Rossi: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα μου
Ο Ιταλός βρήκε το ταίρι του και επιβεβαίωσε πως ακόμα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο
Οι φίλοι του Valentino Rossi σίγουρα το πρωί της Τρίτης θα ξεφύσησαν με ανακούφιση με τους χρόνους του Ιταλού στη Sepang. Ο Rossi ήταν ανταγωνιστικός, γρήγορος και άνετος στην επιστροφή του στη Yamaha και με την πρώτη βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους. Τα χαμόγελα του ίδιου στο γκαράζ της Yamaha μίλαγαν από μόνα τους και ο ίδιος δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα στη Sepang.
«Είμαι πολύ, πολύ ικανοποιημένος με την πρώτη ημέρα», είπε ο Vale στο motogp.com. «Μετά από δύο δύσκολες χρονιές έχεις πολλά ερωτηματικά, αλλά από το πρωί κιόλας ήμουν αρκετά γρήγορος και κατάφερα να βελτιωθώ κάθε φορά που έβγαινα στην πίστα. Η αίσθηση με τη μοτοσικλέτα είναι αυτή που γνώριζα από παλιά, είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένος και διασκεδάζω την οδήγηση. Δουλέψαμε στο στήσιμο και κάναμε ένα μικρό βήμα εμπρός, αλλά μου αρέσει που δεν είμαι μακριά από τους πρώτους».
Η αίσθησή του ήταν καλή με την M1 την οποία χαρακτήρισε «δική του». «Μου προκάλεσε λίγο έκπληξη ότι ήμουν άμεσα γρήγορος διότι ήμουν ο πρώτος που είχα αμφιβολίες. Αλλά αυτή είναι η μοτοσικλέτα μου, είναι η καλύτερη για το στιλ μου. Αισθάνομαι καλά από τους πρώτους γύρους μαζί της. Το επίπεδο ωστόσο είναι πολύ υψηλό. Ο Pedrosa και ο Lorenzo είναι απίστευτα γρήγοροι, ο Marquez επίσης είναι απίστευτος. Είμαστε όμως πολύ κοντά. Οι μηχανικοί είναι επίσης ικανοποιημένοι διότι δουλεύουν με την M1 και κάθε αλλαγή είναι σημαντική που κάνουμε».
Πάντως ο Ιταλός απένειμε τα εύσημα και στον Lorenzo και την ομάδα του για τη δουλειά εξέλιξης πάνω στη μοτοσικλέτα τα προηγούμενα χρόνια. «Η μοτοσικλέτα είναι καλύτερη. Ο Lorenzo και η ομάδα του μαζί με τη Yamaha έκαναν καλή δουλειά στη μοτοσικλέτα. Επίσης ο κινητήρας των 1000cc είναι καλύτερος, είναι πιο εύκολος στην οδήγησης και τα ηλεκτρονικά δίνουν καλή αίσθηση».
Ο Rossi ολοκλήρωσε την ημέρα στην 4η θέση, λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Dani Pedrosa.
AΠΟ MSFREE.GR