-
Σε ποιο ΚΕΠ γινοντε ολα τα παραπανω ??? Του αγοραστη ή του πωλητη ???Ευχαριστω.
Διαβασα στη σελιδα των ΚΕΠ για μεταβιβασεις αλλα δεν ειδα πουθενα 'απο ιδιωτη σε ιδιωτη'
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Σε ποιο ΚΕΠ γινοντε ολα τα παραπανω ??? Του αγοραστη ή του πωλητη ???Ευχαριστω.Διαβασα στη σελιδα των ΚΕΠ για μεταβιβασεις αλλα δεν ειδα πουθενα 'απο ιδιωτη σε ιδιωτη'
Σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ανά την Ελλάδα μπορεί να γίνει μια μεταβίβαση άσχετα του τόπου διαμονής αγοραστή ή πωλητή. Πηγαίνουν και οι δύο στο ΚΕΠ με την άδεια κυκλοφορίας,τις ταυτότητες τους και να γνωρίζουν τον ΑΦΜ τους.Ο αγοραστής παίρνει από το ΚΕΠ ένα παραπεμπτικό σημείωμα για μια κοντινή τράπεζα με το ποσό και τον αριθμό λογαριασμού της τράπεζας όπου θα καταθέσει τα τέλη μεταβίβασης του οχήματος.Επιστρέφει με το καταθετήριο,συμπληρώνονται οι αιτήσεις,δίνει την άδεια υπογεγραμμένη κι απο τους δύο (αγοραστή και πωλητή) και σε καμια δεκαριά μέρες είναι έτοιμη η άδεια στο όνομα του νέου κατόχου της.Το ΚΕΠ τηλεφωνεί το νέο κάτοχο να πάει να την παραλάβει. Αυτά.Αν η άδεια έχει παρακράτηση κυριότητας,αυτή μπορεί να αρθεί ΜΟΝΟ στη νομαρχία όπου αρχικώς εξεδόθη.Αν συμπιπτει με τον τομέα του ΚΕΠ τότε μπορεί να γίνει άρση και μεταβίβαση μαζι. Ακούω απορίες...!
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Διαβασα στη σελιδα των ΚΕΠ για μεταβιβασεις αλλα δεν ειδα πουθενα 'απο ιδιωτη σε ιδιωτη'
Σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ανά την Ελλάδα μπορεί να γίνει μια μεταβίβαση άσχετα του τόπου διαμονής αγοραστή ή πωλητή. Πηγαίνουν και οι δύο στο ΚΕΠ με την άδεια κυκλοφορίας,τις ταυτότητες τους και να γνωρίζουν τον ΑΦΜ τους.Ο αγοραστής παίρνει από το ΚΕΠ ένα παραπεμπτικό σημείωμα για μια κοντινή τράπεζα με το ποσό και τον αριθμό λογαριασμού της τράπεζας όπου θα καταθέσει τα τέλη μεταβίβασης του οχήματος.Επιστρέφει με το καταθετήριο,συμπληρώνονται οι αιτήσεις,δίνει την άδεια υπογεγραμμένη κι απο τους δύο (αγοραστή και πωλητή) και σε καμια δεκαριά μέρες είναι έτοιμη η άδεια στο όνομα του νέου κατόχου της.Το ΚΕΠ τηλεφωνεί το νέο κάτοχο να πάει να την παραλάβει. Αυτά.Αν η άδεια έχει παρακράτηση κυριότητας,αυτή μπορεί να αρθεί ΜΟΝΟ στη νομαρχία όπου αρχικώς εξεδόθη.Αν συμπιπτει με τον τομέα του ΚΕΠ τότε μπορεί να γίνει άρση και μεταβίβαση μαζι. Ακούω απορίες...!
Ευχαριστω συν-βαζελε φιλε μου...Προφανως εγω σαν πωλητης μπορω να εξουσιοδοτησω καποιον αλλο αντι να παω εγω.Ετσι δεν ειναι ????
-
Ευχαριστω συν-βαζελε φιλε μου...Προφανως εγω σαν πωλητης μπορω να εξουσιοδοτησω καποιον αλλο αντι να παω εγω.Ετσι δεν ειναι ????
Βεβαίως.Με εξουσιοδότηση που θα έχει επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής σου από οποιαδήποτε δημόσια αρχη.
-
Και παλι ευχαριστω.
