-
@postruck. δεν το εθεσα σωστα ισως. δεν ηθελα να γραψω οτι θα ξυπνισει ενα πρωι να παει βολτα
για να μαθει τις ταχυτητες με στυλ, τωρα εχω 2.5, κλικ το κουμπακι και θα παει 3 και τα σχετικα.
ουτε στη σχολη οδηγων θα του δειξουν. θα του δειξει καποιος στην αρχη πως δουλευει (ευκολο ειναι, για μενα
παντως) και καποια πραγματα θα τα μαθει μονος του. αν δεν πας συνοδηγος σε καποιον που ειναι
σωστος για να σου δειξει πως κατεβεις διαδρομη με στροφες φορτομενος και πως ανεβενεις,
για να το μαθεις μονος σου θα τουμπαρεις 10 φορτηγα! χεχε. δεν ειμαι επαγγελματιας οδηγος
αν και εχω 1.5-2 χρονια που εβγαλα τα διπλοματα. εχω παει πολα ταξιδια με γνωστους
απο 14 χρονων. απο τα 10 μου ηθελα να οδηγησω επικαθημενο. εσυ επαγγελματιας εισαι? -
vaggos,τώρα το έθεσες καλύτερα και οπως ανέφερα και παλιότερα,κάθε φορτηγό και κάθε φορτίο είναι διαφορετικό και θέλουν και την ανάλογη οδήγηση-εμπειρία.Οσο για το τελευταίο ερώτημα... postruck=
-
Απο κουβεντες με οδηγους που πανε δρομολογια εντος και εκτος Ελλαδος με διαφορα φορτια θα συμφωνησω με τον postruck.Αλλιως συμπεριφερεται το βυτιο ,αλλιως το ψυγειο με τα κρεμασμενα μοσχαρια,αλλιως η κουρτινα με τα ρολα χαρτι,αλλιως αν ειναι επικαθημενο ή ρυμουλκα.Εδω το 5τονο βυτιακι μετακινουσα στην πιστα του πρατηριου και το κουνημα ,οταν ηταν γεματο ,ή το τιμονι αν ηταν φορτωμενο πισω αλλαζε.
-
που να δεις βυτίο να είναι μέχρι την μέση φορτωμένο,τι κούνημα κάνει,ειδικά στο σταμάτα ξεκίνα και σε στροφές.Αν είναι και σούστα ολο,σωστή βάρκα στο Αιγαίο και σε απότομο στρίψιμο τιμονιού,μπορει να δεις τα ραδίκια ανάποδα σε δευτερόπλεπτο.
-
Κανόνας ασφαλέιας: ένα διαμέρισμα πρέπει να είναι φορτωμένο ή λιγότερο από το 20% του συνολικού του όγκου ή πάνω από το 80%. Πχ, αν ένα διαμέρισμα χωράει 3200lt, τότε, για να είναι ασφαλής η μεταφορά και κατ'επέκταση ο οδηγός/το φορτίο/κτλ, πρέπει να έχει μέσα ή μέχρι 640lt ή πάνω από 2560lt.ΝΟΜΟΣ. To ιδανικό θα είναι να είναι πάντα (και όλα ) γεμάτα. Και φυσικά ΠΡΟΣΟΧΗ στο υπέρβαρο.
-
Ελα ρε τοσο κουνημα εχει ??? Περιμενα να εχει δυνατο κουνημα αλλα οχι και σε σημειο να αναποδογυρισει. Postruck εχεις ADR ή μεταφερεις βυτια με μη ευφλεκτο υγρο ?
-
dodger,αν το διαμέρισμα έχει χωριτικότητα 3200λτ. και εσυ το φορτώνεις με 1800λτ. γιατί ο πελάτης τόσο έχει τι θα κάνεις,θα του πεις δεν στο μεταφέρω αν δεν μου το γεμίσεις????>Ο χρήστης olympiakosgate7 έγραψε:
Ελα ρε τοσο κουνημα εχει ??? Περιμενα να εχει δυνατο κουνημα αλλα οχι και σε σημειο να αναποδογυρισει. Postruck εχεις ADR ή μεταφερεις βυτια με μη ευφλεκτο υγρο ?
adr οχι δεν έχω,γιατί δεν μου έχει χρειαστεί,ακόμη τουλάχιστον.Σήμερα έγινε ενα τροχαίο στον Πυργο, ένα επικαθήμενο βυτίο με ιχ. Το βυτίο ξάπλωσε στο πλάι..
