-
Και να φανταστείς ότι έίναι τζάμπα!
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
γυμναστική κάναμε μόνο 1 φορά...για ένα 20λεπτο....ίσα ίσα να ξεμπουκώσουμε λίγο
λίγες κάμψεις κάθε πρωί δε θα έβλαπταν...Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά τον χειμώνα 2007-2008 κάναμε πρωινή γυμναστική ολόκληρο το τάγμα κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί. Μάλιστα τα στελέχη και εμείς (ΔΕΑ) σκάγαμε μύτη το πρωί με φόρμες (nike, adidas κλπ ΟΧΙ παραλλαγής) στο στρατόπεδο και μετά την γυμναστική (κανα 2χλμ τρέξιμο, λίγες κάμψεις κλπ) είχαμε 1 ώρα να πάμε σπίτι να κάνουμε μπάνιο και να γυρίσουμε μέσα για αναφορά και εκπαίδευση.
Οι τέθωρες, οι υλικοπολεμίτες και οι στρατονόμοι που ήταν στο ίδιο στρατόπεδο παθαίναν πλάκα όταν έβλεπαν ολόκληρο το τάγμα κοντά 300 άτομα να τρέχει κατά λόχους γύρω το στρατόπεδο.
Το ίδιο κάναμε και στον 950 ΛΣΝ μέσα στο 2008.
-
Και στο 616 Μ/Κ Τ/Π ο Δκτής (εξαιρετικός ανθρωπος ) έκανε γυμναστική μαζί με τα στελέχη και τους στρατιώτες και μάλιστα ήταν ο ποιο γρήγορος . Είχε πλάκα να βλέπεις τα στελέχη με πολιτικές φόρμες (Adidas,Nike,etc) να φοράνε απο πάνω το τζάκετ με τους βαθμούς τους . Τυχαία δεν έτυχα σε καμία γυμναστική κατα την διάρκεια του ΣΠΕΝ γιατί ποιό τυχαία πήγαινα για υπηρεσία στην Επιλαρχία μου . Πάντως είχε πλάκα όταν ήρθε μετάθεση πολύ καλός μου φίλος και συμμαθητής στην προαναφερθήσα μονάδα και μέρα παρα μέρα έκαναν γυμναστική .
-
διεκοψα την αναβολη μου κ εκανα τα χαρτια μου για τον στρατο..για ιανουαριο..εχω ομως οπως ειναι φυσικο αποριες..
1)στην ιστοσελιδα της στρατολογιας,βαζοντας τα στοιχεια μου,γραφει οτι δεν εχω προγραμματισθει για την επομενη καταταξη.
δεν εχει ενημερωθει η ιστοσελιδα η μηπως εχει γινει καποια λαλακια κ δεν θα μπω γεναρη?2)απο οτι διαβαζω,σε αυτο το τοπικ,απο ''γυμναστικη'' κτλ,ο στρατος ξηρας εχει λιγα πραγματα..αξιζει να παω ειδικες δυναμεις για αυτο το λογο?η μηπως κ εκει ειναι αραλικι,απλως σε μικροτερο βαθμο? .απο την αλλη,μηπως στις ειδικες δυναμεις η ''γυμναστικη'' ειναι υπερβολικη κ εχοντας τραβηγμα στο δικεφαλο(ποδι) θα εχω προβλημα?
3)ολα τα ταγματα εχουν τον ιδιο αριθμο αδειων,η μηπως οι ειδικες δυναμεις εχουν λιγοτερες?
μην παρεξηγειτε τις ερωτησεις κ την αγνοια μου,προσπαθω να μαθω σιγα σιγα τι γινεται..
ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας! -
Νέος welcome, εεεεεεεεε λοιπόν εεεεεεεεεεε. Στον ΕΣ κοιτάς να αράζεις ποιό πολύ , τόσα πόστ έχουμε γράψει . Τώρα αν θες γυμναστική μην περιμένεις κάτι σπουδαίο
Στο στρατολογια.γρ επιβεβαιωσες τις ημ/νιες για διακοπη αναβολης και σε ποια Εσσο αντιστοιχει?
