Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ανακατασκευη corolla ke 30 4π του 78
    1. Home
    2. Κλασικά και Ιστορικά Μοντέλα
    3. ανακατασκευη corolla ke 30 4π του 78
    • 1
    • 2
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 15 / 16
    Κλασικά και Ιστορικά Μοντέλα
    42
    316
    726
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      takis-beta last edited by

η ηλεκτροκολληση δε νομιζω οτι κανει για τη περιπτωση σου...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        niatskas last edited by

Είχα σκεφτεί απλά και κομπογιαννίτικα να κολλήσω μια λαμαρίνα κάτω απ΄το πάτωμα κι από πάνω να στρώσω πισσοχαρτα. Νόμιζα ότι θα ήταν καλύτερο απ΄το τίποτα. Εντελώς out of the question όπως βλέπω. Μου πρότειναν επίσης να κλείσω τις τρύπες με λαστιχένιες τάπες απο κάτω και σιλικονη απο πάνω. Ουτε αυτό προφανως, ε;

• T

το να κανεις ενα μερεμετι εις γνωση σου, για να εξυπηρετηθεις...ειναι μια υποθεση. το να φτιαξεις ενα αυτοκινητο..ειναι αλλη. εξαρταται τι θες...και γιατι χρηση θες το οχημα. αν το θες να κυκλοφορει με ασφαλεια...προφανως πρεπει ειτε με προσωπικη εργασια ειτε χωρις, να βαλεις το χερι στη τσεπη. στην αντιθετη περιπτωση...αν θες απλα να το βλεπεις να κινειται για να πηγαινεις μεχρι το κτημα, χωραφι, κυνηγι ψαρεμα κλπ. , κανεις 2 μπαλωματα σε ενα μαστορακο και το βαφεις με το πινελο. η corolla της φωτο παντως, αντιλαμβανεσαι οτι εφαγε φραγκακια για να γινει σενια, ανεξαρτητως σε τι κατασταση βρισκοταν πριν. Σαφως, οσο καλυτερη η κατασταση τοσο λιγοτερα τα εξοδα...αλλα και παλι...στο χερι σου ειναι.Θεωρω, οτι αν καιγεσαι γαι corolla....κανεις ενα λογαριασμο ποσο μπορει να σου φτασει, φτιαγμενη οπως πρεπει. Αν φτανει η τσεπη σου εχει καλως, αν παλι δε φτανει η τσεπη σου, βαζεις ενα ποσο στη τσεπη,κι αρχιζεις και ψαχνεις τη corolla που θα σου καλυψει το κενο...παντα υπαρχει καποιος παππους(ακομα τουλαχιστον) που μπορει να εκπληρωσει το 'παιδικο' σου ονειρο.
          Φιλικα παντα

• G
            gatsoulos last edited by

Αφού συμφωνήσω με τα παιδιά,να σου πω και εγώ την άποψη μου.
            Οτιδήποτε και να της κάνεις,είτε μικρό,είτε μεγάλο,το αποτέλεσμα θα είναι να έχεις ένα καλύτερο αμάξι.Η χαρά όμως,του να απολαμβάνεις μετά τον κόπο σου,είναι ανεκτίμητη!

• N
              niatskas last edited by

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να πω εδώ ότι δεν πήρα να γράψω στα κουτουρού επειδή ειδα μία απαστράπτουσα κιτρινη κορόλα και θυμήθηκα τη δική μου. Παρακολουθω την ιστορική ενοτητα και γνωρίζω πόσα χρηματα χρειάζονται για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Γι αυτό κι εξαρχής ξεκαθάρισα ότι δεν παίζει κατι τέτοιο για μενα. Δεν με ενδιαφέρουν πινακιδες ιστορικού γιατι απλά δεν φτάνω μεχρι εκεί. Απλά εσωσα ένα αμάξι μετά από 7 χρόνια ακινησίας κι είπα να το προχωρήσω όσο -λίγο- φτάνουν τα 'πόδια' μου. Χρήση θα του κανω 5-6 χλμ στο βουνο στο χωριό- ίσα για να 'θυμάται' τα παλιά.
              Να πω επίσης οτι -χωρίς φυσικά να ψέγω το πολίτικαλι κορέκτ- ακόμα κι αν μου χάριζαν ένα καινούριο κορόλα για ανταλλακτικά, κάποια πράγματα δεν θα τα δεχόμουν. Έχει μεγάλη σημασία για μένα τα καθίσματα να είναι αυτά που γνώρισα, ακομα κι αν ειναι σκισμενα και θέλουν μπάλωμα, το ταμπλώ να παραμεινει το ιδιο, εστω κι αν είναι σκασμένο σε αρκετά σημεία (φταίω για αρκετά από δαύτα ).
              Ρωτησα απλά για τα πατώματα γιατί δεν θα ήθελα ξαφνικά να υποδυθώ τον Φλίνστοουν

