-
Κρίμα που ζεις σε μια χώρα που δεν σε βοηθάει να το κόψεις, παρόλο που εσύ το θέλεις.
Αν όντως το θέλεις.
-
δε θεωρω οτι οι αλλες χωρες σε βοηθουν περισσοτερο να το κοψεις για αυτο υπαρχουν και αρκετοι καπνιστες εξω
το μονο που κανουν οι αλλες χωρες ειναι οτι σε αποτρεπουν πιο ουσιαστικα να το ξεκινησεις για αυτο και εχουν λιγοτερους αναλογικα καπνιστες
το ολο θεμα αλλωστε ειναι να μην το ξεκινησεις, αμα το ξεκινησεις δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα
οπως και να χει απο τη στιγμη που ειναι νομιμο δε βγαινει ετσι απλα και ευκολα απο τη ζωη μας και απο τη στιγμη που ειναι αρκετα εθιστικο δε μπορεις ξαφνικα να το αφαιρεσεις απο το κοσμο
σιγουρα ομως κανει κακο και δεν αναφερομαι μονο στις θανατηφορες συνεπειες , αλλα γενικα (πχ αντοχη)
οπως και να χει , το ειχα βαλει σκοπο μετα το στρατο να το κοψω και πλεον δεν εχω αλλη δικαιολογια να μην ακολουθησω αυτο που εχω υποσχεθει στον εαυτο μου
εχω αρχισει να παρατηρω και τη διαφορα στη τσεπη μου και κυριως σταματησα αυτο το ηλιθιο chain smoking που εκανα χωρις λογο
αν εμενα παντως στο 1-2 τη μετα μετα το φαγητο (γιατι αυτα ειναι ζορικα ,τα θες πολυ) θα ημουν αρκετα ευχαριστημενος
-
όσο παραμένει μια ιδεα το '20 την ημέρα' άλλο τοσο ειναι και το '2 την ημερα'.
καμια μα καμία διαφορά.
καλή δυναμη και να σκέφτεσαι πάντα οτι δεν αξίζει να ζεις σαν ΔΟΥΛΟΣ.
-
ενταξει δεν ειναι ακριβως το ιδιο, υπαρχει μια αισθητη διαφορα που ηδη μπορω να καταλαβω
φυσικα και ο στοχος ειναι να φτασω στο κανενα τη μερα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν εμενα παντως στο 1-2 τη μετα μετα το φαγητο (γιατι αυτα ειναι ζορικα ,τα θες πολυ) θα ημουν αρκετα ευχαριστημενοςειναι θεμα ανθρωπου (και αλλων παραγοντων) να μπορεις να μεινεις στα 1-2 τη μερα. Εγω δεν μπορουσα με τιποτε. Εαν φτασεις στο σημειο '1-2 τη μερα', κοψτο αμεσως. Διαφορετικα τα 1-2 με το φαγητο θα γινουν πολυ γρηγορα 3-4 με το ποτο, 5-6 με τον καφε κοκ....
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
όσο παραμένει μια ιδεα το '20 την ημέρα' άλλο τοσο ειναι και το '2 την ημερα'.καμια μα καμία διαφορά.
καλή δυναμη και να σκέφτεσαι πάντα οτι δεν αξίζει να ζεις σαν ΔΟΥΛΟΣ.
Πολύ σωστά!
Εγώ πριν από 2 χρόνια (31-08-2010) ένα βράδυ μετά από μία μέρα που είχα καπνισει σαν φουγάρο, είπα τέλος! Και τέλος.
Ολα στο μυαλό είναι, πρέπει να ελέγχεις τον εαυτό σου αλλιώς κινδυνεύεις να ζεις δουλος των αδυναμιών σου για πάντα. Και το κάπνισμα είναι από τις χειρότερες αδυναμίες...
-
αδυναμία ειναι τα τρουφάκια πχ είτε να κλάνεις στο ασανσέρ.
κάτι που αποδεδειγμένα σε καταστρέφει, ε δεν το λες και αδυναμία...
