-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το αφήνεις κάπου ξεκλείδωτο με τα κλειδιά επάνω... και δηλώνεις απώλεια. ίσως να πάρεις και κάτι από την ασφάλεια.
Καλύτερα όμως για να βγάλεις και καμιά δεκάρα παραπάνω το πουλάς για ανταλλακτικά και μετά από κανένα μήνα το δηλώνεις ότι χάθηκε.ελπιζω η τελευταια συμβουλη να ειναι χαριτωμενια γιατι αλλιως ......
επισης με τετοιες συμβουλες μετα δεν πρεπει να κατηγορουμε τις ασφαλιστικες εταιρειες .....
μου κανει μεγαλη αισθηση η ανεση με την οποια τοσοι εδω μεσα προετρεψαν σε τοσο χοντρη παρανομια καθως και σε αλλες οπως πλαστογραφια .....
η πλακα καπου εχει και τα ορια της .....
-
1.να καταθεσεις τη μια πινακιδα μονο, αυτη που σου ανηκει...πλακα κανω
- παρε-βγαλε τισ πινακιδες και πεταξε τες δηλωσε κλοπη πινακιδων στην αστυνομια και ισως στο υπουργειο και αναφερε το
και στην ασφαλεια σας. Ο αλλος-η θα θελει να παει να βγαλει καινουργιες για να κυκλοφορει και θα σε παρακαλαει να
υπογραψεις. Εσυ αφου εισαι το αλλο 50%, θα λες Ο-Χ-Ι πεισματικα 'δεν υπογραφω δεν θελω αλλες
πινακιδες, τις δικες μου θελω,...εκτος εαν τα βρουμε σαν πολιτισμενοι ανθρωποι[/color]',
οποτε ανοιγει ο δρομος για διαλογο και επι-λυση...λεμε τωρα...και του-της κανεις εξουσιοδοτηση να βγαλει καινουργιες
πινακιδες με τον ορο το ποσοστο ιδιοκτησιασ του-της να ειναι 100% πλεον και να πληρωσει και τα τελη μεταβιβασης.
- παρε-βγαλε τισ πινακιδες και πεταξε τες δηλωσε κλοπη πινακιδων στην αστυνομια και ισως στο υπουργειο και αναφερε το
-
Ακομη δεν καταλαβα γιατι πρεπει να κανεις κατι. Παρατατο σε μια γωνια, μην πληρωνεις ουτε τελη, ουτε τιποτα και αστο να σαπισει. Αφου δεν τιθεται θεμα πωλησης (αρα η πιθανοτητα να παρεις εστω και κατι απο το 50% σου ειναι μηδεν) δεν βλεπω τον λογο να ασχοληθεις.
Ο αλλος κατοχος που εχει 50% το χρησιμοποιει το αμαξι καθολου για ειναι μονο στον τιτλο? Αμα του πεις οτι θα το αφησεις να σαπισει και οτι δεν προκειται να πληρωσεις δεκαρα για οτιδηποτε (συντηρηση, πινακιδες κτλ), ισως να ΄λυγισει΄... εκτος αν μιλαμε για πολυ παραλογο ατομο. Στην τελικη, αμα αναλαβει ο αλλος ολα τα εξοδα (υποθεση κανω, αμα δεν θελει να χασει αυτο το 50% της θεωρητικης αξιας του), εσενα τι σε νοιαζει? Να ξεφορτωθεις το εξοδο θελεις, ετσι δεν ειναι?
-
Ποιος το εχει το αμαξι τωρα;Εσυ ή ο αλλος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποιος το εχει το αμαξι τωρα;Εσυ ή ο αλλος;Μου θύμισε αυτό που λέγαμε παιδιά....
-είσαι μαζί μας ή με τους άλλους?
-Μαζί σας!
