-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δια,το υπογραμμισμενο ακουγεται λιγο χμμμ απλοϊκο να το πω.
Ο ίδιος το έχει πει ότι δεν κούραζε τον εαυτό του κυνηγώντας στην άμυνα καθώς ο ρόλος του ήταν η επίθεση. Έτσι κρατούσε τις δυνάμεις του για αυτήν και μάρκαρε μόνο για τα προσχήματα. Τώρα αν εσύ ξέρεις καλύτερα από τον ίδιο πως σκεφτόταν, πάσο...
Μα δεν ειπα πως ειναι απλοϊκο αυτο που λες.Σα 'δικιολογια' του Γκαλη ειναι καπως.Αν μπορουσε να παιξει καλη αμυνα θα επαιζε.Το οτι ηρθε σε μια τυφλη μπασκετικα χωρα και περνουσαν τετοιου ειδους επιχειρηματα ειναι αλλο θεμα.Και προφανως παιζει μεγαλο ρολο το ποσο καλος ηταν στην επιθεση.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Γιατι δεν έπαιζε άμυνα ; Γιατί δεν έκανε το ένα;Γιατί δεν έκανε το άλλο;
Δεν βαρεθήκατε; -
Μας κοροιδεψε και αυτος μουφα πρεπει να ταν!
-
Η αμυνα ειναι το πλεον κουραστικο κομματι στο μπασκετ.
Θα ηταν αδυνατον να παιζει 40 λεπτα και να βγαζει ματια και στην αμυνα,ουτε στο ΝΒΑ δεν γινεται αυτο.
Σιγουρα παντως ειχε τα σωματικα προσοντα να το κανει,ουτε καν το υψος του -για εκεινη την εποχη -δεν θα ηταν εμποδιο,δεν υπαρχαν τοτε πολλοι παιχτες στις θεσεις 1-2 με υψος στα 2 μετρα -
Πάντως εγώ θυμάμαι να έχει κάνει και κάποια κλεψίματα συχνά-πυκνά.
-
Κι εγω θυμαμαι κατι Επι, Τζαμσι, Ριβα, Οσκαρ και σια, σκυλια του πολέμου στην άμυνα.
-
Eτσι ακριβώς. Γιαυτό έγραψα εξαρχής ότι
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ο Γκάλης δεν ξέρω τι θα έκανε στους Σελτικς γιατί ήταν κοντός, κακός αμυντικός και χωρίς σουτ. Στην Ευρωπη αυτά ήταν πταίσματαΕπίσης και η έλλειψη σουτ δικαιολογείται γιατι όταν μπήκε το 3ποντο στη ζωή μας ο Γκάλης ήταν ήδη 27, άρα δεν είχε λόγο να κοπανάει από τα 6 μέτρα, βελτιώθηκε στο να αντιμετωπίζει θηρία παραμέσα. Δεν τα έγραψα ως μείον ή οτιδήποτε άλλο, αλλά μια που το έχουν οι μέρες αν θέλουμε να αναλύσουμε τον παίκτη Γκάλη αυτά πρέπει να αναφέρονται.
-
MVP και της φετινής euroleague ο Βασίλης Σπανούλης.
(ο άλλος με τους αγκώνες, που τα βάζει με ταμπλό, του χρόνου και βλέπουμε)http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague ... 44823.html
-
Καλος ο Σπανουλης αλλα μολις αρχισε να κανει αποσβεση (μετα την σχεδον τραγικη πρωτη χρονια) και ηδη τον γλυκοκοιτανε αλλες ομαδες.
Το στυλ του Ολυμπιακου θυμιζει δυστυχως..εποχες Γκαλη,γυρω-γυρω ολοι και στην μεση ο Σπανουλης.Παπανικολαου ως Χριστοδουλου,Σερμαντινι ως Φασουλας,ομως δεν υπαρχει πουθενα ο Γιαννακης με τα φαρμακερα τριποντα. -
Για κανένα λόγο MVP ο Κιλμπιλ. Καλύτερη 5αδα άνετα, αλλά MVP με τίποτα.
