-
Να βάλεις XP
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση.
Είπα να βάλω τα Linux (Ubuntu 12.10) στο νέο σύστημα, με σκληρό SATA3.
Έφτιαξα πρώτα, προ εγκατάστασης, Ext3 και linux swap partition και ξεκίνησα την εγκατάσταση από USB στικάκι.
Δεν έβλεπε με τίποτα το σκληρό, ούτε στο try, ούτε με το gparted. Αόρατος εντελώς, άρα εγκατάσταση δεν μπορούσε να γίνει.
Τι χρειάζεται να γίνει;Αν έφτιαξες partition πώς δεν έβλεπε το σκληρό;
Δοκίμασε την αυτόματη εγκατάσταση που έχει το Ubuntu , μήπως πετύχει.(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Να βάλεις XPΚαλή ιδέα.
Αν έφτιαξες partition πώς δεν έβλεπε το σκληρό;
Δοκίμασε την αυτόματη εγκατάσταση που έχει το Ubuntu , μήπως πετύχει.Τα partition τα έφτιαξα με acronis μέσα από win 7. Μετά άρχισα την εγκατάσταση.
Δοκίμασα με άμεση εγκατάσταση (πριν φορτώσει το Ubuntu), με εγκατάσταση μέσα από το προσωρινό φόρτωμα, απλά δε βλέπει το σκληρό. Και πού στην ευχή φόρτωσε εικονική μνήμη; Μάλλον στο στικάκι το ίδιο, που ήταν το μόνο που έβλεπε.
ΓΤΠ -
Try changing the BIOS Hard disk mode from IDE to AHCI!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να βάλεις XP
Καλή ιδέα.
Αν έφτιαξες partition πώς δεν έβλεπε το σκληρό;
Δοκίμασε την αυτόματη εγκατάσταση που έχει το Ubuntu , μήπως πετύχει.Τα partition τα έφτιαξα με acronis μέσα από win 7. Μετά άρχισα την εγκατάσταση.
Δοκίμασα με άμεση εγκατάσταση (πριν φορτώσει το Ubuntu), με εγκατάσταση μέσα από το προσωρινό φόρτωμα, απλά δε βλέπει το σκληρό. Και πού στην ευχή φόρτωσε εικονική μνήμη; Μάλλον στο στικάκι το ίδιο, που ήταν το μόνο που έβλεπε.
ΓΤΠΘέλεις να το βάλεις σε Dual Boot, γι' αυτό και το Acronis;
Γιατί δεν αφήνεις το ίδιο το Ubuntu να κάνει την δουλειά σου και βάζεις...διαμεσολαβητές; -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Try changing the BIOS Hard disk mode from IDE to AHCI!Ναι, μόλις τώρα το διάβαζα κάπου. Το έκανα και περιμένω να φτιαχτεί ξανά το στικάκι. Μάθαμε και τα AHCI τώρα, μπράβο μας.
Πάντως τα Win7 φορτώνουν όπως πριν από τον SATA3 σκληρό.Θέλεις να το βάλεις σε Dual Boot, γι' αυτό και το Acronis;
Γιατί δεν αφήνεις το ίδιο το Ubuntu να κάνει την δουλειά σου και βάζεις...διαμεσολαβητές;Γιατί το Ubuntu μ' έχει κάψει στο παρελθόν (μαντάρα τα partition), ενώ το acronis δεν μου έχει κάνει ποτέ λαδιά.
Dual boot θα τα έχω, ναι.Αυτή τη βλακεία του Ubuntu, που όποτε κάνει αναβάθμιση πυρήνα αλλάζει ετσιθελικά το grub , ώστε να φορτώνει το ίδιο ως default (συνήθως το αλλάζω μέσω root για να φορτώνει MS λειτουργικό εξ επιλογής), διορθώνεται;
-
Συντρόφσκι εσύ ως προνομιούχος ΔΥ επρεπε να έχεις Mac. Ασε τα γιουμπάντα για την πλέμπα.