-Εμείς είμαστε οι άλλοι!!!!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
1.να καταθεσεις τη μια πινακιδα μονο, αυτη που σου ανηκει...πλακα κανω- παρε-βγαλε τισ πινακιδες και πεταξε τες δηλωσε κλοπη πινακιδων στην αστυνομια και ισως στο υπουργειο και αναφερε το
και στην ασφαλεια σας. Ο αλλος-η θα θελει να παει να βγαλει καινουργιες για να κυκλοφορει και θα σε παρακαλαει να
υπογραψεις. Εσυ αφου εισαι το αλλο 50%, θα λες Ο-Χ-Ι πεισματικα 'δεν υπογραφω δεν θελω αλλες
πινακιδες, τις δικες μου θελω,...εκτος εαν τα βρουμε σαν πολιτισμενοι ανθρωποι[/color]',
οποτε ανοιγει ο δρομος για διαλογο και επι-λυση...λεμε τωρα...και του-της κανεις εξουσιοδοτηση να βγαλει καινουργιες
πινακιδες με τον ορο το ποσοστο ιδιοκτησιασ του-της να ειναι 100% πλεον και να πληρωσει και τα τελη μεταβιβασης.
Ο αλλος δεν θα με παρακαλα να βγαλω νεες πινακιδες. Γιατι δεν το κυκλοφορει το αμαξι.
Θελει απλα να με κρατα 'δεσμευμενο' με αυτο το αυτοκινητο, και να μην το δωσω. Ας αφησουμε το γιατι, δεν εχει νοημα, κι ουτε θα μπω σε λεπτομερειες.
Το ζητημα ειναι πως μπορει να μπλεξει κανεις, εκει που δεν το περιμενει, και μετα να ψαχνει τροπο απεμπλοκης.
Οποτε αυτο που λες, το παρακαλι, δεν παιζει. - παρε-βγαλε τισ πινακιδες και πεταξε τες δηλωσε κλοπη πινακιδων στην αστυνομια και ισως στο υπουργειο και αναφερε το
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά έχεις κλειδιά, αυτοκίνητο και χαρτιά οπότε μπορεί και να πουλιέται.... όμως μόνο αν δεν χρειάζεται κάπου και ο άλλος για να αλλάξουν τα στοιχεία στην άδεια κλπ. Ψάξτο αυτό και δοκίμασε να το βάλεις αγγελία σε τιμή 30-40% φτηνότερο από την μισή εμπορική αξία. Πχ πουλιέται 6000, το μισό 3000 εσύ ζήτα 2000.
Όποιος πάρει το μισό από σένα παίρνει ολόκληρο το αυτοκίνητο και φεύγει κι άσε τον άλλον να ψάχνεται. Αυτός που θα δεχτεί να το πάρει μισό πολύ πιθανόν να έχει και την 'πειθώ' που χρειάζεται για να πάρει και το άλλο μισό από τον άλλον.... τζάμπα!Το αφήνεις κάπου ξεκλείδωτο με τα κλειδιά επάνω... και δηλώνεις απώλεια. ίσως να πάρεις και κάτι από την ασφάλεια.
Καλύτερα όμως για να βγάλεις και καμιά δεκάρα παραπάνω το πουλάς για ανταλλακτικά και μετά από κανένα μήνα το δηλώνεις ότι χάθηκε.Καπως ετσι ξεκινησα την κουβεντα. Αλλα το να βρεθει ανθρωπος που θα παρει 'μισο' αμαξι, επειτα απο ολη την συζητηση εδω, καταλαβα οτι ειναι σχεδον απιθανο. Τεχνικα μεν γινεται, πρακτικα δε, ποιος θα το δεχτει?
