-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
επίσης ανήμπορο (επικαλείται ότι) είναι για όλα τα παραπάνω.
Αυτό τι σημαίνει; Εμείς δεν πρέπει να τα ζητάμε;
Το ατομικό μερίδιο ευθύνης, είναι στο να μην προκαλείς εσύ ο ίδιος το πρόβλημα.
Ας πούμε, να μην φέρνεις λαθρομετανάστες.
Να μην πετάς σκουπίδια.
Να φροντίζεις το δικό σου καθυστερημένο.
Να μην εγκληματείς.
Να μην καταστρέφεις το οδόστρωμα
κ.ο.κ.Ειπα εγω να μην τα συζητημε? Αυτο δεν κανουμε? Αλλα δεν μενουμε μονο στην συζητηση, κρινουμε, κατακρινουμε και προσπαθουμε να επιβαλουμε την λυση την δικια μας χωρις να κοιταμε σε ατομικο επιπεδο τι εχουμε κανει εμεις να αποφυγουμε ολο αυτα, αλλα και χωρις να κοιταξυμε σε ατομικο επιπεδο αν ολα αυτα που λεμε εχουνε καποια λογικη.
Κοιτα μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας..... Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει τα @@ να πατησει ποδι και κανει οτι πρεπει να γινει γιατι θα εχει πιεσεις απο τα ανθρωπιστικα κινηματα, απο το εσωτερικο απο διαφορους ανθρωπιστες του κολου κλπ και φυσικα ειναι και οικονομικο. Δεν σου λεω να πυροβολουμε τους μεταναστες στα συνορα, ουτε να πεταμε τα καθυστερημενα παιδακια στον Καιαδα (οχι αυτον της Χ.Α ) κλπ κλπ. Αλλα δεν μπορουμε να ζηταμε και παραλογα πραγματα απο το κρατος αν πρωτοι εμεις δεν ειμαστε διατεθημενοι να κανουμε τιποτα απο αυτα που εμεις προτεινουμε στο κρατος η δεν κοιταμε να το αποτρεψουμε.
Αν ηταν εφικτες θα τα εκανε απο μονο του
αυτό φυσικά εμπεριέχει και το 'παρτον σπίτι σου'.
Αν ήταν τόσο λογικό και έξυπνο, όλο και κάποιος θα το είχε εφαρμόσει.Μονο του το κρατος μιλαω, και οχι μονο του το ατομο.
-
Σου έγραψα ποιο θεωρώ πως είναι το ατομικό επίπεδο ευθύνης.
Το αν είναι παράλογο να ζητάμε ανθρώπινη μεταχείριση, αυτό προφανώς έγκειται στη λογική του καθενός.
Επίσης προφανώς για να ζητάμε ανθρώπινη μεταχείριση από το κράτος, πρέπει να την 'κάνουμε' και οι ίδιοι. Δεν μπορώ εγώ να έχω 5 μετανάστες στο υπόγειο σα σκλάβους για να μου δουλεύουν τα χωράφια, και να ζητάω από το κράτος να μην κάνει το ίδιο. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
με την καύλα σου να έρθουν/παραμείνουν στη χώρα 1000 καραβιές λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και να τους παράσχει συνδρομή το κράτος, που δεν μπορεί να θρέψει ούτε καν τους Έλληνες πλέον;
Λοιπόν αυτή τη μαλακία την έχεις γράψει τόσες μα τόσες φορές και έχεις κληθεί ισόποσες φορές να δείξεις που έχει γραφτεί κάτι τέτοιο και όλες μα όλες έκανες την πάπια.
Κάπου αρχίζει και καταντάει αηδία το ζήτημα.
Εν προκειμένω, ξεστραβώσου και διάβασε την υποτιθέμενη επιστολή και τι ζητούσε αυτή και στην οποία η πανέξυπνη απάντηση ήταν πάρτον σπίτι σου και πόση σχέση έχει αυτό με αυτά που αραδιάζεις.
ΕΕΠ δεν ξέρω αν το έχεις πάρει πρέφα, αλλά ένα κράτος δεν έχει υποχρεώσεις μόνο προς τους πολίτες του. Αλλά προς όλους τους ανθρώπους ακόμα κι αν έχουν εισέλθει παρανόμως. Ακόμα και σε περιόδους πολέμου προς τους εχθρούς του. Ψιλά γράμματα θα μου πεις.
