-
Επειδή δεν λέει άλλο Greek Islands έχει πέσει στο τραπέζι ένα δεκαήμερο tour για Ελβετία (plus Λουγκάνο, Κόμο) οδικώς με δικό μας μέσο.... για Ιούνιο ή Ιούλιο
Έχω βρεί ένα καλό site http://www.myswitzerland.com με πληροφορίες....
Θέλω τα tips των ειδικών..... must to do, must to see, must to eat, where to swimm (λίμνη, κανά καταράκτη)Τι λέει η εμπειρία?
Κλείνεις hotels από Ελλάδα και με το που κατεβαίνεις από το καράβι βάζεις το χρονόμετρο και αρχίζεις και τρέχεις? ή χαλαρά και όπου σου αρέσει μένεις!!!!!
Αγλικά Γαλλικά μιλάνε οι τύποι?
Στου δρόμους όλα Normal? Speed limits (τα τηρούμε σαν Ευαγγέλιο)? -
Επειδή δεν λέει άλλο Greek Islands έχει πέσει στο τραπέζι ένα δεκαήμερο tour για Ελβετία (plus Λουγκάνο, Κόμο) οδικώς με δικό μας μέσο.... για Ιούνιο ή Ιούλιο
Θέλω τα tips των ειδικών..... must to do, must to see, must to eat, where to swimm (λίμνη, κανά καταράκτη)Τι λέει η εμπειρία?
Κλείνεις hotels από Ελλάδα και με το που κατεβαίνεις από το καράβι βάζεις το χρονόμετρο και αρχίζεις και τρέχεις? ή χαλαρά και όπου σου αρέσει μένεις!!!!!
Εχει τα πάντα! Το είχε παλιότερα ο Castor!
-
Είχα γυρίσει όλη την Ελβετία, την νότια με τρένο (μακράν το καλύτερο service σε όλη την Ευρώπη), και την βόρεια (μαζί με λίγο Γερμανία και Γαλλία) με νοικιάρικο. Επειδή το αυτοκίνητο είχε Ελβετικές πινακίδες, ουδέποτε με ενόχλησε η τροχαία. Απο τα λεγόμενα άλλων όμως που μπήκαν στη χώρα με ελληνικές πινακίδες, καλό θα ήταν να είσαι επιφυλακτικός μιας και δεν χαρίζονται σε κανέναν και για τίποτα. Δεν συνάντησα μπάτσους στο επαρχιακό δίκτυο, μόνο σε motorways. Και φυσικά δεν πετάγονται μπροστά σου μέσα απο τα πουρνάρια. Ένστολους θα δείς σπάνια, κυκλοφορούν με πολιτικά (αντίστοιχα και οχήματα) και σου την πέφτουν απο εκεί που δεν το περιμένεις.
Μην διανοηθείς να πας ούτε στο περίπτερο χωρίς το διαβατήριο στην τσέπη σου. Έχουν πολύ σκληρή πολιτική με τους μετανάστες (όπως κι εμείς άλλωστε...), σε τσεκάρουν αμέσως οτι είσαι ξένος και σου ζητάν διαβατήριο. Αν δεν έχεις, σε τουλουμιάζουν στο ξύλο και μετά σε πάνε στο τμήμα.
Οι δρόμοι τους είναι κορυφαίοι και φυσικά δεν θα συναντήσεις νταλίκα γιατί απαγορεύονται να κυκλοφορούν στις εθνικές. Αν πρέπει να περάσουν αναγκαστικά απο Ελβετία, απλα τις φορτώνουν σε τρένο. Αγγλικά μιλούν σχεδόν παντού, και φυσικά για να κυκλοφορήσεις στη χώρα θα χρειαστείς το vignette. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://switzerland.isyours.com/e/guide/ ... hicle.html
http://driving.drive-alive.co.uk/drivin ... erland.htm
http://www.alltravelswitzerland.com/Swi ... g_Tips.htm
http://www.eda.admin.ch/geneva_miss/e/h ... /vign.htmlΠερισσότερα θα έχει να σου πεί ο George Tabs απ' οτι φαντάζομαι. Αν τελικά πας, να περάσεις καλά και στην επιστροφή βγάλε μια φωτογραφία τα μούτρα σου αμέσως μόλις πατήσεις στην Πάτρα. Εμένα μου πήρε καιρό να επαναπροσαρμοστώ στα ελληνικά δεδομένα...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στου δρόμους όλα Normal? Speed limits (τα τηρούμε σαν Ευαγγέλιο)?Δε θα έχεις πρόβλημα να βρεις, εκείνη την εποχή. Το site που αναφέρεις είναι αρκετά καλό. Δυστυχώς αυτά που γνωρίζω εγώ έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τα βουνά και τα χιόνια και δεν παρέχουν τόσο σφαιρική ενημέρωση, οπότε δεν έχω να προτείνω κάτι.
