-
Αυτά που λες δεν υπάρχουν στη διάσταση που ζητάει (215/55/17)
Τα dunlop για να λειτουργήσουν ως πρέπει, θα πρέπει να τα ζεστάνεις για μερικά χλμ. Μιλάω για τα sportmaxx rt, καθώς τα υπόλοιπα dunlop καλό θα είναι να τα αποφύγεις αφού έχεις πολύ καλύτερες επιλογές σε touring κατηγορίες, όπως τα primacy 3, τα hankook k115, και τα bridgestone t001.
Σου είπα ξανά, προσωπικά θα επέλεγα ανάμεσα σε αυτά. Και τα 3 είναι νέα μοντέλα και κορυφαία στην κατηγορία τους.
-
αναμεσα σ αυτα τα 3 εννοεις...primacy 3, τα hankook k115, και τα bridgestone t001
ετσι; -
λιγο πολυ ειμαι αναμεσα στα primacy 3 και στα pilot...και τα δυο της michelin...
ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο;
-
Ναι, αυτά τα 3 εννοώ. Πάνω κάτω ότι καλύτερο σε touring ελαστικό.
Είναι διαφορετικά. Αν είναι να επιλέξεις τα pilot, βάλε τα dunlop που είναι μακράν καλύτερα sport ελαστικά.
-
δλδ αν βαλω σπορτ ελαστικα να παω στα dunlop ακομα και εαν ειναι 110 € ακριβοτερα...
απλα δεν ηθελα να ανεβω τοσο πολυ...οποτε λογικα παμε στα primacy 3
ειδα και αυτα τα σαιτ...
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Miche ... macy-3.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Miche ... -3-PS3.htm
μακραν καλυτερα δειχνουν τα primacy 3
-
Δεν υπάρχουν τα pilot sport 3 στη διάσταση σου νομίζω, παρά μόνο τα pilot exalto 2.
-
εχεις δικιο..μονο τα εξαλτο υπαρχουν...αυτα τι λενε σε σχεση μ τα primacy;
-
Ως κλασσικό michelin θα έχουν μαλακά πλαϊνά. Παρ'όλα αυτά τα primacy θα έχουν ακόμη μαλακότερα.
(Γενικότερα ένα σκληρότερο πλαϊνό σου προσφέρει καλύτερο κράτημα σε ένα turn-in, θα αργήσει να σαπουνιάσει σε σχέση με ένα ελαστικό που έχει μαλακότερο πλαϊνό και αντέχει σε μεγαλύτερες κακουχίες, όπως λακούβες πεζοδρόμια κτλ. Αντ'αυτού όμως προσφέρει λιγότερη άνεση, καθώς απορροφά λιγότερους κραδασμούς και ζεστένεται δυσκολότερα)
Τα exalto είναι ελαστικό που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι αρκετά καλό λάστιχο, πολύ καλά στο βρεγμένο όμως θα χάσουν πολλές από τις ιδιότητες τους μετά από ορισμένα χιλιόμετρα. Για κάποιο λόγο ξερένονται. Επίσης ξερένονται τα πλαϊνά τους αν αφήνεις το αυτοκίνητο στον ήλιο.
Καλό θα είναι να επιλέξεις τα επόμενα ελαστικά σου με βάση παράγοντες όπως τον τρόπο οδήγησης σου και τις απαιτήσεις σου, το budget που θέλεις να διαθέσεις, το κλίμα της περιοχής σου ή της περιοχής των μετακινήσεων σου και τη διάρκεια ζωής που περιμένεις να έχουν τα ελαστικά σου. Δε χρειάζεται να ξεψειρίζεις πολύ, όμως από τη στιγμή που θα διαθέσεις το ποσό αυτό διέθεσε το σωστά.
Με όσα σου έχουμε προτείνει θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με τα excellence που φοράς αυτή τη στιγμή.
-
λοιπον...upoulikampia
το αυτοκινητο κανει τα περισσοτερα χλμ σε επαρχιακο δρομο και ακομα περισσοτερο στην εγνατια..οχι μεσα σε πολη...δλδ οχι πολλα σταματα-ξεκινα..
απο την αλλη εχει αρκετο κρυο εδω πανω ακομα και μαρτη απριλη...
το ελαστικο θελω να διαρκεσει 3-4 χρονια τουλαχιστον ... απ οτι καταλαβαινω ειναι οτι τα michelin ειναι αρκετα μαλακα και δεν κανουν; θελω ομως ανεση χωρις να ακουγεται πολυ αλλα και σιγουρια..
καπου εχω μπερδευτει..
παντως η παρουσιαση στο παραπανω σαιτ τα δειχνει πολυ καλα..
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
λοιπον...upoulikampiaτο αυτοκινητο κανει τα περισσοτερα χλμ σε επαρχιακο δρομο και ακομα περισσοτερο στην εγνατια..οχι μεσα σε πολη...δλδ οχι πολλα σταματα-ξεκινα..