• T

καθαρισε τα πρωτα, κανε κανα 2 κολληματα οπως μπορεις...λιγο ασταρακι...μη χασεις και κανα παπουτσι.. και κανε οτι καταλαβαινεις. αντιλαμβανομαι τα οσα λες... και τα ασπαζομαι. δυσκολοι καιροι για γουστα. εδω..με το ζορι σε λιγο θα βαζουμε μπροστα κεινα που καταφεραμε να φτιαξουμε. καλη τυχη

• K
                  keleb last edited by

χαιρεται και απο μενα... εδω ειμαι παιδια... λογω καιρου και διαφορων αλλων καταστασεων εχω να παω στο νησι 4 μηνες!!!
                  αν ειμαστε καλα, μπορει να παω το σκ... αν παω το πηρα το φωτογραφιζω ( ειναι ετοιμο πια...) και το αραζω σε καποιο φυλαγμενο μερος με την κουκουλα του και περιμενω τι θα γινει με τη δουλεια μου που θα ειμαι του χρονου.. αυτο με εχει αποροφησει τελειως.. αν ολα πανε κατ΄ευχη, πραγμα που θα ξερω πολυ συντομα και ειμαι αθηνα, εχω σταμπαρει και χωρο φυλαξης εδω στην περιοχη μου, αλλιως athens hall με 40 €/μηνα και βεβαια φτιαξιμο κινητηρα, καταθεση πινακιδας και ελπιζω γραψιμο σε καποια λεσχη... τωρα που θα το δειτε ποια τελειωμενο εξω/μεσα θα παθεται πλακα... πως ηταν και πως εγινε... βεβαια ΚΑΤΑΞΕΠΑΡΑΔΙΑΣΤΗΚΑ >5.000 μεχρι ωρα συν κανα 2500 € ακομη σιγουρα.. αλλα ειναι
                  ρε γαμωτο εχω μεινει πισω στην αναζητηση καποιων ανταλλακτικων.. δεν εχω ασχοληθει καθολου με κανα τηλ. σε καμια μαντρα ανακυκλωσης, γιατι συνεχεια ολα τα σκ τρεχω...
                  που να τα προλαβω ολα... συζυγος, μπαμπας, παιδι ο ιδιος..... υποχρεωσεις... γιατι μεγαλωνουμε γιατι.....
                  Υ.Γ η υστερια μου εφθασε στο σημειο να αλλαξω αλλες 2 κλειδαριες, ωστε να ανοιγουν πια ολες με ενα κλειδι και πηρα απο ταυλανδη κλειδια ακοφτα και τα εκοψα σε κλειδαρα για να ειναι τα αυθεντικα της τουοτα!!!!!
                  πορωθηκα για λιγο ξανα...
                  με το που παω νησο, θα σας βομβαρδισω με φωτος.....

• G
                    georgios_xynos last edited by

Ο χρήστης niatskas έγραψε:
                    Έχω ένα corolla ακριβώς σαν αυτό του φίλου παραπάνω και προσπαθώ να το αναστήσω μετά από 7 χρόνια ακινησιας. Δεν μιλω βέβαια για τέτοιο επίπεδο, απλά να γινει κάπως πιο αξιοπρεπές. Το πρόβλημα είναι ότι οι γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες, τα χρήματα λιγοστά και μαστορας δεν παίζει καθώς το αμαξι ειναι σε δυσπρόσιτη περιοχή.
                    Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου προτείνετε κάποια πρακτική λύση για τα σαπίσματα εσωτερικού. Αυτά που διάβασα για 'καθαρές' λύσεις δεν μπορώ να τα κάνω, π.χ. αργκόν. Με απλή ηλεκτροκόλληση λαμαρίνας θα κάνω δουλειά; Τώρα το πάτωμα έχει δύο μικρες τρυπούλες. Μηπως να μην το ξυσω καθολου γύρω γύρω και να το αφήσω ως έχει για να μην το κάνω χειρότερα; Να του βάλω πισσόχαρτο, στόκο; Η απλά να το βαψω μπλε και να ησυχάσω;;