-
Κριμα. Ειναι καλα οι ανθρωποι, ξερεις κατι ?
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
dodger,αν το διαμέρισμα έχει χωριτικότητα 3200λτ. και εσυ το φορτώνεις με 1800λτ. γιατί ο πελάτης τόσο έχει τι θα κάνεις,θα του πεις δεν στο μεταφέρω αν δεν μου το γεμίσεις????- Προσπαθώ να βρω διαμέρισμα (ήτοι και βυτίο) που να έχει λιγότερο όγκο
- Αν έχω τα άλλα διαμ/τα γεμάτα, τότε βάζω σε ένα διαμ/σμα 1800λτ. Αναλόγως την περιοχή που πάει, τους υπόλοιπους πελάτες (αν έχει άλλους πριν ή μετά), έχει αρκετές παράμετρους. Άσε που μερικές φορές έχουμε ένα περιθώριο για 200-300-400λτρ επιπλέον. Οι περισσότεροι πρατηριούχοι είναι ανεκτοί σε αυτό. Δύσκολο βέβαια στην εποχή μας, μιας και οι περισσότεροι το γυρνάνε στο μετρητό...
-
το σπιτι μου ειναι σε αποτομη ανηφορα....
οταν χτιζαμε οι μπετονιερες-βαρελλες ερχονταν με μειον 2 κυβικα. Ο οδηγος μου εξηγησε οτι λογω κλισης στην ανηφορα υπαρχει περιπτωση να κανει διαφορικο και να μην μπορει να ανεβει. Περιεργο μου φανηκε διοτι στην αναβαση ολο το μπετο-λογικα-πηγαινε πισω αφου ειχε κενο χωρο οποτε θα υπηρχε και ανομοιομορφη κατανομη βαρους. Ποτε δεν το καταλαβα...τι εννοουσε εκτος αν το εκανε για να κανει πιο πολλα δρομολογια και να παρει εξτρα λεφτα (εγω ειχα κλεισει τιμη με το κυβικο στον εργολαβο οποτε στα @δια μου τα δρομολογια, αλλα και ο εργολαβος δεν ηταν, νομιζω, κανα παιδακι να το μασησει το τρυκ) -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
dodger,αν το διαμέρισμα έχει χωριτικότητα 3200λτ. και εσυ το φορτώνεις με 1800λτ. γιατί ο πελάτης τόσο έχει τι θα κάνεις,θα του πεις δεν στο μεταφέρω αν δεν μου το γεμίσεις????
- Προσπαθώ να βρω διαμέρισμα (ήτοι και βυτίο) που να έχει λιγότερο όγκο
- Αν έχω τα άλλα διαμ/τα γεμάτα, τότε βάζω σε ένα διαμ/σμα 1800λτ. Αναλόγως την περιοχή που πάει, τους υπόλοιπους πελάτες (αν έχει άλλους πριν ή μετά), έχει αρκετές παράμετρους. Άσε που μερικές φορές έχουμε ένα περιθώριο για 200-300-400λτρ επιπλέον. Οι περισσότεροι πρατηριούχοι είναι ανεκτοί σε αυτό. Δύσκολο βέβαια στην εποχή μας, μιας και οι περισσότεροι το γυρνάνε στο μετρητό...