-
Ο χρήστης boomboom έγραψε:
Ακομη δεν καταλαβα γιατι πρεπει να κανεις κατι. Παρατατο σε μια γωνια, μην πληρωνεις ουτε τελη, ουτε τιποτα και αστο να σαπισει. Αφου δεν τιθεται θεμα πωλησης (αρα η πιθανοτητα να παρεις εστω και κατι απο το 50% σου ειναι μηδεν) δεν βλεπω τον λογο να ασχοληθεις.Ο αλλος κατοχος που εχει 50% το χρησιμοποιει το αμαξι καθολου για ειναι μονο στον τιτλο? Αμα του πεις οτι θα το αφησεις να σαπισει και οτι δεν προκειται να πληρωσεις δεκαρα για οτιδηποτε (συντηρηση, πινακιδες κτλ), ισως να ΄λυγισει΄... εκτος αν μιλαμε για πολυ παραλογο ατομο. Στην τελικη, αμα αναλαβει ο αλλος ολα τα εξοδα (υποθεση κανω, αμα δεν θελει να χασει αυτο το 50% της θεωρητικης αξιας του), εσενα τι σε νοιαζει? Να ξεφορτωθεις το εξοδο θελεις, ετσι δεν ειναι?
Το εξοδο δεν θα το αναλαβει. Σε καμια περιπτωση. Χ@@κε! Να το χω εγω στην πλατη μου θελει!
Το παρατημα, καπου, ειναι κατι που το σκεφτομαι.
Κι ο βασικος στοχος, ειναι να απαλλαγω απο οποιοδηποτε εξοδο μου προξενει αυτο το αμαξι.
Ομως, θελω να ξεμπλεξω μια και καλη.
Αν ειναι το παρατησω σε μια γωνια, θα πρεπει να παραδωσω πινακιδες. Κι εδω οπως ειπα και σε αλλο ποστ, δεν ξερω κατα ποσο αυτο γινεται από τον ενα μονο κατοχο, στην εφορία. Ή αν θα απαιτησουν και υπογραφη/εξουσιοδοτηση απο τον αλλο κατοχο του 50%.
Αν ξερει κανεις αν μπορει να γινει, ας πει.
Δεν θελω να μιλησω στην κοντινη εφορια μου, δεν θελω να υποψιασω κανεναν, ωστε να βγαλω μονος τα ματια μου.
Κι επισης, ακομη κι ανωνυμα αν τηλεφωνησω σε μια ΔΟΥ και μου πουν κατι, δεν ξερω αν ειναι αυτο που ακριβως συμβαινει.
Θα μου πειτε, αμα δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις. Αλλα το να παρω μια ξεκαρφωτη απαντηση, πχ 'ναι γινεται' και μετα να μου πουν οχι, τι νοημα εχει?
Αλλα θα ηθελα να ξερω, ποια ειναι η συνηθισμενη πρακτικη που ακολουθουν στις ΔΟΥ για παραδοση πινακιδων, με κατοχη σε 2 ονοματα.
Στην πραξη, ζητανε και τη 2η υπογραφη / εξουσιοδοτηση, ή αρκουνται στην μια?
Γιατι οτι και να λενε τα χαρτια και οι ντιρεκτιβες του οικονομικων, το θεμα ειναι στην πραξη τι συμβαινει.
Ξερει κανεις? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποιος το εχει το αμαξι τωρα;Εσυ ή ο αλλος;Εγω το εχω.
-
Λοιπόν, τέτοια 'περίπτωση' αυτοκινήτου να πωληθεί, δεν υπάρχει, οπότε:
Το παίρνεις και το πάς σε μιά άσχετη εντελώς και ψιλοέρημη περιοχή της Αττικής. Βγάζεις απο μέσα ότι χαρτιά εχει το ΙΧ (άδεια-ασφάλεια-ΚΤΕΟ κλπ), ότι δηλαδή αποτελεί αποδεικτικό των στοιχείων κατόχου.
Βγάζεις πινακίδες και τις 'εξαφανίζεις' . Μην τις πετάξεις, δώστες σε κάποιον άνθρωπο απολύτου εμπιστοσύνης σου να τις 'καταχωνιάσει' ( ... θα καταλάβεις παρακάτω γιατί ) .
Αφού περάσουν 2-3 ημέρες, δηλώνεις κλοπή και - αν κρίνεις σκόπιμο- ενημερώνεις και το άλλο 50% για το ατύχημα.Αν 'το βρούν' και σε ειδοποιήσουν να το παραλάβεις, τότε ... δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του προβλήματός σου!