Το προβλημα δεν ειναι οι τρυπες στα πατωματα, καλυτερα να μεινουν ετσι να φευγει απο καπου το νερο. Καλυτερα να βρεις απο που μπαινει το νερο, π.χ. απο το λαστιχο παρμπριζ, απο τον αριστερο αεραγωγο που φερνει αερα απο το τρομπετο των υαλοκαθαριστηρων, απο τα λαστιχα των πορτων, κ.ο.κ. Αν κλεισεις τις τρυπες στα πατωματα, το νερο θα συνεχισει να μπαινει και θα ξανασαπισει. Αν βαλεις απο πανω πισσοχαρτο παλι θα σαπισει και δεν θα το παρεις χαμπαρι. Βρες απο που μπαζει, αν θες ξυσε με ενα τροχακι τα πατωματα, βαλε ασταρι απο πανω και αστο να αναπνεει. Αν σταματησει να μπαινει νερο, θα σταματησει να σαπιζει.

• N
                      niatskas last edited by

Ήσουν πολύ κατατοπιστικός, σ΄ευχαριστώ πολυ Απτη μεριά του συνοδηγου το έχω βρει, μπαίνει απο ένα σαπιο σημειο ακριβώς κάτω απ΄τη βάση του παρμπριζ, μέσα απ΄το καπώ. Στου οδηγου δεν το βρηκα, παρόλο που καθησα μέσα και μου έριχναν νερό με το λαστιχο γιια αρκετη ωρα, θα το ξαναψάξω πιο προσεχτικά.

• G

Ήσουν πολύ κατατοπιστικός, σ΄ευχαριστώ πολυ Απτη μεριά του συνοδηγου το έχω βρει, μπαίνει απο ένα σαπιο σημειο ακριβώς κάτω απ΄τη βάση του παρμπριζ, μέσα απ΄το καπώ. Στου οδηγου δεν το βρηκα, παρόλο που καθησα μέσα και μου έριχναν νερό με το λαστιχο γιια αρκετη ωρα, θα το ξαναψάξω πιο προσεχτικά.

Πολλες φορες στο τροπετο των υαλοκαθαριστηρων μπαινουν πευκοβελονες, φυλλα, κλαδακια, κ.λ.π. και στην γωνια απο οπου βγαινουν τα νερα μεσα απο το φτερο και μετα στον θολο (τωρα τι σου εξηγω, αν δεν το δεις δεν το καταλαβαινεις) μαζευονται ολα αυτα και φρακαρουν πισω απο το μοτερ του υαλοκαθαριστηρα..... με τον καιρο γινονται 'χουμο' και αρχιζει να σαπιζει η λαμαρινα στο τροπετο, να σαπιζει μετα στην βαση που πιανει η βαση του καπο και αρχιζει να μπαζει απο εκει. Τι μπορεις να κανεις? ριξε νερο με το λαστιχο σε μεγαλη ποσοτητα απο τις γρυλιες του τροπετου να παει να καθαρισει οσο γινεται το σημειο που κολλανε. Καλη τυχη και να θυμασαι: το 99% των κε30 απο εκει καπου μπροστα μπαζει..... μεχρι και οι μαρσπιεδες περνουν νερο απο εκει μπροστα και σαπιζουν.

• K
                          kp61 last edited by

Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
                          με τον καιρο γινονται 'χουμο' ......

το ''χουμο'' τιν'ρε πατριωτ' ?

για να σε κανω να γελασεις λιγακι....

• G

Ο χρήστης KP61 έγραψε:

http://el.wikipedia.org/wiki/Χ�% ... E%BF%CF%82

• P
                              p6b last edited by

Ο χρήστης KP61 έγραψε:

Δεν είναι τίποτα, απλά πότε - πότε κάνει παρέα με γεωπόνο και κόλλησε την επιστημονική ορολογία.

http://el.wikipedia.org/wiki/Χούμος

• N
                                niga last edited by

Ρε τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας για την ανακατασκευή μιας κορόλλα!!!

• W
                                  w110finback-stro last edited by

• C
                                    christos-lappas last edited by

Αυτό το κορόλα ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο.

