-
Λοιπόν!Βρήκα μία απάντηση αλλά στο κομπιουτεράκι δεν έβγαζε άλλα νουμερα μετά την 15 διέρεση!Οπότε εγώ σταματάω στην 15η αλλά λογικά θα υπάρχουν πολέεεεεεεεεεες μέρες ακόμα!
-
εγω γιατι νομιζω οτι βγαινουν στην συνταξη
Για ριξτε καμια σιγουρη εξηγηση -
Sorry για την διπλή(και λανθασμένη μου απάντηση)αλλά κόλλησε το pc μου και το έκανε 2 φορες υποβολή!
-
Ρε παιδιά τα πρόβατα είναι ακέραιος αριθμός όχι πραγματικός!! Άρα πως θα τα διαιρέσουν??? Θα πάρει ο ένας το κεφάλι και ο άλλος το πόδι??
-
Ο πρωτος θα παρει 2 ο δευτερος 6 και ο τριτος 9
-
Ο χρήστης dino έγραψε:
Λοιπόν. Ο πατέρας στα τελευταία του φωνάζει τους τρεις γιους του και τους λέει. Παιδιά μου έχω 17 πρόβατα. Σας τα μοιράζω ως εξής. Ο μεγάλος που πήρε πολύ προίκα θα πάρει το 1/9 . Ο μεσαίος που πήρε λιγότερη θα πάρει το 1/3. Ο μικρός που είναι και χαιδεμένος θα πάρει το 1/2(κλάσματα είναι).
Τι γίνεται ? Πως θα μοιράσουν τα πρόβατα ? (σημ. είναι όλα θηλυκά).Πριν πεθάνει, αγοράζει άλλο ένα, και τα κάνει 18.
ο μεγάλος παίρνει το 1/9, δηλαδή 2 πρόβατα
ο μεσαίος παίρνει το 1/3, δηλαδή 6 πρόβατα.
ο μικρός παίρνει το 1/2, δηλαδή 9 πρόβατα.σύνολο 2+6+9=17 πρόβατα!
ξαναπουλάνε και το ένα που περισσεύει, και ούτε γάτα ούτε ζημιά -
Το ήξερε. Δεν παίζω.
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Για ριξτε καμια σιγουρη εξηγησητην πρώτη μέρα, δουλεύουν 4 ώρες. Τη δεύτερη μέρα, 2 ώρες. Την τρίτη μέρα, 1 ώρα. Την τέταρτη μέρα, μισή ώρα.... ένα τέταρτο, 7,5 λεπτά, 3,75 λεπτά, 1,875 λεπτά κ.ο.κ. Ο χρόνος συνεχώς υποδιπλασιάζεται, αλλά δεν μηδενίζεται ΠΟΤΕ!
και μιας και μίλησες για γεωμετρική πρόοδο, είναι όντως γεωμετρική πρόοδος, με λόγο 1/2 και πρώτο όρο το 4. Η γεωμετρική πρόοδος αυτή έχει φυσικά άπειρους όρους, με το όριο της ακολουθίας να τείνει στο μηδέν όσο οι μέρες τείνουν στο +άπειρο.
-
Ο χρήστης dino έγραψε:
Λοιπόν. Ο πατέρας στα τελευταία του φωνάζει τους τρεις γιους του και τους λέει. Παιδιά μου έχω 17 πρόβατα. Σας τα μοιράζω ως εξής. Ο μεγάλος που πήρε πολύ προίκα θα πάρει το 1/9 . Ο μεσαίος που πήρε λιγότερη θα πάρει το 1/3. Ο μικρός που είναι και χαιδεμένος θα πάρει το 1/2(κλάσματα είναι).
Τι γίνεται ? Πως θα μοιράσουν τα πρόβατα ? (σημ. είναι όλα θηλυκά).17/9=1.88888888888888888888888888888888 (1)
17/3=5.66666666666666666666666666666666 (2)
17/2=8.5 (3)Στις σχέσεις (1) και (2) οι αριθμοί είναι περιοδικοί και συνεχίζουν με άπειρα δεκαδικά ψηφία...
Προσθέτοντας τα (1), (2) και (3) προκύπτει y=16.05555555555555555 πρόβατα, άρα περισσεύει σχεδόν 1.
Ο μεγάλος υιός είναι (ελέω στρογγυλοποίησης) πιο κοντά στο να πάρει κάτι παραπάνω άρα έστω (1) --> 2
Αν ξαναπροσθέσουμε (1), (2) και (3) προκύπτει y=16.1666666666666666666 άρα πάλι υπάρχει πρόβλημα.
Με το παραπάνω σκεπτικό έστω (2) --> 6 και για συντομία (3) --> 9
Πάλι από πρόσθεση προκύπτει y=17 και όλα τα αδέρφια παίρνουν ακέραιο αριθμό προβάτων (γιατί δε νομίζω να ήθελε κανείς 8,5 πρόβατα ).
