-
με τα κινητά/λάπτοπ/τάμπλετ διαβάζω ότι σε μερικές μονάδες είναι χαλαρά...
στο κέντρο λογικά δεν παίρνουμε τπτ και μόλις πάμε μονάδα ανάλογα....
Αν έχουν οι περισσότεροι ή σκοπεύουν να φέρουν, το παίρνουμε...
Θα είναι εντελώς βλάκας κάποιος για να καρφώσει τον άλλο για να εκδικηθει κλπ...ο ένας θα αρχίζει να καρφώνει τον άλλο και μετά θα πάμε όλοι άπατοι
μετά κανένας δε θα έχει τπτ -
Ήμουν Θήβα το 2004, στην σχετικά καινούρια τότε 3η Μοίρα. Καινούριο κτίριο θερμοσίφωνες, 6 υπολογιστές και ίντερνετ στο ΚΨΜ (με κάρτες που αγόραζες από το ΚΨΜ). Μια χαρά ήταν, την 4η ήθελαν να αποφύγουν όλοι, ό,τι κάνανε γινόταν τροχάδην.
Για 401 αν , ΑΝ δηλώσεις ότι θες να πας (πχ για εξετάσεις, για να πάρεις κάποιο Ι2,3,4, κτλ), θα σας βάλουν να δέσετε τη πετσέτα σας στο κρεβάτι, για να ξέρουν οι θαλαμοφύλακες ποιούς να ξυπνήσουν το πρωί. Σας ξυπνάνε, μαζέυεστε στο προαύλιο και έρχονται τα ΚΤΕΛ Θήβας να σας πάνε στο 401. Μας έδωσαν εκεί κάτι κρουασάν, σάντουιτς χυμό και νερό, κάναμε τις εξετάσεις μας και γυρίσαμε. Όντως κάναμε αρκετές ώρες (κάπου 8 με το πήγαινε-έλα) γιατί είμασταν πολλά άτομα (2 πουλμαν) και πήγανε σε όλους τους γιατρούς.
Αν μπορέσεις να γίνεις ένας εκ των 4 που φυλάνε τα όπλα (συνήθως βάζουν υποψήφιους Ι), τότε θα είσαι ακόμα καλύτερα.
Κατά τ'άλλα, θα σου έχουν πει/θα έχεις ακούσει πάρα πολλά, οπότε εγώ περισσεύω. Καλή θητεία να έχετε και να μπείτε με καλή διάθεση, θα περάσει ο καιρός. Η μίρλα, η κακομοιριά και η μιζέρια, δεν κάνουν καλό. Υπομονή, μια εμπειρία είναι.
-
ΜΙζέρια είχα κάποτε...όχι πάντως πολύ πίσω.Αλλά δεν βοηθά...οπότε πάμε με...χαμόγελο και ότι βγει!!
-
Εχμμ.. εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα Γιαννη! κατ'αρχας Θηβα ειναι μια χαρα, μην αγχωνεστε! Η 3η μοιρα ειναι οντως καλη απο εγκαταστασεις -για στρατος- και εχει κ καλο διοικητη, ημουν εκει τον Ιουλιο. Οπλα δε θα χρεωθειτε, μονο στη βολη θα το βρειτε ετοιμο στημενο θα ριξετε κ τελος. Για ΚΨΜ υπαρχει κ το κεντρικο οποτε κ να μην εχει η μοιρα σας δε θα πεινασετε! Αυτο με την πετσετα δεν υπαρχει πια Ακτινογραφιες δεχονται κ απο δημοσιο νοσοκομειο, εγω τετοια πηγα, ενω και 401 να πατε μια χαρα ειναι, αν δεν εχετε κατι σοβαρο δλδ, μια μερα χαλαρωσης Γενικα παρτε το χαλαρα, οπλιστειτε με λιγη αναισθησια και μια χαρα θα περασετε, αντε καλη θητεια!!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Εχμμ.. εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα Γιαννη! ............................ Αυτο με την πετσετα δεν υπαρχει πια ...................Από όλα όσα είπα, μόνο η 'πετσέτα' δεν υπάρχει; Σιγά τα πολλά που άλλαξαν Και τότε με G3A3 ρίχναμε (και δε τα βρίσκαμε έτοιμα ) Εκεί είδα τα παιχνίδια του ομίλου της Ελλάδας στο Euro 2004 ( ), εκεί γνώρισα πολύ καλούς φίλους, που κρατάμε ακόμα επαφές, .......