Τωρα για τις αδειες, αν εχεις μέσον διάβαινε . Οι μέρες άδειας για τους 9 μηνους ειναι 15 συνολικά. ( Δεν υπολογίζεις τις άγραφες απο τιμητικές, Χριστουγέννων-Πάσχα, κλπ). Αν πας παραμεθώριο δικαιούσε επιπλέον 2 μέρες κάθε μήνα τιμητικά . Είχα μαζέψει κάμποσες, αλλα δεν πρόλαβα να τις πάρω -
ακομα κ ειδικες δυναμεις δλδ ειναι σχετικα χαλαρα?μιλαω παντα ως αθλητης(εστω κ απολυτως ερασιτεχνικα πλεον)
τι εννοεις να επιβεβαιωσω τις ημερομηνιες?πηγα με τα χαρτια μου στην στρατολογια,εκανα την διακοπη της αναβολης μου,μου ειπαν οτι θα μου ερθει ενημερωτικο χαρτι γυρω στα χριστουγεννα για την καταταξη μου κ οτι υπαρχει ιστοσελιδα που μπορω να ενημερωνομαι.στην ιστοσελιδα ομως μου λεει οτι δεν ειμαι προγραμματισμενος για την επομενη καταταξη.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ακομα κ ειδικες δυναμεις δλδ ειναι σχετικα χαλαρα?μιλαω παντα ως αθλητης(εστω κ απολυτως ερασιτεχνικα πλεον)Απο φίλους που πήγαν σε Πεζονάυτες και ειδικές δυνάμεις πολλές πορείες έκαναν για γυμναστική δεν ανέφεραν τίποτα. Πάντως γυμναστική θεωρείται και το κουβάλημα
-
πορεια ειναι περπατημα η ελαφρυ τρεξιμο να φανταστω ε?αυτα στην κατασταση που ειναι το ποδι μου,τα αντεχω..προβλημα εχω με καθισματα κ αλματα στο ενα ποδι..για το κουβαλημα δεν γνωριζω..
-
πορεια ειναι περπατημα η ελαφρυ τρεξιμο να φανταστω ε?αυτα στην κατασταση που ειναι το ποδι μου,τα αντεχω..προβλημα εχω με καθισματα κ αλματα στο ενα ποδι..για το κουβαλημα δεν γνωριζω..Φυσικά περπάτημα . Βέβαια στον τομέα των πρασινοσκούφηδων δηλώνω αναρμόδιος, οπότε διάβασε άλλες γνώμες απο συνφορουμίτες που θα γράψουν. (Μην σου λέω παπάτζες και σε πάρω στον λαιμό μου ). Εγώ ένας απλός ΣΤΡ(ΤΘ) ήμουν .
-
Clab μη πας να χαλασεις τα πόδια σου με τα κωλοαρβυλα
Κάνε νορμάλ θητεία να τελειώνεις
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
σε ευχαριστω ρε θωμα!!
ευχαριστω κ εσενα ρε qsis!!
βασικα,ομολογω οτι αν το ποδι μου ηταν οκ,δεν θα το σκεπτομουν καν για ειδικες δυναμεις..αλλα δεν ξερω σε τι κατασταση θα ειμαι μεχρι τοτε..
ειμαι κ 28..
-
Στο νοσοκομειο όταν ήμουν οι πιο συχνοί πελάτες ηταν τα πράσινα σκουφακια.. Καλή η γυμναστική, αλλά με τα αρβύλα που θα σου δώσουν έτσι κι αλλιώς θα τα πηδήξεις τα πόδια σου , όχι να κάνεις και το κομάντο
-
ειμαι κ 28..
Είναι πολύ κακή η ηλικία σου για στρατό γενικά. Θα περάσεις πολύ άσχημα.
Στις ΕΔ με 18-20χρονα μαλακιστηρια θα πας για αναβολήΒγες άοπλος αν μπορείς
-
Αφοπλιστικές οι συμβουλές του Κιούση!
Δεν διαφωνώ βέβαια. -
Στερνη μου γνώση να σε είχα πρώτα..
-
τι εννοεις να βγω αοπλος?τι σημαινει αυτο?αλλη αναβολη δεν μπορω να παρω,εχω παρει 2 μαζι..
