-
Γραφε με ελληνικα και οχι με greeklish[mod]
-
έχω την εξής απορία , σε περίπτωση που θέλησω να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε κάποια χώρα της Ευρώπης και θέλω να πάρω και το αυτοκίνητο μου μαζί είναι εύκολη η διαδικασία ή πήζεις στα διάφορα διαδικαστικά.?τι θα μπορούσε να προκύψει ας πούμε , το έχει τολμήσει κάποιος.?
-
Ο χρήστης pique88 έγραψε:
έχω την εξής απορία , σε περίπτωση που θέλησω να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε κάποια χώρα της Ευρώπης και θέλω να πάρω και το αυτοκίνητο μου μαζί είναι εύκολη η διαδικασία ή πήζεις στα διάφορα διαδικαστικά.?τι θα μπορούσε να προκύψει ας πούμε , το έχει τολμήσει κάποιος.?Σε κάθε χώρα μπορείτε να το πάρετε με ελληνικές πινακίδες και ελληνική ασφάλεια, για ορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως 6 μήνες ή 1 χρόνο. Αν πάτε για μεταπτυχιακό, ενδεχομένως να θεωρείται ότι δεν κατοικείτε μόνημα στη χώρα αυτή, οπότε ενδεχομένως μπορείτε να το κρατήσετε με τις ελληνικές πινακίδες για όσο σπουδάζετε. Θα πρέπει να ρωτήσετε.
Διαφορετικά θα πρέπει να ταξινομήσετε το αυτοκίνητο εκεί, να πάρετε δηλαδή ξένες πινακίδες και ασφάλεια. Αυτό γενικά δεν είναι δύσκολο. Μετά στην Ελλάδα θα πρέπει να το επαναταξινομήσετε. Αυτό είναι η ίδια διαδικασία με το να εισάγετε ένα μεταχειρισμένο, απλά δεν πληρώνετε τέλος ταξινόμησης. Γενικά η όλη διαδικασία είναι λίγο ζόρικη.
Στην πράξη, υπάρχουν αρκετοί που κυκλοφορούν με ελληνικές πινακίδες στο εξωτερικό για πολύ καιρό. Είναι θέμα τύχης το αν θα πέσει κανείς σε αυστηρό έλεγχο ή θα τον καρφώσει κανένας γείτονας.
-
Γενικά έχω την εντύπωση ότι αν δεν χρειαστείς εσύ κάτι αυτοί δεν ασχολούνται με τις ξένες πινακίδες. Σε αυτό που μπορεί να χρειαστείς πχ είναι άδεια να παρκάρεις σαν κάτοικος, εκεί ίσως να γίνει θέμα...
-
αααα αρα ειναι λιγο στο φλου.λογικα ομως μεσα στην ευρωπαικη ενωση δε θα υπαρχει προβλημα , για την ασφαλεια την ελληνικη πληρωνεις κ ενα ποσο παραπανω λογικα , αυτο ειναι η ειδικη καρτα που χρειαζεται.?
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Η πράσινη κάρτα είναι που θέλεις και στη δίνει η ασφάλειά σου έναντι ποσού που μπορεί να είναι από μηδέν μέχρι πολλά και μερικές φορές για περιορισμένο χρονικό διάστημα (εξαρτάται από την ασφαλιστική, την ασφάλειά σου και άλλα...).
-
Καλησπέρα,
Πριν απο δυο μήνες ήρθα οδικώς με ελληνικές πινακίδες στη Νορβηγία και ξεκίνησα τη διαδικασία εισαγωγής του αμαξιού.
Αργά ή γρήγορα ολοκληρώθηκε η διαδικασία, πληρωσα το φόρο εισαγωγής και ήρθε η στιγμή να πάρω τις νορβηγικές πινακίδες.
Χρειάζομαι όμως πρώτα να έχω νορβηγική ασφάλεια αυτοκινήτου και θέλω να επωφεληθώ το bonus από τα χρόνια στην Ελλάδα.Γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαδικασία? Πρέπει πρώτα να διαγραφώ από την ελλ. ασφάλιση και τι είδους χαρτί θα παραλάβω για το bonus?? Θα παραμείνω κάποιες μέρες ανασφάλιστη μέχρι να γίνει αυτή η διαδικασία υποθέτω.. Έχει βρεθεί κάποιος σε παρόμοια θέση?
Ευχαριστώ πολυ!!
-
Είτε είσαι ακόμα ασφαλισμένη είτε όχι ζητάς χαρτί από την ασφαλιστική σου (ή τον ασφαλιστή σου) ότι για τόσα χρόνια δεν είχες καμία απαίτηση. Αυτό θα το μεταφράσεις και θα το πας στους Νορβηγούς.
Το είχα κάνει κάποτε όταν ήθελα να ασφαλίσω ξένο αυτοκίνητο. Η πλάκα είναι ότι δεν είχα καν ασφάλεια στην Ελλάδα πιο πριν αφού οδηγούσα του πατέρα μου αλλά το χαρτί τους το ζήτησε, του το έδωσαν, μου το έστειλε και δούλεψε.
Νομίζω απλά θέλουν να έχουν κάτι, μια δικαιολογία για να σου κάνουν την προσφορά και να σε κάνουν πελάτη. -
Ασφαλεια μπορουν να μου κανουν οι νορβηγοι αλλα θα ειναι διπλασια τιμη χωρις το bonus malus. Oι ελληνες λενε οτι δεν δινουν το μπονους αμα δεν διαγραφω απο τη δικη τους ασφαλιστικη πρωτα (δλδ παραδωσω σημα/συμβολαιο/πρασινη καρτα και βεβαιωση ασφαλισης).
Αρα η λυση ειναι να κανω μια ακριβη ασφαλεια εδω για ενα εξαμηνο και μετα να τους δωσω το μπονους και να μειωθουν τα ασφαλιστρα!? ... -
Μήπως αν το εξηγήσεις στους Νορβηγούς συμφωνήσετε να σου κάνουν ασφάλεια που όμως θα φτηνύνει μόλις τους πας το χαρτί; Ή μια προσωρινή για 1 μήνα και μετά επανεξέταση;
-
Αντε να δουμε, θα τον συναντησω αυριο τον Νορβηγο!
-
να ρωτησω αν ξερει καποιος για εξαγωγη αυτοκινητου στην αιγυπτο ??
-
kalhspera k sorry gia ta greeklish alla menw monima germania opou k ergazomai k den exoume ellhnika sto pc sto grafeio. thelw na kanw kapoies erwthseis sxetika me thn allagh pinakidwn apo ellhnikes se germanikes. diavasa kapoia pragmata pou yparxoyn hdh edw alla exw akoma kapoies apories.
1on. an ferw to aytokinhto apo thn ellada arxes genarh toy 2013 tha prepei na exw plirwsei kai to shma tou 2013 gia na kanw thn allagh pinakidwn h den zhtane kati tetoio oi germanikes arxes. epishs an xerei kapoios an borw na krathsw tis ellhnikes pinakides kai gia poso diasthma xwris na exw bgalei to shma toy 2013. px borw na tis krathsw gia 4-5 mhnes kai na kanw meta thn diadikasia allaghs se germanikes xwris na mou zitisoyn na plirwsw to shma toy 2013 sthn ellada.
2on. molis paralabw germanikes pinakides paradidw stoys germanoys tis ellhnikes kai den xreiazetai na kanw tipota epipleon sthn ellada h prepei na ypograpsw tipota eggrafa h kati allo diadikastiko otan xanagyrisw sthn ellada.
3on. gia na poulisw to amaxi mou sth germania prepei na exei germanikes pinakides h den einai aparaithto? epishs tha prepei pali na exw bgalei shma gia to 2013 an to poulisw arxes tou 2013?ayta kai eyxaristw gia to xrono sas.
-
Xρησιμοποιησε το http://speech.ilsp.gr/greeklish/
-
καλησπέρα. μένω μόνιμα γερμανία όπου και εργάζομαι. θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή πινακίδων από ελληνικές σε γερμανικές. διάβασα κάποια πράγματα που υπάρχουν ήδη εδώ αλλα έχω ακόμα κάποιες απορίες.
1on. αν φέρω το αυτοκίνητο από την ελλάδα αρχές γενάρη του 2013 θα πρέπει να έχω πληρώσει και το σήμα του 2013 για να κάνω την αλλαγή πινακίδων η δεν ζητάνε κάτι τέτοιο οι γερμανικές αρχές .επίσης αν ξέρει κάποιος αν μπορώ να κρατήσω τις ελληνικές πινακίδες και για ποσο διάστημα χωρίς να έχω βγάλει το σήμα του 2013. πχ μπορώ να τις κρατήσω για 4-5 μήνες και να κάνω μετά την διαδικασία αλλαγής σε γερμανικές χωρίς να μου ζητήσουν να πληρώσω το σήμα του 2013 στην ελλάδα.
2on. μόλις παραλάβω γερμανικές πινακίδες παραδίδω στους γερμανούς τις ελληνικές και δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα επιπλέον στην ελλάδα η πρέπει να υπογράψω τίποτα έγγραφα η κάτι άλλο διαδικαστικό όταν ξαναγυρίσω στην ελλάδα.
3on. για να πουλήσω το αμάξι μου στη γερμανία πρέπει να έχει γερμανικές πινακίδες η δεν είναι απαραίτητο? επίσης θα πρέπει πάλι να έχω βγάλει σήμα για το 2013 αν το πουλήσω αρχές του 2013?αυτά και ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Xρησιμοποιησε το http://speech.ilsp.gr/greeklish/ -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Xρησιμοποιησε το http://speech.ilsp.gr/greeklish/Δεν υπάρχει!!
-
Ο χρήστης xristos_vw έγραψε:
Xρησιμοποιησε το http://speech.ilsp.gr/greeklish/
Δεν υπάρχει!!
-
Bill μην με παρεξηγείς αλλά σκέψου ότι κάποιος έκατσε και έφτιαξε τέτοιο εργαλείο! Δηλαδή αυτοί που το χρησιμοποιούν προτιμούν να γράφουν σε greeklish και να το μετατρέπουν σε Ελληνικά? Έλεος..
-
Ο χρήστης xristos_vw έγραψε:
Bill μην με παρεξηγείς αλλά σκέψου ότι κάποιος έκατσε και έφτιαξε τέτοιο εργαλείο! Δηλαδή αυτοί που το χρησιμοποιούν προτιμούν να γράφουν σε greeklish και να το μετατρέπουν σε Ελληνικά? Έλεος..Καποιος το εφτιαξε γιατι υπαρχουν καποιοι που δεν εχουν ελληνικα στον υπολογιστη τους.
Εξαγωγή αυτοκινήτου στο εξωτερικό