-
Γίνεται να εξουσιοδοτήσει ο πωλητής τον ίδιο τον αγοραστή να αναλάβει εκείνος όλη τη διαδικασία της μεταβίβασης;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Γίνεται να εξουσιοδοτήσει ο πωλητής τον ίδιο τον αγοραστή να αναλάβει εκείνος όλη τη διαδικασία της μεταβίβασης;Βεβαίως!
(ωχ,ωχ, έχουμε εξελίξεις? )
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Γίνεται να εξουσιοδοτήσει ο πωλητής τον ίδιο τον αγοραστή να αναλάβει εκείνος όλη τη διαδικασία της μεταβίβασης;Σε υπευθυνη δηλωση γραψε
Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον κο ..............του ............, με Α.Δ.Τ. ......, ............ και ΑΦΜ ............,όπως ενεργήσει αντ’εμού κάθε νόμιμη διαδικασία που περιλαμβάνει την μεταβίβαση του ΙΧ μου υπ’αριθ. ...... με αριθμο πλαισιου.........
Επισης πρεπει η δηλωση να γραφει και το δικο σου ΑΦΜ.
Την υπογραφεις σε καποια αρχη η ΚΕΠ το οποιο θα το πιστοποιησει και εισα ετοιμος
Αμα θες εχω την δηλωση σε word format.
Ουτε καν ηξερα τι ειναι η παρακρατηση κυριοτητας και τωρα που ξεκινησα διαδιακασια γαι το Clio αντιληφθηκα οτι η αδεια το εγραφε και οτι ο εμπορος της ρενο που το ειχα παρει ειχε κλεισει, ειδα ολα τα εργα μεχρι να το βρω.... (βρηκα κατα λαθος στο 11888 οτι απεναντι απο το μαγαζι εχει ο αδερφος του σχολη οδηγων και πηρα το κινητο του και μου εδωσε το χαρτι)
-
Καλησπερα σε ολους.
Ειναι δυνατον εμενα που ειμαι πωλητης να με εξουσιοδοτησει ο αγοραστης να αναλαβω τη διαδικασια για λογαριασμο του;
Δηλαδη να υπογραψω στην (παλια) αδεια κυκλοφοριας και ως πωλητης, αλλα και για λογαριασμο του αγοραστη ο οποιος θα με εχει εξουσιοδοτησει; Η σε καθε περιπτωση πρεπει να ειναι και αγοραστης μαζι μου;Και κατι ακομα: Στη σελιδα των ΚΕΠ γραφει οτι ως δικαιολογητικο απαιτειται 'η αδεια κυκλοφοριας η οποια πρεπει να εχει θεωρηθει απο αρμοδια ΔΟΥ'...
Η αδεια ομως που εχω φερει μονο τη σφραγιδα της Νομαρχιας που την εξεδωσε! Τι ακριβως εννοουν με αυτο?Δηλαδη πρεπει να παω πρωτα απο την εφορια να μου θεωρησει εκ νεου την αδεια προτου παω στο ΚΕΠ?Ευχαριστω εκ των προτερων!!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Και κατι ακομα: Στη σελιδα των ΚΕΠ γραφει οτι ως δικαιολογητικο απαιτειται 'η αδεια κυκλοφοριας η οποια πρεπει να εχει θεωρηθει απο αρμοδια ΔΟΥ'...
Αυτο σιγουρα δεν χρειαζεται....Πριν 10 μερες εκανα μεταβιβαση σε ΚΕΠ.Για το αλλο που ρωτας γιατι να μην γινεται να τα κανει ολα ενας απο τους δυο με εξουσιοδοτηση του αλλου ??????
-
Και κατι ακομα: Στη σελιδα των ΚΕΠ γραφει οτι ως δικαιολογητικο απαιτειται 'η αδεια κυκλοφοριας η οποια πρεπει να εχει θεωρηθει απο αρμοδια ΔΟΥ'...
Αυτο σιγουρα δεν χρειαζεται....Πριν 10 μερες εκανα μεταβιβαση σε ΚΕΠ.Για το αλλο που ρωτας γιατι να μην γινεται να τα κανει ολα ενας απο τους δυο με εξουσιοδοτηση του αλλου ??????
Απλα μου φαινεται λιγο περιεργο να υπογραψω στην αδεια κυκλοφοριας ΚΑΙ ως αγοραστης ΚΑΙ ως πωλητης οπως μου ζητησε να κανω ο αγοραστης...
