-
εχω ενα honda hrv v tec,απλα τωρα μενω Λουτσα και οι δρομοι δεν ειναι και οι καλυτεροι...μπατζετ συγκεκριμενο δεν εχω,απλα κοιταω κατι καλο επειδη το χρησιμοποιει και η κοπελα μου
-
Εγω παλι κλινω προς τα ER300 και να μην αλλαξεις διασταση... Αν μπορεις να τα βγαλεις οικονομικα... Ειναι καροδρομοι στη λουτσα δε ξερεις τι γινεται, με τα ΕR300 θα σαι καλυμμενος, και δε θα φοβασαι να μπαινεις κιολας σε λασπες και λακουβες με νερα...
-
Σε νορμαλ χρηματα υπαρχουν τα Pirelli Που σου προτεινε ο φίλος Ορεστης, τα Dunlop Sp fastresponse, τα Conti Premium Contact 5 κι αν θες κατι οικονομικότερο υπαρχει και το Kleber Dynaxer HP 2
Επίσης εδώ έχει αρκετές επιλογές σ' αυτη τη διασταση αλλα όχι καλες τιμές.Παντως και το P7 και το Dunlop και το Conti είναι πανω κατω κοντινες σε αποδοση επιλογες
Τσεκαρε τιμές και περνα τα.Να περιμενεις τα Blue για μενα δεν αξίζει.Μικροτερη αντισταση κυλισης θα έχουν και δεν νομιζω καλυτερα χαρακτηρηστικα απο τα απλά.Αν θες οικολογικό Pirellακι υπαρχει και το P1 -
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... n%3DSUMMER και http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... n%3DSUMMER.Αυτες λεει ο κατασκευαστης σαν διαφορες των 2.Ισως παρω τα pirelli που ειδα για 18μηνη εγγυηση αντικαταστασης.Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια και τις γρηγορες απαντησεις σας
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Υστερα απο μια ερευνα ρωτωντας διαφορους λαστιχαδες προσπαθωντας να βρω για το honda hrv vtec σε διασταση 205/60/16 92H,ακουγοντας τη συμβουλη του Ορεστη να προσανατολιστω σε p7 cint η σε er300,δεν εβγαλα ακρη.....Οι μισοι το ενα και οι αλλοι μισοι το αλλο....Σημερα καποιος μου προτεινε σε διασταση 205/55/16 92V και τα bridgestone T001.Οι τιμες p7-410,er 300-470,t001-340.Και ρωτω,εαν αλλαξω διασταση θα παιξει ρολο αρνητικο?Τι τελικα να βαλω????
Αν αλλαξεις στη διασταση που λες θα μικρυνει η συνολικη περιμετρος του τροχου και θα χει ενα μικρο σφαλμα στο κοντερ. (Για να μην εχεις σφαλμα πρεπει να πας σε 215/55/16, που παλι πανακριβα θα ναι.)
Θα χασεις λιγο σε ανεση επισης.
Εσυ διαλεγεις... Ειχες πει κατι για λακουβες, στη θεση σου δε θα μειωνα το προφιλ... Η διαφορα κοστους δυστυχως ειναι μεγαλη.Από 205/60R16 για να μείνει σταθερή η διάμετρος του τροχού χρειάζονται 225/55R16!
-
Καλησπέρα παίδες...
σε FOCUS II 1.6 sport 115HP 2006 με διάσταση μάλλον 195/55/16 (ή 205/55/16 δεν θυμάμαι) έχω τοποθετήσει 2 φορές τα sportcontact2. Ήρθε η ώρα για αλλαγή τους (4ετία τον απρίλιο και 38.000χλμ ως τώρα) και είμαι μάλλον για conti premium contact 5. Τι λέτε;;με ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου σε μεγάλες αποστάσεις Εγνατίας οδού με 120 χλμ/ώρα και φυσικά η ασφάλεια της οικογένειας.
Συμπαθώ bridgestone, continental, michelin κατά κύριο λόγο. Δύσκολα pirelli, πολύ δύσκολα goodyear. Mε τίποτα toyo fulda και τέτοια.ακούω προτάσεις... α το πρωί μάλλον θα πάω, για πείτε απόψε!! αν γίνεται... thanx
Ανεξαρτήτου τιμής απλά ότι καλύτερο - αλλά λέω ότι 400€ περίπου είναι λογικό. -
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
Καλησπέρα παίδες...
