Mar 9, 2013, 5:23 PM

Ωραια τα γραφεις φιλε και συννονοματε Δημητρη. Κι εγω χρησιμοποιω το mychron 4 της aim αν και αρχικα σκεφτομουν να παρω alfano κυριως λογω τιμης αφου ετσι κι αλλιως μου εδιναν και τα δυο αυτο που χρειαζομουν (lap times, rpm's, water temp). Τελικα κατεληξα στο mychron γιατι μου το προτεινε ο μιστερ Αλεκος (απο το kart club thessaloniki) και απ'οτι εψαξα λιγο και απο το ιντερνετ καταλαβα οτι με αυτην την συσκευη θα σκασω λιγα ευρα παραπανω με το σκεπτικο οτι θα εχω περισσοτερες επιλογες στην τηλεμετρια πραγμα που θα με βοηθησει στο μελλον να γινω καλυτερος. Ο λογος που με εκανε να το παρω πιο πολυ ηταν οτι μου δινει την δυνατοτητα μεσω ενος λογισμικου στον υπολογιστη/laptop να κανω συγκρισεις χρονων και των αλλων παραμετρων (θερμοκρασιες, στροφες) αναλυση γραφικων παραστασεων και αποθηκευση των δεδομενων σε αρχεια για επομενες συγκρισεις και αναλυσεις. Αυτο ηταν κατι που δεν θα μπορουσα να το κανω πχ με το alfano. Οχι οτι το κανω αυτην την στιγμη αλλα οταν θα ψαχνω να ριξω μισο δεκατο παρακατω το γυρο τοτε αναγκαστικα θα διατρεξω στην τηλεμετρια για να δω σε ποια σημεια ειμαι δυνατος και σε ποια εχω αδυναμια για να προσπαθησω να αλλαξω ας πουμε το οδηγικο μου στυλ στα συγκεκριμενα σημεια-στροφες της πιστας η το στησιμο του σασι στο τελος. Η αναλυση της τηλεμετριας μπορει πραγματικα να φαινεται κουραστικη για τον αρχαριο (βλ εμενα) αλλα ειναι σιγουρο οτι μετα απο λιγο καιρο κρινεται απαραιτητο εργαλειο. Σε βοηθαει να δεις στην ουσια που υστερεις και μετα εσυ (η ο μηχανικος σου-tuner) πρεπει να βρειτε λυσεις. Αρχικα προσπαθεις να αλλαξεις το οδηγικο σου στυλ προσπαθωντας να χαλαρωσεις και να νοιωσεις την προσφυση απο τα λαστιχα σου. Αν ας πουμε νομιζεις οτι σε μια-δυο στροφες δεν μπορεις να βρεις προσφυση τοτε πρεπει να δεις συνολικα το προβλημα. Γλιστρας μονο σε αυτες τις 2 η γενικα παντου? Αν εισαι στην δευτερη περιπτωση τοτε προσπαθεις να χαλαρωσεις και πρεπει να αλλαξεις το οδηγικο σου στυλ γιατι προφανως εισαι αρκετα νευρικος οδηγος και γλιστρας παντου απλα σε αυτες τις 2 στροφες το προβλημα εντεινεται. Αν εισαι στην πρωτη περιπτωση, οπου το προβλημα ειναι μεμονομενο, τοτε ενδεχομενως να φταιει το στησιμο του καρτ οποτε ανοιγεις το χρυσο βιβλιαρακι και πραττεις αναλογως η αν δεν εχεις τετοιο απλα χτυπα τηλ τον μιστερ hatman και θα σου πει τι να κανεις Η επομενη λυση (και πιο ακριβη) ειναι τα Unipro, για εμενα η κορυφαια τηλεμετρια στον κοσμο. Δεν ξερω, ισως επειδη χρησιμοποιουνται κατακορον στα Superkart, SCUSA και γενικα διαφημιζονται αρκετα. Αλλα για εναν χομπιστα δεν το συζηταω καθολου, ειναι απλα πανακριβα. Καλυτερα αυτα τα λεφτα να τα κρατησει για τα αναλωσιμα εξοδα (οπως τα λαστιχα οπως ειπε ο Δημητρης παραπανω).
Γενικα πιστευω οτι αν παρεις alfano θα το εξαντλησεις σχετικα γρηγορα. Καλυτερα για εμενα παρε μια τηλεμετρια η οποια θα ειναι πραγματικη τηλεμετρια και θα σε βοηθησει αργοτερα να γινεις καλυτερος. Για εμενα go aim. Ειναι μια πολυ καλη τηλεμετρια για τα λεφτα της.