dodger,χωρίς παρεξήγηση,έχεις καθόλου ασχοληθεί με το θέμα φορτηγό ή κάνεις δικές σου υπόθέσεις??? Υποθέτω οτι λες για βυτίο υγρών καυσίμων,οπου εκεί μέχρι πρότινος μπορεί να γινόταν αυτο που λές.Βυτίο ομως υπάρχει για χημικά,για τρόφιμα.Οταν για παράδειγμα,παει ένα βυτίο σε φάρμες για να φωρτώσει,με χωρητικότητα 8000λτ. και φορτώσει 5500λτ.,γιατί τόσο γάλα έκαναν τα ζώα,εκείνη την ημέρα,τι θα κάνει,1) περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα που θα αρμέξουν πάλι τα ζώα,2) θα το γεμίσει νερό,3) θα φύγει για το εργοστάσιο να ξεφορτώσει άμεσα,4)θα πει στον τελευταίο τσοπάνι, κόψε το λαιμό σου και βρές μου τα υπόλοιπα λίτρα γάλα για να γεμίσω????? eltassos,σωστά σου είπε,για κοίτα σε πόσες ανηφόρες υπάρχει τσιμέντο στην άσφαλτο επειδή είχαν γεμίσει κανονικά την βαρέλα,αλλα δεν είχαν υπολογίσει την ανηφόρα. Κενό δεν υπάρχει στην πίσω πλευρά μιας βαρέλας οταν έχει φορτωθεί με τα σωστά κυβικά τσιμέντο.Και μιας και το έφερε η κουβέντα,μπετονιέρες,δύσκολα φορτηγά στην οδήγηση λόγω 'ζωντανού'φορτίου και λόγω ψηλού κέντρου βάρους.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
dodger,αν το διαμέρισμα έχει χωριτικότητα 3200λτ. και εσυ το φορτώνεις με 1800λτ. γιατί ο πελάτης τόσο έχει τι θα κάνεις,θα του πεις δεν στο μεταφέρω αν δεν μου το γεμίσεις????
- Προσπαθώ να βρω διαμέρισμα (ήτοι και βυτίο) που να έχει λιγότερο όγκο
dodger,χωρίς παρεξήγηση,έχεις καθόλου ασχοληθεί με το θέμα φορτηγό ή κάνεις δικές σου υπόθέσεις??? Υποθέτω οτι λες για βυτίο υγρών καυσίμων,οπου εκεί μέχρι πρότινος μπορεί να γινόταν αυτο που λές.Βυτίο ομως υπάρχει για χημικά,για τρόφιμα.Οταν για παράδειγμα,παει ένα βυτίο σε φάρμες για να φωρτώσει,με χωρητικότητα 8000λτ. και φορτώσει 5500λτ.,γιατί τόσο γάλα έκαναν τα ζώα,εκείνη την ημέρα,τι θα κάνει,1) περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα που θα αρμέξουν πάλι τα ζώα,2) θα το γεμίσει νερό,3) θα φύγει για το εργοστάσιο να ξεφορτώσει άμεσα,4)θα πει στον τελευταίο τσοπάνι, κόψε το λαιμό σου και βρές μου τα υπόλοιπα λίτρα γάλα για να γεμίσω?????
Μιλαει για βυτια υγρων καυσιμων που χωρανε 36000λιτρα.
-
το κατάλαβα bill και το γράφω,αν είχε διαβάσει το αρχικό ποστ, θα καταλάβαινε οτι λέγοντας 'ο πελάτης τόσο έχει' προφανώς και δεν αναφαιρόμουν σε υγρά καύσιμα.Γιατί εκει φορτώνουν κάτω απο συγκεκριμένους κανόνες,προδιαγραφές adr,εταιρείες καυσίμων,χωρητικότητες-κατανάλωση βενζινάδικων.Στο γάλα,στους χυμούς, στο ελαιόλαδο,στο κρασί και τόσα άλλα τρόφιμα αυτά που λεει ο dodger δεν γίνονται.
-
Λάθος μου, δεν διευκρίνησα.
-
Καλημέρα .Αυτό που δεν έχω καταλάβει με το over πάει 1η over 1.5 μετά αν μείνει το over πάνε οι τα χυτητες 2.5 -3.5-4.5?
Το over το βάζουμε από μια ταχύτητα και πάνω ? 1
Διπλωμα και μισθος νταλικας