Άρα συμφωνείς να επαναπροωθήσουμε ΑΥΡΙΟ κιόλας όσους έχουν μπει παράνομα στη χώρα; [ερώτηση είναι, όχι ρητορική]
Άρα δεν υποστήριζες τη διακοπή των ελέγχων από την αστυνομία, ούτε τη μη σύλληψη όσων έμπαιναν παράνομα και την κράτησή τους σε ειδικούς χώρους; [κι αυτή είναι ερώτηση]
Άρα δεν μας δουλεύεις τώρα; [αυτή είναι ρητορική ερώτηση]
Και τι με νοιάζει εμένα μια Χ επιστολή; Αυτή είναι το πρόβλημα; [κι αυτή ρητορική]
Και ξέρω καλύτερα από εσένα ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κράτους προς πολίτες και αλλοδαπούς, ώστε αν αύριο εφαρμόζονταν, επιτέλους, οι νόμοι, δεν θα έμενε ούτε ένας από αυτούς που γυρνοβολάνε στην Αθήνα ελεύθερος σαν αδέσποτο.
-
αφού δεν σε νοιάζει το θέμα επί του οποίου γίνεται η συζήτηση, αφού δε σε νοιάζει τι στο πούτσο υποστηρίζει ο καθένας εδώ μέσα, γιατί γαμώ το σπίτι μου μπαίνεις στον κόπο να μου απαντήσεις προσωπικά και να χαρακτηρίσεις άσχετα ή σχετικά αυτά που γράφω όταν δεν ξέρεις καν σε τι αναφέρονται;
Γράψε ευθέως. Δεν έχω ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς. Δεν έχω ιδέα τι υποστηρίζεις. Αλλά έτσι θέλω να γράψω ότι είναι άσχετα (είναι λίγο αντίφαση εν τοις όροις να είναι κάτι άσχετο σε σχέση με κάτι που δεν γνωρίζεις), γιατί έτσι ήθελα κάτι να γράψω και να στην πω.
Και μετά από όλη αυτή την επίδειξη αδιαφορίας προς τη συζήτηση στην οποία ήθελες να χωθείς παρ' όλ' αυτά, με τι θράσος με καλείς να σου απαντήσω κι όλας;
-
Αυτό που έγραψες παραπάνω, περί ατομικού και συλλογικού κλπ, το είχες απαντήσει και σ' εμένα παλιότερα. Τώρα το ξανάγραψες, αλλά είπα να μη στη χαρίσω.
Ειδικά αφού έγραψες την τελείως άκυρη παραπάνω επιχειρηματολογία, με την αστυνομία, τις κρατικές παροχές κλπ.
-
δεν θέλω να σου χαλάσω την ονείρωξη, αλλά ούτε αυτή τη φορά κατάφερες να αποδείξεις το λάθος της.
Το μόνο που απάντησες ήταν αυτό:Το κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει άσυλο ή ιθαγένεια σε αλλοδαπούς, αλλά έχει υποχρέωση μόνο να τους επιστρέφει στον προορισμό τους, εφόσον ήρθαν απρόσκλητοι ή, πολύ περισσότερο, παράνομα.
το οποίο δυστυχώς απαντάει μόνο σε κάτι που είχες στο μυαλό σου, όπως και παραδέχτηκες.
-
Γνώμη σου.
Εγώ λέω να εφαρμοστούν οι νόμοι, να κλειδωθεί το τοπικό. -
μπορείς να βοηθήσεις το κράτος μην ξαναγράφοντας σε αυτό.
-
«Οι πρόσφυγες δεν έχουν επιλογή. Ας τους βοηθήσουμε» λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ
Χαζούλης. Να τους πάρει σπίτι του.
Μάλλον δεν έχει ακούσει κι αυτός τα πανέξυπνα επιχειρήματα. -
Άμα λέω εγώ ότι τα έχεις μπουρδουκλώσει και γι' αυτό γράφεις τόσα άκυρα πράγματα...