Σε έχει καταραστεί η ..... ' 50%' -
Μια τεχνική απορία. Ο/Η άλλος/η τι όφελος έχει από αυτό που κάνει μιας και δεν χρησιμοποιεί καν το αμάξι; Πρέπει να σε μισεί πραγματικά.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
1.να καταθεσεις τη μια πινακιδα μονο, αυτη που σου ανηκει...πλακα κανω
Ο αλλος δεν θα με παρακαλα να βγαλω νεες πινακιδες. Γιατι δεν το κυκλοφορει το αμαξι.
Θελει απλα να με κρατα 'δεσμευμενο' με αυτο το αυτοκινητο, και να μην το δωσω. Ας αφησουμε το γιατι, δεν εχει νοημα, κι ουτε θα μπω σε λεπτομερειες.
Το ζητημα ειναι πως μπορει να μπλεξει κανεις, εκει που δεν το περιμενει, και μετα να ψαχνει τροπο απεμπλοκης.
Οποτε αυτο που λες, το παρακαλι, δεν παιζει.Ρε τι σου κανουν οι στριγγλες οι γυναικες....
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Μια τεχνική απορία. Ο/Η άλλος/η τι όφελος έχει από αυτό που κάνει μιας και δεν χρησιμοποιεί καν το αμάξι; Πρέπει να σε μισεί πραγματικά.Απαντάω, με 'ανεκδοτάκι':
Ενας αγρότης, έψαχνε να βρεί τρόπο για να απαλλαγεί απ΄τα ποντίκια που του έτρωγαν τη σοδειά.
Βάζει φάκες, αλλά το αποτέλεσμα είναι αμελητέο, η σοδειά πάει άκλαφτη.
Τον επόμενο χρόνο, ρίχνει ποντικοφάρμακο, αλλά εις μάτην, η σοδειά εξανεμίζεται.
Τον τρίτο χρόνο, αφού μάζεψε τη σοδειά του, μετά απο 1-2 μέρες, βάζει στην αποθήκη φωτιά !
τον ρωτάνε οι χωριανοί, που ξέραν το πρόβλημά του με τα ποντίκια και τη σοδειά.
Και ο άτυχος αγρότης, απαντάει΅:
Εγώ τη σοδειά μου την έκαψα, αλλά.... και τα γ@μημέν@ τα ποντίκια χαΐρι δεν θα δούνε ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μια τεχνική απορία. Ο/Η άλλος/η τι όφελος έχει από αυτό που κάνει μιας και δεν χρησιμοποιεί καν το αμάξι; Πρέπει να σε μισεί πραγματικά.
Απαντάω, με 'ανεκδοτάκι':
Ενας αγρότης, έψαχνε να βρεί τρόπο για να απαλλαγεί απ΄τα ποντίκια που του έτρωγαν τη σοδειά.
Βάζει φάκες, αλλά το αποτέλεσμα είναι αμελητέο, η σοδειά πάει άκλαφτη.
Τον επόμενο χρόνο, ρίχνει ποντικοφάρμακο, αλλά εις μάτην, η σοδειά εξανεμίζεται.
Τον τρίτο χρόνο, αφού μάζεψε τη σοδειά του, μετά απο 1-2 μέρες, βάζει στην αποθήκη φωτιά !
τον ρωτάνε οι χωριανοί, που ξέραν το πρόβλημά του με τα ποντίκια και τη σοδειά.
Και ο άτυχος αγρότης, απαντάει΅:
Εγώ τη σοδειά μου την έκαψα, αλλά.... και τα γ@μημέν@ τα ποντίκια χαΐρι δεν θα δούνε !Καλό
-
Ασ'το απλυτο, με ξεφουσκωτα λαστιχα κτλ σε καποιο κεντρικο σημειο. Μετα απο λιγο καιρο παρε τηλ στο δημο και δηλωσε το εγκατελείμενο. Λογικα θα καταληξει στον ΟΔΔΥ.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ασ'το απλυτο, με ξεφουσκωτα λαστιχα κτλ σε καποιο κεντρικο σημειο. Μετα απο λιγο καιρο παρε τηλ στο δημο και δηλωσε το εγκατελείμενο. Λογικα θα καταληξει στον ΟΔΔΥ.Αυτή είναι και η πιο λογική πρόταση που ακούστηκε.