28 μεν,μεχρι τα 26 αθλητης δε κ πλεον απο φετος αυγουστο παλι αθλητης(ερασιτεχνικα).δεν θα αντεξω ε?αν εννοεις για το σπασιμο νευρων,εκει εχω προβλημα γενικοτερα,εξου κ το nickname,αλλα οπως κ να εχει,τα παιδακια θα ειναι που θα με διασκεδαζουν με τα καψωνια που θα τρωω η οτι αλλες παπαριες παιζουν εκει μεσα..το εχω παρει αποφαση οτι θα υπακουω μικροτερους ηλικιακα..
2 προβληματα εχω γενικα.το κρυο κ την τουαλετα..
-
διεκοψα την αναβολη μου κ εκανα τα χαρτια μου για τον στρατο..για ιανουαριο..εχω ομως οπως ειναι φυσικο αποριες..2)απο οτι διαβαζω,σε αυτο το τοπικ,απο ''γυμναστικη'' κτλ,ο στρατος ξηρας εχει λιγα πραγματα..αξιζει να παω ειδικες δυναμεις για αυτο το λογο?η μηπως κ εκει ειναι αραλικι,απλως σε μικροτερο βαθμο? .απο την αλλη,μηπως στις ειδικες δυναμεις η ''γυμναστικη'' ειναι υπερβολικη κ εχοντας τραβηγμα στο δικεφαλο(ποδι) θα εχω προβλημα?
Αν το μόνο κίνητρό σου για να υπηρετήσεις στις Ειδ. Δυνάμεις, είναι η γυμναστική, τότε καλύτερα να μην πας εκει. Για να γίνεις καταδρομέας ή πεζοναύτης, πρέπει να έχεις μία συγκεκριμμένη 'φιλοσοφία', εναν συγκεκριμμένο τρόπο σκέψης. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, πες μου να σου πω τί εννοώ....
Απο 'κει και πέρα, στις Ειδ.Δυν. κάνουν πολύ γυμναστική, οχι... προπονήσεις. Δηλαδή κάθε πρωί, έχει τρέξιμο, έλξεις σε μονόζυγο, πολλές κάμψεις (αυτό κι εκτος πρωινής γυμναστικής), κλπ...Επίσης, διελεύσεις στιβου μάχης, συχνές προπορείες και πορείες (με αποκορύφωμα την πορεία βολή για την οποία γίνεται όλη αυτή η προετοιμασία καθώς επίσης και για την ενδυνάμωση των ποδιών των μελλοντικών αλεξ/στων). Οι κάμψεις και οι έλξεις γίνονται για να είναι γενικά δυνατό το κορμί, αλλα παράλληλα αποτελουν και την προετοιμασία για τον ορεινό αγώνα, όπου γίνονται αναρριχήσεις-καταρριχήσεις με σχοινιά σε βράχια ή πύργους (αναλογα τη μονάδα), διελεύσεις εμποδιων με τριχιές, κλπ δοκιμασίες. Αν είσαι αθλητής, το θέμα 'γυμναστική' εκει, δε θα αποτελέσει πρόκληση για σένα, που σημαίνει οτι αφ' ένος δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφ΄ετέρου όμως δε θα δεις καμμία βελτίωση σε κανένα τομέα. Αν είσαι απλά αθλούμενος αραιά και πού, θα δεις βελτιωση στη γενικότερη φυσική σου κατάσταση (φυσικά και δεν θα κάνεις.... μπράτσα ή 6 pack).
Τέλος, 'αραλίκι' και Ειδ. Δυνάμεις, απέχουν όσο η Γη απο τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. -
εχεις δικιο σε αυτο που λες ''προπονηση''..δεν ξερω αν παιζει ρολο,αλλα επισης(εκτος απο basket) εκανα για χρονια(δυστυχως οχι σταθερα) kickboxing.μεχρι τα 26 αυτα.
στα 28 κ με την επιστροφη μου ελλαδα,στο σπιτι σπανιως kickboxing κ βαρη κ σταθερα προπονησεις basket..αλεξιπτωτιστης το επιλεγεις η στο επιβαλλουν? κ παλι η ερωτηση επειδη δεν ξερω εαν θα επανακαμψει πληρως το ποδι μεχρι τον γεναρη κ ενω ξερω οτι οι αλεξιπτωτιστες εχουν κυριως ασκησεις για τα κατω ακρα(μπορει κ να λανθανω)
κ εννοειται θα ηθελα να μου εξηγησεις τι εννοεις ''συγκεκριμενη φιλοσοφια'',ρωταω για να μαθω επειδη δεν ξερω!
