-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το Ford Focus 2000cc με τα 145 hp μοντέλο του 2007, και μετά από 115.000 χλμ λέω να αλλάξω αμορτισέρ. Ιδαίτερο θέμα δεν υπάρχει μιας και παραδόξως ακόμα κρατάει καλά στο δρόμο ( είμαι της σχετικής ταχύτητας και λίγο στροφάκιας ) και δεν έχω καθόλου κοπανήματα, τριγμούς, το αυτοκίνητο είναι άνετο και πολύ πολύ πολύ ήσυχο.
Για ψυχολογικούς λόγους, επειδή όσο και αν φαίνεται ένταξει από ανάρτηση , αλλά και από οτι λέει και πολύ φίλος μηχανικός, θέλω να τα αλλάξω τα αμορτισέρ και μόνο , τα ελατήρια τα θέλω μαμά.
Με γνώμονα λοιπόν ότι εχθρός του καλού το καλύτερο ( όταν αυτό είναι εφικτό, και σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός ), θέλω να κάνω λίγο καλύτερο το κράτημα που είχε από μαμά, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, να γίνει λίγο πιο > το αμάξι, χωρίς να χάσει παρα στο ελάχιστό από την άνεσή του, και φυσικά να μην έχει όπως και τώρα καθόλου κοπανήματα και τριγμούς, διότι λατρεύω την ησυχία του.
Βάσει των παραπάνω βρίσκομαι στις εξής επιλογές με τη σειρά που τις γράφω :- KONI FSD
- KONI str.t ( πορτοκαλί )
- και τελευταία επιλογή για να μη πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος, τα μαμίσια, όμως θέλω σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που έγραψα κάτι λίγο καλύτερο.
Σε ότι έχει σχέση με bilstain ( μόνο για τα Β6 αναφέρομαι ) πιστεύω οτι από κράτημα θα είναι οκ, αλλά επειδή τα είχα σε άλλο μου αυτοκίνητο, είναι λίγο παραπάνω σκληρά για τα γούστα μου στους Ελληνικούς δρόμους, και φοβάμαι μην αρχίσουν τα γκαπα γκούπα.
Εννοείται βέβαια οτι μαζι με τα αμορτισέρ , χρειάζεται ή όχι , θα αλλαχτούν καλού κακού και top maount και ρουλεμάν.
Περιμένω τις γνώμες και προτάσεις σας στις επιλογές που έχω βάλει, και όχι μόνο.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τις όποιες απαντήσεις σας, και συγνώμη αν κούρασα με το σχετικά μεγάλο ποστ μου.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το Ford Focus 2000cc με τα 145 hp μοντέλο του 2007, και μετά από 115.000 χλμ λέω να αλλάξω αμορτισέρ. Ιδαίτερο θέμα δεν υπάρχει μιας και παραδόξως ακόμα κρατάει καλά στο δρόμο ( είμαι της σχετικής ταχύτητας και λίγο στροφάκιας ) και δεν έχω καθόλου κοπανήματα, τριγμούς, το αυτοκίνητο είναι άνετο και πολύ πολύ πολύ ήσυχο.
Για ψυχολογικούς λόγους, επειδή όσο και αν φαίνεται ένταξει από ανάρτηση , αλλά και από οτι λέει και πολύ φίλος μηχανικός, θέλω να τα αλλάξω τα αμορτισέρ και μόνο , τα ελατήρια τα θέλω μαμά.
Με γνώμονα λοιπόν ότι εχθρός του καλού το καλύτερο ( όταν αυτό είναι εφικτό, και σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός ), θέλω να κάνω λίγο καλύτερο το κράτημα που είχε από μαμά, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, να γίνει λίγο πιο > το αμάξι, χωρίς να χάσει παρα στο ελάχιστό από την άνεσή του, και φυσικά να μην έχει όπως και τώρα καθόλου κοπανήματα και τριγμούς, διότι λατρεύω την ησυχία του.
Βάσει των παραπάνω βρίσκομαι στις εξής επιλογές με τη σειρά που τις γράφω :- KONI FSD
- και τελευταία επιλογή για να μη πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος, τα μαμίσια, όμως θέλω σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που έγραψα κάτι λίγο καλύτερο.
Σε ότι έχει σχέση με bilstain ( μόνο για τα Β6 αναφέρομαι ) πιστεύω οτι από κράτημα θα είναι οκ, αλλά επειδή τα είχα σε άλλο μου αυτοκίνητο, είναι λίγο παραπάνω σκληρά για τα γούστα μου στους Ελληνικούς δρόμους, και φοβάμαι μην αρχίσουν τα γκαπα γκούπα.
