-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Επιστροφη τωρα στο wrc οπου εχουμε μαχη-θριλερ με φαβορι εναν εξωαγωνιστικο-F1 παικτη: Hakk!!
Bεβαίως! Ο Φορμουλάκιας να μας πάρει το πρωτάθλημα WRC, ? E, όχι
Να διορθώσω κάτι... Δεν είμαι φορμουλάκιας. Είμαι γενικός αυτοκινητόβιος και παρακολουθώ σχεδόν τα πάντα.Και εννοείται πως δε χάνω rally. Απλά η F1 (αν εξαιρέσουμε το 2002) με συνάρπαζε περισσότερο από τα rally. Γενικώς παρακολουθώ τα τεκτενόμενα στα rally και για να κάνω τις προβλέψεις στο διαγωνισμό μελετάω παλιά rally, τα αποτελέσματα του οδηγού στα προηγούμενα παρόμοιου οδοστρώματος rally κτλ και δε βάζω απλά στη τύχη οδηγούς. Αυτά.
Όσο για σένα George_Tabs ας σου πω συγχαρητήρια αν και ήθελα να πάρω εκείνους τους 30 βαθμούς να σου κλέψω το πρωτάθλημα... Πάντως η πρόβλεψη (ξέρεις εκείνη η ιστορία επιστημονικής φαντασίας!! ) δεν ήταν τελείως αποτυχημένη... Έπιασα τον Μπάρι πρώτο στην εκκίνηση και τον JPM δεύτερο... (Δεν το έπαιζα στοίχημα λέω εγώ!!! )
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Επιστροφη τωρα στο wrc οπου εχουμε μαχη-θριλερ με φαβορι εναν εξωαγωνιστικο-F1 παικτη: Hakk!!
Bεβαίως! Ο Φορμουλάκιας να μας πάρει το πρωτάθλημα WRC, ? E, όχι
Να διορθώσω κάτι... Δεν είμαι φορμουλάκιας. Είμαι γενικός αυτοκινητόβιος και παρακολουθώ σχεδόν τα πάντα.Και εννοείται πως δε χάνω rally. Απλά η F1 (αν εξαιρέσουμε το 2002) με συνάρπαζε περισσότερο από τα rally. Γενικώς παρακολουθώ τα τεκτενόμενα στα rally και για να κάνω τις προβλέψεις στο διαγωνισμό μελετάω παλιά rally, τα αποτελέσματα του οδηγού στα προηγούμενα παρόμοιου οδοστρώματος rally κτλ και δε βάζω απλά στη τύχη οδηγούς. Αυτά.
Πλάκα κάνουμε Hakk, , μην τα παίρνεις σοβαρά, απλά το ονομα σου δηλώνει F1. Mακάρι να το πάρεις το WRC, άλλωστε την πλάκα μας κάνουμε και εκεί.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Εννοειται πως κανουμε πλακα!!
(Και αυτα τα μαγικα με τις ειδικες πως τα εξηγεις?) -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πλάκα κάνουμε Hakk, , μην τα παίρνεις σοβαρά, απλά το ονομα σου δηλώνει F1. Mακάρι να το πάρεις το WRC, άλλωστε την πλάκα μας κάνουμε και εκεί.Και ποιος είπε πως τσαντιστηκα??? Μάλλον έπρεπε να βάλω και καμια φατσούλα για να δείχνει καλύτερο το μήνυμα. Απλά σας έδειξα πως το WRC φορoυμίστικο πρωτάθλημα δε θα το πάρει (γιατί θα το πάρω!!! ) ένας φορμουλάκιας αλλά ένας γενικός αυτοκινητο-φαν!!!
