπου και είδους...Προφανως οπως το ειδα εγω προσπαθει να εχει το προτυπο του probation period που χρησημοποιουνε στο εξωτερικο ωστε αμα δεν τους κανεις για την δουλεια να μπορουν να σε διωξουν χωρις αποζημιωση ή notice period. Απλα κοτσαρανε και το πρακτικη απο διπλα ωστε να γλυτωσουν λεφτα και να μην πληρωσουν κανονικο μισθο.
Σχολιο δικο μου. Βαζεις που βαζεις probation period, τουλαχιστον πληρωσε κανονικο μισθο αφου θα τον ξεζουμισεις ωστε να δεις αν σου κανει για την θεση που θελεις και ο αλλος θα εχει ενα παραπανω κινητρο να δουλεψει και να σου δειξει οτι οντως αυτος ειναι για την δουλεια σου.
-
τουλαχιστον η κατασταση βελτιωνεται
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_15/05/2013_498886
Πατρός τε και μητρός τε
Εξετάσθηκαν εκατοντάδες βιογραφικά και κονταροχτυπήθηκαν -που λέει ο λόγος- τα μεγαλύτερα ονόματα του μάνατζμεντ για τη θέση. Σίγουρα πολλοί έβαλαν τα λεγόμενα «χοντρά μέσα» για να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους (στην Ελλάδα ζούμε, ας μην τρέφουμε αυταπάτες...). Στο τέλος, όμως, θριάμβευσε η αξιοκρατία! Επελέγη ο καλύτερος για τη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ευρύτατα γνωστό, εξόχως αγαπητό, πανάξιο και διακεκριμένο Δημήτριο Κούκη, αποτυχόντα πολιτευτή της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, όπου μετείχε όχι με τον σκοπό να εκλεγεί, αλλά για να προσδώσει κύρος με το όνομα και την αξιοσύνη του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β΄ Αθηνών. Το γεγονός ότι στο επίσημο βιογραφικό του αναφέρεται ότι έχει «καταγωγή και από τους δύο γονείς από τη Μεσσηνία», καθώς και το ότι προσδιορίζεται πολιτικά με τη φράση «ήμουν και είμαι πάντα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά», είναι απλώς συμπτωματικά και τίποτε περισσότερο.
-
Μετα την αναληψη και της προωθησης του τουρισμου απ τον ειδικο στα ιντερνετς μουρουτη, δε βλεπω κατι παραλογο
-
Στην εταιρεία που είμαι, μπήκαμε με σύμβαση (εργολαβικοί) 12 άτομα πέρυσι τον Απρίλιο, συν 6 ακόμα εργολαβικούς που είναι από 3 έως 8 χρόνια στη δουλειά. Η εταιρεία ανήκει στο δημόσιο, και πλέον είναι προς ιδιωτικοποίηση. Πριν 2 σχεδόν μήνες, από τα 18 άτομα τα 3 έγιναν μόνιμοι. Με τι κριτήρια; Πτυχία; Μόρια; Εντοπιότητα; Οι πατεράδες και των 3 είναι συνδικαλιστές. Αυτό είναι κύριοι, ΣΥΝ ΔΙ ΚΑ ΛΙΣ ΜΟΣ. Τα σωματεία, σε ερώτηση κάποιων, έκαναν τη πάπια. Θα μου πείτε τώρα γιατί τα γράφω.. Ε, για να μου φύγει η κάψα.. Όσο αντέχουν τα χέρια μου και τα πόδια μου δε θα πάω χαμένος. Σε αντίθεση με αυτή τη φύρα που έχει μαζευτεί...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....