σε FOCUS II 1.6 sport 115HP 2006 με διάσταση μάλλον 195/55/16 (ή 205/55/16 δεν θυμάμαι) έχω τοποθετήσει 2 φορές τα sportcontact2. Ήρθε η ώρα για αλλαγή τους (4ετία τον απρίλιο και 38.000χλμ ως τώρα) και είμαι μάλλον για conti premium contact 5. Τι λέτε;;με ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου σε μεγάλες αποστάσεις Εγνατίας οδού με 120 χλμ/ώρα και φυσικά η ασφάλεια της οικογένειας.
Συμπαθώ bridgestone, continental, michelin κατά κύριο λόγο. Δύσκολα pirelli, πολύ δύσκολα goodyear. Mε τίποτα toyo fulda και τέτοια.ακούω προτάσεις... α το πρωί μάλλον θα πάω, για πείτε απόψε!! αν γίνεται... thanx
Ανεξαρτήτου τιμής απλά ότι καλύτερο - αλλά λέω ότι 400€ περίπου είναι λογικό.Εγω θα ηθελα να μου πεις γιατι συμπαθεις τα bridgestone και οχι τα pirelli.
-
γιατί είχα κάποτε potenza στο 106 Χsi μου και κρατούσαν πολύ καλά. έστριβα σίγουρος.
τα pirelli τα είχε σαν πρώτης τοποθέτησης ο κουμπάρος μου σε focus σαν το δικό μου που τα πήραμε μαζί, και ήταν ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. γλιστρούσε σε κάθε εκκίνηση και το αντι σπιν δούλευε καθημερινά. Εγώ που απαίτησα και μου έβαλαν τα sportcontact γιατί είχα διαβάσει να αποφύγω τα pirelli τον γελούσα για χρόνια... μόλις έφτασε ο καιρός να τα αλλάξει και έβαωε uniroal rainexprert βρήκε το φως του.εν γένει είναι και θέμα συμπαθειών με τις μάρκες, ΄ξερεις άλλο γιαπωνέζος ή γερμανός κι άλλο ιταλός...
βασικά ποιο 205/16/55 είναι το ασφαλέστερο σε ταξίδι εθνικής οδού με ενδιαφέρει! κι αν είναι και οικονομικό τόσο το καλύτερο...
εκτός από τα PC5 τι άλλο υπάρχει;; τα sport pilot 3 είναι ισάξια; -
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
γιατί είχα κάποτε potenza στο 106 Χsi μου και κρατούσαν πολύ καλά. έστριβα σίγουρος.
τα pirelli τα είχε σαν πρώτης τοποθέτησης ο κουμπάρος μου σε focus σαν το δικό μου που τα πήραμε μαζί, και ήταν ΑΛΛΟ αυτοκίνητο. γλιστρούσε σε κάθε εκκίνηση και το αντι σπιν δούλευε καθημερινά. Εγώ που απαίτησα και μου έβαλαν τα sportcontact γιατί είχα διαβάσει να αποφύγω τα pirelli τον γελούσα για χρόνια... μόλις έφτασε ο καιρός να τα αλλάξει και έβαωε uniroal rainexprert βρήκε το φως του.εν γένει είναι και θέμα συμπαθειών με τις μάρκες, ΄ξερεις άλλο γιαπωνέζος ή γερμανός κι άλλο ιταλός...
βασικά ποιο 205/16/55 είναι το ασφαλέστερο σε ταξίδι εθνικής οδού με ενδιαφέρει! κι αν είναι και οικονομικό τόσο το καλύτερο...
εκτός από τα PC5 τι άλλο υπάρχει;; τα sport pilot 3 είναι ισάξια;να ξερεις οτι με τα χρονια υπαρχει και ο παραγοντας εξελιξη,οποτε αν μια μαρκα καποτε ειχε ενα λαστιχο κατω του μετριου δεν ειναι κανονας και για το σημερα......
αυτο μπορει να γινει και αντιστροφα -
δίκιο έχεις , το γνωρίζω.