Εννοείται βέβαια οτι μαζι με τα αμορτισέρ , χρειάζεται ή όχι , θα αλλαχτούν καλού κακού και top maount και ρουλεμάν.
Περιμένω τις γνώμες και προτάσεις σας στις επιλογές που έχω βάλει, και όχι μόνο.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τις όποιες απαντήσεις σας, και συγνώμη αν κούρασα με το σχετικά μεγάλο ποστ μου.
-
Καλησπέρα σε όλους.
-
είτε bilstein B6 βαλεις , είτε koni FSD. ευχαριστημενος θα μεινεις.
απο που είσαι;
-
Από Αθήνα,
Θέλω όμως να μη χάσω όπως είπα παρά ελάχιστα από άνεση και καθόλου να μη κοπαναεί και τρίζει, και να κερδίσω λίγο ακόμα σε κράτημα.
Ποιό από αυτά που γράφω θα μου δώσει αυτά που ζητώ, αν ξέρεις και γιατί;
Ευχαριστώ. -
στην θεση σου θα εβαζα sachs advantage. θα εχεις αυτο που ζητας και θα γλυτωσεις κανενα 100αρικο (ισως και παραπανω) στα σιγουρα.
-
Προσανατολίζομαι προς τα Koni και περισσότερο προς τα FSD, δε θα με χάλαγαν όμως και τα str.t.
Σύμφωνα με αυτά που ζητώ ( αυτά που έχω γράψει στο ποστ 1 ) τι θα κερδίσω , τι θα χάσω, και αν μπορεί κάποιος να μου πει με λίγες παραπάνω λεπτομέρειες τη συμπεριφορά τους. -
Ta koni fsd οσοι τα εχουν βαλει λενε τα καλυτερα.
Συνδυαζουν την ανεση αλλα οταν θες να πυροβολησεις γινονται σπορ.
Για μενα go for them!
Τα κονι str ειναι μιας ρυθμισης και πρεπει να ειναι κοντοκαλαμα, ως εκ τουτου θα δουλευουν καλυτερα με χαμηλωμα. -
Έτσι έχω μάθει και γω, το μόνο που με προβληματίζει είναι, αν πράγματι στους άσχημους Ελληνικούς δρόμους, και κυρίως εντός Αθηνών που θα κινείται το αμάξι, γιατί στην εθνική οκ δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά, αν θα μπορεί έστω και με σχετικά μικρή ταχύτητα να λειτουργεί > και να μη κοπανάει στις διάφορες λακούβες ή ανωμαλίες του δρόμου που ξεπετάγονται διαρκώς μπροστά μας και χάσω αυτή την άνεση που έχω τώρα, παρα μόνο πολύ λίγο, και αρχίσουν τα παρατράγουδα με τριγμούς κτλ.
Αυτό που έχω μάθει από πολλούς είναι πως στα σαμαράκια ( π.χ. αυτά που υπάρχουν έξω από σχολεία ) αν περάσεις με πάνω από 10 χλμ, γίνονται κούτσουρο. Εντάξει λοιπόν αυτό το ξέρουμε και θα υπάρχει προσοχή, όμως είναι σίγουρο και το άλλο που λένε πως με νορμάλ ταχύτητες σε σχετικά άσχημους δρόμους είναι μαλακά και άνετα, αν και σφιχτά;
Αν ισχυόυν όλα αυτά, τότε πάω με χίλια να τα βάλω, γιατί πραγματικά αυτός ο συνδιασμός μου μοιάζει, για τα δικά μου γουστα απίθανος, μαλακό και πολιτισμένο στα λίγα και λακούβες και σκληρό με τα πολλά χιλιόμετρα και σε στροφές. -
Παιδιά έχεις κανείς γνώση για τα παραπάνω που γράφω αν ισχύουν για τα KONI FSD, γιατί αν είναι εντός των ημερών πάω για αγορά - τοποθέτηση, και όπως είπα η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, γιατί φοβάμαι μη παω για καλύτερα ( βάσει αυτών που θέλω ) και δε το πετύχω, οπότε τζάμπα και τα αργύρια, που δεν είναι και λίγα.
