-
Καλησπέρα..
Σήμερα έκανα ευθυγράμμιση μετά από αλλαγή ελαστικών λόγο ασύμμετρης φθοράς στα πίσω ελαστικά….
Το αυτοκίνητο είναι χαμηλωμένο κατά 3cm περίπου. Έχω βάλει ελατήρια eibach.
Κατά την ευθυγράμμιση φάνηκε ότι είχαν απόκλιση και οι δυο άξονες (μετά από 35000 χλμ χρήσης σε διαφόρους δρόμους και κάλους και κακούς) λίγο παραπάνω ο μπροστινός..
Όμως μου είπαν ότι η γωνία καμπερ δεν είναι αυτή που πρέπει και το είδα και εγώ είχε απόκλιση περίπου 2 μοίρες στους πίσω τροχούς και λίγο λιγότερο στους μπροστινούς. Μου είπαν ότι καλά είναι να το κοιτάξω και ότι αυτοί δεν μπορούν να μου το ρυθμίσουν..
Τι πρέπει να κοιτάξω (δεν μου είπε κανένας);;
Η γωνία καμπερ επηρεάζει την φθορά των ελαστικών και την οδηγική συμπεριφορά;;; -
Σαφως
-
Δεν ρυθμίζονται όλες οι γωνίες σε όλα τα αυτοκίνητα. Νομίζω ο κανόνας στα καθημερινά αυτοκίνητα είναι οι γωνίες να επιβάλλονται ουσιαστικά από την επιλογή των μηχανικών μερών, δηλαδή τα γόνατα εμπρός και ό,τι υπάρχει πίσω. Αν έχεις ένα γόνατο σχεδιασμένο να δουλεύει σωστά σε ένα συγκεκριμένο ύψος και το αλλάξεις (βάλεις πχ κοντύτερο ελατήριο ή το κόψεις), έχεις αλλάξει και τις γωνίες ΧΩΡΙΣ να μπορείς να κάνεις κάτι! Συνήθως οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω επιτρέπουν κάποιες ρυθμίσεις, οι πιο απλές αναρτήσεις όχι.
-
Το κάμπερ άλλαξε γιατί το χαμήλωσες.
Δεν ρυθμίζεται.
Με τόσο κάμπερ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΦΘΟΡΑ πρέπει να δώσεις ΣΥΓΚΛΙΣΗ στους τροχούς.
Πάρα πολύ σύγκλιση, ξεκίνα με 3-4 χιλιοστά και δες αν έχεις ομοιόμορφη φθορά στα λάστιχα.Το αμάξι δεν πατάει σωστά αλλά καλύτερα δεν γίνεται.
(Αν θέλεις να δεις αν έχει στραβώσει το αμάξι από τυχόν χτύπημα, κοίταξε το SAI δεξιά και αριστερά. Πρέπει να είναι το ίδιο - δεν πειράζει πολύ αν έχεις διαφορετικό κάμπερ δεξιά και αριστερά φτάνει το SAI να είναι ίδιο)
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
εγω τετοιο χαμηλωμα σκεφτομαι να κανω μεταξυ 2-3 ποντων ,
ειναι το πιο λογικο για παραπανω δε νομιζω το κερδος του χαμηλοτερου κεντρου βαρους να αντισταθμιζεται απο τα αλλα μειονεκτηματα που θα προκειψουν μιας και οδηγαμε στους ελληνικες δρομους...Να εχεις υπόψη σου ότι ναι μεν τα εργοστασιακα αμορτισερ σου θα δουλεύουν,( οριακά ) αλλά θα ''πέσουν'' πολύ πιο γρηγορα .
Ενα σετ after market με την ιδια ΄σε εφαρμογή απόσβεση πιέσεων (πανω σκληρα κατω μαλακα ή αντιστροφα ) θα ηταν ότι καλυτερο κυρίως σε αξιοπιστία και μετα σε απόσβεση.