τελικά έχοντας διαβάσει από χθες πολλά στο internet θέλω απόψεις:- premium contact 5
- Michelin energy +
- pirelli cinturreto 7
ποιο έχει τον ιδανικό συνδυασμό ασφάλειας/οικονομίας;;
δεν με ενδιαφέρουν πια οι επιδόσεις, ούτε η μακροζωία άνω των 3 ετών που θα πουληθεί το αυτοκίνητο...
-
Ή το πρωτο ή το τρίτο
Το energy saver + απ' όσο λενε στη Michelin είναι βελτιωμενο στο βρεγμένο σε σχέση με το κακό energy saver αλλα και παλι δεν ξερω αλλα δεν ....... -
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
δίκιο έχεις , το γνωρίζω.
τελικά έχοντας διαβάσει από χθες πολλά στο internet θέλω απόψεις:- premium contact 5
- Michelin energy +
- pirelli cinturreto 7
ποιο έχει τον ιδανικό συνδυασμό ασφάλειας/οικονομίας;;
δεν με ενδιαφέρουν πια οι επιδόσεις, ούτε η μακροζωία άνω των 3 ετών που θα πουληθεί το αυτοκίνητο...
αν η επιλογη ειναι μονο απο αυτα τα 3..........τοτε το 3ο
-
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
εκτός από τα PC5 τι άλλο υπάρχει;; τα sport pilot 3 είναι ισάξια;Ποιά potenza και πότε;
Ποιά pirelli και πότε;
Τί σχέση έχει ένα 106 με ένα focus,για να συγκρίνεις το ίδιο ελαστικό;
Ποιό sportcontact και ποιό uniroyal expert;....και πότε...;υγ.άν θες σε παρακαλώ,γίνου πιο συγκεκριμένος.......Μήν ακούς μόνο αυτά που σου λένε.....διάβασε και λίγο....Δόξα τω
θεό,στο διαδίκτυο μπορείς να βρείς τί άλλο υπάρχει εκτός από PC5.....και άν είναι ισάξιο με τα....sport pilot 3...!! -
Ο χρήστης JOPAR έγραψε:
; τα sport pilot 3 είναι ισάξια;Αν σε ενδιαφερει η οικονομια σε μεγαλες αποστασεις οχι.
Γενικα ειναι καλυτερο ελαστικο απο ολα αυτα που αναφερεις. (και το πληρωνεις. ) -
ΟΚ. μπερδευόμαστε σε λεπτομέρειες. Που να θυμάμαι τώρα τα Bridgestone potenza 15'' τι κωδικό είχαν;;
θυμάμαι ότι άλλαξα κάτι τελειωμένα hankook που είχε το xsi και βελτιώθηκε τρελά.Ο κουμπάρος είχε είπε τα P7 και τώρα είναι ευχαριστημένος από τα rainsport2. Aυτά.
στο θέμα μας τώρα, επαναδιατύπωση:
μέχρι 450€ για την διάσταση 205/55/16, σε focus 115HP 2006, με γνώμονα την overall safe performance και την οικονομία , τι ελαστικό θα βάζατε από τις μεγάλες και προηγμένες τεχνολογικά εταιρίες; το καλύτερο δηλαδή για οικογενειακή , στρωτή οδήγηση γιατί έρχεται διάδοχος και αλλάζουν όλα;;
μέχρι τώρα είχα τα sportcontact 2 και είμαι ευχαριστημένος-χωρίς μέτρο σύγκρισης.
Τα περισσότερα χλμ. θα τα γράφω σε ευθεία, Εγνατία οδός με καλό οδόστρωμα.
πείτε ποιο θα παίρνατε με βάση τα παραπάνω και την γνώμη σας γιατί το επιλέγετε. Αυτή είναι η βοήθεια που ελπίζω να λάβω.
Εκτός τα παραπάνω(energy+, premium contact5, cinturatto) αν υπάρχει κάτι άλλο στο ίδιο επίπεδο..
πχ τα bridgesgtone είναι πολύ σκληρά ή κάνουν ότι και τα PC5;α και να μου πείτε με τελική 190 χρειάζομαι V ή απλά Η αρκεί;
-
Δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι θέλεις από το λάστιχο ούτε τι μπορείς να περιμένεις από την όποια αλλαγή. Το ίδιο λάστιχο που ευχαριστεί κάποιον δεν κάνει για όλους έτσι απλά. Επίσης δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι κάθε εταιρεία φτιάχνει πολλά μοντέλα με διαφορετικό προσανατολισμό οπότε και χαρακτήρα και επιδόσεις.
