Feb 19, 2005, 5:26 PM

Ο skullone έγραψε:

Έχω βαρεθεί να διαβάζω posts σαν του Νεκτάριου. Ένας στοιχειωδώς ικανός οδηγός θα προσπεράσει τον 'σαλίγκαρο' χωρίς πολλά-πολλά. Επίσης, έχει καταντήσει κουραστική αυτή η υποτίμηση της ζωής των άλλων οδηγών (που είναι... 'αλήτες, κοντράκηδες κλπ' επειδή θέλουν να κινηθούν σβέλτα ή να ευχαριστηθούν την οδήγηση) χάριν ενός ψευδοανθρωπισμού (που εγώ θα τον έλεγα λαϊκισμό), ο οποίος αφήνει ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν την ικανότητα ούτε την πρόθεση να αποκτήσουν την ικανότητα να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο σύμφωνα με τον σκοπό για τον οποίον επινοήθηκε, αλλά, πηγαίνοντας άτακτα και άγαρμπα (πλην όμως ΑΡΓΑ, άρα... 'νόμιμα και ασφαλώς') βάζουν σε κίνδυνο εαυτούς και αλλήλους. Τι να πω... Αμάν πια με την πολιτική ορθότητα και την υποκρισία.

Πρώτον μου αρέσει κι εμένα η γρήγορη οδήγηση. Εχω βρεθεί δυο-τρεις φορές (φυσικά δε θεωρώ ότι είναι αρκετές) σε πίστα για να μάθω πέντε πράγματα από άτομο που γνωρίζει το αντικείμενο πάρα πολύ καλά(και μακάρι να ξαναγίνει!). Όταν βρεθώ σε δρόμο με ορατότητα (όπου ο μόνος που μπορεί να κινδυνέψει , σε περίπτωση λάθους, είμαι εγώ) θέλω να δοκιμάζω τον εαυτό μου και το αυτοκίνητό μου, ώστε και να βελτιώνομαι και να το απολαμβάνω..
Επίσης όταν ασκώ κριτική σε κάποιους οδηγούς δε μιλάω γι'αυτούς που 'θέλουν να κινηθούν σβέλτα ή να ευχαριστηθούν την οδήγηση'. Θεωρώ ότι σ'αυτούς ανήκω κι εγώ. Αναφέρομαι όμως σ'αυτούς (και διέψευσέ με 'skullone' αν πεστεύεις ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι) που λειτουργούν **στα στροφιλίκια **σαν να έχει κλείσει ο δρόμος για την αντίθετη κυκλοφορία και στον περιφερειακό σαν να μην υπάρχει άλλος στο δρόμο, προσπερνώντας από τη δεξιά λωρίδα και περνώντας μεμιάς στη αριστερή. Θα μου πεις: 'φταίνε οι σαλίγκαροι που πάνε με 90 στην αριστερή'. Δε διαφωνώ! Διαφωνώ όμως στο να διορθώνεις ένα λάθος με ένα άλλο, εξίσου μεγάλο και επικύνδυνο!
Και βέβαια δεν υπερασπίζομαι τους σαλίγκαρους. Απλά θεωρώ ότι στο 4ΤF δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Αν μιλούσα σε 'σαλίγκαρους' θα επισήμενα τα δικά τους λάθη (κατά τη δική μου άποψη). Φυσικά και είναι κι αυτοί επικύνδυνοι. Αλλά δε μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε σαν άλοθι. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του...
Ελπίζω τώρα να έγινα περισσότερο σαφής!