-
Καλημέρα παίδες!!
Ακόμα δεν έχω καταλήξει.Είμαι που είμαι αναποφάσιστος μέχρι αηδίας,είναι και η οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα για το μέλλον(που είναι βέβαιο οτι θα μας πάρει και θα μας σηκώσει),ήρθε και έδεσε το γλυκό.
Εδώ και 3 μήνες περίπου ψάχνω-ψάχνομαι για αλλαγή αυτοκινήτου, κάτι το οποίο είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
(πολυτέλεια θα ήταν ένα forester 2.0 του 07 που ζαχάρωνα καιρό, αλλά ξεχάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες...).Επειδή κάνω 100 χλμ την ημέρα είχα σχεδόν καταλήξει στη Citroen c4 hdi 90 hp,(είχα ανεβάσει και σχετικό θέμα στο forum και με βοήθησαν οι φίλοι με τις απαντήσεις τους).Μετά από πολύ διάβασμα αποφάσισα Citroen c4 e-hdi 110 hp.Τελική τιμή γύρω στα 16.600 ευρώ, με προκαταβολή τα 5.000 περίπου και τα υπόλοιπα δόσεις,(πρώτη φορά στη ζωή μου κάτι που με αγχώνει πάρα πολύ).
Και κάπου εκεί τυχαία πέφτω σε ένα μεταχειρισμένο Ford focus 1.6 Βενζίνη τέλος του 09,πραγματικά καινούργιο,στο μάτι τουλάχιστον,στα 7.900 ευρώ.Βέβαια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πουλήθηκε αλλά εμένα μου μπήκαν σκέψεις.Πολλές σκέψεις.Και φτου ξανά και από την αρχή το ψάξιμο,το μπέρδρεμα,τα διλλήματα κλπ. κλπ.Σαφώς το κόστος κτήσης της Citroen είναι το διπλό έναντι του Focus,όμως το κόστος χρήσης μάλλον είναι το μισό, αν συνεχίσω να κάνω τα 100 χλμ την ημέρα(ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει).
Την βοήθεια σας την θέλω ως πρός την αξιοπιστία των 2 αυτών μοντέλων,την κατανάλωση,και το κόστος συντήρησης.
Εμφάνιση,συμπεριφορά,επιδόσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Κακώς βέβαια αλλά δεν γίνεται αλλιώς.Οποιδήποτε άλλη πρόταση μοντέλου και συμβουλή ως πρός την αγορά είναι δεκτή!
Χίλια ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!
Υ.γ.Θα ήθελα να συμμετέχω πιο ενεργά στο forum και όχι μόνο για βοήθεια, αλλά έχω μάθει να μιλάω μόνο για πράγματα που γνωρίζω και η αυτοκίνηση δεν είναι ένα από αυτά.Αν θέλετε συμβουλές για φουσκωτά και υποβρύχιο κυνήγι ευχαρίστως.με pm όμως γιατί θα είμαστε off forum
-
Καλημέρα παίδες!!
Ακόμα δεν έχω καταλήξει.Είμαι που είμαι αναποφάσιστος μέχρι αηδίας,είναι και η οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα για το μέλλον(που είναι βέβαιο οτι θα μας πάρει και θα μας σηκώσει),ήρθε και έδεσε το γλυκό.
Εδώ και 3 μήνες περίπου ψάχνω-ψάχνομαι για αλλαγή αυτοκινήτου, κάτι το οποίο είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
(πολυτέλεια θα ήταν ένα forester 2.0 του 07 που ζαχάρωνα καιρό, αλλά ξεχάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες...).Επειδή κάνω 100 χλμ την ημέρα είχα σχεδόν καταλήξει στη Citroen c4 hdi 90 hp,(είχα ανεβάσει και σχετικό θέμα στο forum και με βοήθησαν οι φίλοι με τις απαντήσεις τους).Μετά από πολύ διάβασμα αποφάσισα Citroen c4 e-hdi 110 hp.Τελική τιμή γύρω στα 16.600 ευρώ, με προκαταβολή τα 5.000 περίπου και τα υπόλοιπα δόσεις,(πρώτη φορά στη ζωή μου κάτι που με αγχώνει πάρα πολύ).
Και κάπου εκεί τυχαία πέφτω σε ένα μεταχειρισμένο Ford focus 1.6 Βενζίνη τέλος του 09,πραγματικά καινούργιο,στο μάτι τουλάχιστον,στα 7.900 ευρώ.Βέβαια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πουλήθηκε αλλά εμένα μου μπήκαν σκέψεις.Πολλές σκέψεις.Και φτου ξανά και από την αρχή το ψάξιμο,το μπέρδρεμα,τα διλλήματα κλπ. κλπ.Σαφώς το κόστος κτήσης της Citroen είναι το διπλό έναντι του Focus,όμως το κόστος χρήσης μάλλον είναι το μισό, αν συνεχίσω να κάνω τα 100 χλμ την ημέρα(ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει).
Την βοήθεια σας την θέλω ως πρός την αξιοπιστία των 2 αυτών μοντέλων,την κατανάλωση,και το κόστος συντήρησης.
Εμφάνιση,συμπεριφορά,επιδόσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Κακώς βέβαια αλλά δεν γίνεται αλλιώς.Οποιδήποτε άλλη πρόταση μοντέλου και συμβουλή ως πρός την αγορά είναι δεκτή!
Υ.γ.Θα ήθελα να συμμετέχω πιο ενεργά στο forum και όχι μόνο για βοήθεια, αλλά έχω μάθει να μιλάω μόνο για πράγματα που γνωρίζω και η αυτοκίνηση δεν είναι ένα από αυτά.Αν θέλετε συμβουλές για φουσκωτά και υποβρύχιο κυνήγι ευχαρίστως.με pm όμως γιατί θα είμαστε off forum
-
Καλημέρα παίδες!!