Επίσης να συμπληρωσω ότι αν χασουν τα ψαλίδια την οριζοντια θέση τους προς τα κάτω (μιλάμε για πάνω απο 4,5 πόντους χαμήλωμα )για να ειμαστε σωστοι στις γωνιες συγκλισης αποκλισης θα πρεπει να τα αλλάξουμε με αλλα ακρόμπαρα που δινουν περισσοτερες μοιρες σε αυτες. + οτι θα πρέπει οι αναρτησεις να ειναι ρυθμιζομενες σε σκληροτητα και υψος. Με περισσοτερες επιλογες δηλ. Εκεί φυσικά το αυτοκίνητο ειναι απόλυτο και παιζεις με την δυναμη του κινητηρα στην υποστροφη και υπερστροφή αφού δεν εχεις αλλο τροπο ελένχου και ειδοποίησης απο την αναρτηση.
Άποψή μου . -
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια..
Σήμερα πήγα ρώτησα σε μάστορα και μου είπε ότι έχω δυο επιλογές για να επαναφέρω την καμπερ σωστά…
επανατοποθέτηση εργοστασιακών ελατηρίων κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι το αμάξι γίνεται 4χ4..
ή αλλαγή της μπάρας καμπερ δηλαδή περίπου 100 ευρώ μου είπε..Αλλά από’τι είδα σε διαφορές σελίδες το κόστος είναι πιο υψηλό.. κάπου κοντά στα 130 ευρώ
-
Αλλαγή ακρομπαρο σωστά! Αλλά 100 euro?.. ...
-
-
Σκάφτομαι τις δυο επιλογές που έχω.. ή του βάζω τα μαμά ελατήρια ή βάζω κάποιο καμπερ κιτ …
Βρήκα δυο που θα μπορούσα να βάλω. Από Skunk2 ή Eibach..
Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποίει κάποιο από αυτά;;
Ποσό αξιόπιστα είναι;;Οι εταιρίες δίνουν μέχρι δυο χρόνια εγγύηση;;
Το βασικότερο ερώτημα να το σηκώσω ή να αλλάξω καμπερ κιτ;;;
-
Γνώμη μου αν θες να κρατήσεις χαμηλωμενο το αμάξι σου βάλε ενα κιτακι που θα σου συστήσει ο αντιπρόσωπος που θα το αγοράσεις ανάλογα το μοντελο που έχεις. Εμενα με προβληματιζει το οτι ο πίσω άξονας έχει απόκληση 2 μοίρες. Με 3cm χαμήλωμα?....Μήπως έφαγες κανενα κρασπεδο?
Αλλιώς βαλε τα μαμα ελατήρια.
Μη ρωτάς για αξιοπιστία του κιτ αφού ετσι κι αλλιως ειναι πιο πολύ απο αυτό που εχεις τωρα.
Εχω γνωστο που εχει σε integra τέτοιο κιτ και ειναι ενα με το έδαφος. Γκρουπ Ν θα έλεγα ότι έγινε. Ακλόνητο και με πόνους στη μεση. Εχει εγγύηση φυσικά αλλά δύσκολα παθαίνει ζημιά σε αυτοκίνητα σαν τα δικά μας.
Τι αμορτισερ έχεις ? -
Το αυτοκίνητο δεν το έχω χτυπήσει ποτέ …
Υποθέτω ότι τα ελατήρια συμπιεστήκαν λίγο παραπάνω, δεν ξέρω.
Αμορτισέρ έχω ακόμα μαμά μιας και είμαι στα 70000χλμ και κάτι αν και σε λίγο καιρό θα χρειαστούν αλλαγή.
-
Δεν γίνεται να εχεις απόδοση σωστη απο τα μαμα αμορτισερ φίλε μου. Τα σακατεψες τα ελατηρια. Δεν δουλευουν τα αμορτισερ σου.
Άποψή μου θες οποσδήποτε αμορτισερ βελτιωτικά για χαμηλωμένο set up και μετα κοιτας αν εχεις σωστα ελατηρια (μετα απο τοσα χιλ) . Το καμπερ ισως με τα αμορτισερ να διορθωθεί. Λεω ίσως γιατί λογικα το κοπανημα των ελατηρίων σου φταίει.Αν το χώνεις ειδικά σε στροφιλίκια με σαμαρια κτλ.....Άποψή μου.
Αλλαγές στην οδική συμπεριφορά μετά το χαμήλωμα (Help)