-
Ε αν εξαιρεσεις οτι εβαλε μονος του τον Ολυμπιακο στο F4 δεν εκανε και τιποτα
-
Καλά ας μην είχε Χάινς και Παπ και θα σου λεγα εγώ...δεν μετράνε μόνο τα νούμερα στο μπάσκετ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι δεν έπαιζε άμυνα ; Γιατί δεν έκανε το ένα;Γιατί δεν έκανε το άλλο;
Δεν βαρεθήκατε;Νταξει αν δεν εισαι στο mood της εποχης,βλεπεις απο αλλη σκοπια μερικα πραγματα.Δεν ειπα δεν ηταν ο καλυτερος,ειπα οτι ειναι χαζο το ''δε παιζω αμυνα για να μαι καλος στην επιθεση'' .
Επισης με τις λιγες γνωσεις μου στο ΝΒΑ ξερω πως εκεινη την εποχη υπηρχαν κατι τερατα εκει περα(μερικους τους ανεφερε κ ο greo). τελος παντων σορρυ που μειωσα κατα 0,00001% το μεγαλειο του Γκαλη,δεν ειχα τετοια προθεση,ουτε τον αμφισβητωGreo,babs χθες με αφορμη και τη συζητηση μας χαζεψα κατι sites πριν το ματς και παλι ΝΟ1 θεμα ηταν οτι ισως επαιζε ο rose .Tελικα τιποτα παλι,τον καταπιαν σε 5 λεπτα και τελειωσε η ιστορια.Gsw-SA το βλεπω ανετα να παει στα 7
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά ας μην είχε Χάινς και Παπ και θα σου λεγα εγώ...δεν μετράνε μόνο τα νούμερα στο μπάσκετ.Σαφως και βοηθησαν,ειδικα ο Χαινς που ειναι τρελο εργαλείο,καμια ομαδα δεν παει F4 με εναν παιχτη,ουτε ο Γκαλης θα κερδιζε μονος του ευρωπαικο αν δεν ειχε τον Γιαννακη διπλα του.
Αλλα μονο και μονο για το τελευταιο ματς με την Εφες επρεπε ο Bill να παρει τον τιτλο αυτο.Ηταν ο ορισμος του 'παιρνω το παιχνιδι πανω μου στο κρισιμο σημειο',σιγουρα το καλυτερο ματς της καριερας του στον ΟΣΦΠ και ας μην ηταν η στατιστικη του εκθαμβωτικη.. -
@socrates
Καλά εσύ με κάτι λιγότερο από MJ δεν είσαι ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ε αν εξαιρεσεις οτι εβαλε μονος του τον Ολυμπιακο στο F4 δεν εκανε και τιποταΈτσι. Μόνος του πάλευε και στα 5 ματς με τους Τούρκους. Έβγαλε μάτια.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
@socratesΚαλά εσύ με κάτι λιγότερο από MJ δεν είσαι ευχαριστημένος.
Ρε συ απλα δεν ειναι ωραιο να ακουγονται υπερβολες και πραγματα που δειχνουν μηδενικη επαφη με το αθλημα.Εδω 2 σελιδες πριν (και ακομα ) σκεφτομουν για μπλουζιτσα Γκαλη,λες να μη τον θεωρω κορυφαιο?Αυτο ειναι ομως αλλο θεμα
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
@socrates
Ρε συ απλα δεν ειναι ωραιο να ακουγονται υπερβολες και πραγματα που δειχνουν μηδενικη επαφη με το αθλημα.Εδω 2 σελιδες πριν (και ακομα ) σκεφτομουν για μπλουζιτσα Γκαλη,λες να μη τον θεωρω κορυφαιο?Αυτο ειναι ομως αλλο θεμα
Επίσης ακούγονται και κρίσεις για το μπάσκετ προ 20-30 ετών βασιζόμενοι στα σημερινά στάνταρ.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
@socrates
Επίσης ακούγονται και κρίσεις για το μπάσκετ προ 20-30 ετών βασιζόμενοι στα σημερινά στάνταρ.
Προτιμοτερο απο το να ακουγονται κρισεις απο ατομα που μαθαν τι χρωμα εχει η μπαλα λογω Γκαλη και εκτοτε δε ξαναειδαν μπασκετ.
-
Εγω πάντως το δέχομαι ότι συνειδητά δεν έπαιζε (και τόσο καλή) άμυνα. Για ανθρώπους εργασιομανείς και ασυμβίβαστους σαν το Γκάλη δεν είναι πρόβλημα ο έξτρα κόπος της άμυνας. Απλά θα έκανε λίγο παραπάνω προπόνηση.
Oι εραστές της σπυριάρας (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2012-13)