-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ευρέθη δήμος με 3500 κηπουρούς
http://www.anminews.gr/index.php?option ... &Itemid=92
Γουει το γκοουΑν πρόσεξες λείπουν ονόματα....Και μέσα στο άρθρο (Δημος; ) και στην υπογραφή (Δημοσιογράφος;).....
Αρα εγκυρότητα; 0
Αλλά αυτά για σένα είναι ασήμαντα......Αφορμή να βρείς να λοιδωρείς..... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης η αλήθεια είναι ότι το κοινωνικό κράτος κοστίζει (όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Σκανδιναβοί)
Τέλος η αλήθεια είναι, και η απάντηση στην ερώτησή σου, ότι δεν έχω δει προτάσεις για διαφορετικά μέτρα πέραν του επιπέδου του ΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΤΟΥ wishful thinking 'θα φέρουμε ανάπτυξη με διατήρηση του κοινωνικού κράτους' (και όταν το είπα αυτό στον φίλο μας τον Red Garland προσβλήθηκε ), ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η επόμενη λογική επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας ΔΕΝ έχει τέτοιες προτάσεις (αν είχε θα τον ψήφιζα αύριο) και, το χειρότερο, δεν έχω δει ούτε πολιτική ούτε κοινωνική βούληση να 'σπάσουμε αυγά', κάθε προσπάθεια για πανθομολογούμενα απαραίτητες μεταρρυθμίσεις συναντά λυσσώδη αντίδραση. Με άλλα λόγια, δε δείχνουμε να έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει και ότι δεν πρόκειται για μια παροδική δυσκολία αλλά για βαθύτατη κρίση.Συμφωνώ με το συμπέρασμα σου στο τέλος, αλλά κοίταξε τι συμβαίνει με το κοινωνικό κράτος: Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει και να ξοδεύουμε πολλά για τέτοιες παροχές και ταυτόχρονα να έχουμε χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες και κάμποση φτώχια.
Αυτό, γιατί το σύστημα είναι φοβερά σπάταλο (50€ για τεστ εγκυμοσύνης) και διεφθαρμένο (τυφλοί Ζακύνθου κλπ) με αποτέλεσμα λίγα από τα λεφτά που ξοδεύονται να καταλήγουν σε αυτούς που τα χρειάζονται πράγματι. Έχοντας δει το 'κοινωνικό κράτος' από κοντά, μόνο μια λέξη μπορώ να πω εδώ μέσα: η κατάσταση είναι χυδαία
Άποψη μου είναι ότι σαφώς και είναι θεωρητικά εφικτό να καθαρίσει η Κόπρος του Αυγεία ώστε να έχουμε και αξιοπρεπείς παροχές και με λιγότερο κόστος. Απλά, κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα δεν είναι σε θέση να το εφαρμόσει αυτό, ειδικά όσο η κοινωνια δεν είναι ακόμα έτοιμη.
Προσωπικά θεωρώ μεγάλη **πολιτική επιτυχία **της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης να έχει 'βάλει' το ΔΝΤ/Λαγκάρντ να μάχεται να επιβάλει στους Ευρωπαίους εταίρους την περαιτέρω διαγραφή χρέους!
@@ επιτυχία είναι. Απλά, το ΔΝΤ στη περίπτωση αυτή βλέπει ένα κλικ πιο μπροστά από τη μύτη του, σε αντίθεση με την απίστευτη ιδεοληψία όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων (ΕΕ, ΕΚΤ, ελληνικές κυβερνήσεις) που τους έχει τυφλώσει χειρότερα κι από .
Ενα μεγαλο ιδιωτικο χρεος ,το ιδιο το κρατος μπορει να το χειριστει δινοντας λεφτα στις τραπεζες που κινδυνευουν,παιρνοντας δανεια .
...αυξάνοντας ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος. Για Nobel είσαι τελικά, και στα οικονομικά!
Order intake 632M USD φέτος, εσύ;
Piping is our business,
and the business is good!Δεν μου λες αστέρι μου, όλος αυτός ο τζίρος έγινε χάρη στα χεράκια σου; Γιατί αν είναι έτσι, και η εταιρία που δουλεύω εγώ έχει revenue $149B. Μόνο το συγκεκριμένο division, να μη μιλήσουμε καν για το υπόλοιπο conglomerate...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Αλλαγή τόνου στον Σκαι και στον Εισαγγελατο, οι Ευρωπαίοι δεν είναι πια φίλοι και το Ευρώ δεν είναι μονόδρομος.
