-
παιδια καλησπερα,ειμαι καινουργιος στο forum και ασχετος απο τα μηχανηκα μερη του αυτοκινητου,εχω ενα daewoo lanos 2000 μοντελο και εχει 128000 χιλιο. σημερα μου παρουσιαστηκε ενα προβλημα στο συμπλεκτη,καθως οδηγουσα σε κατηφορα πηγα να βγαλο την ταχυτητα και να βαλω νεκρα για το αφησω να τσουληση,και εμεινε εκει ο συμπλεκτης,το αυτοκινητο το σταματησα και προσπαθησα να επαναφερω το πενταλ του με το χερι και το εφερα,ομως μολις πηγα να το ξαναπατησω ο συμπλεκτης δεν πατιεται ειναι κοκκαλο,να προσθεσω οτι η μηχανη δουλευει,η ταχητητες οταν ειναι σβηστο το αμαξη μπαινουν κανονηκα(χωρις την βοηθεια του συμπλεκτη,και δεν κινειται βεβαια το αμαξη)ενω οταν δουλευει η μηχανη ουτε ο συμπλεκτης πατιεται ουτε η ταχυτητες κανουν την διαδρομη(δεν μπαινουν δηλαδη)κανενας παιδια για βοηθεια αν ξερει,ευχαριστω προκαβολικος!
-
παιδια καλησπερα,ειμαι καινουργιος στο forum και ασχετος απο τα μηχανηκα μερη του αυτοκινητου,εχω ενα daewoo lanos 2000 μοντελο και εχει 128000 χιλιο. σημερα μου παρουσιαστηκε ενα προβλημα στο συμπλεκτη,καθως οδηγουσα σε κατηφορα πηγα να βγαλο την ταχυτητα και να βαλω νεκρα για το αφησω να τσουληση,και εμεινε εκει ο συμπλεκτης,το αυτοκινητο το σταματησα και προσπαθησα να επαναφερω το πενταλ του με το χερι και το εφερα,ομως μολις πηγα να το ξαναπατησω ο συμπλεκτης δεν πατιεται ειναι κοκκαλο,να προσθεσω οτι η μηχανη δουλευει,η ταχητητες οταν ειναι σβηστο το αμαξη μπαινουν κανονηκα(χωρις την βοηθεια του συμπλεκτη,και δεν κινειται βεβαια το αμαξη)ενω οταν δουλευει η μηχανη ουτε ο συμπλεκτης πατιεται ουτε η ταχυτητες κανουν την διαδρομη(δεν μπαινουν δηλαδη)κανενας παιδια για βοηθεια αν ξερει,ευχαριστω προκαβολικος!
-
-
- Τρομπα συμπλεκτη(η φθηνη εκδοχη)
- Σπασιμο χτενιων στο πλατο, αρα αλλαγη ολου του σετ(και η ακριβη εκδοχη)
Εχει ξανα αλλαξει συμπλεκτη ποτε το αμαξι?
-
οχι φιλε το αμαξη εχει 120000 χιλιομετρα ειμαι ακομα με των μαμα συμπλεκτη.
-
οι τιμες φιλε αν γνωριζεις?
-
Για τρομπα συμπλεκτη δεν εχω ιδεα για το αμαξι σου, ρωτας σε ενα καταστημα ανταλλακτικων.
Για σετ συμπλεκτη συνηθως 100-150 το σετ + 100-120 η εργασια.
-
μαλλον εχεις την ακριβη εκδοχη=250-300 ευρω
-
παιδια ευχαριστω για της απαντησης,αλλα θελω να μου πειτε αν χρειαζεται αλλαγη μαζη με το σετ και τιποτα αλλο μην την πατησω και μετα απο την αλλαγη θελει και αλλο ανταλακτηκο και λυσε δεσε πληρωνω και αλλα(καθοτι ασχετος με τα μηχανηκα μερη).
-
επισης και τι μαρκα σετ θα μου προτεινατε,αν ξερετε για να κρατηση και λιγο παραπανω γιατι για αλλαγη αμαξιου λιγο δυσκολο.
-
Τιποτα παραπανω, απλα ολο το σετ( δισκος, πλατο και ρουλεμαν) και εισαι κομπλε. Μαρκες συνηθως sachs ή valeo και καπως φθηνοτεροι ειναι οι ιταλικοι LUK. Θα σου πουν οι εμποροι τι εχουν διαθεσιμα.
-
παιδια ευχαριστω πολη για την βοηθεια.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μαλλον εχεις την ακριβη εκδοχη=250-300 ευρωΑν ειναι οπως τα οπελ του 82-90κατι ολο το σετ κατεβαινει χωρις να λυθει το σασμαν απο την μηχανη και τα μαστορικα ειναι λιγοτερα απο τα συνηθησμενα.
-
Α, και τις κατηφόρες τις κατεβαίνουμε πάντα με ταχύτητα στο κιβώτιο!
-
Ο χρήστης dimdra έγραψε:
επισης και τι μαρκα σετ θα μου προτεινατε,αν ξερετε για να κρατηση και λιγο παραπανω γιατι για αλλαγη αμαξιου λιγο δυσκολο.Luk, Sachs και Valeo είναι μια χαρά.
Τσέκαρε εδώ στους εμπόρους, προς τα κάτω της σελίδας έχει σετ συμπλέκτη http://www.car.gr/parts/?ca=77&ca=126&m ... Lanos&pg=2
Πάρ'τους τηλεφ για τιμές. Θα βρεις και κάτω από 100 ευρώ για Valeo.
-
Επαναφέρω αυτό το θέμα γιατί έχω θέμα συμπλέκτη, όχι στο δικό μου.
Θείος μου αγόρασε μτχ Κια Picanto 1.0. To πετάλ είναι απλά απίστευτα σκληρό από ένα σημείο κ μετά. Σα να σκαλώνει σε κάποιο σημείο. Παρ' όλα αυτά οι αλλαγές ταχύτητας γίνονται σχετικά άνετα κ απροβλημάτιστα, αν το συνηθίσεις.
Τι μπορεί να είναι; Ντίζα συμπλέκτη; (κόστος αλλαγής εντελώς ενδεικτικά; )
-
Luk,Sachs και Valeo.....είναι ένα και τ'αυτό!!
-
σε ibiza 2004 1.4 τι προτεινεται για να κρατησει παραπανω luk η valeo;
τελικα η luk ειναι ιταλικη εταιρια; πιστευα οτι ειναι αγγλικη -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
σε ibiza 2004 1.4 τι προτεινεται για να κρατησει παραπανω luk η valeo;
τελικα η luk ειναι ιταλικη εταιρια; πιστευα οτι ειναι αγγλικηΓερμανική
http://www.luk.com/content.luk.de/en/co ... ompany.jsp
προβλημα συμπλεκτη