• K
                                      keleb last edited by

γεια χαρα σε ολους σας.. νομιζατε οτι τα παρατησα , αλλα δεν ειναι ετσι επιμενω ακομα
                                      καταρχας σας λεω οτι ξεμπερδεψα με την παρουσα κατασταση, τα πραγματα εχουν οπως εχουν και φαινονται!! ( θα τα πουμε αμεσως μετα αναλυτικα ). λεπτομερειες για το παρον αποτελεσμα δεν θα ηθελα να δωσω, γιατι εσεις θα γελατε μεχρι το πρωι, ενω εγω απο την στεναχωρια μου αλλα και τα νευρα μου δεν προκειται να κοιμηθω μεχρι το πρωι..
                                      σημασια εχει οτι ειμαστε καπως ετσι.. μετα απο σκηνικα απειρου καλλους που μπορουν ανετα να γυριστουν σς καντιτ καμερα...
                                      θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας και να συζητησουμε καποια πραγματα που θα σας πω και θα μου πειτε, οπως και να με βοηθησετε να κανω καποια πραγματα μονος μου

http://imageshack.us/photo/my-images/9/img190or.jpg/
                                      http://imageshack.us/photo/my-images/802/img192m.jpg/
                                      http://imageshack.us/photo/my-images/585/img160y.jpg/
                                      http://imageshack.us/photo/my-images/850/img165l.jpg/
                                      http://imageshack.us/photo/my-images/600/img176xq.jpg/
                                      http://imageshack.us/photo/my-images/546/img177o.jpg/

• K
                                        keleb last edited by

ενας @#$%$#@# που το επαιζε μαστορας εβαλε τα φαναρια πισω με τα κενα που βλεπετε στα νικελ, αφηστε το κενο 1 με 2 εκατοστα απο την λαμαρινα... αποτελεσμα με τις βροχες τις προηγουμενης εβδομαδας το καπω εγινε ψιλοπισινα... τα εβγαλα μονος μου και τραβηξα τα νικελ να ενωθουνε, ξαναεβαλα και εσφιξα τα φωτα και οποιο κενο πολυ μικροτερο το καλυψα με μια ακριβη σιλικονη..
                                        http://imageshack.us/photo/my-images/811/img161j.jpg/
                                        για να κανω οτι εκανα μου πηρε 4 ωρες
                                        http://imageshack.us/photo/my-images/198/img180x.jpg/
                                        παρεπιμτοντος, καποιο νουμερο ειχε τη φαεινη ιδεα να μου αλλαξει την πλεξουδα πισω απο τα οργανα ( παλι καλα φυλαξα την παλια που δουλευαν τα παντα) με αποτελεσμα να μην δουλευει ουτε φλας ουτε αλαρμ ουτε το ραδιο ουτε τιποτα.. βεβαια παιρνει εμπρος.. παλι καλα και ι μου ειπε.. εγω δεν κανω τιποτα κανε μου μηνυση.. και οταν τον πηρα στο κυνηγι εξαφανιστηκε μεσα στα χωραφια... μιλαμε για κανονικο σοου..

