-
Αφού είναι η πρώτη φορά που θα κόψεις κόψε σε μικρή ποσότητα (100γρ) σε τρεις τουλάχιστον διαφαθμίσεις κοψίματος. Ο στόχος σου για ένα διπλό εσπρέσσο είναι να πετύχεις 60 ml καφέ σε 25-30 δευτερόλεπτα. Αν η ποσότοτητα έρθει πιο νωρίς είναι χονδροκομμένος και πιο αργά πιο λεπτοκομμένος από το κανονικό.
-
Λοιπον τα πρωτα τεστ με starbucks caffe.μια απογοητευση τελειως. ο καφες εχει κοπει στο 2,5 και σε 3 και δεν κουνιεται νερο. δεν βγαζει καθολου καφε λες και μπλοκαρει καπου το νερο. ισα ισα που βγαζει 2 ,3 σταγονες.. δοκιμασα και με illy ΣΜ που εχω γιατι νομιζα οτι θα εχει μπουκωσει πουθενα αλλα εκει τον εβγαλε κανονικα.. απο οτι καταλαβα 2,5-3 δεν τραβαει η Baby μου. κριμα τα λεφτακια μου.το βλεπω να μου βγαζει την παναγια η μηχανη.στο τελος θα φαει κανα σουτ μου φενεται..
-
Καλά, μπορώ να την αγοράσω εγώ για ανταλλακτικά, μην κάνεις έτσι.
Είπαμε, ξεκίνα από 4. Κόπηκε πολύ λεπτός και στούμπωσε η μηχανή.
-
τι να πω και εγω εχω απελπιστει λιγακι,εχω δωσει 30 ευρο σε καφεδες απο χθεσ και δεν εχω πιει ακομα. τεσπα να ρωτησω κατι ρε μανο, εχει μεγαλη διαφορα 3 η 4 στην κοπη? δεν ξερω.. αν παρω την επομενη φορα με 4 κοπη μηπως μου κανει τα ιδια? καποιος απο εδω μεσα που να εχει την gaggia baby Ισως μπορει να βοηθησει λιγακι
-
Για να μην βγάζει καφέ η μηχανή σου προφανώς στον έχουν κόψει πολύ λεπτό, χρειάζεαι πιο χονδροκομμένο καφε, γι αυτό σου είπα προηγουμένως καλύτερα να κόψεις μικρές ποσότητες σε διαφορετικές στάσεις για να δεις ποια είναι πιο κοντά στην μηχανή σου.
-
Στο 3 κι η δική μου δεν βγάζει νερό, μπαίνουν οι λεπτοί κόκκοι στις τρύπες του φίλτρου και τις βουλώνουν τελείως, απλό είναι. Οι δε εμπορικοί, τύπου illy, είναι κομμένοι πιο χοντροί από αυτό που θέλεις, γι' αυτό δεν σου κάνει κρέμα. Είναι, ας πούμε, στο 5. Μεταξύ 4 και 4,2 θέλεις μάλλον. Κι αυτά που σου έγραψε ο michalis σωστά ήταν.
-
μαλιστα.. θα παω στο 4 και βλεπουμε. θα σας ενημερωσω,παντως παιδεια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,μου λυνετε πολλες αποριες και σιγα σιγα μαθαινω..Και κατι ψιλο ασχετο, η προηγουμενη καφετιερα μου ειναι αυτη http://www.sarafidis.gr/krups-nespresso ... xn7102.php
Οποιος ενδιαφερετε ας μου στειλει pm -
Ο χρήστης 1985spiros έγραψε:
...Θα παω σε λιγο στα Starbucks να παρω καφε οπως ειπε ο dbekos και θα πω εντυπωσειςΜήπως χρησιμοποίησες-δοκίμασες μόνο το pressurized φίλτρο?
Τέσπα, πήγαινε στο 4, όπως είπε ο manosk και ... sorry.Όταν ξαναπάρεις ίδιο καφέ, κόψε στο 4 και τους 2,5 - 3, ανάμιξέ τους με αυτόν 50-50, θα 'δουλέψει' σίγουρα!