Βρε πως αλλάζουν τα πράγματα....
The end is nigh.Αν δεν δω τον Πρετεντερη να λιβανιζει τον Συριζα δεν πιστευω τιποτα
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Δεν έχεις μάθει καλά την ιστορία, ξαναδιάβασε τι συμβαίνει στο τζιτζίκι.
Το 'κακο' με τα τζιτζικια ειναι οτι πριν πεθανουν γενανε τα αβγα τους στο χωμα, και ετσι το επομενο καλοκαιρι με τις πρωτες ζεστες, και τις επομενες δοσεις απο το ΔΝΤ και ΕΕ , καινουριες στρατιες βγανουν στην επιφανεια για να 'λιασουν τα φτερα τους' .
-
Ουφ Το αποφασισαν τελικα.... βεβαια δεν χαρισζουν κεφαλαιο αλλα τελος παντων με αναποδα τιμονια κ.λ.π. κοροιδευουν τον εαυτο τους και τους λαους τους μεχρι τον ερχομενο χρονο= εκλογες... οτι μας βοηθησαν.. βεβαια και εμεις πρεπει να πιασουμε στοχους... δλδ να βαλουμε ταξη.... και να δημιουργησουμε κλιμα επενδυτικο αυτο πλεον ειναι δικο μας προβλημα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Order intake 632M USD φέτος, εσύ;
Piping is our business,
and the business is good!Δεν μου λες αστέρι μου, όλος αυτός ο τζίρος έγινε χάρη στα χεράκια σου; Γιατί αν είναι έτσι, και η εταιρία που δουλεύω εγώ έχει revenue $149B. Μόνο το συγκεκριμένο division, να μη μιλήσουμε καν για το υπόλοιπο conglomerate...
Ο Τράιφον είναι ιδιοκτήτης, κύριος μέτοχος, και CEO της εταιρείας.
Ο εγκέφαλός του είν' η αιτία του 632M USD Order intake.
Εξάλλου, 300 γενεών ελβετός, things couldn't be different. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ουφ Το αποφασισαν τελικα.... βεβαια δεν χαρισζουν κεφαλαιο αλλα τελος παντων με αναποδα τιμονια κ.λ.π. κοροιδευουν τον εαυτο τους και τους λαους τους μεχρι τον ερχομενο χρονο= εκλογες... οτι μας βοηθησαν.. βεβαια και εμεις πρεπει να πιασουμε στοχους... δλδ να βαλουμε ταξη.... και να δημιουργησουμε κλιμα επενδυτικο αυτο πλεον ειναι δικο μας προβλημα...Εδώ οι ξένες εταιρίες φεύγουν η μία μετά την άλλη (credit agricole, carefour, cocacola, shell κλπ που δεν θυμάμαι). Ακόμα και η δική μας ΦΑΓΕ μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό και κάποιοι ονειρεύονται ανάπτυξη. Φυσικά τέτοιου μεγέθους εταιρίες δεν φεύγουν τυχαία. Προφανώς οι επενδυτές τους δεν βλέπουν χαϊρι για τα επόμενα πολλά χρόνια... Μακάρι να κάνω λάθος αλλά το μόνο που βλέπω είναι μία ακόμα παροχή τεχνικής υποστήριξης σε εγκεφαλικά νεκρό ασθενή.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ουφ Το αποφασισαν τελικα.... βεβαια δεν χαρισζουν κεφαλαιο αλλα τελος παντων με αναποδα τιμονια κ.λ.π. κοροιδευουν τον εαυτο τους και τους λαους τους μεχρι τον ερχομενο χρονο= εκλογες... οτι μας βοηθησαν.. βεβαια και εμεις πρεπει να πιασουμε στοχους... δλδ να βαλουμε ταξη.... και να δημιουργησουμε κλιμα επενδυτικο αυτο πλεον ειναι δικο μας προβλημα...