• K
                                          keleb last edited by

η corolla μετα απο 6 χρονια εκτος αττικης και 1,5 πληρους ακινησιας λογω ενος @@#$#$@@ και βεβαιως ενος ακομη μεγαλυτερου ##@@@%$$## ( εμενα δηλαδη ), ηρθε αθηνα απο λαυριο. μετα απο τρελη ταλαιπωρια και με τη βοηθεια συνοδευτικου ( clio ) , αλλα και σταντ μπαι ενος tzip με κοτσαδορο για παν ενδεχομενο . διαρκεια ταξιδιου 1,5 ωρα. μετα απο καποιες μερες ηρεμιας και απασχολησης με καποια αλλα πολυ πιο σημαντικα πραγματα, το αμαξι πηγε σε πολυ γνωστο ανθρωπο της οικογενειας, ηλεκτρολογο, ο οποιος ανελαβε την ευθυνη να ξαναλειτουργησουν τα παντα τα ηλεκτρικα, αφου ο ..... που λεγαμε προηγουμενως, καταφερε στο αμαξι να μην λειτουργει απολυτως τιποτα κυριολεκτικα. πηρε εμπρος απο την ακινησια αφου φωναξα τοπικο ηλεκτρολογο στο νησι και του ειπα να το κανει να επαιρνε απλα μπρος μονο. οσο για αυτον τον τυπο, μου ειπε οτι δεν τον ενδιεφερε τιποτα και ας του εκανα μηνυση και τα λοιπα. περιττο να σας πω οτι οταν πηγα πριν ποσο καιρο στο νησι να παρω το εργαλειο και ας ηταν οπως ηταν μετα απο τηλ. συνεννοηση μαζι του, δεν τον εβρισκα στο κινητο αφου εφθασα στο νησι (το ειχε κλειστο) και το αμαξι ηταν παρατειμενο σε μια ακρη εκει που δουλευε... και ο ιδιοκτητης του χωρου απλα περιμενε να ερθω γιατι δεν ηξερε τον ιδιοκτητη του (εμενα). οταν με ειδε μιλησαμε και μου ειπε οτι τον πεταξε στο δρομο αφου του χρωσταγε 12 μηνιατικα. για να καταλαβεται ποσο βλημα ειμαι, σας λεω οτι ο τυπος μενει σε ενα αχουρι στη μεση του πουθενα χωρις νερο ρευμα παραθυρα κλπ στο χωραφι καποιου που δεν το γνωριζει και τον βρηκα τυχαια,μεθυσμενο σε μια ταβερνα λιωμα.. εχει βρει ενα θυμα και κανουν παρεα. με τον που το ειδα το εβαλε στα ποδια και κρυφτηκε σε κατι βαλανιδιες στις πεζουλες σε μια χαραδρα... μιλαμε οτι ΑΠΕΤΥΧΑ τελειως...
                                          μετα απο ολα αυτα ο ηλεκτρολογος φιλος εφτιαξε τα παντα 150€, δουλευουν ολα ρολοι ηλεκτρολογικως,αφου βεβαια μας εφυγε και το 25% του μισθου μας και επειδη ειναι ο ανθρωπος της οικογενειας μου εφερε και ενα φαναρτζη να το δει και να κανει μια εκτιμηση για το τι χρειαζεται ακομα για να στρωσει... μου εβγαλε ενα μπουγιουρντι γυρω στα 1000 επιπλεον για τριψιμο λεπτομερειες και ξαναβαψιμο.. για να γινει οτι καλυτερο μπορει...
                                          εκτος ολων αυτων αλλαξα και το δεξι φως του προφυλακτηρα που ηταν τελειως σαπιο με καινουργιο ιμιτασιον (10 € ) ακριβο αλλα βιαζομουνα και πηρα και τα 2 φωτα πισω με το νικελ μονο στις 2 πλευρες ιμιτασιον καινουργια με αλλα 40 € και τα 2. ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ...) νομιζω οτι για ιουλιο τελειωσα, το εδωσα το καμποσο κατι τις μου στους μαστορες. απο αυγουστο στο χωριο ομως που θα κατσω αρκετες μερες, θα επιχειρησω να ραψω επισκευασω μονος μου τις ταπετσαριες των μπροστα καθισματων, αφου και την δερματινη εχω και τα αφρωδη (χοντρα και λεπτα) και ραπτομηχανη μια κυρια ραφτα φιλη της μαμας!! πενσα εχουμε, σπρευ βενζινοκολλα εχουμε ηλεκτρικο πριονι που κοβεις το χοιρινο τα χριστουγεννα εχουμε.. με βλεπω να βγαζω τις ταπετσαριες και να τις επισκευαζω μονος!!! ειναι τοσο χαλια, που αποκλειεται να τις καταστρεψω..
                                          αυτα..

• M
                                            marc-s110l last edited by

Έχω ένα corolla ακριβώς σαν αυτό του φίλου παραπάνω και προσπαθώ να το αναστήσω μετά από 7 χρόνια ακινησιας. Δεν μιλω βέβαια για τέτοιο επίπεδο, απλά να γινει κάπως πιο αξιοπρεπές. Το πρόβλημα είναι ότι οι γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες, τα χρήματα λιγοστά και μαστορας δεν παίζει καθώς το αμαξι ειναι σε δυσπρόσιτη περιοχή.
                                            Θα ήθελα, αν μπορείτε, να μου προτείνετε κάποια πρακτική λύση για τα σαπίσματα εσωτερικού. Αυτά που διάβασα για 'καθαρές' λύσεις δεν μπορώ να τα κάνω, π.χ. αργκόν. Με απλή ηλεκτροκόλληση λαμαρίνας θα κάνω δουλειά; Τώρα το πάτωμα έχει δύο μικρες τρυπούλες. Μηπως να μην το ξυσω καθολου γύρω γύρω και να το αφήσω ως έχει για να μην το κάνω χειρότερα; Να του βάλω πισσόχαρτο, στόκο; Η απλά να το βαψω μπλε και να ησυχάσω;;

Προσπαθησε να βρείς απο που μπαίνουν τα νερά. Στο πάτωμα μπορεις να βάλεις πολυεστέρα (φύλλα οχι στοκο).
                                            Απο κάτω βάλε αρμόκολλα και μετά πλαστικοποιηση.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 15 / 16
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