Αλλιώς, κερνάω καφέ και τους αγοράζω εγώ, καθόσον αισθάνομαι υπεύθυνος για το ... πρόβλημα! -
beko εχω τα κανονικα καλαθακια εγω με τις πολλες τις τριπες και οχι με την μονη στο κεντρο. τα αλλαξα ολα αλλα δεν εβγαζε και παλι. μην ανυσηχεις δεν τρεχει και τιποτα απλα αμα σε πετυχω ποτε μονο σου την εβαψες πλακα κανω. αδερφουλη δεν το σκεφτηκα να κανω αναμιξη, ισως βοηθησει. παντος ευχαριστω και δεν δεν τρεχει κατι.
-
Σπύρο χωρίς παρεξήγηση αλλά μάθε πρώτα να φτιάχνεις σωστό εσπρέσσο, κι ας μην αρέσκεσαι, κ μετά φτιάχνεται κ τον καλό φρέντο
-
to freddo δεν θελει και ιδιετερη τεχνη, ενωειτε οταν φτιαξω καλο εσπρεσσο θα ερθει και το φρεντο.. ενα γαλατακι ειναι 0%
Παντος γιαυτο ειμαι εδω να μου πειτε και εσυ dimitspan πολυ ευχαριστως να με βοηθησεις πως να φτιαχνω -
Ο χρήστης 1985spiros έγραψε:
to freddo δεν θελει και ιδιετερη τεχνη.......Θυμίσου αυτό που είπες τώρα , μετά από ένα χρόνο ......
Πέραν της πλακας η μηχανή σου ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ !
Αλλά παπάδες .... Μην απογοητεύεσαι θέλει πολυ ψάξιμο και διάβασμα ....και πίστεψε με , αν καταλάβεις καλά το θέμα 'καφές' θα μπορείς να βγάλεις αριστουργήματα ακόμα και με moka !
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Μην απογοητεύεσαι θέλει πολυ ψάξιμο και διάβασμα ....
Μπορείς να ξεκινήσεις το διάβασμα από εδώ:
http://www.greekespresso.gr/forum/index.php
Θα βρεις ότι πληροφορία χρειάζεσαι για τον καφέ, τις μηχανές και τις τεχνικές παρασκευής espresso!
-
λοιπον πηγα starbucks και ζητησα να γινει η κοπη στο 4 και σε 4,2. βγηκε ο καφες αλλα ηταν τραγικος.πολυ πικρος,δεν ξερω αν ειναι ετσι η καφεδες απο τα starbucks η αν το κανει η μηχανη μου αλλα μεχρι στιγμης απο οτι διαβασα λιγο βλεπω οτι με την gaggia baby που εχω δεν θα φτιαξω ποτε καφε,οσο καλη και αν ειναι η μηχανη, για να φτιαξεις εναν καφε πρεπει να εισαι επιστημονας,εχω σπαστει λιγακι δεν το περιμενα να ειναι ετσι. αλλα θα κανω λιγο υπομομη μπας και τα καταφερω σε κανεναν μηνα να πιω καφε.τεσπα, παμε στον επομενο καφε,μπορει να μου προτινει κανεις εναν καλο καφε να εχει ωραια γευση γλυκια?ο iily που παιρνω απο το ΣΜ ψηλο καλος ειναι αλλα ενταξει καλαταλαβαινεις οτι δεν ειναι καφες αλλα τουλαχιστων πινετε δεν νιωθεισ πικριλα... να ρωτησω κατι ρε παιδια ξεκαρφωτο.. πανο πανο στην μηχανη μου.αυτο τον μαυρο μοχλο πρεπει να το εχω γιρισμενο ολο αριστερα? εκει το εχω, αν το γυρισω ολο δεξια ειναι για το τσουτσουνακι που κανει το αφρογαλα..
-
Συγγνώμη που θα στο πω , αλλά αν ο illy απο το super market σου φαίνεται ότι ' δεν είναι καφές ' τότε μάλλον δε φταίει ούτε η μηχανή σου ούτε κανένας , απλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ .
Ο illy είναι ένας ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΟΣ καφές για να μην πω καφεδαρα , ο οποίος εκτός του ότι είναι 100 % arabica , έχει πισω του απίστευτη τεχνογνωσία και επιστημονική εμπειρία στο blending στο roasting και επίσης είναι καφές που συγχωρεί λάθη και ένα απο τα προτερήματα του καβουρδισματος του είναι ότι δεν απαιτείται να είναι όλο φρέσκος για να αποδόσει.
Επίσης το κόψιμο του ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΟΥΤΙ για τις gaggia !Γι αυτό :
Πάρε το διπλό καλαθακι , γέμισε το μεχρι επάνω , λειανε με το δάχτυλο για να φύγει ο καφές που σχηματίζει βουναλακι , πάτησε το με το πλαστικό tamper της gaggia όσο πιο κάθετα μπορείς (αρκετά δυνατά αλλά οχι παρά πολυ ) και κανε την εκχυλιση .
Αν σου φαίνεται πολυ δυνατός την άλλη φορά βάλε λίγο λιγότερο καφε στο portafilter και το αποτέλεσμα θα βγει πολυ καλυτερο.Πέραν απο αυτά , όπως και άλλοι θα σου πουν σ αυτο το τοπικ : espresso = μύλος
Για να φτιάξεις πραγματικά ποιοτικό espresso χρειάζεται μύλος άλεσης . Όμως αυτο δε σημαινει ότι μεχρι τότε χρησιμοποιώντας illy θα πίνεις νεροζουμι....Αυτά . Καλούς πειραματισμους !
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Συγγνώμη που θα στο πω , αλλά αν ο illy απο το super market σου φαίνεται ότι ' δεν είναι καφές ' τότε μάλλον δε φταίει ούτε η μηχανή σου ούτε κανένας , απλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ .
Ο illy είναι ένας ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΟΣ καφές για να μην πω καφεδαρα , ο οποίος εκτός του ότι είναι 100 % arabica , έχει πισω του απίστευτη τεχνογνωσία και επιστημονική εμπειρία στο blending στο roasting και επίσης είναι καφές που συγχωρεί λάθη και ένα απο τα προτερήματα του καβουρδισματος του είναι ότι δεν απαιτείται να είναι όλο φρέσκος για να αποδόσει.
Επίσης το κόψιμο του ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΟΥΤΙ για τις gaggia !Γι αυτό :
Πάρε το διπλό καλαθακι , γέμισε το μεχρι επάνω , λειανε με το δάχτυλο για να φύγει ο καφές που σχηματίζει βουναλακι , πάτησε το με το πλαστικό tamper της gaggia όσο πιο κάθετα μπορείς (αρκετά δυνατά αλλά οχι παρά πολυ ) και κανε την εκχυλιση .
Αν σου φαίνεται πολυ δυνατός την άλλη φορά βάλε λίγο λιγότερο καφε στο portafilter και το αποτέλεσμα θα βγει πολυ καλυτερο.Πέραν απο αυτά , όπως και άλλοι θα σου πουν σ αυτο το τοπικ : espresso = μύλος
Για να φτιάξεις πραγματικά ποιοτικό espresso χρειάζεται μύλος άλεσης . Όμως αυτο δε σημαινει ότι μεχρι τότε χρησιμοποιώντας illy θα πίνεις νεροζουμι....Αυτά . Καλούς πειραματισμους !
Αδερφουλη ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα σιγουρα δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει ο καφες, σιγουρα αυτος του ΣΜ που φτιαχνω εγω δεν ειναι σαν αυτο που περνω illy απο ενα μαγαζακι κατω απο το σπιτι μου,αυτο ηθελα να να πω αλλα δεν το ειπα αλλα θα μου πεις εσυ οτι εκει χρεισιμοποηει μυλο τεσπα σε ευχαριστω και για τις οδηγιες στο πως θα βαλω τον καφε στο portafilter και αν μπορεις να ελεγες και αλλα θα το εκτιμουσα... ειλκρινα ειναι τοσα πολλα που δεν εχω χρονο να κατσω να διαβασω το ποσο ποσοτητα πρεπει να βαλω να βγαλω να ψαχνω τον σωστο χρονο εκχυλισησ του καφε κτλ κτλ γιαυτο εχω φρικαρει. τεσπα θα σου στειλω και pm αν δεν εχεις προβλημα να σε ρωτησω καποια πραγματα βασικα!