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
με τα κινητά/λάπτοπ/τάμπλετ διαβάζω ότι σε μερικές μονάδες είναι χαλαρά...
στο κέντρο λογικά δεν παίρνουμε τπτ και μόλις πάμε μονάδα ανάλογα....
Αν έχουν οι περισσότεροι ή σκοπεύουν να φέρουν, το παίρνουμε...
Θα είναι εντελώς βλάκας κάποιος για να καρφώσει τον άλλο για να εκδικηθει κλπ...ο ένας θα αρχίζει να καρφώνει τον άλλο και μετά θα πάμε όλοι άπατοι
μετά κανένας δε θα έχει τπτοταν δεν εχεις υπηρεσια παντου επιτρεπονται αυτα (εστω κι αν τυπικα δεν)
στην υπηρεσια αναλογως
ημουν σε μοναδα που σε ηθελαν με εξαρτυση και μπερε και να παρουσιαζεσαι στην εφοδο και ημουν αλλου που οταν εκανα θαλαμοφυλακας ή καμερες ερχονταν απο πανω μου να δουν κι αυτοι τι παιζω ή τι βλεπω
σε ενοπλη υπηρεσια συνηθως δε σηκωνουν πολλα πολλα
αντε μεχρι να εχεις κανα καφε και να καπνιζειςεκει το προβλημα σου ειναι αν θα μπορεις να καθεσαι και να βγαζεις στη ζουλα κανα ραδιοφωνακι
τα πρωινα παντα θα σε τρεχουν δεν εχει τετοια αραγματα
τα αραγματα ξεκινουν το απογευμα τις ωρες που δε θα εχεις υπηρεσια -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αν μπορέσεις να γίνεις ένας εκ των 4 που φυλάνε τα όπλα (συνήθως βάζουν υποψήφιους Ι), τότε θα είσαι ακόμα καλύτερα.
δε νομιζω οτι εχουν οπλα στους οπλοβαστους πλεον στη θηβα (ο καθενας χρεωμενο το δικο του οπλο)
αυλωνα παντως δεν ειχαμε (σε αντιθεση με το 2004 ή 5 που ηταν φιλος μου )
για αυτο ειπα πριν οτι θα βγουν απο κει ασχετοι (απλα θα ριξουν βολη ) και οτι ειναι χαλαρο κεντρο
στο μηχανικο στο ναυπλιο πχ κανουν πιο κανονικη εκπαιδευση.. γενικα στα μεγαλα κεντρα πλεον γινεται μπαχαλο και εισαι στρατιωτης της πλακας
σε στελνουν στη μοναδα και δεν εχεις ιδεα
για αυτο πιστευω οτι μπηκε ο ενας μηνας ΣΠΕΝ (σχολειο μαχητη ) , εκει εκπαιδευεσαι 'κανονικα'
εγω ειχα τη τυχη να το κανω στη μοναδα μου και για αυτο εβρισκα πολλες ευκαιριες να λουφαρω και απο τον ενα μηνα ειναι ζητημα να πηγα 3 φορες
(βεβαια οταν το καναμε εμεις επειδη δεν ειχαν καμια ορεξη και οι αξιωματικοι, πρεπει να καναμε το πιο γελοιο σπεν που εγινε ποτε ανα την επικρατεια οταν το εκανε το πυροβολικο και το πεζικο επεφτε κλαμα ) -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τι εννοείς με το ι5?αμα σου βρουν σοβαρο προβλημα, εχεις ψυχολογικα κτλ κτλ και παρεις Ι5 απο το κεντρο πας σπιτι σου και τελειωνει εκει η θητεια
σε καλουν αλλες 2 φορες ανα εξαμηνο (και κυριως αν θες εσυ ξαναμπαινεις , εκτος αν ειναι προβλημα υγειας που ξεπεραστηκε και δε μπορεις να κανεις διαφορετικα) και μετα παιρνεις επισημα απολυτηριο που λεει οτι πηρες νομιμη απαλλαγη απο τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις
(ο λογος δεν αναφερεται και εχει σημασια μονο αν θες να δουλεψεις σε σωματα ασφαλειας πχ λιμενικο , ειδικος φρουρος, πυροσβεστης.. εκει με Ι5 ή ακομα και αν υπηρετησες ως αοπλος τρως ακυρο) -
ΖΩΑΡΑ Ο ΕΣ κυριοι. Θα περασετε 3 βδομαδες μουρλια . Ρε συ Qsis 414 σε πηγανε? Μπας και εχεις Ι ψυχολογικο?? , εμας της Γ1 μας πηγαν οοοοοολους 401 με ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ και οσοι ειχαν ψυχολογικα πηγαν 414, ωπου μονο 1 καταφερε και πηρε Ι5 . Ειχαμε και εναν μουρλο στο θαλαμο που εκανε ερπινγκ τη νυχτα με μαχαιρι (ναι ναι καλα καταλαβατε το παιδι που ειχαμε στο θαλαμο πηρε το Ι5). Παντως εμεις στο ΚΕΤΘ ουτε προσοχες δεν μαθαμε να βαραμε καλα σε τιποτα αναβολες εκει επεφτε ολο το γελιο . Παντως εμεις σακο δεν πηραμε, μονο λουκανικο και το αλλο το σακιδιο που μπαινει στην εξαρτηση . Ουτε επιστρεψαμε τιποτα, εγω εδωσα το λουκανικο γιατι ειχα μεσα κρανος-εξαρτηση, κλπ, οποτε ηθελα να ξεμπερδευω. Ολα τα αλλα τα εχω προικα . Οι παραλλαγες βγαζουν τα λεφτα τους επαξια (αν εχει κανεις τζοκευ να μου δωσει ειναι ευπροσδεκτο, πηγαινω για κηνυγι και γινεται χαβαλες ).
Να σας ευχαριστησω κυριοι που μου λυσατε καποιες αποριες σχετικα με την κατασκηνωση της ΠΑ . Εχει αραγε καλα σουβλατζιδικα εξω απο το 124 ΠΒΕ την ημερα της καταταξης? Επισης τωρα θα πηξουν τα νεα ή θα συνεχισουν να ξυνονται? -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειχαμε και εναν μουρλο στο θαλαμο που εκανε ερπινγκ τη νυχτα με μαχαιρι (ναι ναι καλα καταλαβατε το παιδι που ειχαμε στο θαλαμο πηρε το Ι5). -
@θωμας
εμας χωριζαν επειδη ημασταν γιγαντιο μπουγιο (Δ1 , οχι σαν κι εσας 3 και ο κουκος) και καποιες ιλες πηγαιναν στο ενα και καποιες στο αλλο (401/414)εμεις πηγαμε πεντελη (ωραια τοποθεσια , θα μου αρεσε να υπηρετω εκει ) για την ακτινογραφια
ΥΓ ψυχολογικα ειχα , αλλα κανεις δε μου εδινε σημασια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δε νομιζω οτι εχουν οπλα στους οπλοβαστους πλεον στη θηβα (ο καθενας χρεωμενο το δικο του οπλο)
αυλωνα παντως δεν ειχαμε (σε αντιθεση με το 2004 ή 5 που ηταν φιλος μου )
για αυτο ειπα πριν οτι θα βγουν απο κει ασχετοι (απλα θα ριξουν βολη ) και οτι ειναι χαλαρο κεντρο
στο μηχανικο στο ναυπλιο πχ κανουν πιο κανονικη εκπαιδευση.. γενικα στα μεγαλα κεντρα πλεον γινεται μπαχαλο και εισαι στρατιωτης της πλακας
σε στελνουν στη μοναδα και δεν εχεις ιδεα
για αυτο πιστευω οτι μπηκε ο ενας μηνας ΣΠΕΝ (σχολειο μαχητη ) , εκει εκπαιδευεσαι 'κανονικα'
εγω ειχα τη τυχη να το κανω στη μοναδα μου και για αυτο εβρισκα πολλες ευκαιριες να λουφαρω και απο τον ενα μηνα ειναι ζητημα να πηγα 3 φορεςΤο ΣΠΕΝ ξεκινησε απο την νησο της Γκασμαδιας απο την 314 σειρα. Την φαεινη ιδεα την ειχε ο εκει Υπτγος (μεραρχος τους) και εξαπλωθηκε απο την 315 σε ολη την χωρα. Ειχε την ατυχια να υπηρετει φιλος μου 314 και μου τα ειπε.
