-
Muse – 2nd Law
… και τι δεν θα ακούσεις στον νέο δίσκο των Muse.
-Ζεππελινικά εγχορδα στο Supremacy
-Τους U2 του Numb στο Madness ( ή τον George Michael του Freedom )και την κιθάρα του Edge στο Big Freeze … ( ειδικά στο ---τελευταίο η φωνή του Bellamy γινεται καλύτερη από του Bono !!!)
-Toν ήχο του μπάσου των Faith no More … παντού
-Το πιάνο των Queen ( ή του Mika ) στα μισά τραγούδια.
-Τα οπερετικά των Queen ( γενικώς οι επικ στιγμές των Queen έχουν την τιμητική τους … )
-Θα ακούσεις και κλασικούς Muse ( στο Follow me )
-… αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εάν ακούς Muse ή Radioh___ γκουχ γκούχ στο Animals
-Το ριφφ/ήχος – σήμα κατατεθέν των QOTSA στο Liquid state
-Ένα dubstep-Μuse τραγούδι ( που θα ξεσκίσει η ανηψιά μου και θα λέει στον δικό της στον Μπαρ του Μανδρακούκου «ακούς ρε , αυτό είναι νέο των Muse” και αυτός θα γνέφει εγκρίνοντας ) στο The 2nd Law: Unsustainable
-Και για τελείωμα ... λίγο minimal techno ( light με βιολάκι )Οι φάν του είδους ( αφού πρώτα το προσδιορίσουν ) ας προσέλθουν … οι άλλοι ας προσπεράσουν.
**Killers - Battle born **
Πηγαίνουμε στον φάκελο τον Κιλλερς ... κάνουμε μετονομασία τον προηγούμενο δίσκο τους Day & Age σε Battle Born και καθάρισες
( το ξαναέκανες με τους Coldplay ... είναι η ίδια διαδικασία )
Ευκαιρία να κάνεις εκκαθάριση στον σκληρό ... τελικά κρατάμε μονο τον 1ο δίσκο τους και το live.
Animal Collective - Centipede Hz (2012)
Αφού δεν το αποθέωσε ακόμα ο JohhnyM σημαίνει ότι ότι ορθώς δεν μου φάνηκε κάτι μοναδικό. Βέβαια τα γούστα μου είναι ( και γίνονται συνεχώς ) πιο χμμμμμ ας πώ 'συμβατικά'. Ωστόσο στο Merriweather Post Pavilion καταλάβαινα ότι κάτι ξεχωριστό παίζει χωρίς να είμαι φαν του ( απλά ήταν πολύ μακρυά από εμένα ). Το Pitchfork του έβαλε 7,4 .... φαντάσου.
-
Το Centipede Hz δεν μ'άρεσε. Ουτε για το Channel Orange του Franc Ocean κατάλαβα γιατί έγινε τόσος ντόρος.
Αυτό ομως κάνει και για 'συμβατικά' γούστα.
Grizzly Bear - Shields
-
Από το iTunes Store και το πεθαμένο iMac.
Η αγαπημένη μου μπάντα μαζί με τους Versailles και Blood Stain Child.
Σε όσους δεν αρέσει το neo-classical metal, μακρυά.
-
Από το iTunes Store.
[...]
Σε μια μουσική συγκυρία όπου η πεσιμιστική στατικότητα των Velvet Underground συνάντησε την γοτθική δραματικότητα του spaghetti western τοπίου των Wall of Voodoo, το σεξτέτο των Tales of Murder and Dust εφηύρε την δική του εκδοχή πάνω στην κιθαριστική psych-pop μελαγχολία.[...]
Δημιουργημένοι στο μακρινό Άαρχους της Δανίας, κατάφεραν να συντονιστούν με τον ανανεωμένο ήχο της νωχελικής ψυχεδέλειας των Velvet Underground και 13th Floor Elevators (όπως την γνωρίσαμε από τους Black Angels, Blue Angel Lounge), εμπλουτίζοντας τον αιθέριο shoegazey ήχο τους με τους raga-like μελωδικούς τονισμούς του σιτάρ και τις μεσμερικές John Cale μονοτονίες του βιολιού.Ο μοναδικός τους ήχος καταφέρνει να συνδέσει με τρόπο μοναδικό και σύγχρονο περιοχές του neo-psych φάσματος που έστεκαν μέχρι σήμερα αγεφύρωτες: πότε ομαλός και πότε χειμαρρώδης, συνθέτει την αμερικάνικη guitar oriented psych-pop και soundtrack μουσική με την ανατολικότροπη ηχητική εξερεύνηση των 70s κάτω από μια μυστικιστική σκανδιναβική αύρα.
