-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σπιτι-ποδηλατο-προαστιακος-δουλεια.αν θες ταλαιπωρια, σκεψου και τα rover
καλά το λες σπύρο. το ποδηλατακι θα ήταν το καλύτερο αφού μιλάμε για 12 χλμ συνολικά την ημέρα, τωρα που αφηνουν να το φορτώνεις στον προαστιακό. αλλά θα με φανε στο παραδρομο της αττικής οδου ρε συ. ασε που αν βρεξει κ φετος όσο περισυ
θα παω να δω αυριο δυο 146 με 700-800 ευρώ, οι οποιες έχουν κ AC κ τα πάντα!! Θα δω κ ένα κλιο του 1992 που το δίνει γνωστός (χωρίς τίποτα όμως) με 350 ευρώ... κ μέχρι την παρασκευή θα έχω πάρει κάτι. -
Ρε συ Παναγιώτη πολλα χιλιόμετρα δεν έχουν για να είναι τόσο φθηνά? Δε θα βγάζουν ζημιές?
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
δε ξέρω.
πόσα κυβικά είναι ο μικρός boxer και o t.spark? πληρώνουν διαφορετικά τέλη?
πάντως κ 1600 να βρω δεν με πειράζειΥπάρχει ο μικρός boxer στα 1351cc και μετά 1.6 boxer 8v και 1.7 boxer 16v.
Τwinspark 1.4 , 1.6 , 1.8 , 2.0 .Mε τους μεν boxer υπάρχουν κάποια γνωστά θέματα αλλά πλέον τα ανταλλάκτικα είναι ψιλοδύσκολά και αρκετά ακριβά σε σχέση με την αξία του αυτοκινήτου.
Αν είναι με TS ουσιαστικά έχεις σχεδόν τα ίδια έξοδα με μια 147 TS.Ακατάλληλο αυτοκίνητο για την χρήση που το θέλεις ΙΜΗΟ. Αν θέλεις ντε και καλά 145-6 δες για TS fl που είπε ο stefan147.
-
γνωμη μου, παρε κατι φθηνο μεν, αλλα αξιοπιστο οσο γινεται και ας εχει μονο τα βασικα (ac). Να ξερεις οτι θα κατεβεις απο το τρενο και θα παρει μπροστα...
επειδη τα χλμ ειναι λιγα δεν εχει καμια διαφορα αν ειναι με Μ3 ή με starlet του 90. Εγω ανετα χτυπαγα ενα punto 1. Τιμες ανταλλακτικων ξεφτυλα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Όμως το 146 μου αρέσει ακομα πιο πολύ.
δημιουργίες του chris bangleΠοιανού; Ο Bangle δεν έχει περάσει ούτε έξω από το centro stile της Alfa Romeo (....παρόλο που την 146 δεν την λες και όμορφη).
Μάλλον ακατάλληλο αυτοκίνητο για τη χρήση που θες. -
είναι τα 'περίεργα' των μεταχειρισμένων.
τα πουντο, που στην αρχή αυτά κοίταγα, ακόμα κ αυτά που δεν έχουν ac, έχουν πιο ακριβά από τα πιο καινουργια κ πολύ καλύτερα εξοπλισμένα 145-146.
κ μια που τα χιλιόμετρα που θα κάνω ειναι πολύ λίγα σκέφτηκα να την κάνω την υπέρβαση
μίλαγα σήμερα με φιλαράκι που εχει την 156 1600ts κ μου έλεγε για κατανάλωση ακόμα σε ταξίδι, χωρίς να τρέχει, 11λτρ/100χλμ ενώ στην αθήνα έχει 12+ όντως έτσι καινε τα άτιμα ή το δικό του έχει προβλημα? -
σκεψου το καλα γιατι οπως ξερεις δεν ειναι καθολου δυσκολο η 'τρελη ευκαιρια' των 500€ να κοστισει αλλα 1000-2000€ για να κινειται απροβληματιστα
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Όμως το 146 μου αρέσει ακομα πιο πολύ.
δημιουργίες του chris bangleΠοιανού; Ο Bangle δεν έχει περάσει ούτε έξω από το centro stile της Alfa Romeo (....παρόλο που την 146 δεν την λες και όμορφη).
Μάλλον ακατάλληλο αυτοκίνητο για τη χρήση που θες.το ξέρω ότι δεν ήταν στην αλφα ο bangle.