Οι εθνικές τους οδοί είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους με 2,5 λωρίδες ανα κατεύθυνση. Είναι εντελώς απίθανο να συναντήσεις αστυνομικούς στο δρόμο.
Γαλλικά μιλάνε στα ανατολικά και στο καντόνι Valais κυρίως.Δυτικά είναι καρα-γερμαναραίοι ειδικά στο καντόνι της Ζυρίχης και του Graubunden.
Λογικά εκείνη η περιοχή ΄, την εποχή που θας πας εσύ θα είναι απλώς...Ο-ΝΕΙ-ΡΕ-ΜΕ-ΝΗ!!
Μην ξεχάσεις μπαινοντας από Ιταλία στο πρώτο βενζινάζικο που θα βρεις, να πάρεις τη 'βινιέττα' .Είναι ένα αυτοκόλλητο που το κολλάς σε ένα εμφανές σημείο στο παρμπριζ για να μπορείς να κυκλοφορείς στην Ελβετία.
Το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν...είναι αρκετά τσουχτερό.
Αξίζει να δεις και τη Λουκέρνη που είναι πολύ όμορφη (περίπου 160 χμ από Λουγκάνο) και αν έχεις όρεξη για οδληγημα πετάξου μέχρι τη Βέρνη που είναι μακράν η πιο όμορφη πόλη της Ελβετίας.
Eπίσης αν εχεις καμια πιστωτική κάρτα για ..'γέμισμα', μπορείς να πας και μέχρι το SAMNAUN μια περιοχή κοντά στα αυστριακά σύνορα με ειδικό φορολογικό καθεστώς(=αφορολόγητα είδη). Θα βρεις ότι τραβάει η ψυχή σου. Από Λουγκάνο θα πάρεις τις πινακίδες για Στ.Μόριτζ (αηδία, ούτε να μπεις καν ) και μετά θα συνεχίσεις με τις πινακίδες που θα σε πηγαίνουν για Scuol.και από το Scuol τις πινακίδες για Samnaun kai Αυστρία (είναι πολύ κοντά στα αυστριακά σύνορα).
Γενικά οι αποστάσεις είναι αρκετά κοντινές
Η βενζίνη κυμαίνεται γύρω στα 1,20 με 1,50 CHF, ελάχιστα δηλαδή ακριβότερη από εμάς, μιλάμε για τα 95 οκτάνια.Υπάρχει και η super αμόλυβδη με 98 οκτάνια αλλά δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τα 95.
Να εύχεσαι να ανέβει κι άλλο το € σε σχέση με το CHF, για να περάσεις πιο ανώδυνα...
Κανονίστε να μη διψάσετε ή να γεμίσετε το πορτ-μπαγκαζ με νερά από Ελλάδα διότι τα 33ml στοιχίζουν 4,20CHF
Bέβαια στα super-market κοστίζουν λιγότερα.Η φθηνότερη 'αλυσίδα' τέτοιων super-market, είναι τα 'coop'.
Φαγητό χλωμό...δεν είναι και Αγγλοι αλλά ούτε και Ιταλοί. Καλύτερ αδιάλεξε ιταλικά εστιατόρια νε έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Δεν ξέρω από που ακριβώς θα μπειτε αλλά μια ωραία διαδρομή είναι από το πέρασμα Grand San Bernardo kai μετά μου φαίνεται κάνεις δεξιά αλλά δε θυμάμαι ακριβώς, διότι δεν έχω πάει σε κείνη την περιοχή.Όλο και κάτι θα ξεχνάω αλλά ότι θες ρώτα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
)Τωρα το διάβασα καλά ο βλάκας!!! Νόμιζα ότι θα πήγαινες μόνο Λουγκάνο και Κόμο...
Εκτός των παραπάνω μερικά ακόμα:
Θα κάνεις οπωσδήποτε το γύρο της λίμνης Λεμάν .Θονόν, Εβιάν θα σταματήσεις κιόλας Γενεύη δε λέει και πολλά αλλά πέρνα να δεις το Gateau...έτσι για το γαμωτο!Επίσης και στο Στ.Γκάλλεν είναι όμορφα
Λωζάννη θα πας, είναι ωραία πόλη. Και Μοντρέ θα πας.