Αλλιώς όλα ίδια είναι, μαύρα, έχουν αέρα και γεμίζουν το κενό ανάμεσα σε ζάντες και φτερά...
Θα έλεγα να βάλεις Fulda Carat Progresso (ή τους αντικαταστάτες τους Ecocontrol HP) αν και είδα ότι καταρχήν τα απέρριψες.
Γιατί είναι φτιαγμένα στη Γερμανία, γιατί αντέχουν για πολλά χλμ, γιατί είναι άνετα αλλά αντέξαν πολλά πεζοδρόμια, γιατί είναι πολύ ήσυχα (η Εγνατία έχει καλή άσφαλτο και πιάνεις μεγάλες ταχύτητες), γιατί είναι πολύ καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες (η Εγνατία είναι στη βόρεια Ελλάδα και πιάνει αρκετό κρύο) και καλά σε βροχές χωρίς να υστερούν σε φρενάρισμα ή επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και όλα αυτά κοστίζοντας λιγότερο. Μειονέκτημα, δεν είναι σπορ και δεν έχουν όνομα που σου αρέσει.
Και το Η σου φτάνει, βασικά ό,τι νάναι μην ασχοληθείς, όποιο βρεθεί ή όποιο είναι φτηνότερο.
Η Εγνατία πάντως έχει καλές στροφές στις οποίες μάλιστα θα έχεις και μεγάλη ταχύτητα... -
κοίτα, έχω παρουσία σε αρκετά forum τεχνολογίας πολλά έτη, αλλά ομολογώ ότι εδώ με ξαφνιάζετε και τα έχω βρει σκούρα...kαταρχή διάβασα καμιά 30αρια σελ. εδώ αλλά φυσικά είναι αδύνατο να παρακολουθήσω 600+ σελίδες.
πως να το πω πιο αναλυτικά δεν ξέρω, ζήτησα το καλύτερο overall λάστιχο (όπως θα το έβγαζαν οι 4Τ σε ένα πρόσφατο τεστ ας πούμε με όλα τα σύγχρονα μοντέλα ελαστικών της κατηγορίας) για την ασφάλεια της οικογένειας.
Τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης σε φρενάρισμα, αλλαγή κατεύθυνσης κτλ. ΔΕΝ μιλάω για σπορ προσανατολισμό, αλλά για συνθήκες φλώρικης οδήγησης με 120-130 χλμ. στην Εγνατία οδό. Και δευτερευόντως προτεραιότητα θα έδινα στην κατανάλωση. Αυτά. Ανεξαρτήτου τιμής. Και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω 'συμβιβασμούς' με μικρές εταιρίες του στυλ 'ναι μεν αλλά' για να γλιτώσω 100€, απλά ότι καλύτερο υπάρχει στην διάσταση 205/55/16 από όλες τις σειρές των εταιριών για το παραπάνω στυλ οικογενειακής οδήγησης...
για την πρόταση fulda ecocontrol HP σε ευχαριστώ, το ψάχνω...(τα θεωρείς δηλ. καλύτερα των premiumcontact5 να υποθέσω;) -
Έχοντας συμπληρώσει περίπου 300 χλμ. με Michelin Pilot Sport 3 205/55/16 91V, τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Το κράτημά τους σε στεγνό και βρεγμένο δεν παίζεται.
Ως προς την κατανάλωση είναι σίγουρα χειρότερα των Premium Contact 5, αλλά όχι και τόσο χειρότερα...τα PC5 είναι 'ενδιάμεσο' ελαστικό, τα Pilot Sport 3 είναι σπορ ελαστικό, ενώ αμιγώς οικολογικά ελαστικά είναι τα Eco Contact, Energy Saver κλπ, και με τα τελευταία τα PS3 δεν έχουν διαφορά μεγαλύτερη των 0,8-0,9 lt/100 km σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου. Επομένως με τα PC5 η διαφορά θα είναι ακόμη μικρότερη.
Θα έλεγα λοιπόν ότι τα PS3 είναι μάλλον καλύτερο overall ελαστικό, αλλά ίσως να είναι υπερβολή σε Focus 115 hp.