Και κατι αλλο σχετικο με αυτο : Μπορω να εκδοσω το παραβολο μεταβιβασης εγω ως πωλητης στα στοιχεια του αγοραστη, ο οποιος μου εχει δωσει προηγουμενως τα λεφτα? Κι αν ναι που μπορω να το κανω? -
Το παράβολο μεταβίβασης ειναι ουσιαστικά ένα ποσό που καταθέτεις σε συγκεκριμένο λογαριασμο τράπεζας που θα σου υποδείξει το ΚΕΠ ή η διευθυνση μεταφορών της νομαρχίας. Εσύ μετά απλα προσκομίζεις το καταθετηριο από την τράπεζα.Οπότε στο παραπεμπτικό που θα πάρεις για την παρανω καταθεση θα γραψεις το ονομα του αγοραστη και τον αριθμο κυκλοφοριας και εισαι οκ.
-
Παιδια σας ευχαριστω πολυ!
Αρα ανακεφαλαιωνοντας χρειαζονται τα εξης (συμφωνα και με τη σελιδα των ΚΕΠ):
α. Επικυρωμένα Αντίγραφα Δελτίων ταυτότητας πωλητή και αγοραστή.
β. Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη.
γ. Κυριότητα (πράξη εξόφλησης ) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο.
δ. Άδεια κυκλοφορίας θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (Αυτο ΔΕΝ χρειαζεται αποτι μου ειπε ο φιλος Giannis)
ε. Τέλος μεταβίβασης αξίας αυτοκινήτου (που θα μου πει το ΚΕΠ απο που θα το παρω)
Αρα χρειαζονται τα α-β-γ-ε μονο.
Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να εχω και δεν αναφερω?
Αν παω στη Νομαρχια αντι στο ΚΕΠ υπαρχει καποια διαφορα στη διαδικασια? Βγαινει εκει πιο γρηγορα η νεα αδεια? -
Για το δ. Αδεια κυκλοφοριας σαφως και χρειαζεται απλα χωρις αλλη θεωριση.
Πραξη για την κυριοτητα δεν χρειαζεται αφου στην αδεια επανω φαινεται τυχον αρση της παρακρατησης.
-
Για το δ. Αδεια κυκλοφοριας σαφως και χρειαζεται απλα χωρις αλλη θεωριση.Εχεις δικιο δεν το διατυπωσα σωστα. Εννοουσα δεν χρειαζεται να εχει θεωρηθει η αδεια απο καποια ΔΟΥ.
-
Για το δ. Αδεια κυκλοφοριας σαφως και χρειαζεται απλα χωρις αλλη θεωριση.
Εχεις δικιο δεν το διατυπωσα σωστα. Εννοουσα δεν χρειαζεται να εχει θεωρηθει η αδεια απο καποια ΔΟΥ.
ΟΚ...Κι εγω ετσι το φανταστηκα αλλα μια επισημανση δεν κανει κακο !!!!!
-
Παιδια σας ευχαριστω πολυ!Αρα ανακεφαλαιωνοντας χρειαζονται τα εξης (συμφωνα και με τη σελιδα των ΚΕΠ):
α. Επικυρωμένα Αντίγραφα Δελτίων ταυτότητας πωλητή και αγοραστή.
β. Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη.
γ. Κυριότητα (πράξη εξόφλησης ) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο.
δ. Άδεια κυκλοφορίας θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (Αυτο ΔΕΝ χρειαζεται αποτι μου ειπε ο φιλος Giannis)
ε. Τέλος μεταβίβασης αξίας αυτοκινήτου (που θα μου πει το ΚΕΠ απο που θα το παρω)
Αρα χρειαζονται τα α-β-γ-ε μονο.
Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να εχω και δεν αναφερω?
Αν παω στη Νομαρχια αντι στο ΚΕΠ υπαρχει καποια διαφορα στη διαδικασια? Βγαινει εκει πιο γρηγορα η νεα αδεια?Θα κερδίσεις λίγες μέρες μάλλον αν πας στην Νομαρχία κατευθείαν.
-
Καλημερα.
Παιδια θα σας κουρασω λιγο ακομη αλλα πιστευω ειναι χρησιμο να σας μεταφερω τι μου ειπε ενας φιλος δικηγορος για το θεμα.
Μου προτεινε καλυτερα να παω στη Νομαρχια και να αποφυγω το ΚΕΠ. Ο λογος μου ειπε οτι ειναι οτι στο ΚΕΠ η διαδικασια προβλεπει οτι ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩ το ΚΕΠ να κανει τη μεταβιβαση για λογαριασμο μου και η διαδικασια ολοκληρωνεται σε 10 ημερες περιπου.
