-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τι σχεση εχει ο αρχιμηχανικος που θα παραδωσεις το αυτοκινητο και θα του πεις τι θες, με το λογιστηριο που θα κοστολογησει το κοστος ?
Στις καθετες μοναδες, με αλλον μιλας, αλλος το κανει σερβις,αλλος το κανει δοκιμη και αλλος σου λεει το κοστος.**Έχει και παραέχει, οτιδήποτε είναι να γίνει δωρεάν ή εγγύηση ξέρεις τι καλά επικοινωνούν και πόσο γρήγορα.... **
@anasmazak μάλλον έχεις μπερδέψει το κόστος του σέρβις με την επισκευή ζημιάς. Το λογικό είναι ότι έχεις 2 χρόνια δωρεάν περιοδική συντήρηση όπως την ορίζει ο κατασκευαστής και ότι περιλαμβάνει. Αυτό που σου είπα είναι ζημιά και δεν πιστεύω θα στην καλύψει κανένας δωρεάν ούτως ή αλλως όπως πχ αν χτύπα ξύλο είχες ατύχημα, τι θα έλεγες φτιαξτε το γιατί έχω δωρεάν σέρβις για 2 χρόνια;
Φίλε μου gakost, συμφωνώ μαζί σου!
Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε (χτύπα ξύλο) για τρακάρισμα,
αλλά, για (ενδεχόμενη) συσσωρευμένη ζημιά, λόγω (ενδεχόμενης) χρόνιας καταπόνησης -κακής χρήσης...Πού το πάω??
Αν τα τακάκια μου, έχουν γίνει 'γυαλί',
ή αν ο δίσκος μου έχει έντονη φθορά, επειδή 'στηρίζω' το πόδι μου στο συμπλέκτη,
έχει λόγο, να μου 'εντοπίσει' τη ζημιά ένας μηχανικός, προκειμένου να αλλαχθεί έγκαιρα ένα φθαρμένο ανταλλακτικό...?? -
σου καλυπτουν συμπλεκτη και φρενα;
-
σιγα μη σου αλλαξουν και τσαμπα τα λαστιχα επειδη εσυ εκανες τον οδηγο του WRC....
-
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
Πού το πάω??
ή αν ο δίσκος μου έχει έντονη φθορά, επειδή 'στηρίζω' το πόδι μου στο συμπλέκτη,
έχει λόγο, να μου 'εντοπίσει' τη ζημιά ένας μηχανικός, προκειμένου να αλλαχθεί έγκαιρα ένα φθαρμένο ανταλλακτικό...??Αυτα δεν καλυπτωνται απο την εγγυηση , ουτε απο το δωρεαν σερβις, οποτε θα σου το πει, γιατι θα τα πληρωσεις.
Στο βιβλιο συντηρησης του αυτοκινητου λεει τι πρεπει να αλλαχθει στο σερβις. Αυτα αποτελουν το δωρεαν σερβις. Σε οποια αναφερεται ελεγχος, δεν ανηκουν στο δωρεαν σερβις και αν χρειαστουν αλλαγη, πληρωνεις ανταλλακτικο- εργασια.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πού το πάω??
έχει λόγο, να μου 'εντοπίσει' τη ζημιά ένας μηχανικός, προκειμένου να αλλαχθεί έγκαιρα ένα φθαρμένο ανταλλακτικό...??Αυτα δεν καλυπτωνται απο την εγγυηση , ουτε απο το δωρεαν σερβις, οποτε θα σου το πει, γιατι θα τα πληρωσεις.
Στο βιβλιο συντηρησης του αυτοκινητου λεει τι πρεπει να αλλαχθει στο σερβις. Αυτα αποτελουν το δωρεαν σερβις. Σε οποια αναφερεται ελεγχος, δεν ανηκουν στο δωρεαν σερβις και αν χρειαστουν αλλαγη, πληρωνεις ανταλλακτικο- εργασια.
Πολύ καλή παρατήρηση -αποσαφήνιση!!!
Πράγματι,
άλλο 'Εργασίες στο πλαίσιο του Τακτικού Service', και άλλο 'Γενικό ετήσιο Service'...!Βέβαια, όσο κι αν ακουστεί 'too much',
τσεκάροντας το σχετικό βιβλιαράκι 'Επιθεώρηση πριν την παράδοση και ημερολόγιο επισκευών',
αναφέρεται ξεκάθαρα, με σφραγίδα της επίσημης Αντιπροσωπείας : '1o Service Δωρεάν'**Πράγμα που σημαίνει, πλήρες Service = Δωρεάν... **
-
Στο πρωτο σερβις τι λεει οτι αλλαζει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο πρωτο σερβις τι λεει οτι αλλαζει;Γειά χαρά, και χρόνια πολλά!