Βάλε PC5 ή Pilot Sport 3, ανάλογα τι προτεραιότητες έχεις (απόλυτο overall κράτημα ή καλό κράτημα με έμφαση σε οικονομία καυσίμου)....οι φθηνότερες τιμές που βρήκα μετά από τρελή έρευνα ήταν 350 € για τα PC5 και 380 € για τα PS3.
-
Δεν υπάρχει καλύτερο overall, αν υπήρχε τότε τα άλλα θα είχαν κλείσει... Και τα δοκιμαστικά επιλέγουν αυθαίρετα το πόσο θα μετρήσει στη συνολική βαθμολογία το κάθε επιμέρους τέστ. Όμως εγώ ιεραρχώ τελείως διαφορετικά κάποια πράματα από αυτούς. Πχ εμένα δεν με νοιάζει σχεδόν καθόλου τι κάνει στο βρεγμένο που σε ελληνικό δρόμο έχω καεί στο χυλό και φυσάω και το γιαούρτι και ο θόρυβος επίσης δεν με καίει γιατί έχω αυτοκίνητο με πολύ καλή ηχομόνωση. Αντίθετα με νοιάζει το στεγνό και με νοιάζει ιδιαίτερα η φιλικότητα (που απλά αναφέρεται χωρίς να βαθμολογείται). Παλιότερα λοιπόν είχα φτιάξει ένα excel με χρησιμοποιούσα τα αποτελέσματα των επιμέρους δοκιμών αλλά τα πολλαπλασίαζα με τους συντελεστές που ενδιαφέραν εμένα οπότε και τα overall αποτελέσματα ήταν αρκετά διαφορετικά αλλά πιο κατάλληλα για μένα. Τότε μάλιστα είχα παρατηρήσει μια σαφή υπεροχή των ελαφριών ελαστικών σε κάποιες δοκιμασίες, μπορεί να ήταν και τυχαίο αλλά από τότε είναι ένα ακόμα στοιχείο που κοιτάω.
Απόλυτα δεκτό ότι τα PC5 είναι λάστιχα από καλό σπίτι το οποίο έχει την τάση να βγάζει καλά ελαστικά, μάλλον μαλακά με καλές επιδόσεις αλλά μάλλον περιορισμένη αντοχή και διάρκεια. Δεν μπορώ να σου απαντήσω για τα PC5 γιατί δεν τα έχω δοκιμάσει. Δεν θεωρώ σωστό εκφέρω απόψεις του στυλ μου είπανε, άκουσα από τον ξάδελφο ότι στο τάδε αυτοκίνητο έτσι κλπ. Σημασία έχει να μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση στο ίδιο αυτοκίνητο. Τα Fulda που τα έχω και τα ξανάβαλα αν εξαιρέσουμε ότι ήταν λιγότερο σπορ από τα προηγούμενα Avon ZZ3 (άρα με λίγο πιο χαλαρό τιμόνι, πολύ πιο άνετα και αθόρυβα) ήταν πολύ καλά σε όλα (στεγνό βρεγμένο κλπ) και αποδείχτηκαν αξιολογότατα, ανθεκτικά στα ζόρια, με διάρκεια και πιο οικονομικά σε χρήση. Δεν τα θεωρώ με κανένα τρόπο συμβιβασμό όχι συγκριτικά αλλά με την έννοια ότι δεν μου έλειψε κάτι και ουδέποτε αισθάνθηκα προδομένος σε κάποιο τομέα.
-
για τα PC5 κι εγώ 350 βρήκα...
ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις, αύριο θα πάω στον λαστιχά . Θα μετρήσει και η γνώμη του, ο Άρης είναι γνωστός μου χρόνια και έχει την φήμη ενός εκ των κορυφαίων στη Σαλονίκη. Θα βάλω τα PS3 και τα energy+, τα premiumcontact k τα ecocontact, τα eco.. FULDA , ta rainsport και rainexpert, και θα ρωτήσω για bridgestone...
προβάδισμα τα PC5 ως τώρα...ξέχασα να πω ότι τα έβαλα στην C180 του πατέρα μου και τα οδήγησα με 150 Αθήνα-Θεσ/νικη... πολύ μεγάλη σιγουριά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]