-
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ ποπ σταρ Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε η 24χρονη ποπ σταρ του Πακιστάν, Ghazala Javed, που τόλμησε να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια αψηφώντας το αυστηρό διάταγμα των Ταλιμπάν. Η άτυχη καλλιτέχνιδα δέχθηκε δολοφονική επίθεση το βράδυ της Τρίτης και βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατέρα της. Ακαριαία σκοτώθηκε η νεαρή καλλονή, ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από έναν μοτοσικλετιστή, την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα της. Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι ο πρώην σύζυγος της θεωρείται βασικός ύποπτος της υπόθεσης, καθώς η ίδια του είχε ζητήσει διαζύγιο όταν είχε ανακαλύψει ότι διατηρεί παράλληλη σχέση. Η όμορφη Ghazala, η οποία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οδηγούσε με τον πατέρα της κατευθυνόμενη προς το σπίτι τους, όταν μια μοτοσικλέτα πλησίασε και άρχισε να γαζώνει το αυτοκίνητο. Η 24χρονη δέχθηκε έξι σφαίρες και ο θάνατος της ίδιας και του πατέρα της ανακοινώθηκε στο νοσοκομείο του Πεσαβάρ.
http://www.enikos.gr/international/5460 ... _star.html
υ.γ. άραγε κάποιοι από αυτούς που έρχονται από Πακιστάν εδώ, ανήκουν στην ίδια συνομοταξία;
-
@manosk
Εσύ δεν ήθελες να κλειδωθεί;
ΤέσπαΕξακολουθείς να μην πιάνεις την ουσία και να απαντάς σε κάτι τυχαίο.
Ένα θέμα είναι κατά πόσον είναι υποχρεωμένο ή όχι το κράτος να προσφέρει μια 'παροχή'. Είτε προς τους νόμιμους είτε προς τους παράνομους.
Τα φοβερά σου επιχειρήματα είναι ότι δεν είναι υποχρεωμένο να παρέχει κάτι προς τους παράνομους μετανάστες. Οκ δεκτό.Η συζήτηση όμως είναι κατά πόσον αποτελεί επιχείρημα το 'κάντο εσύ' σε μια οποιαδήποτε 'απαίτηση' ενός πολίτη έστω για μια νέα παροχή του κράτους.
Το να απαντάς 'μα δεν είναι υποχρέωση του κράτους' ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στο κατά πόσον είναι εύλογο επιχείρημα το 'κάντο εσύ αφού το ζητάς από το κράτος'.
Γιατί όπως σε όλα τα παραδείγματα που σου έφερα, οι απαιτήσεις προς το κράτος δεν μεταφράζονται αυτούσιες σε απαιτήσεις από το άτομο. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι προς έλληνα ή προς ξένο ή προς νόμιμο ή προς παράνομο. Δεν έχει να κάνει με το αν όντως πρέπει ή δεν πρέπει να τα παράσχει αυτά το κράτος. [ξέρω, σοκαριστικό]Στο βαθμό που η εξίσωση απαίτησης από το κράτος με την απαίτηση από το άτομο είναι ΑΚΥΡΗ (και είναι), το επιχείρημα είναι άκυρο.
Αυτό λέει η λογική.ΑΝ εσύ έχεις κάποιο επιχείρημα ότι μπορεί κάποιος να εξισώνει απαιτήσεις από το κράτος με απαιτήσεις από το άτομο, να το διαβάσουμε.
Μέχρι ώρας δεν έχεις φέρει ούτε ένα τέτοιο, και επιμένεις να βαυκαλίζεσαι ότι απαντάς κι όλας.Μπορείς να κάνεις αυτό το μέγιστο βήμα κοινωνικής επαφής και να αρχίσεις να απαντάς σε αυτά που γράφουν οι άλλοι (αφού τους απευθύνεσαι κι όλας) και όχι σε τυχαία δικά σου;
Όσο για το φοβερό τωρινό επιχείρημα περί διαφοράς μεταξύ μετανάστη και πρόσφυγα, όπως διαβάζω στο link σου η διαφοροποίηση εντοπίζεται στο αν το κάνει οικειοθελώς ή όχι. ΕΛπίζω να μπορείς να αντιληφθείς πόση συζήτηση χωράει αυτό. Αν όχι, δεμπειράζει, ούτως ή άλλως άλλο είναι το θέμα συζήτησης.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ ποπ σταρ
Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε η 24χρονη ποπ σταρ του Πακιστάν, Ghazala Javed, που τόλμησε να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια αψηφώντας το αυστηρό διάταγμα των Ταλιμπάν.
Η άτυχη καλλιτέχνιδα δέχθηκε δολοφονική επίθεση το βράδυ της Τρίτης και βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατέρα της.
Ακαριαία σκοτώθηκε η νεαρή καλλονή, ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από έναν μοτοσικλετιστή, την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα της.Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι ο πρώην σύζυγος της θεωρείται βασικός ύποπτος της υπόθεσης, καθώς η ίδια του είχε ζητήσει διαζύγιο όταν είχε ανακαλύψει ότι διατηρεί παράλληλη σχέση.