Δώκε χρήμα στην αγορά και πάρε ενα.
-
Υποτίθεται οτι τα linux βλέπουν σχεδόν όλα τα filesystems αλλά το Ubuntu κατα την εγκατάσταση αν δεί κάτι περίεργο δέν βρίσκει το δίσκο.
Καθάρισε το δίσκο απο τα partitions (πχ φόρμαρε τον σε NTFS) και μετά θα τον βλέπει.
-
Ναι, τελικά ΕΙΔΕ το σκληρό το ουμπούντου.
Αλλά η έκδοση 12.10 αποφάσισε ότι είχα μόνο 2 διαθέσιμες αναλύσεις οθόνης, άντε τρεις αν έβαζα διάφορους οδηγούς της nvidia. Και για κάποιο λόγο, ανεξαρτήτως του ότι υποστηρίζονταν, σε οτιδήποτε πλην 1024χ768 (ήτοι 4:3, ενώ έχω wiiiiide οθόνη) μαύριζαν τα πάντα κι έμεναν μαύρα.Οπότε
sudo apt-get install lilo
sudo lilo -M /dev/sda mbrΈχω κάνει το στρατιωτικό μου με οδηγούς και ξημεροβραδιάσματα μέχρι να δω γιατί δεν έπαιζε το ένα ή το άλλο. Θα δοκιμάσω πάλι την έκδοση 15.χχ.
Φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα ζητάω mac και ταμπλέτες. Γίνομαι τρέντυ άραγε; -
Το στρατιωτικό σε κάνει άντρα
Άσε τα ψιψιψίνια και τα κοκοξόψαρα για τους άλλους... -
Βρωμάει PEBCAKια μεγάλη το πρόβλημα του συντρόφσκι.
Πάρε mac λέμε
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
PEBCAKιαΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΧΧΧΧνα'σαι καλά ρε φίλε, γέλασα με την καρδιά μου...
(το χρησιμοποιώ και εγώ γενικώς σαν όρο)(αν και είναι το γνωρίζω ως PEBKAC)
-
https://conference.opensuse.org/
Κάτι το ωραίων. Τώρα και στον τόπο σας.
-
Πολύ του συρμού έγινε το ubuntu, αποφάσισα ότι δεν με καλjύπτει πλέον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πολύ του συρμού έγινε το ubuntu, αποφάσισα ότι δεν με καλjύπτει πλέον.Ποιο είναι, το Mint;
(Nexus + Tapatalk)
-
Ναι, το Mint με περιβάλλον εργασίας 'Cinnamon'. Κάτι που προσέχω στο linux είναι η ελληνική υποστήριξη (κι ας χρησιμοποιώ κατά κανόνα αγγλικά windows), δεν ξέρω γιατί. Κι αυτή η διανομή είναι γενικά ΟΚ.
Έβγαλα χειροκίνητα εντελώς το Libreoffice 3.6 κι έβαλα το 4, γιατί δεν γίνεται με Synaptic αυτόματα.
Το περιβάλλον εργασίας πιο εύχρηστο μου φάνηκε από το σώνει-και-ντε Unity του Ubuntu 12.10.
Θα προτιμούσα να έχει root λογαριασμό, αντί είσοδο στο root μέσω terminal μόνο, αλλά αντέχεται κι έτσι.
Όμορφο, εύχρηστο, επαρκές για οτιδήποτε.
Μαθαίνουμε για να έχουμε καβάτζα για τη δουλειά, που τα πάντα είναι ΧΡ και 'λήγουν' σ' ένα χρόνο, χωρίς λεφτά για οτιδήποτε πλην χαρτιού και τόνερ. -
sudo δεν σου είναι αρκετό;;
-
Είπαμε, έχει συνηθήσει στα XP
-
Για την ακρίβεια, συνηθισμένος από το Ubuntu.
Στα παραθύρια ήμουν πάντα administrator και ξεμπέρδευα. -
Ούτε στα γιουμπαντου θες root.
You are doing it wrong.
LiNuX Forum