-
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Παιδιά έχεις κανείς γνώση για τα παραπάνω που γράφω αν ισχύουν για τα KONI FSD, γιατί αν είναι εντός των ημερών πάω για αγορά - τοποθέτηση, και όπως είπα η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, γιατί φοβάμαι μη παω για καλύτερα ( βάσει αυτών που θέλω ) και δε το πετύχω, οπότε τζάμπα και τα αργύρια, που δεν είναι και λίγα.Θεωρητικα ισχυουν αυτα που λες.Τα εχω ακουσει και εγω και καποιοι που τα εχουν βαλει εκτος Ελλαδος λενε τα καλλιτερα.Στην Ελλαδα ομως δεν τα εχουν βαλει και πολλοι.Ισως γιατι ειναι ακριβουτσικα.
Ισως μια εναλλακτικη να ειναι τα κιτρινα ΚΟΝΙ που ρυθμιζονται.
Αν τα βαλεις περιμενουμε εντυπωσεις!!Μη μας ξεχασεις. -
OK. Μάλλον θα προχωρήσω για τα FSD, αν και θα ήθελα να ακούσω γνώμες αυτών που τα ξέρουν, και ας μην πρόκειται για το ιδιο αυτοκίνητο με αυτό που έχω.
Όταν και αν τα βάλω, ή οτι τέλος πάντων επιλέξω, σίγουρα θα γράψω εντυπώσεις, δεν είμαι από αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους και μετά μη τον είδατε το Παναή...... Χα!χα!
Ευχαριστώ όσους ανταποκρίθηκαν και αν έχει και κάποιος άλλος κάτι να παραθέσει πριν προβώ σε αγορά, καλοδεχούμενο. -
Λοιπόν η απόφαση ελήφθει, και τα KONI FSD καθώς και τα παρελκόμενα, top mount, ρουλεμαν, έγιναν παραγγελία και η παραλαβή τους - τοποθέτηση σε περίπου 15 με 20 μέρες.
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν και οι όποιες εντυπώσεις, αναλυτικά μετά το χρονικό διάστημα που προανέφερα, θα αποτυπωθούν με λεπτομέρειες.
Ελπίζω να μείνω ευχαριστημένος από την επιλογή μου, και να είναι αυτά που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που έχω. -
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Λοιπόν η απόφαση ελήφθει, και τα KONI FSD καθώς και τα παρελκόμενα, top mount, ρουλεμαν, έγιναν παραγγελία και η παραλαβή τους - τοποθέτηση σε περίπου 15 με 20 μέρες.
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν και οι όποιες εντυπώσεις, αναλυτικά μετά το χρονικό διάστημα που προανέφερα, θα αποτυπωθούν με λεπτομέρειες.
Ελπίζω να μείνω ευχαριστημένος από την επιλογή μου, και να είναι αυτά που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που έχω.Καλοφόρετα και καλοτάξιδα, ... θα περιμένουμε εντυπώσεις.
-
πιστευω η καλυτερη επιλογη!
καλοφορετα! -
Βρηκα δυο παιδια που τα εχουν βαλει σε ΜΙΝΙ και τους αρεσαν.Βεβαια οτι και να βαλεις στο ΜΙΝΙ μετα τη μαμα -κουτσουρο ...
http://www.clubmini.gr/forums/index.php?topic=1239.0 -
Όποιο και να βάλεις θα σου φανεί πιο σφιχτό και δεμένο από τα παλιά τελειωμένα. Οπότε θα έλεγα να δεις ποια φοράει τώρα και να βάλεις τα ίδια που μάλλον θα είναι σφιχτά όσο θέλεις χωρίς να θυσιάσεις άνεση. Και τα ξέρεις και καλά σου βγήκαν αφού κρατήσανε τόσα χλμ.
-
Λοιπόν τα αμορτισέρ ( koni FSD ) παρελήφθησαν εχθές, έχουν αγοραστεί και τα παρελκόμενα ( top mount - ρουλεμάν ), και η ημερομηνία τοποθέτησης ορίστικε για 11/3, δυστυχώς ο μηχανικός και πολύ φίλος μου δε μπορούσε πιο νωρίς. Σε άλλον εδώ και αρκετά χρόνια δε πάω με τίποτα και ας κάνει και ενα μήνα να μου τα βάλει.
Σε αναμονή λοιπόν για εντυπώσεις λίγες μέρες αφού τοποθετηθούν.
Δε κρύβω οτι έχω μια μικρή αγωνία για το πιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά αισιοδοξώ για κάτι καλό, καλύτερο από αυτό που θα είχα αν έβαζα πάλι τα εργοστασιακά του.
Είδωμεν.......
Παρεπιπτόντως , να πω οτι άψογη η συμπεριφορά και η εξυπερέτηση από τους αντιπροσώπους της Koni! -
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Παρεπιπτόντως , να πω οτι άψογη η συμπεριφορά και η εξυπερέτηση από τους αντιπροσώπους της Koni!