Ζυρίχη δε θα πας, ούτε Νταβός ούτε Στ.ΜοριτζΠολύ ωραία είναι να πας στα τρία χωριά που βρίσκονται πάνω απo to Interlaken.
Στο Grindelwald πας και με το αυτοκίνητό σου. Στα άλλα δύο το Wengen και το Μurren δεν πας με αυτοκίνητο. Αφήνεις το δικό σου στο Lauterbrunnen (μάλλον λάθος το γράφω... ) και πας με τρένο.Το τελευταίο τρένο είναι στις 12 το βράδυ, το καλοκαίρι μπορεί να το κρατάνε και πιο αργά, δεν ξέρω.
Το τοπίο ειδικά στα 2 τελευταία χωριά...λυπάμαι ..αλλά δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, οπότε ότι και να γράψω...
Αν αντέχετε τα υψόμετρα ΄μπορείτε να ανεβείτε στον ψηλότερο μετεωρολογικό σταθμό της Ευρώπης στο Jungfraujoh.Εκεί και αν πάθεις...
Αν το αποφασίσετε καλό θα είναι να πάτε τις τελευταίες μέρες, αφού θα έχετε εγκλιματιστεί στα μεγάλα υψόμετρα.
Άλλη μια καλή φάση είναι να πάτε στα χωριά της ....Heidi και του Peter
Σοβαρά μιλάω είναι πολύ ωραία χωριουδάκια με θέα που κόβει την ανάσα προς την κοιλάδα της Chur (η πόλη αυτη καθαυτή δε λέει απολύτως τίποτα)
Τα χωριά αυτά είναι στην εθνική οδό Zurich-Chur και μερικά απο αυτά είναι το Flums, το Flumseberg, το Saanen(δε λεει και πολλά) και το Bad-Ragaz(από τα πιο όμορφα χωριά γενικά).
Πάντως η θέα από το Flumseberg στην κοιλάδα είναι...άστα να πάνε, παθαίνεις!!!!
Να τρως οτιδήποτε έχει μέσα σα δευτερο συνθετικό τη λέξη strudel και να μη φας ποτέ fondue (χλωμό να σερβίρουν το κατακαλόκαιρο) και racllettes.Όλο και κάτι άλλο θα θυμηθώ
-
Ευχαριστώ πάρα πολύ..............
Περί ξενοδοχείων βρισκω σε γραφικά χωριουδάκια η πρέπει να έχω κάνει πλάνο από Αθήνα? -
αν θέλεις πήγαινε μια βόλτα και από την Κονστάντζα,πολύ όμορφο μέρος (λίμνη)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ευχαριστώ πάρα πολύ..............
Περί ξενοδοχείων βρισκω σε γραφικά χωριουδάκια η πρέπει να έχω κάνει πλάνο από Αθήνα?Aνετότατα βρίσκεις.
Επί τόπου θα πετυχεις καλύτερες τιμές.
Ετσι κι αλλιώς είναι πιο φθηνά το καλοκαίρι, μπορείς να το διαπιστώσεις και αν μπεις στα site μερικών ξενοδοχείων ή άλλου είδους καταλυμμάτων.
θα διαπιστώσεις σημαντικές διαφορές (προς τα κάτω) το καλοκαίρι. -
Μην ξεχάσεις να περάσεις από Interlaken, φανταστική εναλλαγή τοπίου!
-
Όντως έχω πολλά να σου πω, λίγο χρόνο όμως!!
Πάντως μέχρι το καλοκαίρι που θα έρθεις, όλο και θα προλάβω!Λοιπόν, νταλίκες πλέον ΘΑ ΔΕΙΣ, μιας και άλλαξαν οι συμφωνίες, αλλά ελάχιστες σε σχέση με Ελλάδα, μιας και τους αλλάζουν τον αδόξαστο για να περάσουν (το θέτω ευγενικά...) και όντως τα φορτώνουν στο τρένο.
Αυτοκινητόδρομοι κορυφαίοι, λίγα (αλλά υπαρκτά!!!) ραντάρ σταθερής τοποθέτησης. Στο θέμα 'ραντάρ και που βρίσκονται' είχα παραθέσει πλήρη λίστα με τα ραντάρ σταθερής τοποθέτησης στην Ελβετία.
Ου μπλέξεις με αστυνομία, ευγενέστατοι, τυπικοί, ΑΡΙΣΤΟΙ, αλλά δε θα σου χαριστούν, ούτε ως προς τα χιλιόμετρα που θα σε γράψουν.