[...]
Ήρθαν και για συναυλία στην Ελλάδα, αλλά δεν το πήρα είδηση.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Ανάμικτα συναισθήματα από το ΑΜΟΚ θα έλεγα, κυρίως γιατί από αυτήν την ομάδα είχα πολύ υψηλές προσδοκίες.
Γενικά, πέρα από Yorke και Flea, τον Godrich τον έχω πολύ ψηλά ως παραγωγό.... εγω θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα ως πρός την πλήρη επιβολή του Yorke style στο Flea style ... Τα κομμάτια είναι ενδιαφέρονται ( και ο ήχος είναι φρέσκος ) απλά είναι ( τελικά ) προς μια κατευθυνση που δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω ( ως ακροατής και όχι ως μουσικόφιλος ). Θα ήθελα λίγο πιο έντονο τον Flea χαρακτήρα του album ... ( τουλάχιστον όπως τον έχω γνωρίσει από τους RHCP )
Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι μια κυκλοφορία ( ή πρώτη της χρονιάς ? ) που συζητηθεί ...
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... εγω θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα ως πρός την πλήρη επιβολή του Yorke style στο Flea style ... Τα κομμάτια είναι ενδιαφέρονται ( και ο ήχος είναι φρέσκος ) απλά είναι ( τελικά ) προς μια κατευθυνση που δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω ( ως ακροατής και όχι ως μουσικόφιλος ). Θα ήθελα λίγο πιο έντονο τον Flea χαρακτήρα του album ... ( τουλάχιστον όπως τον έχω γνωρίσει από τους RHCP )
Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι μια κυκλοφορία ( ή πρώτη της χρονιάς ? ) που συζητηθεί ...
Σαν να (ή χωρίς σαν να) ακους Yorke = radiohead στο πιο ηλεκτρονικό = μπαρμπα Flea (και λοιποί) where are you.
Σ' όποιον αρέσει ο yorke (και το the eraser) ας το ακούσει οι αλλοι δεν θα χάσουν και τίποτας.
Άκουσα και MBV. Αν είχε βγεί στα 90's θα είχε νόημα για τα 10's δεν φέρνει και τίποτα καινούριο στο προσκήνιο. Δεν είναι κακό πάντως.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Άκουσα και MBV. Αν είχε βγεί στα 90's θα είχε νόημα για τα 10's δεν φέρνει και τίποτα καινούριο στο προσκήνιο. Δεν είναι κακό πάντως.
... πλήρης ταύτιση απόψεων ( γιατρέ να ανησυχώ ? ) . Το καλύτερο όλων είναι πως θα στείλει πολύ κόσμο να ανακαλύψει/ξεθάψει το Soon.
-
-
αυριο φτανει -
-
Daft Punk - Random Access Memories
Με λιγότερες καλές στιγμές από όσες ήλπιζα το αλμπουμ, ωστόσο νομίζω ότι μετά από πολύ καιρό θα γράψω νέο CD για το αυτοκίνητο ( έλα και θα καλοκαιριάσει )
υγ [spoiler:tczmre2p]My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio [/spoiler:tczmre2p]
-
Κι εγώ είχα μεγάλες προσδοκίες (και πάρα πολλοί άλλοι, βέβαια), εκ των οποίων θα έλεγα πως δικαιώθηκε ένα 70%.
Βέβαια, μιλάμε για 75 λεπτά μουσικής, οπότε και πάλι έχουμε πολλά λεπτά ευχαρίστησης.Επίσης το έγραψα για το αμάξι, αν κι εδώ βρέχει συνεχόμενα από το Σάββατο με
-
Αγορασμένο το Σάββατο
Το πρώτο μου καινούριο LP!
Bad Movies - Behind The World
-
Greekz ?
-
Αργό, βαθύ, υποβλητικό. Σε βινύλιο, για να γουστάρει κι ο j.marr. Εξαιρετικό.
-
Το βρήκα μέτριο. Ή τουλάχιστον δεν μ' άρεσε οσο τα παλιότερά τους.
FLAC ΡΕ CUNTS
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Greekz ?Yeah!
-
Με την επανακυκλοφορία του In Utero (3cd, remix, τα original mix του Albini, remaster και δε συμμαζεύεται) των Nirvana συνέντευξη Albini για το τι εγινε στις ηχογραφήσεις και τις μαλακίες με την εταιρία κλπ.
-
-
http://lazydogrecords.bandcamp.com/
Ο κατάλογος της lazy dog. Πολλά σε τιμή οτι θές δίνεις. (flac)
Τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....[#2]