Όσο τα μαγικά που λες og2002gr κράτησαν ως τη μέση του πρωταθλήματος... Μετά άρχισαν τα μαγικά του cmarin που με ισοφάρισε... Ελπίζω μόνο στο τέλος Κώστα να βάλεις νικητή ειδικών το ίδιο με μένα για να μη χάσω το bonous!!! -
Είδα ότι σε άλλο topic τέθηκε το θέμα για πρωτάθλημα προβλέψεων φέτος. Γράφω εδώ για να μην μπερδεύουμε τα topics. Μια και πλησιάζει η αρχή της χρονιάς, ρίξτε όποτε ευκαιρείτε μία ματιά στο site http://www.f1tipping.com. Πιστεύω ότι μπορούμε να στήσουμε εκεί το πρωταθληματάκι μας. Κάποια βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:
-Κάθε συμμετέχοντας για κάθε gp προβλέπει τους 3 πρώτους στα δοκιμαστικά και τους 3 πρώτους στον αγώνα. Παίρνει πόντους για κάθε οδηγό στη σωστή θέση και λιγότερους για κάθε οδηγό σε λάθος θέση. Επίσης προβλέπει και κάποια δευτερεύοντα (πόσοι θα τερματίσουν, ποιος θα είναι τελευταίος, ποιος θα κάνει ταχύτερο γύρο) και μαζεύει πόντους και από αυτά.
-Το site κρατάει τη γενική βαθμολογία μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και δικό μας league. Έτσι, συνεχίζει ο καθ' ένας μας να παίζει στο συνολικό πρωτάθλημα, αλλά έχουμε πρόχειρη και την μεταξύ μας βαθμολογία για το εσωτερικό μας πρωτάθλημα (αυτό που βασικά θέλαμε) και επίσης ο μέσος όρος των πόντων μας βγάζει την βαθμολογία του league μας η οποία συμμετέχει στην ξεχωριστή κατάταξη των leagues. Δηλαδή, παίζουμε ταυτόχρονα και σαν ομάδα εναντίον των υπολοίπων.
-Κάνοντας league μας διατίθεται league home, όπου θα κάνουμε αυτόματα login και εκεί θα μπορούμε να ανεβάζουμε τα μηνύματά μας με τα σχόλιά μας. Επίσης, εκεί θα υπάρχει η εσωτερική βαθμολογία. Βεβαίως υπάρχει και δυνατότητα pm.
Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι σημαντικό. Πιστεύω ότι αυτή η λύση παρέχει 2 σημαντικά πλεονεκτήματα. Το ότι το σύστημα θα έχει περισσότερο βάθος, δεν θα είναι δηλαδή τόσο απλό όσο αναγκαστικά το είχαμε εμείς και βέβαια το ότι κανείς δεν χρειάζεται να κάνει τον κόπο να συγκεντρώνει τις προβλέψεις και να βγάζει τους βαθμούς. Α, και αν θυμάμαι καλά δεν μπορούμε να βλέπουμε ο ένας τις προβλέψεις του άλλου (κάποιοι από εμάς πέρσι είχαμε σαν επίσιμη πολιτική να ποντάρουμε πάντα από τους τελευταίους ). Λίγο κουλό κατά τη γνώμη μου το ότι μπορούμε να δώσουμε τις προβλέψεις μετά από τα ανεπίσημα της Παρασκευής, αλλά θα είναι το ίδιο για όλους μας. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε, ψάξτε το λίγο και τα ξαναλέμε. Εγώ με 2-3 φιλαράκια θα κάνουμε σίγουρα league. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Άντε, κάντε και καμμιά πρόταση για το πώς να το ονομάσουμε!
-
Ενδιαφέρουσα ιδέα! Όσο για το όνομα? Να κάτι πρωτότυπο: '4ΤForum'
-
Ο χρήστης staavros έγραψε:
Α, και αν θυμάμαι καλά δεν μπορούμε να βλέπουμε ο ένας τις προβλέψεις του άλλου (κάποιοι από εμάς πέρσι είχαμε σαν επίσιμη πολιτική να ποντάρουμε πάντα από τους τελευταίους ).Δεν αποδίδει αυτή η τεχνική, αντίθετα ψηφίζεις από νωρίς και αφήνεις βολικά να αλλάξουν οι κανονισμοί!
Τώρα που το σκέφτομαι, στο σύστημα που λές δεν παίζει να αλλάξουν κανονισμοί στη μέση της χρονιάς. Απαπά! Δεν είμαι εγώ για τέτοια!!!