Στη Λουκέρνη (όπως και Τσούγκ, ίσως και Ζυρίχη) μπορεί να σε γράψουν και για +1 χιλιόμετρο!! Στη Λουκέρνη έχει ΤΟΥΣ αυτοκινητόδρομους με όριο όμως 80-100 ΚΑΙ ΡΑΝΤΑΡ, και πάρε αντικαταθλιπτικά...
Πανέμορφη μεριά όμως, πραγματικά!!Οι τιμές ανεβασμένες στα σούπερ μάρκετ, και τα εστιατόρια, αλλά όχι δα και ασύλληπτες (εξαρτάται και που θα πας φυσικά...). Για να πιείς κάπου έναν καφέ όμως είναι κατά βάση φτηνότερα από Ελλάδα.
Φυσικά διαβατήριο μαζί σου (σε ξένη χώρα είσαι!!), αλλά μην τρέμεις κιόλας! Εμένα ΠΟΤΕ δεν με έλεγξαν εκτός συνοριακού φυλακίου.
Στο οποίο φυλάκιο με ελληνικές πινακίδες μπορεί να σε κρατήσουν 5-10 λεπτά και να κοιτάς σα χαζός όλους τους άλλους να περνάνε, αλλά δεν κάνουν πρόβλημα.
Στο δρόμο ποτέ δε με σταμάτησαν επειδή είχα ελληνικές πινακίδες.Μπαίνοντας στη χώρα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πάρεις Βινιέτ (θα σε βάλει ούτως ή άλλως ο συνοριοφύλακας). Είναι ίδια σε μορφή με τα τέλη μας, κάνει 40 φράγκα (25-30 ευρώ), την κολλάς στο τζάμι και έχεις ελεύθερη διελευση σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας από 1.12.2004 ως 31.1.2006 (τζάμπα το θεωρώ, ειδικά με αυτές τις παροχές...). Άλλος (νόμιμος) τρόπος να πας στον αυτοκινητόδρομο ΔΕΝ υπάρχει!!
-
Να ρωτήσω κάτι απλό που δεν μου έχει τύχει στα ταξίδια μου αλλά το έχω απορία:
εάν σε γράψουν για κάποια τροχαία παράβαση το πρόστιμο πού και πότε το πληρώνεις;
εάν είναι σοβαρή παράβαση που προβλέπεται και σοβαρότερη ποινή πλην του προστίμου τι γίνεται;Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Μην διανοηθείς να πας ούτε στο περίπτερο χωρίς το διαβατήριο στην τσέπη σου. Έχουν πολύ σκληρή πολιτική με τους μετανάστες (όπως κι εμείς άλλωστε...), σε τσεκάρουν αμέσως οτι είσαι ξένος και σου ζητάν διαβατήριο. Αν δεν έχεις, σε τουλουμιάζουν στο ξύλο και μετά σε πάνε στο τμήμα.
νομίζω ότι εισαι λίγο υπερβολικός. εμένα δε με δειρανε ποτέ και ειχα και μία μαλούρα ΝΑ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
νομίζω ότι εισαι λίγο υπερβολικός. εμένα δε με δειρανε ποτέ και ειχα και μία μαλούρα ΝΑ
Ούτε εμένα με σάπισε κανένας στο ξύλο. Τη συμβουλή μου την έδωσε φίλος που διαμένει εκεί μόνιμα, και απλά την μετέφερα.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Ούτε εμένα με σάπισε κανένας στο ξύλο. Τη συμβουλή μου την έδωσε φίλος που διαμένει εκεί μόνιμα, και απλά την μετέφερα.
Λέει μπούρδες.
Αυστηροί και τυπικοί ναι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσουν χέρι!!
Μια φορά στα σύνορα του Λιχτενστάιν με την Αυστρία (έχουν Ελβετούς συνοριοφύλακες) ήμουν χάλια από κούραση, βρώμικος, αξύριστος, σκέτη Αλ Κάιντα!
Ήθελαν να ψάξουν το αμάξι, όπως και έκαναν, μου είπαν να κατέβω και να κάτσω σε κάποια απόσταση, και μπορούσα και ΕΒΛΕΠΑ τι έκαναν στο αμάξι! Είδαν τα ψώνια που είχα, και με άφησαν να περάσω ευγενέστατα.
Φυσικά είχα χαρτιά μαζί μου.
Αν όμως πας στο περίπτερο και δεν είσαι σαν τον Ρωβινσώνα Κρούσο, ή δεν κάνεις βλακείες στο δρόμο, δεν έχουν ΛΟΓΟ να σε σταματήσουν! ΠΟΤΕ δεν με σταμάτησαν πέραν συνόρων, είτε σαν οδηγό (πινακίδες ελβετικές, ή ελληνικές, δίκυκλο ή αμάξι), είτε σαν πεζό.Τέλος: Στην Ελλάδα κουβαλάς ταυτότητα ή δίπλωμα πηγαίνοντας στο περίπτερο;
Έχεις ακούσει ιστορίες που τους πήγαν για εξακρίβωση και ας είχαν χαρτιά μαζί τους; (ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!)
