Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μία ερώτηση γενικής φύσεως και μία εξειδικευμένη:
1. Πόσα χλμ. βγάζει κατά μέσο όρο ένα αμορτισέρ στους Ελληνικούς δρόμους μέχρι να χρειαστεί αντικατάσταση;
2. Τι υπάρχει σε αμορτισέρ για Lancer 1.5L του 2010; Δεν ενδιαφέρομαι για άμεση αλλαγή, αλλά προσπαθώ να βρω κάτι σε aftermarket και οι επιλογές είναι τραγικά περιορισμένες. Ενδιαφέρομαι για ένα πιο σπορ αμορτισέρ, το οποίο θα είναι πιο σκληρό από τα πρώτης τοποθέτησης, αλλά δε θέλω να χαμηλώσω το αμάξι.
Έχω δει τους καταλόγους των Koni, Bilstein και Monroe αλλά καμία από τις 2 εταιρίες δε βγάζει ούτε καν απλά αμορτισέρ για το αμάξι, όχι σπορ. Επίσης η KYB βγάζει το Excel-G (το οποίο μάλλον φοράει ήδη από το εργοστάσιο) το οποίο φυσικά δεν προσφέρει κάποια βελτίωση (ειδικά στην περίπτωση που φοράει ήδη το ίδιο δε θα υπάρχει η παραμικρή διαφορά). Έχω δει ακόμη τον κατάλογο της Gaz Shocks την οποία μου την πρότειναν στο φόρουμ χωρίς φυσικά να βρω κάτι για το συγκεκριμένο Lancer. Είδα ακόμη τα Weitec, αλλά κι αυτών η γκάμα φτάνει μέχρι το Lancer του 2005... Τσέκαρα ακόμη τη Vogtland. Αυτή βγάζει κάτι, αλλά σε κιτ για χαμήλωμα 3,5 εκατοστά που όπως είπα δε με ενδιαφέρει. Τέλος η KW βγάζει τη Variant 2 (http://shop.kw-suspensions.eu/index.php ... &view=list) σε coilover ρυθμιζόμενη, η οποία όμως είναι πανάκριβη...
Μετά απ' όλ' αυτά μένει καμία εταιρία αμορτισέρ ακόμη να τσεκάρω ή απλά η αγορά των αμορτισέρ έχει αποκλείσει το Lancer και δεν πρόκειται να βρω καμία λύση σε aftermarket;
αν στειλεις ενα μεηλ στην gaz και συνεννοηθεις μαζι τους να τους στειλεις μια τετραδα παλια αμορτισερ σου, θα σου φτιαξουν custom ο,τι θελεις ειτε απλο σπορ αμορτισερ, ειτε με αλλο ελατηριο, ειτε coilover.
Πιστεψε με αξιζει τον κοπο!
Έστειλα τελικά e-mail στην GAZ. Αυτό που μου πρότειναν ήταν να τους στείλω τα OE αμορτισέρ για να τους ρυθμίσουν την απόσβεση (damping). Οπότε σε αυτό το σημείο πρέπει να ρωτήσω: Υπάρχουν καταστήματα στην Ελλάδα που μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη παρέμβαση στα OE αμορτισέρ;