το ελαστικο θελω να διαρκεσει 3-4 χρονια τουλαχιστον ... απ οτι καταλαβαινω ειναι οτι τα michelin ειναι αρκετα μαλακα και δεν κανουν; θελω ομως ανεση χωρις να ακουγεται πολυ αλλα και σιγουρια..
καπου εχω μπερδευτει..
Primacy 3 χωρις συζητηση... για ταξιδια το θες. Θες να ειναι ηρεμο, μαλακο, να σου κρατησει πολυ και να τσουλαει ευκολα...
Μη το συζητας καν!!! -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
λοιπον...upoulikampia
το αυτοκινητο κανει τα περισσοτερα χλμ σε επαρχιακο δρομο και ακομα περισσοτερο στην εγνατια..οχι μεσα σε πολη...δλδ οχι πολλα σταματα-ξεκινα..
καπου εχω μπερδευτει..
Primacy 3 χωρις συζητηση... για ταξιδια το θες. Θες να ειναι ηρεμο, μαλακο, να σου κρατησει πολυ και να τσουλαει ευκολα...
Μη το συζητας καν!!!μηπως επειδη ειναι μαλακο δε θα κρατησει;
-
Άποψη μου είναι να ξεχάσεις τη sport κατηγορία, γιατί δεν έχεις αναφέρει πουθενά να έχεις κάποια ανησυχία ή προτίμηση, παρά μόνο ήσυχα, ασφαλή και ευχάριστα χιλιόμετρα.
Δύσκολο να διαρκέσουν τόσα χρόνια και να αποδίδουν. Θα πρέπει το αυτοκίνητο να μην κάνει πολλά χιλιόμετρα, να είναι σε χώρο που δεν το βλέπουν ήλιος και βροχή, να ελέγχεις συχνά τις πιέσεις κ.α στοιχεία που θα σου υποδεικνύουν ότι τα λάστιχα σου αποδίδουν ακόμη. Ξέχνα πλέον τα κούτσουρα excellence που είχες για λάστιχα και δεν τρώγονται.
Αν η διάρκεια είναι το ζητούμενο, ίσως είναι καλή επιλογή τα bridgestone t001. Αν και νέο ελαστικό, τα bridgestone έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια παραδοσιακά. Είναι αρκετά ήσυχα, με σκληρότερα πλαϊνά σε σχέση με τα michelin και hankook. Βέβαια με μια πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι κοστίζουν μια περιουσία.
Δεν είναι αρκετά μαλακά τα primacy. Τα πλαϊνά τους είναι αρκετά μαλακά με έμφαση στην άνεση. Μια ενδιάμεση λύση όσων αφορά το σκελετό είναι τα hankook.
To bridgestone δε ξέρω τι treadwear έχει. To primacy έχει 240 και το hankook 300. Όλα βγαίνουν με δείκτη ταχύτητας W, το hankook βγαίνει και σε V πέρα από W. Ίσως εκεί οφείλεται η αρκετή διαφορά στην τιμή. -
Ερώτηση: το αυτοκίνητο μου πρόκειται να μείνει αρκετά ακίνητο το καλοκαίρι, και ίσως αρκετά κάτω από τον ήλιο. Λέω να προφυλάξω τα λάστιχα όσο μπορώ, κάποτε είχα βρει κάτι καλύμματα, έχει κανεις καμιά ιδέα;
Κουκούλα δεν ξαναπαίρνω, δεν αντέχω την ταλαιπωρία..
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εχθες και τα 2 μου αυτοκινητα εμειναν απο λαστιχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ειχα να παθω λαστιχο δεν ξερω και εγω ποσα χρονια και εχθες και τα 2..........παω να παιξω λοτοΜην βιάζεσαι...
Πήγατε μήπως στο ίδιο μέρος και με τα δύο; Μήπως εκνεύρισες κάποιον πηγαίνοντας εκεί;η συζυγος με το ατος ηρθε απο Θρακομακεδονες και εγω απο Περαμα!!!!οταν εφυγα απο εκει ηταν μια χαρα και μεχρι να παω στο σπιτι εχασε ολο τον αερα......και το μυστηριο ειναι οτι βρηκα την τρυπα αλλα οχι και την προκα-βιδα που το προκαλεσε ισως επειδη καποια στιγμη πηγα με 180χλμ παιζει να εφυγε με τη φυγοκεντρο;;;;
Έπιασες με το Atos 180;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
εαν αγορασω ελαστικα το οποια εγιναν το καλοκαιρι του 10 αλλα δεν εχουν χρησιμοποιηθει, υπαρχει προβλημα; γενικα υπαρχει προβλημα με παλαιοτερα ελαστικα αχρησιμοποιητα;
ίδια με τα καινούρια δεν είναι, κοντεύουν τα 3 χρόνια.