Που κολλάει το γεγονός ότι όλα είναι θηλυκα;
-
Ο χρήστης dino έγραψε:
Το ήξερε. Δεν παίζω.το ήξερα όντως, αλλά με άλλα νούμερα. Βάλε άλλο αν θέλεις. Αλλιώς επανέρχομαι εγώ με καινούριο, αύριο το πρωί.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι γίνεται ? Πως θα μοιράσουν τα πρόβατα ? (σημ. είναι όλα θηλυκά).Πριν πεθάνει, αγοράζει άλλο ένα, και τα κάνει 18.
ξαναπουλάνε και το ένα που περισσεύει, και ούτε γάτα ούτε ζημιάSorry δεν το είδα...
-
Ναι ούτε και εγώ παίζω! Ο krusenstern έχει σκονάκι!!!
-
ξαναπουλάνε και το ένα που περισσεύει, και ούτε γάτα ούτε ζημιάΣε προλαβα αλλα βαριομουν να δωσω εξηγηση. Παλιο το κουιζ!
τελος παντων -
Το ήξερε. Δεν παίζω.
το ήξερα όντως, αλλά με άλλα νούμερα. Βάλε άλλο αν θέλεις. Αλλιώς επανέρχομαι εγώ με καινούριο, αύριο το πρωί.
ok!Θα περιμένουμε με αγωνία!!!!!!!!
-
Για ριξτε καμια σιγουρη εξηγησητην πρώτη μέρα, δουλεύουν 4 ώρες. Τη δεύτερη μέρα, 2 ώρες. Την τρίτη μέρα, 1 ώρα. Την τέταρτη μέρα, μισή ώρα.... ένα τέταρτο, 7,5 λεπτά, 3,75 λεπτά, 1,875 λεπτά κ.ο.κ. Ο χρόνος συνεχώς υποδιπλασιάζεται, αλλά δεν μηδενίζεται ΠΟΤΕ!
και μιας και μίλησες για γεωμετρική πρόοδο, είναι όντως γεωμετρική πρόοδος, με λόγο 1/2 και πρώτο όρο το 4. Η γεωμετρική πρόοδος αυτή έχει φυσικά άπειρους όρους, με το όριο της ακολουθίας να τείνει στο μηδέν όσο οι μέρες τείνουν στο +άπειρο.
Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να μηδενιστει
Αν κανεις συνολικα 19 διαιρεσεις και μετα τα προσθεσεις νομιζω οτι θα βγαλεις κατι παραπανω απο 8ωρες...
Αν οχι δοκιμασε και πες μου -
Πάνο έχω την εντύπωση όσο και να διαιρείς στο τέλος θα φτάσεις σε ένα αριθμό 7.999999999999999999999999999999999999999!! Ποτέ 8
-
Η ώρα που πρέπει να δουλέψουν ανά ημέρα δεν μηδενίζεται ποτέ, γι'αυτό και δεν θα βγούν ποτέ στη σύνταξη. Τείνει στο μηδέν, αλλά δεν μηδενίζεται. Όσες διαιρέσεις και να κάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι όλο και πιο μικρό (απειροστό), αλλά μηδέν, ΠΟΤΕ! Ούτε με 19, ούτε με 1000, ούτε με άπειρες διαιρέσεις.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Πάνο έχω την εντύπωση όσο και να διαιρείς στο τέλος θα φτάσεις σε ένα αριθμό 7.999999999999999999999999999999999999999!! Ποτέ 8Έτσι, αλλά όχι ακριβώς. Τα εννιάρια του 7.99999999999999999999999999999999999999999999999999 που γράφεις, θα είναι άπειρα!
-
I am back. Πάμε λοιπόν ένα λίιιιιγο πιο δύσκολο από τα προηγούμενα:
**Ένας πλούσιος συλλέκτης έργων τέχνης είχε προγραμματίσει ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό για μία σημαντική δημοπρασία. Το πρωί της ίδιας μέρας όμως και λίγες ώρες πριν αναχωρήσει, τον παίρνει στο τηλέφωνο ο νυχτοφύλακάς του και του λέει πως το περασμένο βράδυ είχε δει ένα πολύ άσχημο όνειρο: Η πτήση του θα έπεφτε και όλοι οι επιβάτες θα έβγαιναν από μέσα νεκροί. Ο συλλέκτης προσπάθησε να τον καθησυχάσει αλλά αυτός ήταν τόσο επίμονος ότι το όνειρο έμοιαζε πολύ αληθινό, που τελικά τον έπεισε να ακυρώσει την πτήση του. Και πράγματι λίγες ώρες αργότερα η συγκεκριμένη πτήση συνετρίβη με τραγική συνέπεια για όλους τους επιβαίνοντες. Αναστατωμένος ο συλλέκτης παίρνει αμέσως τον νυχτοφύλακά του στο τηλέφωνο και του λέει πως τον ευχαριστεί πολύ γιατί του έσωσε τη ζωή, αλλά δυστυχώς πρέπει να τον απολύσει! Γιατί τον απέλυσε; **
-
Γιατί για να δει τη νύχτα όνειρο ο νυχτοφύλακας, μάλλον δεν έκανε καλά τη δουλειά του...
QUIZ!!!!!!