αλλά o zapatinas με τον bangle δεν σχεδίασαν την 145?ρε παιδιά τί στο καλό. ούτε για 3χλδ χλμ το χρόνο, δεν αντέχει ένα παλιό ts 146 k θα θέλει ένα κάρο λεφτά για να το συντηρώ σε 'μετρια κατάσταση'? μιλάμε για διαδρομή γελοία από άποψη ζορίσματος. 6 χλμ με μηδενικό μποτιλιάρισμα, με ένα φανάρι κ δυο στροφές
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μίλαγα σήμερα με φιλαράκι που εχει την 156 1600ts κ μου έλεγε για κατανάλωση ακόμα σε ταξίδι, χωρίς να τρέχει, 11λτρ/100χλμ ενώ στην αθήνα έχει 12+ όντως έτσι καινε τα άτιμα ή το δικό του έχει προβλημα?
Πες του πως έχει άλλες 2 ταχύτητες το αμάξι.
-
Νομίζω ότι αυτό που σου λένε είναι ότι δεν αξίζει να 'ανακαινίσεις' ένα τέτοιο αμάξι για τα λίγα χλμ που το θέλεις και όχι ότι δεν θα αντέξει 6χλδ χλμ το χρόνο.
Σκουτεράκι θες, όχι αμάξι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
φίλε μου δυστυχώς εχω παπί αλλά δεν το παω για να το αφήνω εκεί το βράδυ, γιατί δίπλα στο σταθμό είναι κάτι οικισμοί γύφτων κ το βράδυ σηκώνουν-σπανε ό,τι μπορουν.
κ γενικά στους σταθμούς του προαστιακού στα μεσόγεια κ την μέρα κάνουν παρτι τα κλεφτρόνια
αλλιώς ειχα σκεφτεί να άφηνα κ το ίμπιζα εκεί από δευτερα μέχρι παρασκευή -
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το ξέρω ότι δεν ήταν στην αλφα ο bangle.
αλλά o zapatinas με τον bangle δεν σχεδίασαν την 145?Χρεώνεται λανθασμένα στον Bangle, επειδή η 145 σχεδιάστηκε από το centro stile Fiat (στο οποίο εργαζόταν τότε ο αμερικανός) υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Ermanno Cressoni.Η διαμόρφωση των πίσω παραθύρων και της τρίτης πόρτας της 145 είναι έργο Ζαπατίνα.Ο Cantarella φοβούμενος ότι η 145 δεν θα κάλυπτε το κομμάτι εκείνο της αγοράς που επιτυχημένα κάλυπτε η Alfa 33,έδωσε 4 μήνες περιθώριο στον Walter De Silva για να δημιουργήσει την 146....χρησιμοποιώντας το 1/2 της 145 (την τελείωσε τον Αύγουστο του 1992).
Το μόνο αυτοκίνητο του gruppo που έχει ''βάλει χέρι' ο Bangle είναι στο Fiat Coupe (εξωτερικά... γιατί το εσωτερικό είναι της Pininfarina).
-
Μια χαρά ειναι η 146 και θα την ευχαριστηθείς στα έστω λίγα χλμ που θα κάνεις. Κατανάλώση , αν δεν την σκίζεις , που θα το κάνεις βεββαια και χωρίς προβλήματα , είναι στα ανεκτά επίπεδα . Απο βλάβες τίποτα παραπάνω απο τα οχήματα της ίδιας ηλικίας. 2-3 πράγματα
¨-
Όποιο αμάξι και να δείς να ρωτήσεις ή να ελένξεις καλύτερα πότε αλλάχτηκαν οι ιμάντες. Ειναι το μοναδικό που πρέπει να κοιταχτεί καθως 'τελειωμένοι ' ιμάντες μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μηχανής και δυστυχώς στον ΤΣ υπερβαση ηλικίας ή χλμ είναι 70-80% βεββαιή ζημιά. Υπολογισε οτι ειναι κάνα 400αρι να τους αλλάξεις οπότε αν βρεις καποια που να σου αρέσει να αφαιρέσεις αντίστοιχο ποσό αν δεν έχει φρέσκους ιμάντες.
-
Οι TS είναι καλύτεροι από τους boxer όσον αφορά κατανάλωση και απόδοση. Οι βοχερ από την άλλη επειδή ειναι πνιγμένοι , πρέπει να δουλευονται ψηλότερα με αποτέλεσμα να πίνουν. Έχουν όμως φτηνότερα ανταλακτικά απο τους ΤΣ , περίπου στην κατηγορία της 33 σε αρκετά πραγματα. Οι boxerates έχουν απο την άλλη λίγο καλύτερη οδηγική συμπεριφορά λόγω διαφοράς κέντρου βάρους και καλύτερο ήχο.
-
Προτίμησε junior αμα βρεις , ήταν το καλύτερο της σειράς.....
-
-
επειδη και εγω εκανα τετοια χρηση σπιτι-σταθμος-δουλεια 6+6 χλμ τη μερα ειχα καταληξει σε ΝΙΒΑ για φτηνη συντηρηση και αποφυγη κλοπης.