Εδώ οι ξένες εταιρίες φεύγουν η μία μετά την άλλη (credit agricole, carefour, cocacola, shell κλπ που δεν θυμάμαι). Ακόμα και η δική μας ΦΑΓΕ μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό και κάποιοι ονειρεύονται ανάπτυξη. Φυσικά τέτοιου μεγέθους εταιρίες δεν φεύγουν τυχαία. Προφανώς οι επενδυτές τους δεν βλέπουν χαϊρι για τα επόμενα πολλά χρόνια... Μακάρι να κάνω λάθος αλλά το μόνο που βλέπω είναι μία ακόμα παροχή τεχνικής υποστήριξης σε εγκεφαλικά νεκρό ασθενή.
Προφανώς, αυτοί δεν ξέρουν. Κι εμείς ξέρουμε.
Θα 'χουμε ανάπτυξη με δυ, δεν χρειαζόμαστε πολυεθνικές να μας πίνουν το αίμα για 3 & 60.Είχα ακούσει μια συνέντευξη του Σεραφείμ Κοτρώτσου (ξάδερφος του δημοσιογράφου), στελέχους της dixan (Δημιουργία Ξανά), σχετικά με την 'επένδυση' της Unilever: (ο λόγος που την αναφέρω, είν' επειδή ο άνθρωπος τυχαίνει να γνωρίζει τα πράγματα από κοντά λόγω της δουλειάς του, επιχειρηματίας είναι)
Η απόφαση (της Unilever) δεν είναι να φτιάξει δική της παραγωγή, αλλά να αναθέσει με μορφή εργολαβίας σε ελληνικές εταιρείες. Δε ρισκάρει κάποιο κεφάλαιο
Η πολυεθνική αυτή (Unilever) πραγματικά έχει κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά η τελευταία συμφωνία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιου τύπουΝτάξει, τα λινκς είναι ολίγον τι για το λούτσο, αλλά και το site του Alpha είναι για το λούτσο..Οπόταν . Πάντως η ουσία των όσων είπε στη συνέντευξή του ήταν αυτή που αναφέρεται στις παραπάνω γραμμές.
-
Παντως ακουσα μια κουβεντα για ξαναξεκινημα μιας βιομηχανικης μοναδας που εχει κλεισει χρονια... και που τωρα οι διεθνεις συνθηκες ειναι ευνοικες, (καλη τιμη διεθνως του προοντος) θα χρειασθουν βεβαια και τραπεζικα κεφαλαια... ανθρωποι υπαρχουν να την τρεξουν...
-
-
Ειναι η 12η φορα που σωθηκαμε και οριστικοποιηθηκε οτι θα μεινουμε στο ευρω;
-
καλα, μην περιμενουμε να γινουν σε ενα μηνα δρασεις που απαιτουν χρονια....
οι ανθρωποι (γερμανοι κλπ) ειναι νυκοκυρηδες....εχουν σφουγγαρισμενα και μπηκαμε με τις λασπες.....στην αρχη τους σηκωθηκε η τριχα....απ την αλλη ειμαστε κουμπαροι, τι θα πει ο κοσμος αν μας πεταξουν με τις κλωτσιες....
μας δωσανε παντοφλες και ενα σφουγγαρι να καθαρισουμε τις βρωμιες και αν τυχον ξαναλερωσουμε θα φαμε πορτα...
η υποθεση μεταφερθηκε στα χερια μας.
δεν ειμαι αισιοδοξος οτι θα καταφερουμε τους στοχους... α) ο χρονος προσαρμογης ειναι πολυ περιορισμενος, β) η δυναμικη της υφεσης ειναι τετοια που ειναι αμφβολο οτι θα αντιστραφει τους επομενους μηνες....αρα η συρρικνωση του ΑΕΠ θα αυξανει λογιστικα το υψος του χρεους.απο το βημα >Το κρίσιμο στοιχείο - και το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς - είναι η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση, αφού θα πρέπει να αρχίσει η υλοποίηση όσων ψηφίστηκαν.
Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο στοίχημα, εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων, καθώς πρέπει οι νέοι υπουργοί - που θα προκύψουν από τον επικείμενο ανασχηματισμό - να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα και αποφασιστικότητα.. Και αυτό διότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών με βάσει τη ρήτρα αυτόματης λήψης μέτρων σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων.