Επισης οντως τα κεντρα δεν εχουν οπλα, ενα αοπλο θαλαμοφυλικη κανεις με αλλον εναν (ετσι ηταν στον Αυλωνα) για να περναει η ωρα σου και να τρως κανα Στεργιου .
Επισης για τα Νεουδια που θα μπουν κινητακι σπεσιαλ φανταρικο Νοκια 1616 , μετα απο μια 9μηνη θητεια θα το κληρονομησει ο αδερφος μου για να βγαλει επαξεια και το τελευταιο cent. Αν δεν θελετε τον συγκεκριμμενο τυπο κινητου θα πειτε στην υπαλληλο: μπαινω φανταρος και εκει θα σας δωσει την συσκευη που προανεφερα. Αυτο το κινητο φερει καποια πολυ σημαντικα πραγματα, οπως φακος, ραδιοφωνο και ενα ξυπνητηρι που σε στελνει θες δεν θες στο 414 με ψυχολογικα. Το γιατι θα το μαθετε στην πραξη -
@θωμας
εμας χωριζαν επειδη ημασταν γιγαντιο μπουγιο (Δ1 , οχι σαν κι εσας 3 και ο κουκος) και καποιες ιλες πηγαιναν στο ενα και καποιες στο αλλο (401/414)εμεις πηγαμε πεντελη (ωραια τοποθεσια , θα μου αρεσε να υπηρετω εκει ) για την ακτινογραφια
ΥΓ ψυχολογικα ειχα , αλλα κανεις δε μου εδινε σημασια
Οσοι ειχαν ερθει Δ1 στον Εβρο ηταν ΓΑΜΟΣΕΙΡΙΑ με ολη την σημασια της λεξης , τους τεντωναμε καλα ομως και κανανε δερματακι απο την αυπνια , ωραιες μερες . Επισης σου λεει κατι το Λουχοβιτς??
-
ο ελευθεριος?
ναι ρε με ηξερε , καναμε και μαζι θαλαμοντογκια (εγω το ζητησα και τα καταφερα αν και ολοι ηθελαν να κανουν νουμερο με αυτη την υπερπροσωπικοτητα )
σου ειπε ποτε το χαμο που ειχε γινει ενα βραδυ για παρτη του οταν πηγε να παρει τη ταυτοτητα του?
καναμε τετοιο χαμο ουρλιαζοντας που μας εβγαλε αναφορα μες στο ψωλοκρυο βραδιατικα και μας ειχε ορθιους καμια ωρα ο ψηλος (ο σιδηρο )
μαλιστα ειχε πει και σε ενα παιδι που εκεινη τη στιγμη ηταν επιλοχας (τι θελουν παλι τα μαλακισμενα? μου λες τι να κανω τωρα? )
ηταν μορφη ο συγκεκριμενος, τον ειχαμε στα ωπα ωπα ηταν σχεδον ιερο προσωπο.. τον αγγιζαμε για να γινουμε καλα κτλ..
εσυ που τον ξερεις ? αυτος ειχε βυσμα υποτιθεται και θα πηγαινε κοντα στο χωριο του, εφτασε στα μερη σου?
(τωρα θυμηθηκα οτι ειχε γινει μπερδεμα με τη μεταθεση του και ειχε εγκλωβιστει για καποιο καιρο αυλωνα πες μου οτι τελικα πηγε γκατζολια )
αν και τον ηξερα λιγο, τον αγαπουσα αν εκανες θητεια μαζι του εισαι πολυ τυχερος
-
εκανε μαζι μου θαλαμοφυλακας τελευταιο βραδυ πριν ξεκινησουμε να φευγουμε μεταθεσεις
(ειχαν φυγει αλλοι πριν για εβρους κτλ και ειχαν αδειασει οι θαλαμοι )αν μπορεις γνωρισε τον κι απο κοντα
-
Σου εστειλα πμ Γιωργο (ο δαιμων του πληκτρολογιου χτυπησε πριν )
-
τι εννοείς με το ι5?
αμα σου βρουν σοβαρο προβλημα, εχεις ψυχολογικα κτλ κτλ και παρεις Ι5 απο το κεντρο πας σπιτι σου και τελειωνει εκει η θητεια
σε καλουν αλλες 2 φορες ανα εξαμηνο (και κυριως αν θες εσυ ξαναμπαινεις , εκτος αν ειναι προβλημα υγειας που ξεπεραστηκε και δε μπορεις να κανεις διαφορετικα) και μετα παιρνεις επισημα απολυτηριο που λεει οτι πηρες νομιμη απαλλαγη απο τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις
(ο λογος δεν αναφερεται και εχει σημασια μονο αν θες να δουλεψεις σε σωματα ασφαλειας πχ λιμενικο , ειδικος φρουρος, πυροσβεστης.. εκει με Ι5 ή ακομα και αν υπηρετησες ως αοπλος τρως ακυρο)η αλήθεια είναι οτι το όνειρο μου είναι να δουλέψω σε σώμα ασφαλείας...
-
Το πρόβλημα είναι ότι θα μας λένε π......νεα!!!!
Αλλά εμείς δεν μασάμε! -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Αλλά εμείς δεν μασάμε!σε πουν δε σε πουν θα εισαι
το ιδιο θα κανεις κι εσυ οταν σκασουν τα αλλα πουστονεα
οσο χαζο κι αν ακουγεται αυτο , ετσι ειναι (και βασικα ισχυει παντου, απλα εκει ειναι πιο εντονο γιατι ειναι λιγος ο καιρος )
και 2 μηνες πιο παλιος να εισαι σε μια μοναδα απο καποιον αλλο, αυτον θα χωσεις να κανει και τη χειροτερη αγγαρεια και το χειροτερο νουμερο
και επειδη παρα πολλα πραγματα τα κανονιζουν οι φανταροι μεταξυ τους, καποια στιγμη θα μπορεσεις κι εσυ να το εκμεταλλευτεις (εκτος αν πεσεις σε τελειως καθικια)
να ξερεις οτι οι ανωτεροι χεστηκαν για τη δικαιοσυνη , οτι κι αν σου λενε
και να ξερεις οτι αν πεσει ενα τηλεφωνο ολοι αυτοι που στο παιζουν ιστορια θα κατσουν σουζα -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Αλλά εμείς δεν μασάμε!Αφου ειστε
Περπατω εις 'το δασος και ακουω ΧΙΠ-ΧΟΠ, λες να απολυομαι μαζι με του ΕΠ.ΟΠ??Περπατω εις 'το δασος και ακουω Στανιση, αν ειχα τις μερες σου θα ειχα αυτοκτονισει
Περί Θητείας [#3]