-
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
Βλέπετε,ένα-δυο πραγματάκια δεν μας τα είπε καλά ο πρώιν κάτοχος,όπως ότι τα πίσω parktronic ήταν δώρο τις αντιπροσωπείας και φούλ κινεζαρία,απο τα βάθη τις Κίνας μάλιστα...οι τρύπες είναι λάθος ανοιγμένες στο κάτω κομμάτι του προφυλακτηρα,οπότε παράγγειλα και καινούργια φάσσα νομίζω την λένε με τρύπες του pdc όπως της μαμάς.
Φαινόταν ξεκάθαρα από τις φώτος της αγγελίας ότι το parktronic ήταν Κινεζιά. Το original είναι μπρος-πίσω και πάει πακέτο με την κάμερα οπισθοπορείας.
Το τρίτο και τελευταίο για την ώρα είναι το ADS.
http://www.kufatec.de/shop/en/Audi/A4-B ... 5-8T-Q5-8R
Εδώ ομολογώ οτι την πάτησα λίγο.Παρολο που η Kufatec στις περιγραφές των πακέτων για τα retrofits,αναφέρει τι χρειάζεται να αγοραστεί,και τι χρειάζεται να έχει στον ήδη εξοπλισμό το αυτοκίνητο.Στην περίπτωση του ADS δεν αναφέρει κάτι.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απο τις 3 επιλογές που έχει η ADS,Comfort/dynamic/auto,μόνο η dynamic φαίνετε,να παρουσιάζει αισθητή αλλαγή στην οδήγηση.Κατι σαν το ¨S¨στο Stronic.
Όσο αφορά το comfort που ήταν και το ζητούμενο στην περίπτωση μου,χωρίς ηλεκτρονική ανάρτηση απο την μαμά δεν...
Το συζητάνε εδω http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2835179. Ο Spijun τα λέει ωραία.Δείτε και αυτο,λέει για τις αναρτήσεις.
http://www.audiusaparts.com/parts/2009/ ... nent=ShockΔεν θα το ρίσκαρα για retrofit ADS. Πιθανότατα να έχει διαφορές πέραν των αναρτήσεων που δεν γνωρίζουμε καλά και σίγουρα δύσκολα θα βρεθεί μάστορας να το φτιάξει σωστά.
Στην Audi Μανδυλας που πήγα για το τεστ αγοράς που έκανα,ψιλο απαγοητευτηκα.Τους είχα παει για να μου περάσουν ένα DVD που μου έδωσε στο χέρι ο πρωιν κάτοχος με χάρτες του 2012 για το GPS.
Μου είπαν ότι λείπει απο μέσα η sd κάρτα??
Την έψαξα λίγο την δουλειά με την αντ/πεια Σερρών που αγοράστηκε το αμάξι.Ρωτόντας και εκείνος την Κοσμοκάρ μου είπε ότι το MMI 3 G αναβαθμίζεται με DVD μαζί με τους 3 κωδικούς που έρχονται μαζί στην συσκευασία.(τους βρήκα).
Το MMI 3G plus η high,όπως αλλιώς λέγεται,χρειάζεται sd κάρτα για την αναβάθμιση.Αν μπορεί κάποιος να το επιβεβεαιώση παρακαλώ.
Πήρα τον Μανδυλα και τους το είπα.Θα το ψάξουν μου είπαν...Μαλακίες σου είπαν όλοι μαζί. Τα updates γίνονται online. Μπορεί μεν οι χάρτες να έρχονται σε κάτι που μοιάζει με θήκη DVD, μέσα όμως δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο κάποια manual και κάποιους κωδικούς που θα χρησιμοποιήσουν στην αντιπροσωπεία για να γίνει το update. Ουτε SD ούτε DVD υπάρχει και μπορείς να το διαπιστώσεις νομίζω και στο site της Audi εκεί που έχει όλα τα accessories για το Q5.
Τέλος δεν μπορώ να καταλαβω ακριβώς τι παιζει με τις έκδοσης του ήχο συστήματος.
Chorus/concert/symphony?
Έχει σχεση το MMI με αυτές?δηλ αν έχεις MMI δεν έχεις καμία απο τις τρεις?
Η άλλο πράγμα το MMI και άλλο αυτό. -
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Το αυτοκινητο του ανθρωπου,αφου το αγορασε γιατι υπαρχει ακομα σε αγγελια ανεβασμενο ???
Μπορεί ο άνθρωπος να ξέχασε τον κωδικό και να μην μπορεί να διαγράψει την αγγελία...
Mμμ σωστα,ειχα ξεχασει οτι στο car θελει κωδικο για να παρεμβεις
-
Η Αudι έχει διάφορες εκδόσεις και στo parktronic της.