Στην Ελβετία χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να σηκώσουν χέρι επάνω σου, ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι ξένος και δεν ξέρουν καν που μπλέκουν... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εάν σε γράψουν για κάποια τροχαία παράβαση το πρόστιμο πού και πότε το πληρώνεις;
εάν είναι σοβαρή παράβαση που προβλέπεται και σοβαρότερη ποινή πλην του προστίμου τι γίνεται;Ευχαριστώ
Μια γνωστή μου Ιταλίδα φοιτήτρια στο πανεποιστήμιο που έπιασαν εδώ με 120 ή 130 στο όριο 100 (ιταλικές πινακίδες) της έχωσαν πρόστιμο (προσοχή, φτάνει πάνω από **6.000 ευρώ (ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ)**ανάλογα τα χιλιόμετρα!!!) και την ανάγκασαν να πάει εντός ορισμένων ημερών στο Ιταλικό αστυνομικό τμήμα να δώσει εξηγήσεις, και να αποφασίσουν οι Ιταλοί αν θα της πάρουν το δίπλωμα. Αν ήταν Ελβετίδα θα το είχε χάσει επιτόπου. Τελικά και οι Ιταλοί της το πήραν για 6 μήνες.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μια γνωστή μου Ιταλίδα φοιτήτρια στο πανεποιστήμιο που έπιασαν εδώ με 120 ή 130 στο όριο 100 (ιταλικές πινακίδες) της έχωσαν πρόστιμο (προσοχή, φτάνει πάνω από **6.000 ευρώ (ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ)**ανάλογα τα χιλιόμετρα!!!) και την ανάγκασαν να πάει εντός ορισμένων ημερών στο Ιταλικό αστυνομικό τμήμα να δώσει εξηγήσεις, και να αποφασίσουν οι Ιταλοί αν θα της πάρουν το δίπλωμα. Αν ήταν Ελβετίδα θα το είχε χάσει επιτόπου. Τελικά και οι Ιταλοί της το πήραν για 6 μήνες.
Αυτό ρωτώ, εάν ένας έλληνας όπως ο φίλος που άνοιξε το θέμα τον γράψει η τροχαία τι γίνεται;...στην Ιταλία, στην Ελβετία γενικά στο εξωτερικό;
Ας πούμε γιατί πήγαινε με 130χλμ ενώ το όριο ήταν 100... -
Νομίζω πως απάντησα.
την ανάγκασαν να πάει εντός ορισμένων ημερών στο Ιταλικό αστυνομικό τμήμα να δώσει εξηγήσεις, και να αποφασίσουν οι Ιταλοί αν θα της πάρουν το δίπλωμα. Αν ήταν Ελβετίδα θα το είχε χάσει επιτόπου. Τελικά και οι Ιταλοί της το πήραν για 6 μήνες.
-
Επαναφέρω το θέμα γιατί άρχισα να οργανώνω και υπάρχει μπέρδεματακι!!!!!!
ΑΝΕΚ Βενετία ή Superfast Ανκώνα????
Η Superfast λέει ότι σου φτιάχνει και πακέτο διανυκτερευσεων όπου μένεις σε συγκεκριμμένα ξενοδοχεία χωρίς να μπορείς να κάνεις απόκλιση και να μένεις όπου θέλεις..... Το έχει δοκιμάσει κανείς το σύστημα???
Αν βγώ και ψάζω δωμάτια στην τύχη χωρίς reservation θα βρώ ή θα μείνω το βράδυ με σκηνή στην πλατεία σαν τον Σάββα?
Θέλω χωριουδάκια και όχι main stream hotels που προωθούν τα πρακτορεία...... Θα βρώ? τιμές για 150 Ευρο σε 3άστερο και 200 σε 4άστερο πως ακούγεται????
Από αυυτοκίνητο τι είναι καλύτερα Golfaki GTI 1.8T ή Mitsubishaki Space Star 1,3 και τα μυαλά στα κάγκελα???? (Τι είναι σημαντικότερο σε τέτοιο ταξίδι απο πλευράς τουτου... κινδυνεύω να μου το φάνε τίποτα μαφιόζοι ή χαλαρά και δεν μασάμε!!!!)
Λέτε να πετύχω τον Βαβύλη????
Trip to Switzerland