-
Συμβιβασμός με την Κρίση Redux (*)
του Γιάνη ΒαρουφάκηΌταν οι σώφρονες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους συμφωνίες κρίνουν αλλαγές σε αυτές τις συμφωνίες στην βάση του αν μακροπρόθεσμα, με αυτές τις αλλαγές, το χρέος τους γίνεται λιγότερο ή περισσότερο δυσβάστακτο. Οι άφρονες θριαμβολογούν όταν καταφέρνουν να αποσπάσουν από τους δανειστές τους κι άλλα μεσοπρόθεσμα δάνεια, ανεξάρτητα από το εάν η βιωσιμότητα του χρέους τους παραμένει στο Ναδίρ.
Πριν κρίνουμε την τελευταία συμφωνία του Eurogroup, και το εάν η ανακούφιση που κι αυτή η δόση κατακτήθηκε, είναι δικαιολογημένη ή όχι, ας δούμε τι ακριβώς συμφωνήθηκε.
-
Μείωση των επιτοκίων του Μνημονίου 1 κατά 1%.
-
Αναβολή των αποπληρωμών του κεφαλαίου των δανείων από το Μνημόνιο 2 για 15 χρόνια και των τόκων που προκύπτουν από αυτά τα δάνεια για 10 χρόνια.
-
Απόδοση στο ελληνικό δημόσιο μέρους από τα κέρδη που βγάζει η ΕΚΤ από το γεγονός ότι αγόρασε (την περίοδο 2010-1) ελληνικά ομόλογα κοψοτιμής ενώ τώρα το ελληνικό δημόσιο τα αποπληρώνει στο ακέραιο. Τα κέρδη αυτά η ΕΚΤ τα αποδίδει, έως τώρα, στους εταίρους μας (ανάλογα με την συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της ΕΚΤ). Αυτό που τώρα συμφωνήθηκε είναι ότι μεγάλο μέρος των κερδών αυτών θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο.
-
Ανακοίνωση της πρόθεσης (όχι όμως κάτι πιο συγκεκριμένο) για επαναγορά χρέους του ελληνικού δημοσίου, χρέους το οποίο εκδόθηκε (υπό την μορφή ομολόγων του αγγλικού δικαίου) μετά το PSI σε υποχρεωτική/εθελοντική αντικατάσταση των παλαιότερων ομολόγων που κουρεύτηκαν.
Ας δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε ρεαλιστικά από την κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις:
-
Εφόσον η μείωση των επιτοκίων περάσει από όλα τα κοινοβούλια (βλ. επόμενη πρόταση), το μέτρο αυτό θα μειώσει το δημόσιο χρέος κατά 2 δις ή κατά 1,5% με 2,5% του ΑΕΠ. Λέω «εφόσον» καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η μείωση έχει διαφορετικό αντίκτυπο σε διαφορετικές χώρες. Π.χ. για την Γερμανία που δανείζεται εκ μέρους μας με χαμηλό επιτόκιο, θα μείνει και κάποιο κέρδος (αν τους αποπληρώσουμε στο ακέραιο με το νέο επιτόκιο). Όμως οι άμοιρες Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία (που έχουν εγγυηθεί κι αυτές μέρος των δανείων μας του Μνημονίου 1) θα πρέπει να βάλουν, υπό συνθήκες τραγικές για τις ίδιες, το χέρι στην τσέπη. Θα το κάνουν; Μόνο αν τους το επιβάλουν οι της τρόικα (κάτι που δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμάς εφόσον προσβλέπουμε σε μια μελλοντική συμμαχία μαζί τους).
-
Η επιμήκυνση αποπληρωμών χρεών και τόκων του Μνημονίου 2 μειώνουν τις αποπληρωμές μας βραχυπρόθεσμα αυξάνοντας όμως το συνολικό χρέος μακροπρόθεσμα – μετά το «σωτήριον» 2022 που, για κάποιο περίεργο λόγο, βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων της τρόικα. Και μάλιστα θα το αυξήσει συντριπτικά.
-
Υπολογίζεται ότι η απόδοση των κερδών της ΕΚΤ στο ελληνικό κράτος θα συνεισφέρει, τα επόμενα χρόνια, περί τα 7 δις. (Σημειωτέον ότι δεν ανακοινώθηκε αν θα επιστραφούν τα κέρδη που βγάζει η ΕΚΤ από το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο τους τελευταίους έξι μήνες.)
