Ο χρήστης platis έγραψε:
Πηγαμε, τα γραψαμε, τα ειπαμε, τι βγηκε θα το μαθουμε αργά (μαλλον) ή γρήγορα.
Τι μου έμεινε? Ενα ωραίο τιμητικό παρατσούκλι, και 2 πίκρες. Οτι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου αγωνιζομένων κοιτάνε το σήμερα κι αγνοούν το αύριο. Κι ότι αντί να συζηταμε ακούγοντας τον άλλο, γαυγίζουμε κι αφορίζουμε.
Ευτυχως εμεις ότι είχαμε να πουμε, το ειπαμε γραπτα για να μενει και να το θυμομαστε οταν αυριο επιβεβαιωθούμε (ελπιζω να μην). Ευχαριστώ πάντως αυτούς τους 18 που είχαν το θάρρος να προσυπογράψουν το κείμενο και την πρόταση μας.
Ο δρόμος θα είναι μακρύς, γιατι κι εδώ θα συμβεί ότι συμβαίνει παντού. Παίρνουμε τον σωστό αφού πρώτα έχουμε χαθεί, κι εμείς και το τέρμα...Υ.Γ. Παραθέτω το ζουμί μόνο της επιστολής, την πρόταση που καταθέσαμε ο Βασίλης Βελάνης, ο Κάρολος Λάμπρου, ο Λάμπης Κουρτέσης κι εγώ. Ελπίζω να μήν το βρίσκετε παράλογο
...Σύμφωνα με τα παραπάνω, αντιμετωπίζουμε βαθύτατο πρόβλημα ηγεσίας και
δημοκρατικής, αξιοπρεπούς και ηθικής διαχείρισης. Άγραφες θολές συμφωνίες που
δεν τηρούνται ή ανακαλούνται. Το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι τοασφαλιστήριο
Αυτό, αν θεωρητικά κάποιος κάνει μια δωρεά, λύνεται άμεσα. Το πρόβλημα μας
είναι Θεσμικό, και αφορά στο μέλλον πολύ περισσότερο απ ότι στο σήμερα.
.
ΠΡΟΤΑΣΗ Προτείνουμε, εμείς σήμερα, η συνέλευση της ΟΜΑΕ αύριο κι όλοι οι άλλοι
εμπλεκόμενοι φορείς να πιέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να παραιτηθεί σύσσωμη η σημερινή ηγεσία
και να ορισθεί μια προσωρινή ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αυτή να κάνει όλες τις ενέργειες και
αναγκαίες διαπραγματεύσεις, ώστε να παρουσιαστεί και να εγκριθεί από την ΓΓΑ ως η
μοναδική και υπεύθυνη απέναντι στο κράτος ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (σημ. Με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των ενεργών σήμερα δυνάμεων) έχουσα στην δικαιοδοσία της το pouvoir sportif για τους αγώνες
των Ελληνικών Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων, επάθλων. ΓΡΑΠΤΑ,ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΌΧΙ ΛΟΓΙΑ.
Κι αυτή με άπόλυτη διαφάνεια να προσπαθήσει ΤΩΡΑ να λύσει το «ασφαλιστικό»Οι δύο Διεθνείς μας αγώνες, διαχειριστικά –οικονομικά εντελώς ανεξάρτητοι από τους Εθνικούς,
μπορούν να παραμείνουν στην δικαιοδοσία της ΕΛΠΑ, χάριν ιστορικότητας και επιτυχίας,
με την προϋπόθεση ότι εντός 3 ετών θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ονόματος της
και όσα η αποκατάσταση αυτή συνεπάγεται. Σε περίπτωση αδυναμίας της, οι αγώνες αυτοί
μετά το εύλογο αυτό διάστημα θα περιέλθουν και αυτοί στην δικαιοδοσία της
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.Καληνύχτα μας.
Οπωσδήποτε καλέ μου φίλε, θα προτιμούσα ολόκληρο το κείμενο, και όχι μόνον το «ζουμί», και ας το κρίνει ο καθένας με το τι γνωρίζει.
1)το πρόβλημα ηγεσίας ήταν και είναι τα τελευταία χρόνια υπαρκτό φαινόμενο κακοδαιμονίας του αθλήματος. Σαφώς παραγκωνίζονταν γνώστες, και επέπλεαν άνθρωποι συναφείς με την ‘παράγκα’ του αθλήματος.
Οι «θολές» συμφωνίες, έχουν ένθεν και κίθεν της ευθύνες τους. Τείνει να είναι σίγουρο, ότι εξυπηρετούσαν ανομολόγητα συμφέροντα, που οπωσδήποτε δεν ευνοούσαν σύσσωμη την αγωνιστική πλευρά, τουτέστιν τους αγωνιζόμενους…..