-
Ενδιαφέρουσα η πρόταση, αλλά διαφωνώ. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα του Forum, πρέπει να γίνει στο Forum. Αμά μπλέξουμε με άλλα sites θα χάσουμε τη μπάλα. Και επειδή το πρωτάθλημα σχεδόν αρχίζει παρακαλώ τον βαριέμαι-moderator ( ) να πάρει άμεσα θέση. Θα διοργανώσει πρωτάθλημα ναι ή όχι;
Καθώς απορρίπτω την δεύτερη επιλογή ασυζητητί προτείνω να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις για τον τρόπο βαθμολογίας.
Go_For_Pole τοποθετήσου! (Δεν θα σε αφήσουμε αβοήθητο) -
Να τοποθετηθω λοιπον. Καταρχην διαγωνισμο (γεροι να ειμαστε παντα) θα κανουμε και φετος. Επειδη οντως το προγραμμα μου ειναι πιεσμενο, δε θα με πειραζε καθολου να αναλαβει καποιος αλλος. Ομως χρειαζεται καποιος full time γιατι αν το σπασουμε ανα αγωνα, θα χαθει η μπαλα. Τελοσπαντων, δεν ειναι αυτο το κυριο θεμα, πρωταθλημα θα γινει ετσι και αλλιως. Εχουμε να συζητησουμε δυο θεματακια:
Αν αλλαξουν οι κανονισμοι (θεωρω οχι, αλλα ακουω προτασεις)
Αν σας ενδιαφερει η προταση του Σταυρου (η οποια ειναι οντως ελκυστικη γιατι με απαλλασει απο υπολογισμους ομως απο την αλλη συμφωνω και με ripper οτι δε θα ειναι το ιδιο)
-
Σχετικά με το τρόπο βαθμολόγησης (επιπλέον των όσων ισχύουν) προτείνω τη προσθήκη ενός βαθμού αν έχουμε πετύχει τα σύνθεση του βάθρου με λάθος σειρά. Είναι ποιο δίκαιο κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αν αλλαξουν οι κανονισμοι (θεωρω οχι, αλλα ακουω προτασεις)I couldnt have done it better myself!!
Καταλαβαίνω αν λόγω χρόνου δεν γίνει, άλλωστε κι εγώ δεν θα προλάβαινα (πόσο μάλλον με συνέπεια...), αλλά αν το μεταφέρουμε αλλού, δεν θα πάρω... Θα πάω... ΙΝΤΙ, σαν τον Μανσελ!!
-
Για τον τρόπο βαθμολόγησης:
Το βάθρο όπως και πέρυσι + αυτό που είπε ο Raikkonen
Να προβλέπουμε και Pole position (ένας βαθμός)
Και αν θέλετε και ταχύτερο γύρο (ένας βαθμός)
Αν κάποιος τα πετύχει όλα να παίρνει 10 βαθμούς -
Επιπλέον των παραπάνω προτείνω να προβλέψουμε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος την πρώτη τριάδα (ή πεντάδα) του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών και ότι πιάσουμε να προστέθει στην συνολική βαθμολογία στο τέλος του πρωταθλήματος.
-
Λοιπον αυτο με τον εξτρα βαθμο για οσους προβλεψουν βαθρο με αλλη σειρα μου αρεσε και γινεται δεκτο. Κατα τα αλλα ταχυτερος γυρος και pole position πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι ευκολα προβλεψιμα αν εχουμε περιπτωση κυριαρχιας καποιας ομαδας οπως περυσι και αυτο θα μειωσει την αξια της προβλεψης βαθρου που ειναι πιο δυσκολη.
Το αλλο για την προβλεψη πρωταθληματος λεω να γινει ανεξαρτητα με τον διαγωνισμο γιατι θα ηταν κριμα να εχει μονιμο μειονεκτημα καποιος που θα μπει αργοτερα στο παιχνιδι.
Ακουω τελικες θεσεις και αυριο ανοιγει thread προβλεψεων.