Από τα πιο πάνω φαίνεται καθαρά ότι το βάρος για την επίτευξη της μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους (το οποίο του χρόνου θα αγγίξει το 200% του ΑΕΠ) στο 124% του ΑΕΠ έως το 2022 (κάτι που ανακοίνωσαν οι δανειστές μας ως τον συμφωνημένο στόχο) πέφτει σχεδόν αποκλειστικά στην θριαμβευτική επιτυχία της επαναγοράς των νέων (μετά PSI) ομολόγων, καθώς από τις δύο πρώτες αποφάσεις, μιλάμε για μια μείωση του χρέους μας το 2020 της τάξης των 9 δις, σε σύνολο περί των 350 δις. Ψίχουλα δηλαδή...
Διαβάζοντας τα νούμερα της τρόικας βλέπουμε ότι, μέσες-άκρες, το πλάνο της μείωσης του χρέους στο 124% του ΑΕΠ τα επόμενα οκτώ με δέκα χρόνια βασίζεται στην πρόθεση μείωσης του δημόσιου χρέους κατά 40 δις την ώρα που το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 50 δις (ανακτά δηλαδή το κομμάτι που έχασε από την αρχή της Κρίσης). Θέτοντας στην άκρη το υπερασιόδοξο (για να μην πω γελοίο) σκέλος της βούλησης να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 50 δις (κάτι με το οποίο θα ασχοληθώ σε άλλο άρθρο), είναι δεδομένο ότι οι εταίροι μας υπολογίζουν να σβήσουν χρέος 31 δις μέσω της επαναγοράς του.
Δυστυχώς, οι ηγέτες μας δεν μας είπαν πως θα καταφέρουν έναν τέτοιο Ηράκλειο άθλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η επαναγορά χρέους συζητείται ως αντιπερισπασμός για να μην αποκαλυφθεί η έλλειψη πολιτικής βούλησης για πραγματική λύση. Δείτε εδώ. Το μόνο που ακούσαμε είναι ότι θα προσφέρουν στους ομολογιούχους τιμές όχι μεγαλύτερες από εκείνες που ίσχυαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα. Το ερώτημα βέβαια τίθεται: Δεδομένου ότι τα ομόλογα αυτά, που εξέδωσε η κυβέρνηση Παπαδήμου-Βενιζέλου στο πλαίσιο του PSI, δεν κουρεύονται, γιατί κάποιος να τα πουλήσει στις τιμές της περασμένης Παρασκευής όταν κάποιος άλλος του δίνει περισσότερα; Ποιος άλλος; Τα hedge funds των οποίων τα σάλια τρέχουν με την ιδέα ότι θα τα αγοράσουν με έκπτωση και μετά, όπως έκαναν με την Αργεντινή πρόσφατα, θα τρέχουν το ελληνικό δημόσιο (ελέως αγγλικού δικαίου – αχ κ. Βενιζέλο!) στα δικαστήρια του Λονδίνου και της Ν. Υόρκης ζητώντας όλα τα κτήρια των πρεσβειών της Ελλάδας ανά τον κόσμο αν δε αποπληρωθουν εκατό τοις εκατό.
Περιληπτικά, το μόνο ουσιαστικό που συμφωνήθηκε είναι η απόδοση των περασμένων δόσεων του Μνημονίου οι οποίες είχαν παρακρατηθεί τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, όλη η υποτιθέμενη συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους είναι εντελώς στον αέρα. Κι είναι στον αέρα όσο ΕΚΤ και εταίροι αρνούνται να παραδεχθούν ότι όλη η λογική του Μνημονίου (νέα μεγάλα δάνεια σε πτωχευμένες χώρες υπό τον όρο μέτρων που μειώνουν το ΑΕΠ τους) ήταν μια ύβρις που θα κατέληγε, με μαθηματική ακρίβεια, στην νέμεση. Και θα παραμένει στον αέρα όσο η κυβέρνησή μας εξακολουθεί να παραμένει θεατής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δανειστών μας, πιστή στο Δόγμα Παπακωνσταντίνου: «Την επόμενη δόση να πάρουμε κι έχει ο Θεός».
Τέλος πάντων. Άλλο ένα Eurogroup ήρθε και πέρασε. Άλλη μια δόση θα εισπραχθεί. Άλλη μια φορά η χώρα θα χωριστεί σε κυβερνητικούς που θριαμβολογούν (θυμίζοντας το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, ιδίως μετά την αντίστοιχη απόφαση επιμήκυνσης μετά μείωσης επιτοκίων τον Μάρτιο του 2011) και των υπόλοιπων που θρινούμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία.