Για το ασφαλιστικό πρόβλημα, έχω κάποια ραντεβού, που θα με βεβαιώσουν για τέρατα και σημεία που μου είπαν. Πότε δεν ανάφερα τίποτα εάν δεν έχω χειροπιαστά στοιχεία στα χέρια μου!. Τότε θα τα ξανά πούμε.
Για της θεσμοθετήσεις ήσουν εσύ που με κορόιδευες!. Μα σίγουρα σε χαρτί της τουαλέτας εγράφησαν όσα εγράφησαν, γι’ αυτό χρειάζονται ψάξιμο με τον φανό του Διογένους….. πάντως είναι χαρά μου που ενεργοποίησε. Και θα είναι χαρά μου, εάν δω αυτήν την φόρα διαφανείς διαδικασίες, με κοινωνούς τους πάντες!.
2) «ΠΡΟΤΑΣΗ»?????? προς ποιους?. «….να πιέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..»????? ποιοι?. Μα ή αυτοί είναι σφραγίδες, ή ανήκουν στην τρικομματική άρτι τελευταία παρουσίαση!. Μα σου είναι άγνωστο ότι όσοι ανήκουν στην ΟΜΑΕ, ανήκουν και αλλού, και θέλεις να ‘πάψουν’ μέρος του εαυτού τους???????!!!!!!!!. Μαζί σου εγώ…….
Σίγουρα δεν γνωρίζεις ότι η ΓΓΑ δεν είναι κόπανοι, και ότι έχουν πλέρια ενημέρωση!....
Και εξέλειψε ο λόγος της άρνησης τους τόσα χρόνια?. Και με την ανακύκλωση όλα θα εξαλειφτούν και θα καθαρίσει το τοπίο?. Το εύχομαι……. Μα η παρθενία μόνον μια φορά ανακτάτε, κατά την γέννηση…… διότι λένε ότι «η π….ν@ δεν κόβει το γ….η»……
«ΓΡΑΠΤΑ,ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΌΧΙ ΛΟΓΙΑ» και χαίρουμε που εμπέδωσες και αυτό…..
3) « διαχειριστικά –οικονομικά εντελώς ανεξάρτητοι από τους Εθνικούς,» και σε αυτό ποιος σε έπεισε και το προτείνεις?. Και εάν το έκανε η τρικομματική, δεν θα ήταν καλύτερα?.
Και σίγουρα δεν διαβάζεις εφημερίδες και δεν βλέπεις κανάλια?. Και όταν σε μια οικογένεια υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, και βρεθούν κάποια χρηματάκια, το πρώτο που θα κάνεις δεν είναι να ταΐσεις τα παιδιά σου?. την διαιώνιση του σαθρού ιδους θέλεις να διαιωνίσεις?. Διότι άλλο τι φαίνετε, άλλο τι λέγετε, και σίγουρα δεν είναι κανόνας να είναι και η πλέρια αλήθεια. Έτσι ταπεινή μου γνώμη είναι, ότι αυτό που θέτεις σαν δεδομένο, με τους περισσότερους θα έχει θετικότερα αποτελέσματα από τους ελάχιστους….. αριθμητικά!.
Όσο για την τριετία, μάλλον τον Στουρνάρα υποκαθιστάς!. Μα σίγουρα δεν γνωρίζεις το άρθρο 99……
Και εσύ χρεώνεις την ΕΛΠΑ με αναξιοπιστία, και εμμέσως πλην σαφώς, ότι έχασε την ιστορικότητα της. Ποιοι την έχασαν οι φίλοι μας?. με τίποτα!. Αυτοί που άσχετοι όντες, που διαχειρίζονταν τα οικονομικά της, και την έχωσαν στο οικονομικό πηγάδι. Οι εξής δυο….. ξέχασα έφυγε ο ένας, και τα περιτρεχάμενα υμέτερα τσιράκια.
Και σίγουρα ο σχεδιασμός ενός αγώνα δεν γίνετε έστω και από μια νόμιμη ομοσπονδία, άλλος είναι ο θεσμικός της ρόλος. Εκτός εάν συνεχίσουμε το εξωφρενικό, να κάνουν αγώνες πχ ο ΣΟΑΑ… ή η ομοσπονδία, ή γιατί όχι η ΓΓΑ!!!!!......
Σ’ αγαπώ και το ξέρεις….. μα ΜΠΑΣΤΑ φίλε ΜΠΑΣΤΑ, πας για δεύτερη φορά να υπεροδηγήσεις λάθος. Οι τρις μεγάλοι νομοθέτες Λυκούργος, Σόλων, Δράκοντας, μας τελείωσαν…..
Καλό σου βράδυ.
Α.