Όταν έχει και κάμερα οπισθοπορειας είναι το plus και σιγουρα δεν συνοδεύει απαραίτητα οταν εχει εμπρός πίσω αισθητήρες.
Εξου και η αναβάθμιση που κάνει η kufatec.http://www.kufatec.de/shop/en/Audi/Q5-8R/APS-Audi-Parking-System-Plus-Front-Retrofit-Audi-Q5Complete set for upgrading to Audi Parking System plus (APS) - front aps .
This set upgrades an existing APS-system to APS-Plus with acoustic and optical display in the MMI system.
Εδω σου λέει ότι αναβαθμίζει με οπτική
Aυτο που μάλλον ισχύει που λες είναι το ακουστικό πίσω μόνο χωρίς να έχει και μπροστά δεν θα γινόταν.
Όμως υπάρχουν μάλλον 3 επίπεδα εξοπλισμού pdc.
1 Το απλό ακουστικό μπρος πίσω(δεν ξέρω αν παιζει και πίσω μονο)
2 Το ακουστικο,με ενδείξεις μπροστα-πισω στο MMI με το αυτοκίνητο και την μπάρα που δείχνει την απόσταση μέχρι το εμπόδιο
3.κάμερα οπισθοπορειας
Η τοποθέτηση του ADS είναι αρκετά εύκολη υπόθεση,και μάλιστα DIY.http://www.audienthusiasts.com/Project_ADS.html
Ακομη και η κωδικοποίηση μπορει να γίνει με το hidden menu του MMI.
Το θέμα είναι αν αξίζει, δεδομένο ότι το comfort δεν θα δουλέψει.Με τους χάρτες,θα το ψάξω λίγο το θεμα.Οπως σου είπα έχω στα χέρια μου DVD Europa MMI navigation 2012.Μέσα έχει ένα βιβλιαράκι με 3 kωδικους.Μαλλον θα γίνετε online όπως είπες,και το cd το βαζεις οταν θελεις πλοήγηση.Ειναι δυνατόν να μην ξέρουν όμως!Ποσο Μακακες δηλ.
Ευχαριστώ για το link με τα Επίπεδα στο υχοσυστημα
Νόμιζα ότι το είχα το θεμα και κατεληξα οτι εχω το Chorus.Αλλα περιγραφή το chorus ότι έχει μονοχρωμη οθόνη.Οπότε ίσως έχω το concert που συνυπάρχει μόνο με έγχρωμη οθόνη(τέτοια έχω).Επίσης έχω και τις θέσης για sd κάρτες,που ίσως δεν έχει το chorus -
Από τη στιγμή που έχεις MMI και μονό CD τότε έχεις concert. Αν είσαι μουσικόφιλος χίλιες φορές να κάνεις την κίνηση για Audi Sound System (αυτό έχω) παρά για ADS. Θα βρεις στο γερμανικό ebay έτοιμο το πακέτο από πολλούς που το χουν αναβαθμίσει. Οι προεγκατάσταση υπάρχει και το μόνο δύσκολο είναι το κεντρικό ηχείο που είναι στο κέντρο του ταμπλό και προφανώς απαιτεί γερό ξύλωμα.
Όσο για το parktronic το 2008 που παραγγείλαμε το αμάξι είχες να επιλέξεις μόνο μεταξύ αυτού με την κάμερα (κάνα 1000αρικο) και της Κινεζιάς της κάθε αντιπροσωπείας και γι' αυτό δεν έβαλα (μαλακία μου εν' τέλει) τίποτα.
-
Ναι,θέλω να κάνω κάτι και με τον ήχο
Άρχισα το ψάξιμο στο eBay.de.Με δυσκολεύει η γλώσσα όμως.βρηκα αυτό
http://www.ebay.de/itm/Audi-Q5-8R-Sound ... 3812wt_689Αυτό είναι τοAudi sound system?Σαν να δεν βλέπω τα κομμάτια που περιγράφεις εσύ στην απάντηση σου.
-
Σωστά αυτό είναι, μόνο που του λείπει ο ενισχυτής τον οποίο προφανώς και κράτησε ο προηγούμενος. Οπότε ή παίρνεις κάτι τέτοιο και βάζεις ενισχυτή της αρεσκείας σου ή βρίσκεις πλήρες πακέτο.
-
Ευχαριστώ.
Τον ενισχυτή που τον έχει το q5?κάτω απο κανένα καθισμα?Εχει στο eBay που τους πουλάνε μόνους τους.Αλλα πάλι παίζουν 2-3 τύποι νομίζω.Ενταξει ο ένας είναι για το B&O και είναι και πανακριβος.
