-
Aν είσαι κουλός βάλε ημίζ, θα σου κρατήσουν 100.000 χλμ, εγγυημένα και ασφαλή.
-
Ωπα παιδια τωρα καταλαβα τι γινεται...ειδα οτι το χτεσινο τυπο με τα σαχλα τον λενε Αρη... δεν εχω καμια σχεση, συμπτωση. Μπορειτε να δειτε οτι το account μου ειναι παλιο... θα ηθελα να με παρετε στα σοβαρα.
-
Μα εσένα στα σοβαρά σε παίρνουμε.
-
Ο χρήστης Aroulis έγραψε:
Τα φωτα σας μαγκες!Εχω ενα ΜR2 Mk1 και χρειαζομαι λαστιχα. Αυτη τη στιγμη φοραω ασχετα ψηλοπροφιλα μπαγιατικα σε 14αρες (προσωρινη λυση). Ειναι σαν κατσικι στην εμφανιση και απαισιο στην οδηγηση, οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης.
Η εργοστασιακη διασταση ειναι 185/60/14. Κοιταω σε 195/50/15 και 195/45/16.
Καθως δεν κανω πολλα χμ (8000 ετησιως) θα προτιμουσα ενα μαλακο λαστιχο να κρατησει 2.5-3 χρονια.
Βασικο μου κριτηριο ειναι η προοδευτικοτητα, το γρηγορο ζεσταμα κ το σωστο φρεναρισμα και οχι η απολυτη προσφυση. Ειναι αυτοκινητο-παιχνιδι και θελω να γλιστραει γλυκα (πραγμα που δεν κανει με τα τωρινα 65ρια που μπαλονιαζουν σε καθε στροφη).
Πιστευετε οτι εχουν ουσια τα 16αρια? το οτι κοστιζουν 100+ παραπανω ευρω και οι ζαντες ακριβοτερα ειναι 1 ακομα αποτρεπτικος παραγοντας.
Τι λαστιχα προτεινετε στις 15 και τι στις 16 ιντσες?
Για 1 αυτοκινητο που δεν περναει τα 180κμ/η και ζυγιζει κατω απο 1000 κιλα, φανταζομαι οτι δεικτης ταχυτητας H με καλυπτει στο φορτιο ομως τι θα πρεπε να κοιταω?? ενα ελαστικο με μεγαλο δεικτη φορτιου σε ελαφρυ αμαξι τι συνεπειες εχει?Ευχαριστω,
ΑρηςΘα σου προτεινα να μη παρεκλινεις απο το εργοστασιακο βημα πανω απο 3%. Το καθε αυτοκινητο ειναι στημενο με συγκεκριμενες διαστασεις τροχων. Αλλαζοντας τις, χαλας το στησιμο. Οι 16αρες μου μοιαζουν υπερβολη. Τι μοτερ φοραει; Αλογα;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλημερα.
Πηρα προσφορα για τα ER 002, σε διασταση 195/60/15, στα 290€.
Αυτο που μου ειπε ο λαστιχας ειναι οτι κανονικα τα λαστιχα κανουν 400€, αλλα υπαρχει προσφορα απο την εταιρεια για ελαστικα με DOT περιπου ενος χρονου.
Τον εβαλα να ψαξει οσο πιο προσφατο DOT και περιμενω απαντηση.
Αν βρει λαστιχα παραγωγης Σεπτεμβριου η Αυγουστου του 2011 , να τα βαλω ?Καλημερα Νικο. Τα RE 002 εννοεις φανταζομαι. Χωρις να ειναι απαγορευτικο αυτο το dot, εχω ακουσει οτι τα πιο φρεσκα σε αυτη τη διασταση ειναι ελαφρως πιο ακριβα απο 290. Παρε κι απο αλλου τιμες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Με τις παραπανω διαστασεις το βημα αλλαζει 1%. Φοραει το δικο του 4A-GE 125hp. Η καλυτερη επιλογη απ οτι διαβαζω ειναι οι ζαντες του τελευταιου mr2 fl που μπαινουν κουτι - 15 μπροστα, 16 πισω. Βεβαια αυτο φοραει 185/55 μπροστα και 215/45 πισω. εγω παω 195/50 και 195/45 (φτηνες διαστασεις και πιο κοντα στο σωστο βημα).