Να στα δώσει φθηνότερα.
Αν έχει αλλάξει και το μοντέλο...Στα τέσσερα χρόνια δεν πρέπει να αλλάζουμε ελαστικά ανεξάρτητα κατάστασης πέλματος λόγω σκλήρηνσης της γόμας;
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
μηπως επειδη ειναι μαλακο δε θα κρατησει;
To Primacy 3 μια χαρα θα κρατησει και θα έχει και σταθερη αποδοση σαν λαστιχο όπως κι οι προκατοχοι του (Pilot Primacy και Primacy HP).Για το αυτοκινητο σου σ' αυτη τη διασταση ειναι ισως ότι καλυτερο μπορεις να βαλεις.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ερώτηση: το αυτοκίνητο μου πρόκειται να μείνει αρκετά ακίνητο το καλοκαίρι, και ίσως αρκετά κάτω από τον ήλιο. Λέω να προφυλάξω τα λάστιχα όσο μπορώ, κάποτε είχα βρει κάτι καλύμματα, έχει κανεις καμιά ιδέα;Κουκούλα δεν ξαναπαίρνω, δεν αντέχω την ταλαιπωρία..
Είναι πολύ άσχημο για τα ελαστικά σου να τα αφήνεις εκτεθειμένα στον ήλιο το καλοκαίρι. Αν μπορείς προσπάθησε να το αποφύγεις. Ίσως ένα γαλάκτωμα θα βοηθούσε ελάχιστα, αν και αμφιβάλλω.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ ένα , με σκοπό να φαίνονται μαύρα μετά από πλύσιμο και φαίνεται αρκετά ενυδατικό:
http://www.shinearama.co.uk/poorboys-bold-n-bright-tyre-dressing.htmlΥπάρχει και ένα άλλο με SPF 40, αλλά αν συνεχίσω τη σκέψη μου φοβάμαι μη με πάρουν με τις πέτρες.
Απλώς απέφυγε τον ήλιο όσο αυτό είναι δυνατό.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
μηπως επειδη ειναι μαλακο δε θα κρατησει;
To Primacy 3 μια χαρα θα κρατησει και θα έχει και σταθερη αποδοση σαν λαστιχο όπως κι οι προκατοχοι του (Pilot Primacy και Primacy HP).Για το αυτοκινητο σου σ' αυτη τη διασταση ειναι ισως ότι καλυτερο μπορεις να βαλεις.
ωραια..αναμεσα σ αυτα και τα πιλοτ της μισελεν ημουν ...αλλα ψιλοκαταληγω στα πραιμασι 3..
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Άποψη μου είναι να ξεχάσεις τη sport κατηγορία, γιατί δεν έχεις αναφέρει πουθενά να έχεις κάποια ανησυχία ή προτίμηση, παρά μόνο ήσυχα, ασφαλή και ευχάριστα χιλιόμετρα.Δύσκολο να διαρκέσουν τόσα χρόνια και να αποδίδουν. Θα πρέπει το αυτοκίνητο να μην κάνει πολλά χιλιόμετρα, να είναι σε χώρο που δεν το βλέπουν ήλιος και βροχή, να ελέγχεις συχνά τις πιέσεις κ.α στοιχεία που θα σου υποδεικνύουν ότι τα λάστιχα σου αποδίδουν ακόμη. Ξέχνα πλέον τα κούτσουρα excellence που είχες για λάστιχα και δεν τρώγονται.
Αν η διάρκεια είναι το ζητούμενο, ίσως είναι καλή επιλογή τα bridgestone t001. Αν και νέο ελαστικό, τα bridgestone έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια παραδοσιακά. Είναι αρκετά ήσυχα, με σκληρότερα πλαϊνά σε σχέση με τα michelin και hankook. Βέβαια με μια πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι κοστίζουν μια περιουσία.
Δεν είναι αρκετά μαλακά τα primacy. Τα πλαϊνά τους είναι αρκετά μαλακά με έμφαση στην άνεση. Μια ενδιάμεση λύση όσων αφορά το σκελετό είναι τα hankook.
To bridgestone δε ξέρω τι treadwear έχει. To primacy έχει 240 και το hankook 300. Όλα βγαίνουν με δείκτη ταχύτητας W, το hankook βγαίνει και σε V πέρα από W. Ίσως εκεί οφείλεται η αρκετή διαφορά στην τιμή.http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
αυτα τα 3 ειναι στις διαστασεις μ...
ακου τελικη αποψη για να τελειωνω και με αυτον τον βραχνα...
στο tyrereviews εχει τεραστια διαφορα το μισελεν
ΥΓ..οπως και να χει ευχαριστω πολυ..
-
ΘΕΕ ΜΟΥ!
800 ευρώ για 17άρια. Περαστικά!!Δε ξέρω. Εγώ θα έβαζα το 3 και θα έδινα αλλού τη διαφορά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]