Απο την Ελλάδα γιατί δεν είδες για αναβάθμιση?Μηπως ο χώρος που προορίζεται το woofer μπαίνει μόνο το μαμά η μπορει να μπει και εμπορίου? -
Εγω το χω βαλει απο μαμα. Ο ενισχυτης μπαινει αριστερα στο πορτ μπαγκαζ που εχει ενα πορτακι και το sub κουμπωνει μεσα στη ρεζερβα.
Sent from my GT-I9300
-
Δηλαδή?Πως το έλεγαν το σύστημα όταν το έβαλες παραγγελία.Concert η Αudi sound system?
-
Δεν το έχω ξεκάθαρα ακομη το θεμα με τα επίπεδα ήχο συστήματος.
Βασικά η ερώτηση μου είναι,μου είπες για Basic/Basic plus/Αudi sound system/και B&Ο
Το Chorus/Concert/ και Symfony τι είναι? -
Μην μπερδεύεσαι με τα Basic/Basic plus που έχει στη φώτο πιο πάνω. Τα chorus/concert/symphony είναι διάφορες πηγές. Πάνω σε αυτές τις πηγές διαλέγεις αν θες το Audi Sound System ή το B&O. Στάνταρ το Q5 ερχόταν με concert ηχοσύστημα, δηλαδή 8 ηχεία, μονό CD, κάρτα SD και aux. Αν προσέθετες το ASS τότε τα ηχεία γίνονταν 10 και έμπαινε και ενισχυτής.
Δες και εδώ σελίδα 90:
-
Οκ ευχαριστώ!Πολυ χρήσιμο το attachment
-
Παιδια για aftermarket Bluetooth ξερει κανεις; Κατι ειχα δει για kufatec. Με ενδιαφερει να μπορώ να στριμαρω μουσικη απο το iphone 5 και να χρησιμοποιώ τα κουμπια του τιμονιού για απαντηση κλησης, αλλαγη κομματιων κλπ
-
Δες απο kufatec to AMI αυτο χρειάζεται .google it θα μάθεις ότι θες.
http://www.kufatec.de/shop/en/Audi/A8-4 ... -glove-box
http://www.kufatec.de/shop/en/Audi/Q5-8 ... 5-8R-w/CAN
-
Ευχαριστω, αλλα αυτα ειναι για bluetooth? Βλεπω οτι ειναι μονο για συνδεση με καλωδιο.
-
Ακομη την ψάχνω και εγω,αλλα αυτο που κατάλαβα μέχρι τωρα ειναι οτι με AMI είναι ο τρόπος για να δουλεύεις τα iPod,iPhone,κλπ.γινετε μόνο με καλώδιο απο το ντουλάπακι.
Είμαι στη φάση που θα περάσω Bluetooth.Oχι απο kufatec.Μου είπαν ότι θα είναι σαν το μαμα ακριβώς με τις λειτουργίες όλες να φαίνονται στο MMI ως επίσης να γίνονται απο το τιμόνι.Αυτο που δεν ξέρω και αμφιβάλλω είναι αν μπορεις την μουσική απο το iPhone να την έχεις στο ΜΜΙ -
Αφού όσοι έχουμε MMI (το plus) έχουμε και σκληρό δίσκο. Κάνεις ένα copy paste τη μουσική απ' το iphone και τελειώνει το θέμα.
-
Δεν ειναι το ίδιο. Αλλο να στριμαρεις απο το κινητό, να ακούς ανοικτη ακροαση και οδηγιες απο το navigation του smartphone.
-
Γι' αυτό είπα όσοι έχουμε MMI plus γιατί ο φίλος από πάνω έχει. Σ' αυτόν αναφερόμουν. Το στριμάρισμα απ' το κινητό είναι εντελώς άχρηστο σε ένα σύστημα που παίρνει 2 sd έως 64gb η καθεμιά συν 20 ή 30gb (δεν θυμάμαι ακριβώς) που είναι ο σκληρός.
-
Μα τι να το κανεις τον extra χώρο του σκληρου; Δεν σου λυνει το πρόβλημα του streaming εφοσον δεν εχεις bluetooth.
Δεν είναι θεμα χωρητικοτητας (και με την μια sd του concert μια χαρα κανεις την δουλεια σου με καρτα 32gb).
ΔΕΝ μπορεις ομως να στειλεις ηχο απο το κινητο σου (ειτε για navigation, ειτε για μουσική, ειτε για ανοικτη ακρόαση).
Στο εξωτερικο δε, το χρησιμοποιουν πολυ για υπηρεσιες τυπου Spotify με internet streaming μουσικής.
AUDI Q5