-
δεν μπορει να ειναι πιο ευκολη η απαντηση....
-
Για πες για πες...
-
φοκους εννοειται
-
Από άποψη αξιοπιστίας, κατανάλωσης τι λέει φίλε popol@ros?
Βάζω και ένα παράδειγμα αγγελίας:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3246582/ -
αυτος δεν γραφει χιλιομετρα. βρωμα το θεμα
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3223108/
καλη λυση. πας στο τζινακι και το λες με 7,000 και μεταβιβαση δικια μου και εφυγα.
-
χα χα χα χα!!
Εκ πρώτης σκέφτηκα:
Τι να σημαίνει 'τζινάκι' ρε γαμώτο?
Ναι, ωραίο φαίνεται. Σε ευχαριστώ πολύ για το ψάξιμο! -
Εννοειται το Φοκους. Δεν ειναι καιρος να χρεωθεις για αυτοκινητο.
-
Από αξιοπιστία και κατανάλωση τι λέει ρε αδέλφια το Focus?
-
Ο χρήστης tsaounlee έγραψε:
Από αξιοπιστία και κατανάλωση τι λέει ρε αδέλφια το Focus?έχω το ίδιο μοντέλο, την έκδοση sport και μέχρι τώρα 60.000χμ το έχω πάει στο συνεργείο μόνο για τα σέρβις. Δεν είχα κανένα θέμα.
Κατανάλωση έχω μέση 8lt/100km, με νορμάλ οδήγηση, ούτε σκίσιμο ούτε να πηγαίνω σαν επιτάφιος. Την έχω ρίξει και στο 7,5λτ/100χμ με προσεκτική οδήγηση. Μιλάω πάντα για μικτές συνθήκες.
Σε αυτόν τον τομέα, της κατανάλωσης, υπερτερεί το c4 diesel (και οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο της κατηγορίας), αλλά μόνο σε αυτόν... -
Έχε υπ'οψην σου ότι πολλά Focus MK2 στα 1.600cc και ειδικά στην έκδοση Trend (αυτή με ζάντες, ηλιοροφή, αλλά απλό a/c) πούλησαν τον κ@@ο τους σε εταιρικά (leasing). Που σημαίνει πως αγορά από μάντρα είναι κατά 99% ύποπτη για κακοσυντηρημένο αμάξι με γυρισμένα km. Κοίτα το αμάξι να είναι πρώτο χέρι, από ιδιώτη. Και έπειτα...καλορίζικο!!
-
Καλημέρα και πάλι!!
@Bayern7 Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Αυτή ειδικά της κατανάλωσης είναι πολύ σημαντική.Προφανώς είσαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητό σου.Κάτι που δεν σου αρέσει?Οχι από εμφάνιση αφού είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.
@Tasos96 Φίλε πραγματικά πολύ χρήσιμη πληροφορία.Δεν το είχα υπόψη μου καθόλου.Γιαυτό βρίσκω μπόλικα και σε καλές τιμές...
Άραγε και η έκδοση sport όπως αυτή του Bayern7 είναι το ίδιο ύποπτη? -
Ο χρήστης tsaounlee έγραψε:
Καλημέρα και πάλι!!@Tasos96 Φίλε πραγματικά πολύ χρήσιμη πληροφορία.Δεν το είχα υπόψη μου καθόλου.Γιαυτό βρίσκω μπόλικα και σε καλές τιμές...
Άραγε και η έκδοση sport όπως αυτή του Bayern7 είναι το ίδιο ύποπτη?Ας μιλήσω κι εγώ τώρα Όχι, η έκδοση του Bayern φέρει σκούρα φωτιστικά σώματα μπροστά, προβολάκια ομίχλης, 5ακτινες ζάντες, αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος. Έτσι ξεχωρίζει εξωτερικά από την Trend. Εσωτερικά έχει το διζωνικό κλιματισμό, άλλη κονσόλα και κυρίως άλλη ανάρτηση χαμηλωμένη 1 εκατοστό και 80 χιλιοστά μπρος πίσω. Νοικιάρικα τέτοια δεν υπήρχαν.
-
Ευχαριστώ famas.Την έχω εντοπίσει την έκδοση.Εύκολα ξεχωρίζει άλλωστε!
Από την υπογραφή σου καταλαβαίνω οτι είσαι και εσύ κάτοχος focus...
Για γράψε εντυπώσεις. -
νομίζω η σπορτ έκδοση του φοκους δεν είχε κλιμά, αλλά απλό a/c, ενώ κ ηλιοροφή δεν είχαν όλα. την έκανε δώρο η φορντ κάποιο χρονικό διάστημα λίγο πριν βγει το fl
πχ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3222553/ -
Εγώ μίλησα με βάση την χρονολογία που ανέφερε ο tsaounlee, οπότε λέμε για την έκδοση f/l που βγήκε το 2008. Σαφώς για παλιότερα μοντέλα όπως αυτό του chemic ισχύουν άλλοι εξοπλισμοί και εκδόσεις.
-
Συγκεκριμένα από 2009 εως 2011 ψάχνω.
Όποτε σωστα τα έγραψε ο famas, φίλε chemic.
-
Focus δαγκωτό και τα ρέστα στις βενζίνες. Απο αξιοπιστία 192.000χλμ σε mk1 και πάει μόνο για σέρβις στο συνεργείο
Ford Focus 1.6 ΜΤΧ ή Citroen c4 diesel?