-
τι εννοεις να βγω αοπλος?τι σημαινει αυτο?αλλη αναβολη δεν μπορω να παρω,εχω παρει 2 μαζι..
28 μεν,μεχρι τα 26 αθλητης δε κ πλεον απο φετος αυγουστο παλι αθλητης(ερασιτεχνικα).δεν θα αντεξω ε?αν εννοεις για το σπασιμο νευρων,εκει εχω προβλημα γενικοτερα,εξου κ το nickname,αλλα οπως κ να εχει,τα παιδακια θα ειναι που θα με διασκεδαζουν με τα καψωνια που θα τρωω η οτι αλλες παπαριες παιζουν εκει μεσα..το εχω παρει αποφαση οτι θα υπακουω μικροτερους ηλικιακα..
2 προβληματα εχω γενικα.το κρυο κ την τουαλετα..
τα νευρα σου θα σου σπασουν ετσι κι αλλιως λογω της βλακειας , οχι των καψωνιων
αμα δε σηκωνεις μαλακιες κανεις δε σου κανει καψωνια, απλα οπως εχει η κατασταση και λογω της ηλικιας σου θα σου σπασουν τα νευρα , μην ανησυχεις
ο στρατος γενικα απευθυνεται σε καθυστερημενους και ασχολειται με καθυστερημενα πραγματα
οσο πιο μικρος εισαι ή οσο πιο μικρος εχεις μαθει σε αυτα , τοσο πιο ευκολα τα δεχεσαι
(να σημειωσω οτι οταν λεω καθυστερηση , δεν εννοω οτι η θητεια ειναι καθυστερηση, ή ο στρατος γενικα. ο τροπος ομως που δουλευει ο δικος μας στρατος ειναι περα για περα βλαμμενος )παμε παρακατω...
στο στρατο λοιπον εκτος απο τους καραβαναδες που στο 70% των περιπτωσεων θα σου σπανε τα @@ χωρις λογο πολυ συχνα (θα υπαρχουν και οι λιγοι που ειναι ατομαρες , αλλα και παλι δε θα κανουν τη διαφορα ή θα τους εχουν περιθωριοποιησει τα υπολοιπα νουμερα ) , θα εχεις και τους υπολοιπους στρατιωτες με τους οποιους θα περνας το περισσοτερο χρονο σου
υπαρχουν διαφορες κατηγοριες, δεν εχει αξια να τις αναλυσουμε ολες
εσυ λογω ηλικιας πας στους 'απηυδισμενους γεροντες' που δε θα τη παλευουν καστανο και δε θα αντεχουν τη παρανοια.
αν βρεις κανα σοβαρο ανθρωπο θα σε βαλει σε κανα γραφειο και θα γλιτωσεις αρκετη βλακειατα υπολοιπα πιτσιρικια ειναι στο κοσμο τους.. αλλα ειναι ανευθυνα , αλλα ειναι καυλωμενα , αλλα ειναι καλα παιδια..
