-
Καλημερα
Ειμαι στα 4,5 χρονια της εγγυησης της FIAT για ενα 500αρακι
Σε προσφατο προβλημα που προεκυψε εντος της εγγυησης μου ζητουν εκτος και απο το βιβλιο service που εχει ολες τις σφραγιδες, τις αποδειξεις απο τα service τως τελευταιων 4 ετων.
Υπαρχει περιπτωση αν λειπουν οι αποδειξεις για τις εργασιες συντηρησης να μην αναγνωριστει το προβλημα εντος εγγυησης?
Μεχρι τωρα στα 4 τελευταια service εχουν γινει τα προβλεπομενα συμφωνα με τις οδηγιες και υπαρχει σφραγιδα στο βιβλιο service.Ευχαριστω
βαγγελης
-
Καλημερα
Σε προσφατο προβλημα που προεκυψε εντος της εγγυησης μου ζητουν εκτος και απο το βιβλιο service που εχει ολες τις σφραγιδες, τις αποδειξεις απο τα service τως τελευταιων 4 ετων.
Υπαρχει περιπτωση αν λειπουν οι αποδειξεις για τις εργασιες συντηρησης να μην αναγνωριστει το προβλημα εντος εγγυησης?
Μεχρι τωρα στα 4 τελευταια service εχουν γινει τα προβλεπομενα συμφωνα με τις οδηγιες και υπαρχει σφραγιδα στο βιβλιο service.Ευχαριστω
βαγγελης
-
Καλημερα
βαγγελης
-
Πιθανότατα θεωρούν ότι το πρόβλημα έχει προέλθει από εργασία τρίτου (?). Επ'ουδενί δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις αποδείξεις και θεωρήσεις, πλην της απόδειξης αγοράς που καθορίζει τη χρονική διάρκεια εγγύησης...δεν ξέρω αν έχει κάποιο 'περίεργο' όρο η Fiat πάντως...αν και ακόμα και αυτός δεν στέκει.
Στη Mazda π.χ. δεν υπάρχουν καν φυσικά βιβλία εγγύησης, πας εντελώς χύμα στην αντιπροσωπεία και το τσεκάρουν από το online σύστημα της Mazda...
-
Δε νομιζω να υπαρχει καποιος περιεργος ορος εφοσων τα service εγιναν στην ωρα τους και σε αντιπροσωπεια.
Και η FIat εχει online συστημα. Πολυ περιεργο μου φαινεται. Λιγο που το εψαξα νομιζω ισως να υπαρχει μια περιπτωση να πρεπει να προσκομισεις αποδειξεις οταν τα service γινονται εκτος αντιπροσωπειας αλλα και αυτο δεν ειναι σιγουρο.
Ευχαριστω Ace
Θα ειμαι προετοιμασμενος για καθε ενδεχομενο, θα παω αυριο απο εκει
-
Αν δεις, υπάρχει κάπου ένας όρος που λέει ότι η εγγύηση είναι υποκείμενη σε αναθεώρηση, αν και εφόσον δεν γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης (πλέον όχι υποχρεωτικά σε εξουσιοδοτημένο) σε κάποια τακτά χρονικά διαστήματα. Αν λοιπόν δεν έχεις κάνει τις εργασίες αυτές σε συνεργείο που να έχει πρόσβαση στο όποιο σύστημα έχει η κάθε εταιρεία, τότε πιθανότατα να μπορούν να σου πουν ότι η -όποια- ζημιά προέκυψε από την δική σου αμέλεια (επειδή δεν βλέπουν τις εργασίες που έπρεπε να έχουν γίνει, ασχέτως αν έχουν όντως γίνει). Μόνο αυτό μπορώ να φανταστώ...
-
ή απλώς, εκ του ανωτερω λογου να θελουν να δουν τι ( μαρκα - κωδικός) ανταλλακτικυ εχει χρησιμοποιηθει...
-
Κατανοητο, δε ξερω αν βασιζονται σε αυτο
Υπηρχε ενα θεμα οταν η αντιπροσωπεια της FIAT αλλαξε 'χερι' απο εναν συγκεκριμενο ονομα στο νομο σε διαφορετικο. Ισως να υπηρχε μια μικρη περιοδος οπου δεν υπηρχε προσβαση στο συστημα αλλα θυμαμαι το service το ειχα κλεισει μολις μου ειχαν δωσει το ΟΚ οτι εχουν προσβαση
Μιλησα και με την εξυπηρετηση της FIAT οπου νομιζω βρισκονται στην Ιταλια (στα Ελληνικα) και μου εξηγησαν οτι αν τα service εχουν γινει σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο δεν υπαρχει λογος να ζητανε αποδειξεις και τιμολογια. Αρκει το συνεργειο να ειχε ενεργη 'συμβαση'. Αν υπαρχει προβλημα αυριο θα επικοινωνησω παλι μαζι τους.
-
Πλάκα κάνουν? Μην πας τίποτα, τις έχεις δώσει στην εφορία...τέλος η υπόθεση. Ας κρατούσαν εκείνοι ηλεκτρονικό αρχείο αν ήθελαν. Έχεις τις σφραγίδες τους στο service manual (και λογικά αριθμό εντολής επισκευής σε κάθε service), όπως και ημερομηνίες, χιλιόμετρα κτλ. Ας βγάλουν τις μαύρες τους!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ότι γράφει το βιβλίο service που σφράγισαν οι επιστήμονες. Οι αποδείξεις για εργασια κ ενταλλακτικα σε αντιπροσωπεια τσεκαρονται online. Τι άλλο θα σκεφτούν για να ταλαιπωρησουν τον πελάτη;
Προσοχή στην εντολή εργασίας να απαιτήσεις να γραφτεί το πρόβλημα όπως το αντιλαμβάνεσαι εσυ κ να αποφευχθούν γενικότητες του τύπου γενικός ελεγχος κλπ. Γιατι μετα θα σου πουν ότι δεν είναι καταγεγραμμένο εντός εγγύησης. -
Τελικα το θεμα λυθηκε και προχωρησε η εγγυηση
Ισως να παιζει ρολο οτι η εγγυηση ειναι προσθετη επεκταση και οχι η αρχικη εργοστασιακη. Λογικα θα πρεπει να ισχυουν οι ιδιοι οροι.
Ο μηχανικος ηταν πολυ εξυπηρετικος και μου ειπε οτι τα ζητανε απο τα κεντρικα. Ευχαριστως θα μιλουσα και με τα κεντρικα.
Τελικα βολευτηκαμε με οτι ειχα καταχωρημενο απο αποδειξεις μεσα στο φακελο του service manual... οι μισες δηλαδη που ετυχε να βρισκονται εκει.Επισης μου ειπε οτι τα κεντρικα δεν κρατανε ποτε εγιναν τα service και τι ανταλλακτικα εχουν δωθει. Το αρχειο υπηρχε στην αντιπροσωπεια οπου εκλεισε πριν 2 χρονια νομιζω. Απο οτι ηξερε δε μεταφερθηκε κατι στα κεντρικα.
Ευχαριστω για τις συμβουλες.
Εγγυηση και αποδειξεις απο Service