-
πηγαινε παρε το perfect crema φιλτρο της, για να τελειωνεις.
μετα, αν θες να ασχοληθεις, παιρνεις εναν μυλο και ξεκινας το ταξιδι -
Ο χρήστης 1985spiros έγραψε:
Συγγνώμη που θα στο πω , αλλά αν ο illy απο το super market σου φαίνεται ότι ' δεν είναι καφές ' τότε μάλλον δε φταίει ούτε η μηχανή σου ούτε κανένας , απλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ .
Ο illy είναι ένας ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΟΣ καφές για να μην πω καφεδαρα , ο οποίος εκτός του ότι είναι 100 % arabica , έχει πισω του απίστευτη τεχνογνωσία και επιστημονική εμπειρία στο blending στο roasting και επίσης είναι καφές που συγχωρεί λάθη και ένα απο τα προτερήματα του καβουρδισματος του είναι ότι δεν απαιτείται να είναι όλο φρέσκος για να αποδόσει.
Επίσης το κόψιμο του ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΟΥΤΙ για τις gaggia !Γι αυτό :
Πάρε το διπλό καλαθακι , γέμισε το μεχρι επάνω , λειανε με το δάχτυλο για να φύγει ο καφές που σχηματίζει βουναλακι , πάτησε το με το πλαστικό tamper της gaggia όσο πιο κάθετα μπορείς (αρκετά δυνατά αλλά οχι παρά πολυ ) και κανε την εκχυλιση .
Αν σου φαίνεται πολυ δυνατός την άλλη φορά βάλε λίγο λιγότερο καφε στο portafilter και το αποτέλεσμα θα βγει πολυ καλυτερο.Πέραν απο αυτά , όπως και άλλοι θα σου πουν σ αυτο το τοπικ : espresso = μύλος
Για να φτιάξεις πραγματικά ποιοτικό espresso χρειάζεται μύλος άλεσης . Όμως αυτο δε σημαινει ότι μεχρι τότε χρησιμοποιώντας illy θα πίνεις νεροζουμι....Αυτά . Καλούς πειραματισμους !
Αδερφουλη ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα σιγουρα δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει ο καφες, σιγουρα αυτος του ΣΜ που φτιαχνω εγω δεν ειναι σαν αυτο που περνω illy απο ενα μαγαζακι κατω απο το σπιτι μου,αυτο ηθελα να να πω αλλα δεν το ειπα αλλα θα μου πεις εσυ οτι εκει χρεισιμοποηει μυλο τεσπα σε ευχαριστω και για τις οδηγιες στο πως θα βαλω τον καφε στο portafilter και αν μπορεις να ελεγες και αλλα θα το εκτιμουσα... ειλκρινα ειναι τοσα πολλα που δεν εχω χρονο να κατσω να διαβασω το ποσο ποσοτητα πρεπει να βαλω να βγαλω να ψαχνω τον σωστο χρονο εκχυλισησ του καφε κτλ κτλ γιαυτο εχω φρικαρει. τεσπα θα σου στειλω και pm αν δεν εχεις προβλημα να σε ρωτησω καποια πραγματα βασικα!
Δεν χρειάζεται ΠΜ αφού το θέμα είναι για τον Καφε ....ρωτά ανοιχτά
Δεν γράφω πιο πολλά γιατί πρέπει κανείς να αρχίσει με τα βασικά αλλιώς θα χαθεί η μπάλα -
http://www.brazilianos.gr εχει παρει κανεις απο αυτον καφε? λεει τιποτα?
-
με αφορμη μια κουβεντα , αποφασισα πως θα ηθελα να βαλω PID στην Silvia μου και μιας και ειπα να κανω δουλεια, να της τοποθετησω και ενα μανομετρο, να παρακολουθω την πιεση, ωστε να μπορω - αν/οποτε χρειαστει - να επεμβω στην βαλβιδα και να τη ρυθμιζω.
Dmitspan, εσυ εχεις βαλει PID σε μια Gaggia.. απο που το ειχες παραγγειλει?
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)