Λοιπόν, από την (ομολογουμένως σύγχρονη) πλατφόρμα ενημέρωσης της Ford, σχετικά με τις εργασίες στο πλαίσιο του ετήσιου Service,
προκύπτουν δύο επιλογές :1) Βασικό Πακέτο Service
2) Βασικό Πακέτο Service + Πακέτο extra Service**Θα ήθελα να τα ανεβάσω, σαν attachment, γιατί νομίζω, έχουν γενικότερο ενδιαφέρον... **
Μόνο που δεν βρίσκω το σχετικό κουμπί...Ενδεικτικά πάντως, στο Βασικό Service, περιλαμβάνονται :
Δείκτες οργάνων/ Λυχνίες/ Συμπλέκτης/ Εξωτερικά φώτα/ Φίλτρο οσμών/ Κινητήρας/ Λάστιχα/ Σύστημα φρένων/
Έλεγχος κλιματισμού (απαιτεί, λέει, extra χρέωση)/ -
Λοιπόν για να μην μπερδεύεσαι γιατί το βλέπω διυλίζεις τον κόνωπα. Θα κλείσεις ραντεβού και θα σου αλλάξουν δωρεάν τα λάδια το φίλτρο και ότι άλλο αναλώσιμο προβλέπεται στο βιβλίο δωρεάν. Άντε να σου κοιτάξουν και για καμιά καμένη λάμπα να ρίξουν καμιά ματιά από κάτω και να δούνε τα τακάκια, συνολικά 5 λεπτά δουλειά και πολύ λέω. Έπειτα θα συμπληρώσουν την λίστα 1563053215 σημείων ελέγχου και είσαι οκ. Αν από τον έλεγχο προκύψει ότι χρειάζεται κάτι να είσαι σίγουρος ότι θα το πληρώσεις κανονικά άντε να σου κάνουνε καμία έκπτωση για να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Αν σου ράψουν κανένα κοστούμι δεν είναι ανάγκη ούτε να το φτιάξεις εκείνη την στιγμή ούτε να το φτιάξεις στο συγκεκριμμένο συνεργείο αν δεν σου γεμίζει το μάτι. Με τα λεφτά σου πας όπου θέλεις. Στο ιντερνετ μπορεί να γράφει ότι θέλει και στην θεωρία να ισχύουν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Λοιπόν για να μην μπερδεύεσαι γιατί το βλέπω διυλίζεις τον κόνωπα. Θα κλείσεις ραντεβού και θα σου αλλάξουν δωρεάν τα λάδια το φίλτρο και ότι άλλο αναλώσιμο προβλέπεται στο βιβλίο δωρεάν. Άντε να σου κοιτάξουν και για καμιά καμένη λάμπα να ρίξουν καμιά ματιά από κάτω και να δούνε τα τακάκια, συνολικά 5 λεπτά δουλειά και πολύ λέω. Έπειτα θα συμπληρώσουν την λίστα 1563053215 σημείων ελέγχου και είσαι οκ. Αν από τον έλεγχο προκύψει ότι χρειάζεται κάτι να είσαι σίγουρος ότι θα το πληρώσεις κανονικά άντε να σου κάνουνε καμία έκπτωση για να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Αν σου ράψουν κανένα κοστούμι δεν είναι ανάγκη ούτε να το φτιάξεις εκείνη την στιγμή ούτε να το φτιάξεις στο συγκεκριμμένο συνεργείο αν δεν σου γεμίζει το μάτι. Με τα λεφτά σου πας όπου θέλεις. Στο ιντερνετ μπορεί να γράφει ότι θέλει και στην θεωρία να ισχύουν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Ναι ρε 'σύ!! Δεν υπάρχει θέμα...
Εξάλλου, όπως λέει και μια σοφή παροιμία : 'Πάντα, από τα μετρημένα τρώει ο λύκος...'Τρέχουν τόσα πολλά προβλήματα και θέματα...που, πραγματικά μακάρι, να είχαμε την πολυτέλεια να 'διυλίσουμε' τα του αυτοκινήτου...
Να 'σαι καλά!
Ετήσιο Service σε Εξουσιοδοτημένο...