Θέλεις να το ξεφορτωθείς; Το εγκαταλείπεις (κυριολεκτικά!) και αναλαμβάνει ο Δήμος, και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλληλεπίδραση από την άλλη πλευρά, πλην του τηλεφώνου ('ξέρεις, το αυτοκίνητο το μάζεψε ο Δήμος ως εγκαταλελειμμένο ')
Η παράδοση πινακίδων, βρίσκεται μάλλον στη διακριτική ευχέρεια του παραλαμβάνοντα αν θα θέλει υπογραφή και απ'τους 2. Για να τις πάρεις πίσω όμως θέλει απαραίτητα και τους 2, οπότε αν θέλεις να αφήσεις ένα 'παράθυρο' για μελλοντική συννενόηση, δοκίμασε αυτό πρώτα. Αλλιώς, η εγκατάλειψη θα σε σώσει
-
Εγώ θα έκανα κάτι επίσης απλό...θα ρωτούσα στο μεταφορών κάποιον προϊστάμενο να μου πει την γνώμη του!
Πριν διαβάσω ειρωνικό σχόλιο σας ενημερώνω ότι η εμπειρία μου από δ/νσεις μεταφορών είναι πολλαπλάσια των περισσοτέρων σας λόγω επαγγέλματος! Θα εξηγούσα το πρόβλημα και θα ζητούσα λύση!
Αν δεν έβρισκα άκρη θα ρωτούσα και στην εφορία για προσωρινή κατάθεση πινακίδων όταν ο ένας δεν συναινεί!
Μετά θα έκανα τις παρανομίες που λέτε. Από την άλλη ξέρετε τις συνέπειες για ψευδή δήλωση... -
Εγω θα του αφηνα το αυτοκινητο στο σπιτι , θα του εδινα τα κλειδια και θα του ελεγα να το βαλει εκει που ξερει. Απο την επομενη μερα θα σταματαγα να ασχολουμαι με το αμαξι.
Αφου του ανηκει το μισο, ας το εχει ολοκληρο στην κατοχη του.
Δηλαδη να αντιστρεψεις την κατασταση.Αν καποια στιγμη σου πει να το πουλησετε, μπορεις να κανεις εσυ πλεον ο,τι σου εκανε ο αλλος.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ασ'το απλυτο, με ξεφουσκωτα λαστιχα κτλ σε καποιο κεντρικο σημειο. Μετα απο λιγο καιρο παρε τηλ στο δημο και δηλωσε το εγκατελείμενο. Λογικα θα καταληξει στον ΟΔΔΥ.
Αυτή είναι και η πιο λογική πρόταση που ακούστηκε.
Θέλεις να το ξεφορτωθείς; Το εγκαταλείπεις (κυριολεκτικά!) και αναλαμβάνει ο Δήμος, και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλληλεπίδραση από την άλλη πλευρά, πλην του τηλεφώνου ('ξέρεις, το αυτοκίνητο το μάζεψε ο Δήμος ως εγκαταλελειμμένο ')
Η παράδοση πινακίδων, βρίσκεται μάλλον στη διακριτική ευχέρεια του παραλαμβάνοντα αν θα θέλει υπογραφή και απ'τους 2. Για να τις πάρεις πίσω όμως θέλει απαραίτητα και τους 2, οπότε αν θέλεις να αφήσεις ένα 'παράθυρο' για μελλοντική συννενόηση, δοκίμασε αυτό πρώτα. Αλλιώς, η εγκατάλειψη θα σε σώσει
Πολύ σωστό. Παράτα το σε κεντρικό σημείο και σύντομα κάποιος θα ενοχληθεί και θα το μαζέψουν. Μην ενδιαφερθείς καθόλου και σύντομα θα το ξεφορτωθεί ο δήμος.
Τρόπος πώλησης του 50% ενός αυτοκινήτου