-
Τώρα αυτά να τα θεωρήσουμε σίγουρα?
Και πόσο σίγουρα?
Σίγουρα όσο η Συμφωνία Ομόνοιας ας πούμε?
Η σίγουρα όσο ότι θα πάρει η BMW το Πρωτάθλημα?!!!Οχι τίποτα άλλο...αλλά έχεις βεβαρημένο παρελθόν Bernie..εεε..Go_For_Pole εννοούσα!!!
-
Πέρσι (από τη μέση και μετά!! ) είχαμε ένα βαθμό για κάθε σωστή πρόβλεψη θέσης βάθρου, και 6άρι σε όποιον τα έκανε όλα σωστά.
Αυτό είχε το πολύ καλό του 6αριού, που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι τον τελευταίο αγώνα, κι ας ήμουν + 4-5 βαθμούς από τους άλλους!! Με το παλιό σύστημα δεν υπήρχε περίπτωση να έχεις αγωνία αν κάποιος ξέφευγε δεν θα είχε καν νόημα, αν και θα ήταν δυσκολότερο να ξεφύγει κάποιος (αλλά ΑΚΟΜΑ πιο δύσκολο, μάλλον αδύνατο να γίνει ανατροπή! )Το να μπει ένας επιπλέον πόντος για όποιον προβλέψει τριάδα μεν, σε λάθος θέση όμως είναι καλό, πχ αν Σούμι - Μπάρι κάνουν τανγκό πάλι, από 6άρι έπαιρνες 1! Τώρα έστω θα παίρνεις 2! (τον 3ο και το πόντιουμ), και θα έχει και πιο πολύ σασπένς, χωρίς να γίνεται πιο δύσκολη η καταχώρηση των προβλέψεων.
Αν όμως μπει ταχύτερος γύρος, θα έχουμε 35% περισσότερη δουλειά σε όποιον καταχωρεί, χωρίς αντίστοιχο ενδιαφέρον στο δικό μας πρωτάθλημα...
Τώρα για πρωταθλητές, ας βρούμε κάποιο χρονικό περιθώριο αν είναι να προβλέψουμε, αλλιώς μετά τον 2ο3ο αγώνα ίσως να τα ξέρουμε όλα όπως πέρσι...
Μήπως είναι πιο ενδιαφέρον να διαλέξουμε ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗ οδηγό και ομάδα;; -
Χαίρομαι που γίνεται δεκτή η πρότασή μου! Άντε να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα!
-
ego leo na provlepoume olo to grid apo ton 1o os ton 20. kathe sosti provlepsi kai enas vathmos. fasi de tha exei?
-
Ότι και να συμφωνήσετε θα το αλλάξει ο Mr Pole μετά από 6 αγώνες - που θα έχει ξεκαθαρίσει και η παράγκα.
ΥΓ Για συμμετοχή στην παράγκα θα ανακοινωθεί τραπεζικός λογαριασμός!
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Κατα τα αλλα ταχυτερος γυρος και pole position πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι ευκολα προβλεψιμα αν εχουμε περιπτωση κυριαρχιας καποιας ομαδας οπως περυσι και αυτο θα μειωσει την αξια της προβλεψης βαθρου που ειναι πιο δυσκολη.Κι όμως πέρυσι συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η πρόβλεψη θέσεων στο βάθρο ήταν πολύ πιο εύκολη από ότι η pole position και ο ταχύτερός γύρος (Schumacher 13 νίκες με κάποιους λογικά να τον ψηφίζουν πάντα για νικητή, και πολύ συχνά ένα - δύο της Ferrari. Αντίθετα η pole positions του Γερμανου ήταν λιγότερες και γενικά είχαν μεγαλύτερη ποικιλία). Επίσης όσο περισσότερα πράγματα προβλέπουμε τόσο πιο απρόβλεπτο γίνεται το πρωτάθλημα. Αλλά μάλλον είμαι μόνος μου.
Οπότε ότι θέλει ο λαός.
Δοξαστε τον πρωταθλητη! (Σχολια για αποτελεσματα προβλεψεων)