το θεμα ειναι οτι εχουν ορεξη που εσυ δε θα εχειςστις ειδικες δυναμεις θα εχεις κυριως τα καυλωμενα που θα χαιρονται με το καθε τι , δε ξερω κατα ποσο θα το αντεξεις
σαν αθλητης θα 'σαπισεις' με μια νορμαλ θητεια , ομως πιστεψε με (και ευχομαι να μη χρειαστει να με θυμηθεις) ειναι καλυτερο να βαλεις μερικα κιλα απο το να τραυματισεις κανα ποδι (ασε το να μπλεξεις με τους χασαπηδες τους γιατρους που εχουν ) και να μη νοιαζεται κανεις για το προβλημα σου
στο στρατο ολα γινονται με χαρτια. μπορει να εχεις ενα προβλημα μια δεδομενη στιγμη , αλλα χωρις χαρτια το προβλημα σου ειναι σα να μην υπαρχει
επισης τα χαρτια ειναι και συγκεκριμενα.. παραδειγμα παθαινω μια φορα τενοντιτιδα και βγαινω ελευθερος αρβυλας
αυτο δε σημαινε κατι.. εκανα κανονικα ενοπλη υπηρεσια γιατι δεν ημουν ελευθερος ορθοστασιας (εκανα περιπολο με αθλητικα με λιγα λογια)
παραδειγμα 2ο κανει ενα αλλο παιδι μια εγχειριση γιατι προεκυψε ενα θεμα , πηρε τις αναρρωτικες που μπορουσε να παρει (ειχε πληγη που επρεπε να φροντιζει/καθαριζει ) , μολις γυρναει πισω στο στρατοπεδο στη σκοπια και αυτος και σερι 4-5 μερες υπηρεσια (ουτε μπανιο δε μπορουσε να κανει)αυτα στον ξεφτιλα στρατο
φανταζομαι οτι στις ειδικες δυναμεις περα απο τις υπηρεσιες/αγγαρειες/κουβαληματα εχουν και τη πιο σκληρη εκπαιδευση
συνεπως δε θα κατσουν να σε παρουν απο το χερακι αν ποναει το ποδι σου..μονο οταν δε θα μπορεις να το πατησεις επειδη εκανες ζημια θα σκεφτουν να σε πανε στο γιατρο και τοτε τα πραγματα μπορει να ειναι πολυ πιο δυσκολα
οπως λεει και spartan εκει δεν πας για γυμναστικη
πας για 2 λογους:
1)για την ιδεα (αν εχεις τετοιες ανησυχιες)
2) για να παρεις μορια για να γινεις ειδικος φρουρος ,πυροσβεστης ή λιμενικοςαλεξιπτωτιστης το επιλεγεις η στο επιβαλλουν? κ παλι η ερωτηση επειδη δεν ξερω εαν θα επανακαμψει πληρως το ποδι μεχρι τον γεναρη κ ενω ξερω οτι οι αλεξιπτωτιστες εχουν κυριως ασκησεις για τα κατω ακρα(μπορει κ να λανθανω)
και βεβαια το επιλεγεις και διασυρεις μια και καλη τα ποδια σου
αν μπορεις πηγαινε βρες ενα ζευγαρι αρβυλα και δοκιμασε να πηδηξεις απο μια μαντρα , γιατι μαλλον δε καταλαβαινεις τι εννοω
(και αν το κανεις φαντασου να το κανεις κουβαλωντας και βαρος)κ εννοειται θα ηθελα να μου εξηγησεις τι εννοεις ''συγκεκριμενη φιλοσοφια'',ρωταω για να μαθω επειδη δεν ξερω!
εννοει να βλεπεις το αγαλμα του Λεωνιδα στις Θερμοπυλες και να δακρυζεις (true story )
-
Αν δεν έχεις τη φιλοσοφία του στρατόκαβλου, της πειθαρχείας, του να δώσεις την ψυχή σου για τη χώρα, να πατήσεις στο λαιμό τους Τούρκους και να βαράς κάμψεις δεξια-αριστερά σαν αυτιστικό, δεν έχεις καμία δουλειά στις Ειδικές Δυνάμεις. Πάνε κάνε μια θητεία όπως όλος ο κόσμος και εάν δεν παίζει βύσμα απλά να εύχεσαι να πέσεις σε καμιά παρταλομονάδα από τις πολλές που υπάρχουν στη χώρα.
Η ηλικία είναι μεν προχωρημένη αλλά όχι απαγορευτική. Θα βρεις πολλούς συνομήλικους και αν πέσεις σε στοιχειωδώς λογικούς ανωτέρους θα έχεις και ένα σεβασμό παραπάνω. Κατά τα άλλα αν δεν έχεις δική σου δουλειά να τρέχει τότε μιλάμε απλά για την καλύτερη εποχή να μπει κανείς φαντάρος. Τσάμπα φάι, ύπνος και συχνές άδειες για να γλιτώνουν το τάισμα. Ενδεικτικά τα πουστόνεα της 323 που μπήκαν 3 βδομάδες πριν στη Θήβα έχουν ήδη γράψει από 3 12ωρες εξόδους, πράγμα που σε άλλες εποχές θα ήταν επιστημονική φαντασία.
Περί Θητείας [#3]