Αφου εχεις και καλο ΙΧ αμαξακι με το ΝΙΒΑ η κατι τετοιο θα μπορεις να κανεις και καμμια μαγκια σε χιονια εκδρομη σε νησι χιονοδρομικο, βοηθαει και στο παρκαρισμα σκαρφαλωνοντας οπου να εισαι...ασε που εχει καδενα και ξεχνας ιμαντες και αλλα...Προ ημερων ανταλλαξα το εν λογω νιβα με BARCHETTA και αρχισαν τα οργανα αυθημερον, ιμαντας-μεταβλητος-εξατμιση-καταλυτης, σερβις προληπτικα, το 700-1000ρικακι με περιμενει.(εξατμιση καταλυτης ηδη εδωσα 680)
Τωρα στο σταθμο με αφηνει η συζυγος (και με μαζευει το απογευμα) με ενα μικρο ιμπρεζα hatch 1.5 (4χ4+κοντα,..gia to paixnidi poy legame, αλλα το σκαρφαλωμα το ξεχασα ηδη)τωρα θα μου πεις αλφα δεν ειναι...και εισαι ερωτευμενος μαζι της...και συμφωνω μαζι σου, απλα το ανεφερα σαν μια αλλη οπτικη του θεματος.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
φίλε μου δυστυχώς εχω παπί αλλά δεν το παω για να το αφήνω εκεί το βράδυ, γιατί δίπλα στο σταθμό είναι κάτι οικισμοί γύφτων κ το βράδυ σηκώνουν-σπανε ό,τι μπορουν.
κ γενικά στους σταθμούς του προαστιακού στα μεσόγεια κ την μέρα κάνουν παρτι τα κλεφτρόνια
αλλιώς ειχα σκεφτεί να άφηνα κ το ίμπιζα εκεί από δευτερα μέχρι παρασκευήΚαι ποιός σου λέει ότι το σαράβαλο δε θα στο κλέψουν? Ειδικά αν το σταμπάρουν ότι κάθε ΣΚ είναι εκεί?
Και μετά άντε να τρέχεις για αποζημιώσεις από την ασφαλιστική για κάτι που πήρες ένα 1000άκο. Οπότε λες 'δε γ@μι€τ@ι'...και μαζί πετάς και τα λεφτά σου.
Νομίζω θα βάλεις καινούρια προβλήματα στο κεφάλι σου.
-
λες ρε συ να κλεβουν κ τοσο παλιά αμάξια 15ετιας+?
δεν θέλω αλλους 'μηχανοκίνητους' μπελάδες στο κεφάλι μου σίγουρα!! γιατί είχα σκεφτεί να ξαναεπαιρνα ραλύ να κάνω κ τη πλάκα μου (αυτά κ αν κλεβονται βεβαια). κ σε καρότσα να με παιρνανε από το σταθμό να με πηγαίνουν στο γραφειο, θα δεχόμουν
πάντως η 146 ωραιο αμαξακι, αν σκεφτεις την ηλικία της. πηγα κ είδα ένα -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μίλαγα σήμερα με φιλαράκι που εχει την 156 1600ts κ μου έλεγε για κατανάλωση ακόμα σε ταξίδι, χωρίς να τρέχει, 11λτρ/100χλμ ενώ στην αθήνα έχει 12+ όντως έτσι καινε τα άτιμα ή το δικό του έχει προβλημα?
εχω 146 1.4 boxer και εχω κανει 230.000 χλμ. 11αρια σε καταναλωση δεν παιζουν...
επισης να σπυ πω οτι εχει τελη ιδια με τα εως 1400 κυβικα γιατι νομιζω η κλιμακα ανεβαινει απο τα 1357 ενω ο μποξερ ειναι 1351.
παρ ολα αυτα σου προτεινω να προτιμησεις μια junior. ειναι πιο συγχρονη πιο ομορφη και γενικα αξιζει τα λεφτα της -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
πάντως η 146 ωραιο αμαξακι, αν σκεφτεις την ηλικία της. πηγα κ είδα ένα
Αν και πρώην κάτοχος, τη βρίσκω την πιο άσχημη Alfa των τελευταίων 20 ετών.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
πάντως η 146 ωραιο αμαξακι, αν σκεφτεις την ηλικία της. πηγα κ είδα ένα
Αν και πρώην κάτοχος, τη βρίσκω την πιο άσχημη Alfa των τελευταίων 20 ετών.
Θα συμφωνησω, ουτε σε μενα αρεσε ποτε. Των τελευταιων 20 ετων ομως διαφωνω...
ΑLFA ROMEO FORUM