κοίτα παντως πώς αλλάζουν τα πραματα... ποιος θα το ελεγε οτι θα έδινε και ευσημα στον Τζόμπαρο για τις απόψεις περί τσιγάρου η Φουν
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
αδυναμία ειναι τα τρουφάκια πχ είτε να κλάνεις στο ασανσέρ.κάτι που αποδεδειγμένα σε καταστρέφει, ε δεν το λες και αδυναμία...
κοίτα παντως πώς αλλάζουν τα πραματα... ποιος θα το ελεγε οτι θα έδινε και ευσημα στον Τζόμπαρο για τις απόψεις περί τσιγάρου η Φουν
Πολύ λογοτεχνικό παράδειγμα αδυναμίας!
Τα εύσημα για την γνώμη σου στην έδινα και παλιότερα, απλά μετά αναβα και ένα τσιγαράκι!
Πέρα από την πλάκα, πολλά λεφτά, πολλή βρώμα, πολλή ενόχληση για τους γύρω και φυσικά σαράκι. Τωρα που έφυγα από αυτην την φάση, μου έρχονται στο μυαλό εικόνες του παρελθόντος να μου χαλάει η διάθεση που δεν έχω τσιγάρα, και δεν μπορώ να διανοηθώ την εξάρτηση που σου προκαλεί η αηδία αυτη. Και επειδη ο πρώτος μηνας που το έκοψα με ζόρισε, νομίζω το ζόρι αυτο θα μου θυμίζει πάντα γιατί δεν πρέπει να το ξαναρχίσω.
1-2 την ημέρα δεν υπάρχει γιατι ευκολα γινονται 5-10 'γιατι βγήκα' και 10-20 'γιατι έχω ζόρια' κοκ. Μια κι έξω.
-
σόρυ τζόμπαρε για το
-
δε θυμάμαι αν το ειχα αναφέρει παλαιότερα, αλλά ένα μεγαλο μέρος των χρηστών που το κόβει μαχαίρι ειναι μετά απο απύθμενο εκνευρισμό με το βίτσιο αυτο.
γνωστός μου (μεγάλος σε ηλικία) το έκοψε όταν ηταν απαν καραβοβόλτα καταμεσής του Δουνάβεως και η καφτρα του τσιγάρου του αποφάσισε να αποκολληθεί και να προσγειωθεί στο καλό του πουκάμισο
πριν μερικούς μηνες ετυχε να δει μια παλιά κασέτα απο τα παιδικά χρονια των βλασταριών και σε μια φάση ειναι η καμερα στο κλειστό δωμάτιο και τονε δείχνει να τραβάει τζούρα... το πώς ένιωσε οταν το είδε δεν μπορεί να το περιγράψει ούτε ο ΓΚ στα οδηγικά του απομνημονεύματα.
οσο σκέφτομαι οτι τα περασα κι εγώ αυτά μικρούλης ανεβάζω πίεση αλλά αντε τοτε, ας το πούμε οτι υπηρχε και μια ημί- αμάθεια. αλλά τωρα;
-
Εγω τους βλέπω να καπνιζουν στο αμάξι με κλειστο το τζαμι και με πιάνει η καρδιά μου. Νταξει και στα χειρότερα μου εγώ δεν το κανα ποτέ αυτό. Από την αλλη προσπαθω να μην γίνω αντιπαθητικός αντικαπνιστής γιατί ο καθενας έχει δικαίωμα να κάνει οτι γουσταρει με την ζωούλα του. Απλά η ενσταση μου είναι στο ότι η μείωση στο 1-2 την ημέρα λειτουργει.
Τα λοιπα γελια δεν ξερω τι τα προκάλεσε.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τα λοιπα γελια δεν ξερω τι τα προκάλεσε.
Παρεξήγηση.
Αλήθεια, εσύ δεν είσαι ο funis που τα λέγαμε παλιότερα εδώ μέσα;
Συνεχίζω τα χωρίς γελια όμως
-
Αλήθεια, εγώ θα είμαι.
-
-
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetai ... sigro.aspx
Χοντρό επεισόδιο Ανδρέα Ψυχάρη με συνεργάτιδα του Κουίκ για το ...τσιγάρο!
Απίστευτη υποστήριξη και απάντηση από την Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ!
Χοντρό επεισόδιο έγινε στο θάλαμο της Γερουσίας στη Βουλή, μεταξύ του Ανδρέα Ψυχάρη και συνεργάτιδας του Τέρενς Κουίκ! Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε παρατήρηση σε ένα πηγαδάκι το οποίο κάπνιζε μανιωδώς και ήταν η Γιαταγάνα και η Χρυσοβελόνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων μαζί με μία συνεργάτιδα του Τέρενς Κούικ και την Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ.
'Σας παρακαλώ κυρία μου, σβήστε το τσιγάρο, απαγορεύεται' είπε ο Ψυχάρης
'Εγώ θα καπνίζω' απάντησε η συνεργάτις του Τέρνες Κουίκ η οποία πρόσθεσε 'Εσείς κάψατε την Ελλάδα, εγώ θα καπνίζω όπου θέλω' για να βρει συμπαράσταση από την Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αποκάλυψε μια άλλη κουλτούρα πολύ...μπροστά
'Θα εφαρμόζω τους νόμους όπως θέλω, όπου θέλω' είπε θρασύτατα, όταν ο Ψυχάρης της είπε ότι απαγορεύεται με νόμο....
Να τις χαίρονται και ο Κουίκ και ο Τσίπρας!
-
Πάντως δεν έχει άμεση σχέση με το κάπνισμα per se, είναι απλώς μια έκφανση της νοοτροπίας 'Ο,τι γουστάρω θα κάνω, έχεις πρόβλημα;'
-
Ακριβώς.
-
15/08 και περί τις έξι απογευματινή, τελευταίο τσιγάρο στο πακέτο και διακοπή από τότε.
Μεγάλα ζόρια τις πρώτες 2 εβδομάδες, εργάζομαι σε χώρο όπου δυστυχώς όλοι καπνίζουνε.
Σταμάτησα την καφετέρια γιατί με ενοχλεί πλέον (χώροι ενδιαίτησης πλοίου).
Χαλάλι, οι συνάδελφοι κατανοούν και συμπαραστέκονται.
Ακόμη το σκέφτομαι το παλιοπράμα γμτ.
Φρικτή συνήθεια όπως και να έχει.
Θέλει δύναμη, επιμονή και συγκέντρωση για να ξεφύγεις, τελικά.
Για όσους το σκέφτονται να το κόψουν δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να το κόψουν, μύθος η συνθήκη αυτή. -
εγω που καπνιζα απο πολυ μικρος, γιατι απλα το ηθελα (6-7 χρονων ημουν στη φαση που σβηνανε οι θειοι και ο
πατερας τα τσιγαρα στο τασακι και εγω πηγενα απο πανω και τα κοιταγα, ολο το σοη καπνιστες
απο σχετικα μικρη ηλικια) το εκοπσα με δυσκολια βεβαια στην αρχη. τωρα ειμαι 1.5 χρονο
καθαρος και νοιωθω αλλος ανθρωπως. το θεμα ειναι ποσο δυνατος χαρακτηρας εισαι
για να το κοψεις. αυτα που λενε οτι δεν κοβεται με τιποτα ειναι δικαιολογιες για μενα.
ηταν δυσκολο το ομολογω, αλα οχι ακατορθωτο. ειχα κοψει, καφεδες, ποτα, μεχρι και παρεες αλαξα
για 2 μηνες. τωρα πινω 2-3 καφεδες τη βδομαδα (φρεντο εσπρεσο) χωρις καμια αναγκη για τσιγαρο.
τα ιδια και με το ποτο. μυριζεις πολυυυ ασχημα οταν εισαι καπνιστης και το καταλαβενεις
οταν εισαι διπλα στους αλλους-ες. με τιποτα δεν θα το ξαναρχηζα!!! -
Προχτές τα λέγαμε με μια παλιά μου μαθήτρια, φοιτήτρια στην φιλοσοφική τώρα.
*'Μπορώ να καπνίσω στο αμάξι;'
'ΟΧΙ'
'Έλα ρε συ, έχω χαρμανιάσει'
'Δεν καπνίζετε στο πανεπιστήμιο;'
'Απαγορεύεται, κανείς δεν καπνίζει στα αμφιθέατρα και στο εστιατόριο'.*
Ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά σε αυτή τη χώρα (εκτός και αν μου το είπε για να την αφήσω).
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]