Ενας λογος που προτιμω τα κονι ειναι και αυτος!!
-
Λοιπόν εχθές περάστηκαν τα αμορτισέρ, τοπ μαουντ και ρουλεμάν, και όπως είχα υποσχεθεί μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.
Αρχικά να πω οτι το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που περίμενα και ήθελα, και ακόμα καλύτερο, και το λέω αυτό χωρίς να θέλω να δείξω ίχνος ενθουσιασμού.
Το αυτοκίνητο απέκτησε μια πιο σφιχτή και στιβαρή αίσθηση από αυτή που είχε όταν τα εργοστασιακά αμορτισέρ ήταν στα πολύ καλά τους. Τα πίσω αμορτισέρ πήραν αναλογικά λίγο παραπάνω σκληράδα από ότι πήραν τα μπροστινά, ξαναλέω έλαχιστα περισσότερο.
Ιχνος κοπανήματος η τριγμού δεν υπάρχει, το αντίθετο η αίσθηση που έχω όταν περνάω πάνω από οποιαδήποτε ανωμαλία του δρόμου είναι μόνο στιβαρότητα και τίποτα άλλο. Σε τέτοιο βαθμό που βλέπω καμιά λίγο παραπάνω από το κανονικό ανωμαλία ή λακούβα στο δρόμο και περνάω επίτηδες από πάνω της για να δω αν θα κάνει τίποτα και τίποτα....... όλα είναι τόσο καλά όσο δε το περίμενα. Ακόμα και αυτό που είχα διαβάσει ότι στα σαμάρακια τύπου σαν και αυτά που υπάρχουν έξω από σχολεία, θέλει προσοχή, πέρασα με τη ταχύτητα που πέρναγα και πριν ( δηλαδή φυσιολογικά όχι Ντιουκς στυλ ) και επειδή και μόνο έδωσα ιδιαίτερη προσοχή κατάλαβα κάτι, αλλά πάντα με την ίδια στιβαρότητα και σφιχτάδα στο αμάξι που όχι δε προβληματίζει, αλλά σε κάνει να νομίζεις ότι οδηγείς κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις.
Άρα στο θέμα ανωμαλιών - λακουβών και όλα τα συναφή είναι απίθανο, καλύτερο από ότι περίμενα.
Στα πολλά χιλιόμετρα και κυρίως σε στροφιλίκια δεν έιχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω ιδιαίτερα. Ανέβηκα - κατέβηκα τη Συγγρού κανα δυό φορές, δυστυχώς με πολλή κίνηση , και φτάνοντας μέχρι τα 140 - 150 χιλ. έκανα κάποιες πολύ απότομες αλλαγές λωρίδας στο μπες - βγες και ξανά μπες - βγες συνεχόμενα ( σίγουρα κάποιοι χριστιανοί θα μου έριξαν καντήλια και άλλοι τους είδα που έκοψαν .... ) και μπήκα με περισότερα από το συνηθησμένο γρήγορο στο Δέλτα του φαλήρου, και σε όλες τις περιπτώσεις αισθανόμουν πολύ πολύ άνετα, δε με φόβισε πουθενά, αντίθετα ένιωσα ότι είχα και άλλα περιθώρια, που όμως δε με ενδιαφέρει να τα εξαντλήσω. Τη Παρασκευή θα περάσω από Δομοκό και τη Δευτέρα πάλι στην επιστροφή, αν και θα έχω την οικογένεια μέσα, σίγουρα τις δοκιμούλες μου όσο με παίρνει θα τις κάνω, και θα τσεκάρω καλύτερα στα στροφιλίκια, αν και πιστεύω οτι και εκεί θα είναι άψογο για μια απλή και μόνο αναβάθμιση στις αναρτήσεις, δε ψωνίστηκα να πιστεύω οτι το έκανα για σιρκουι....
Πραγματικά λοιπόν στο δικό μου αυτοκίνητο ο συνδιασμός Koni FSD και μαμα ελατήρια, για αυτό που εγώ ήθελα, είναι κάτι παραπάνω από ιδανικός.
Μη ξεχάσω να πω ότι έχω κάνει περίπου 80 χιλ. μόνο με τα αμορτησέρ, και μετά τα 40 με 50 χιλ. δουλέματος έδειξαν λίγο καλύτερο χαρακτήρα. Ίσως ήθελαν λίγο το πατηματάκι τους...
Αυτά, ελπίζω να κάλυψα όσους τους ενδιέφερε το θέμα.
Ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίθηκαν στις ερωτήσεις μου.
FORD FOCUS 2000CC 145HP - ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