Δηλαδη αν παραδοσω το αυτοκινητο στον αγοραστη τη μερα που θα παω στο ΚΕΠ, ΔΕΝ θα εχει γινει η μεταβιβαση στο ονομα του αλλα αντιθετα το αυτοκινητο νομοτυπα θα ειναι ακομα στο δικο μου! ΜΟΝΟ οταν ολοκληρωσει το ΚΕΠ τη διαδικασια σε συνεννοηση με τη Νομαρχια θα εχει μεταβιβαστει το αυτοκινητο στο ονομα του νεου ιδιοκτητη...
Γι' αυτο μου ειπε πως αν τελικα επιμεινω και παω στο ΚΕΠ, θα πρεπει να περιμενω να εκδοθει η νεα αδεια (περιπου 10 μερες) και ΜΕΤΑ να παραδωσω το αυτοκινητο και να παρω τα χρηματα. Αυτο γιατι αν καπου η διαδικασια που θα κανει το ΚΕΠ 'κολλησει' τοτε θα ειμαι εγω εκτεθειμενος ειδικα αν εχω ηδη παραδοσει το αυτοκινητο! Αντιθετα, στη Νομαρχια η μεταβιβαση γινεται επιτοπου και μπορω να του το παραδωσω την ιδια στιγμη (και να παρω και τα λεφτα).Τι λετε εσεις γι'αυτο?
Ευχαριστω και παλι... -
Το ΚΕΠ δινει χαρτι για να κυκλφορει ο νεος κατοχος μεχρι να ολοκλρωθει η μεταβιβαση.
-
Καλημερα.Παιδια θα σας κουρασω λιγο ακομη αλλα πιστευω ειναι χρησιμο να σας μεταφερω τι μου ειπε ενας φιλος δικηγορος για το θεμα.
Μου προτεινε καλυτερα να παω στη Νομαρχια και να αποφυγω το ΚΕΠ. Ο λογος μου ειπε οτι ειναι οτι στο ΚΕΠ η διαδικασια προβλεπει οτι ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩ το ΚΕΠ να κανει τη μεταβιβαση για λογαριασμο μου και η διαδικασια ολοκληρωνεται σε 10 ημερες περιπου.
Δηλαδη αν παραδοσω το αυτοκινητο στον αγοραστη τη μερα που θα παω στο ΚΕΠ, ΔΕΝ θα εχει γινει η μεταβιβαση στο ονομα του αλλα αντιθετα το αυτοκινητο νομοτυπα θα ειναι ακομα στο δικο μου! ΜΟΝΟ οταν ολοκληρωσει το ΚΕΠ τη διαδικασια σε συνεννοηση με τη Νομαρχια θα εχει μεταβιβαστει το αυτοκινητο στο ονομα του νεου ιδιοκτητη...
Γι' αυτο μου ειπε πως αν τελικα επιμεινω και παω στο ΚΕΠ, θα πρεπει να περιμενω να εκδοθει η νεα αδεια (περιπου 10 μερες) και ΜΕΤΑ να παραδωσω το αυτοκινητο και να παρω τα χρηματα. Αυτο γιατι αν καπου η διαδικασια που θα κανει το ΚΕΠ 'κολλησει' τοτε θα ειμαι εγω εκτεθειμενος ειδικα αν εχω ηδη παραδοσει το αυτοκινητο! Αντιθετα, στη Νομαρχια η μεταβιβαση γινεται επιτοπου και μπορω να του το παραδωσω την ιδια στιγμη (και να παρω και τα λεφτα).Τι λετε εσεις γι'αυτο?
Ευχαριστω και παλι...Ο δικηγόρος φίλος σου να ασχοληθεί με καμιά δίκη καλύτερα και να μη λέει ανακρίβειες.Η μεταβίβαση εφόσον δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.Πλέον είναι πολύ απλή καθώς δεν πηγαίνεις στην εφορία. Τη στιγμή που υπογράφει στην άδεια και αγοραστής και πωλητής η μεταβίβαση θεωρείται ολοκληρωμένη.Το ΚΕΠ είναι δημόσια υπηρεσία και σε κάθε περίπτωση παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου για την αίτηση που κάνεις.Στην Νομαρχία δεν γίνεται επιτόπου η μεταβίβαση εκτός αν μιλάμε για Νομαρχίες στην επαρχία.Στην Αθήνα noway.Πάλι θα περιμένεις χωρίς την άδεια στο όνομα σου μέχρι να εκδοθεί σε μερικές μέρες.Μην παραμυθιάζεσαι!
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης