-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τσάμπα το μηχάνημα λέμε
μα γιατί ΤΟΣΟ διαφορά;Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται το αστείο.
Αν ήθελα εναλλακτικές προτάσεις, όπως καταλαβαίνεις θα έβαζα το post στο 'Περί Η/Υ...'.
-
Το Mac Mini είναι μια κατηγορία από μόνο του, και ο ανταγωνισμός από άλλους δεν πολυπαίζει.
Δεν το λέω φτηνό προφανώς, αλλά έχει λόγο ύπαρξης κάτι τέτοιο και (εν μέρει) δικαιολογεί και τα χρήματα που κοστίζει. -
Από τότε που έκοψα τον ΟΤΕ και έβαλα Forthnet στο σπίτι, έχω προβλήματα συχρονισμού του Mac με τα iPhone/iPad, ενώ το Apple TV δεν τα βλέπει για να παίξει το airplay. Μπήκα στο Huawei της Forthnet και απενεργοποίησα το firewall, αλλά και πάλι η σύνδεση μεταξύ συσκευών δουλεύει σποραδικά.
Να σημειώσω ότι έχω βάλει καρφωτό το DNS 193.92.150.3 μετά από οδηγίες των τεχνικών της εταιρίας γιατί χωρίς αυτό, το MacBook Pro, το iPad, αλλά και το iPhone δεν έβλεπαν καθόλου την σύνδεση μέσω Wi-Fi.
Με τον ΟΤΕ όλα δούλευαν σωστά out of the box.Σήμερα βλέπω ότι ούτε το iTunes βλέπει το iPhone/iPad μέσω Wi-Fi.
-
δοκίμασε dns 8.8.8.8 και 8.8.4.4
αλλά δεν έχουν να κάνουν τα dns με το εσωτερικό δίκτυο -
βαλε ξανα τον ρουτερ του ΟΤΕ στη γραμμη
-
Το πρόβλημα είναι ότι από τεχνικά είμαι σκράπας. Δεν θα χρειάζεται συγκεκριμένες ρυθμίσεις; Όταν έγινε η αλλαγή του δικτύου δεν είχα πλέον internet μέχρι που έβαλα το Huawei.
-
ναι θελει καποιες αλλαγες, υποθετω username/pass στις παραμετρους του ΑΤΜ. Εξαρταται απο τον παροχο. Δες τι διαφορετικο εχει το νεο και το παλιο και ρυθμισε το αναλογα.
-
Φέξε μου και γλίστρησα! To router του OTE αν θυμάμαι καλά ήταν για γραμμή ISDN η οποία τώρα φυσικά καταργήθηκε.
Αν καλέσω τεχνικό θα ξέρει τι του γίνεται, ή θα ψάχνεται και αυτός; Δεν έχω πρόβλημα με σύνδεση στο internet, αλλά με την εσωτερική επικοινωνία των συσκευών μου μέσω Wi-Fi.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ψαχνω μια βαση αυτοκινητου για το 3GS μου ...Ειχα μια απο αυτες που πιανουν στους αεραγωγους με ελατηριακια και απο κατω εχουν ποδαρακι για να το φερνεις στην γωνια που θες. Το θεμα ειναι πως οποτε το εβαζα στο MR2 γινοταν το ελα να δεις.
1ον. Το αυτοκινητο κοπαναει σαν τρελο, οποτε εφευγε το ποδαρακι, εφευγε και το κινητο απ'την βαση, μπλεκοντουσαν τα καλωδια στον λεβιε και γενικα τραγελαφικες καταστασεις. Μετα απο πολλες πατεντες με ταινιες διπλης οψης-tie wrap κτλ, αποφασισα να την καταργησω και να βαζω το κινητο σε θηκουλα του αυτοκινητου.
2ον. Δεν μάρεσουν οι βασεις που ειναι με βεντουζα στο παρμπριζ, καθως λογω γωνιας του κρυσταλλου μου θα πρεπει να εχει μισο μετρο πλαστικουρα ωστε να ερχεται στο υψος του ταμπλο το κινητο.
Με λιγα λογια θελουμε κατι που να εχει παρα πολυ καλο grip στο κινητο και να μην κουνηθει απ'την θεση του ακομα κι αν φερω τουμπες. Μονη προυποθεση, να υπαρχει χωρος απο πανω για να βαζω καλωδιο aux, η θυρα φορτιστη δεν με πειραζει.
Για να σας δω
To πρόβλημα είναι ότι έχεις universal θήκη, ενώ χρειάζεσαι μια αποκλειστικά για τη συσκευή σου. πχ. http://www.rammount.com/NewProducts/iPh ... fault.aspx
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φέξε μου και γλίστρησα! To router του OTE αν θυμάμαι καλά ήταν για γραμμή ISDN η οποία τώρα φυσικά καταργήθηκε.Αν καλέσω τεχνικό θα ξέρει τι του γίνεται, ή θα ψάχνεται και αυτός; Δεν έχω πρόβλημα με σύνδεση στο internet, αλλά με την εσωτερική επικοινωνία των συσκευών μου μέσω Wi-Fi.
αν ειναι απο isdn δεν θα παιξει.
για την εσωτερικη επικοινωνια θελει ψαξιμο, μπορει να ειναι πολυ απλο εως πιο δυσκολο. Απλα υπεθεσα οτι ισως ειχες ρυθμισει καποια πραγματα στο παλιο ρουτερ (πορτες πχ), τις οποιες το καινουργιο δεν τις εχει.
-
χρήστο, είσαι σίγουρος ότι το mac βλέπει το δίκτυο ως 'ασφαλές' κάτι σαν homenetwork στα windows?
αν ναι, θέλει να μπεις στο μενού του ρουτερ και να δεις μηπως έχει τπτ απενεργοποιημένο
-
Στο παλιό δεν είχα κάνει απολύτως τίποτα, it just worked!
Μπήκα στο μενού και δεν κατάλαβα τι με γίνεται.
-
μπας και δεν παίρνουν αυτόματα ip
στο ίντερνετ εχεις access κανονικά απ όλες τις συσκευές? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μπας και δεν παίρνουν αυτόματα ip
στο ίντερνετ εχεις access κανονικά απ όλες τις συσκευές?ναι δει και τι 'κλειδωμα' εχει στο ασυρματο, WPA? WPA2? WEP?
-
-
ε αφου στο λεει, κανε το ipv6 enable στη 2η εικονα
δεν θα σου λυσει παντως αυτο το προβλημα -
στο apple tv μπορεις να βαλεις χειροκινητα τις ΙΡ των αλλων συσκευων;
-
Με αυτή την κινεζιά που έχεις για ρουτερ τι περιμένεις;
Βάλε ένα airport extreme να γίνεις άνθρωπος. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Με αυτή την κινεζιά που έχεις για ρουτερ τι περιμένεις;
Βάλε ένα airport extreme να γίνεις άνθρωπος.Ο μόνος λόγος που άλλαξα σε forthnet ήταν για να εξοικονομήσω χρήματα. Αν είναι να πληρώνω για κάτι που θα έπρεπε να δουλεύει σωστά εξ αρχής, έχω χάσει το νόημα της αλλαγής πάροχου.
στο apple tv μπορεις να βαλεις χειροκινητα τις ΙΡ των αλλων συσκευων;
Όχι, μόνο του router. Όταν τα έβαλα όλα χειροκίνητα αντιγράφοντας τα settings του router, μετά δεν μπορούσε να συνδεθεί με το internet.
Στο αυτόματο βλέπει μεν το internet, αλλά όχι τους υπολογιστές.
Το IPv6 το ενεργοποίησα. Από κάτω έχει 3 επιλογές στο addressing type (SLAAC, DHCP και Static) και 2 επιλογές στο tunnel type (none και DS-Lite).
Αυτή τη στιγμή νιώθω ακριβώς έτσι:
-
Δοκίμασε DHCP και none.
Ψάξτο και λίγο στο google με το μοντέλο του router. Yπάρχει αρκετό RANT πάντως για παρόμοια προβλήματα.
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...