Εύχομαι ότι το γενικευμένο πλέον συναίσθημα, το οποίο έχουν αρχίσει να νιώθουν και οι πιο πιστοί Μνημονιακοί, πως η χώρα (κι όχι μόνο το χρέος της) βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης λόγω του ενός και μοναδικού στόχου (δηλαδή την εξασφάλιση της επόμενης δόσης ενός τοξικού δανείου), να αποτελέσει την βάση μιας μελλοντικής σύμπνοιας που θα αντικαταστήσει την εκκολαπτόμενη εθνική διχόνοια.
(*) Τον τίτλο Συμβιβασμός με την Κρίση τον είχα δώσει σε άρθρο, εδώ στο protagon.gr, για τις θριαμβολογίες τον Μάρτιο του 2011 εκ μέρους κυβέρνησης Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου μετά την «εθνική επιτυχία» της επιμήκυνσης τους Μνημονίου 1 καθώς και της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού. Ο Μαρξ είχε δίκιο: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
-
-
Τι εγινε χτες,εν συντομια:
Το ΔΝΤ απεχωρησε απο το ελληνικο προγραμμα, και θα επανέλθει σε αυτο μονο με συγκεκριμενους ορους.
Και εαν το ΔΝΤ αποχωρησει,ποιο κρατος θα παει να βαλει λεφτα σε ενα χρεος που δεν θα θεωρειται ουτε κατ' επιφαση βιωσιμο;Λαγκάρντ:“Once progress has been made on specifying and delivering on the commitments made today, in particular implementation of the debt buybacks, I would be in a position to recommend to the IMF Executive Board the completion of the first review of Greece’s program.”
-
Μια χαρα πιεση της Κυριας προς την ευρωπη=Γερμανια... ωστε να ολοκληρωσουν την επαναγορα πριν τις 13 Δεκεμβρη... και να υπαρχουν νουμερα απτα για το αποτελεσμα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
ωστε να ολοκληρωσουν την επαναγορα πριν τις 13 Δεκεμβρη... και να υπαρχουν νουμερα απτα για το αποτελεσμα...Ειναι μαλλον απιθανο να συμβει αυτο, απο την στιγμη που δεν εχουν καν βρει τα χρηματα για την επαναγορα:
EU COMMISSION: FUNDING FOR GREECE DEBT BUYBACK NOT WORKED OUT YETκαι γενικοτερα ολοι ξερουν οτι η ιστορια με την επαναγορα εχει υπερτιμηθει (οπως ολες οι σχετικες παραδοχες για τα εσοδα στο ελληνικο προγραμμα)
-
Κάααπου εκει, λίγες μέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου δεν είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε....?
-
Τοτε τι περιμενει καποιος απο τη συνοδο στις 13-14 του Δεκεμβρη..?? να μας δωσουν τα 33?? και μετα να δωσει η Κυρια τα υπολοιπα μεχρι τον Μαρτιο του 13?? κατι δεν μας λενε καλα οι ειδικοι... αν και τωρα δεν ειναι δικο μας το λαθος...για διαφορες δικαιολογειες... των ευρωπαιων..
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κάααπου εκει, λίγες μέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου δεν είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε....?Ναι, αυτο επιτελους θα απλοποιησει τα πραγματα
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τοτε τι περιμενει καποιος απο τη συνοδο στις 13-14 του Δεκεμβρη..?? να μας δωσουν τα 33?? και μετα να δωσει η Κυρια τα υπολοιπα μεχρι τον Μαρτιο του 13?? κατι δεν μας λενε καλα οι ειδικοι... αν και τωρα δεν ειναι δικο μας το λαθος...για διαφορες δικαιολογειες... των ευρωπαιων..Προσωπικα ως μη ειδικος,πιστευω οτι αν το ΔΝΤ δεν μπει παλι μεσα στο μαντρι και σχετικα γρηγορα,το προγραμμα για την Ελλαδα θα θεωρηθει νεκρό.
Φανταστειτε τον Ολλανδο/Σλοβακο/Φιλανδο κ.ο.κ. πολιτικο να πηγαινει στο κοινοβουλιο του να ψηφισει για την ελληνικη βοηθεια, ενω το ΔΝΤ θα απεχει γιατι δεν θα θεωρει βιωσιμο το ελληνικο χρεος,δεν μοιαζει και πολυ ευκολο.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)