λαστιχα??
-
Θα είναι πιο υπερστροφικό πάντως με την αλλαγή αυτή που λες.
-
μονο εγω δεν θα αλλαζα διαστασεις;
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
12000χλμ κανω τον χρονο . Λες να μην τα βαλω ?καντο. η τιμη ειναι καλη για την διασταση
-
Ο χρήστης Aroulis έγραψε:
ενα ελαστικο με μεγαλο δεικτη φορτιου σε ελαφρυ αμαξι τι συνεπειες εχει?Αυτη την απορια την ειχα και γω... Μπορει καποιος να το κανει μια λιανα?
Εγω νομιζα οτι ο δεικτης φορτιου ειναι αναλογα την διασταση, αλλα ειδα οτι υπαρχουν διαφορετικοι δεικτες φορτιου για την διασταση που φοραει το δικο μου π.χ. σε μια μινι ερευνα που χω κανει...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Aν είσαι κουλός βάλε ημίζ, θα σου κρατήσουν 100.000 χλμ, εγγυημένα και ασφαλή.Ενώ αν είσαι χεράς βάλε και R888 βρε αδερφέ, τα δικαιούσαι
Πρόσεχε φιλαράκ (με το MR2), απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα. Άμα σε πετύχει παραγωγικό μέλος του φόρουμ παίζει να βγείς και δαρμένος, το νου σας όλοι.
Πάντως έχοντας δοκιμάσει κινέζικο της πλάκας, για πισωκίνητο παιχνίδι είναι νομίζω ότι καλύτερο. Ξέροντας πάντα πάνω σε τι πατάς εεε... μη πλακώστε πάλι ουουου 666 φονιαδολοφονεαντιχριστε φιλετουπανουση, οκ παιδάκια;
Α, η τελική έγκριση pending από σεβάσμιο μέλος του φόρουμ... είπαμε, μην βγείς και δαρμένος, ρώτα πρώτα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μονο εγω δεν θα αλλαζα διαστασεις;+1
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
μονο εγω δεν θα αλλαζα διαστασεις;
+1
Τώρα μιλάμε σωστά
-
Μικροαλλαγές στη διάσταση αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη τιμή,
ή ζαντολάστιχα από το άλλο μοντέλο.
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Πάντως έχοντας δοκιμάσει κινέζικο της πλάκας, για πισωκίνητο παιχνίδι είναι νομίζω ότι καλύτερο. Ξέροντας πάντα πάνω σε τι πατάς εεε...
οσο παιχνιδι ομως και να ναι, δεν ειναι ανευθυνο να κυκλοφορεις με παλιολαστιχα σε δημοσιο δρομο? εγω ετσι το σκεφτομαι...
-
Οι γνώστες του φόρουμ τι λάστιχα έχουν να μου προτείνουν για Audi TTS;
Αυτή την στιγμή φοράει τα μαμά λάστιχα της Continental 255/35 ZR19 96Y τα οποία όμως σχετικά σύντομα θα χρειαστούν αλλαγή.
Κάνω περίπου 10-15.000 χλμ το χρόνο, τα περισσότερα εκ των οποίων σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
Μέχρι στιγμής, απο τις πληροφορίες που έχω συλλέξει, κλίνω προς τα PZero της Pirelli.
Έχετε να μου αντιπροτείνετε κάποια άλλα και αν ναι γιατι; Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης greeneyes έγραψε:
Οι γνώστες του φόρουμ τι λάστιχα έχουν να μου προτείνουν για Audi TTS;Αυτή την στιγμή φοράει τα μαμά λάστιχα της Continental 255/35 ZR19 96Y τα οποία όμως σχετικά σύντομα θα χρειαστούν αλλαγή.
Κάνω περίπου 10-15.000 χλμ το χρόνο, τα περισσότερα εκ των οποίων σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
Μέχρι στιγμής, απο τις πληροφορίες που έχω συλλέξει, κλίνω προς τα PZero της Pirelli.
Έχετε να μου αντιπροτείνετε κάποια άλλα και αν ναι γιατι; Ευχαριστώ
TTS δεν έχω, αλλά φοράω τα PZERO.
Είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ λάστιχο!! Πάρα πολύ καλό. Άνετο, ήσυχο, ζεσταίνεται γρήγορα και κρατάει πολύ καλύτερα από το RE050A και πιστεύω κι από το conti που έχεις.
Απλά κάνε τη προσευχή σου να έχει η Pirelli στοκ γιατί τα δικά μου τα περίμενα από τον Νοέμβρη, τα πίσω ήρθαν λάθος κι ακόμα περιμένω να μου στείλουν τα σωστά. Έχουμε Ιούνιο.
Το μόνο αρνητικό που έχω παρατηρήσει στο λάστιχο είναι ότι όταν είναι κρύα έχουν λίγο tramlining το οποίο στην αρχή ήταν χειρότερο. Όταν τα λάστιχα έστρωσαν και πάτησαν, μειώθηκε κατά 60% και τώρα όταν ζεσταίνονται μειώνεται στο 80%-90%. Το φαινόμενο παρουσιάζεται μόνο στις χαμηλές ταχύτητες, μέχρι 80-90κμ/ω.
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Aν είσαι κουλός βάλε ημίζ, θα σου κρατήσουν 100.000 χλμ, εγγυημένα και ασφαλή.
Ενώ αν είσαι χεράς βάλε και R888 βρε αδερφέ, τα δικαιούσαι
Πρόσεχε φιλαράκ (με το MR2), απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα. Άμα σε πετύχει παραγωγικό μέλος του φόρουμ παίζει να βγείς και δαρμένος, το νου σας όλοι.
Πάντως έχοντας δοκιμάσει κινέζικο της πλάκας, για πισωκίνητο παιχνίδι είναι νομίζω ότι καλύτερο. Ξέροντας πάντα πάνω σε τι πατάς εεε... μη πλακώστε πάλι ουουου 666 φονιαδολοφονεαντιχριστε φιλετουπανουση, οκ παιδάκια;
Α, η τελική έγκριση pending από σεβάσμιο μέλος του φόρουμ... είπαμε, μην βγείς και δαρμένος, ρώτα πρώτα
Ok, κάποιους του φτύνουν και αυτοί νομίζουν οτι βρέχει. Τόσα μέλη πλάκωσαν να πουν οτι το να κρατάς τα λάστιχά σου 100.000 χλμ ειναι -επιεικώς- λάθος, όπως επίσης είναι λάθος να χρησιμοποιείς λάστιχα προορισμένα για άλλη χρήση, καθώς δεν κάνουν τους σωστούς κύκλους θερμοκρασίας σε σχέση με τις προδιαγραφές τους. Και είναι άλλα τόσα μέλη που απλά βαρέθηκαν να το γράψουν, επειδή απλά βαριούνται να ασχοληθούν με ανθρώπους που δε θέλουν να καταλάβουν. Από κει και πέρα τα σχόλια σχετικά με τις δημοσιεύσεις είναι απλά αστεία.
Αυτό που δεν είναι καθόλου αστείο βέβαια ειναι η αντιμετώπιση 'ωχ-αδερφέ-τώρα-αφου-δεν-εχω-τρακάρει-πάει-να-πει-οτι-είναι-όλα-καλά' και μακάρι από καρδίας να μην έχει άσχημη κατάληξη. Εγώ πάντως επαναλαμβάνω. Αν πέσει οποιοσδήποτε πάνω μου και διαπιστώσω οτι συνέβη επειδή τα λάστιχά του δεν κάνουν ούτε για προφυλακτικά, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Το λάθος το συγχωρώ. Την εγκληματική αμέλεια (ή και πρόθεση αν θες, καθώς δε μένει κάποιος κατά λάθος από λάστιχα) όχι. -
τωρα καταλαβα ποσα λεφτα εχω πεταξει αλλαζοντας λαστιχα καθε 3χρονια με 30-40κ χλμ........
-
εβαλα σημερα λαστιχα
στη βαρκα 205/55/16 , premium contact 2 FR, V δεικτη = 350 ευρω
στο κατσαριδι 185/60/15 , premium contact 5 , H δεικτη = 320 ευρω.
not bad θα ελεγα...
και τα δυο , φρεσκοτατα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]