Η όμορφη Ghazala, η οποία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οδηγούσε με τον πατέρα της κατευθυνόμενη προς το σπίτι τους, όταν μια μοτοσικλέτα πλησίασε και άρχισε να γαζώνει το αυτοκίνητο.Η 24χρονη δέχθηκε έξι σφαίρες και ο θάνατος της ίδιας και του πατέρα της ανακοινώθηκε στο νοσοκομείο του Πεσαβάρ.
> >![](http://www.enikos.gr/data/photos/1c6fec9674e9b32b9cc71882af93738a.jpg) > >http://www.enikos.gr/international/5460 ... _star.html > >υ.γ. άραγε κάποιοι από αυτούς που έρχονται από Πακιστάν εδώ, ανήκουν στην ίδια συνομοταξία; Tων ποπ σταρ;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δολοφόνησαν εν ψυχρώ ποπ σταρ...Ότι δολοφονία συμβαίνει σε μουσουλμανική χώρα, θα μπαίνει στο τόπικ αυτό?
Γιατί να μη ποστάρονται εδώ και εγκλήματα από Γαλλία, Ρωσία ξέρω γω, επειδή ίσως κάποιοι τουρίστες να ανήκουν σε συνομωταξίες δολοφόνων. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σου έγραψα ποιο θεωρώ πως είναι το ατομικό επίπεδο ευθύνης.Το αν είναι παράλογο να ζητάμε ανθρώπινη μεταχείριση, αυτό προφανώς έγκειται στη λογική του καθενός.
Επίσης προφανώς για να ζητάμε ανθρώπινη μεταχείριση από το κράτος, πρέπει να την 'κάνουμε' και οι ίδιοι. Δεν μπορώ εγώ να έχω 5 μετανάστες στο υπόγειο σα σκλάβους για να μου δουλεύουν τα χωράφια, και να ζητάω από το κράτος να μην κάνει το ίδιο.Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι λεω και μπορει να φταιω εγω και μην το διατυπωνω σωστα. Anyway για να σου απαντησω σε αυτο που νομιζεις οτι λεω. Ανθρωπινη μεταχειρηση οφειλουν ολοι να εχουν. Αλλα στην δικια μας χωρα εχουμε καταντησει οι ιδιοι οι Ελληνες να μην εχουνε ανθρωπινη μεταχειρηση.
Επισεις δεν μιλαμε για 5 μεταναστες σε ενα υπογειο. Οσοι κραξανε τις εγκαταστασεις που θα τους βαζανε μεσα, και τα λεγανε στρατοπεδα συγκεντρωσης γιατι το κανανε; Δεν θα ειχαν εκει καποια καλυτερη μεταχειρηση απο οτι να κοιμονται 15 σε να διαμερισμα του 1821 με ενα μονο δωματιο; Δεν θα ηταν καλυτερα να υπαρχει υγαιονομικος ελεγχος και να ξερουν οι αρχεσ που ειναι κλπ κλπ; Καλυτερα ειναι στον δρομο; Μην ξεχνας. Ολοι οσοι ηρθαν λαθραιοι δεν ηρθαν ολοι για πολιτικο ασυλο (και μην ξεχναμε και το φεσι που φαγαμε απο την Λιβυη) και δεν ειναι ολοι η αφροκρεμα. Δεν ξερεις τι ειναι ο καθενας. Εκει πιστευω κολλαει η επιστολη. Χωρις να ξερει τι ειναι ποιος ειναι και τι ειναι ικανος να κανει απλα βγαινει ο καθενας μας και κατηγορει την οποια κυβερνιση οτι δεν το ενα,δεν το αλλο, δεν το παρα αλλο.
Όποτε εκει πηγαζει και το παρτον σπιτι σου γιατι εγω οτι και να κανω με κατακρινεις χωρις να εχεις ολα τα δεδομενα.... -
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπλέκουμε διαφορετικές συζητήσεις μεταξύ τους.
Αναφέρθηκε ένα επιχείρημα 'αφού ζητάς κάτι από το κράτος, κάντο εσύ'.
Εξήγησα γιατί στερείται στοιχειώδους λογικής.Η συζήτηση για το αν θα έπρεπε να κάνει ή να μην κάνει κάτι το κράτος, ή αν οι ΕΟΖ ή κάτι άλλο είναι καλό καλύτερο κακό ή χειρότερο, είναι μια άλλη συζήτηση, η οποία έχει γίνει, έχεις συμμετάσχει (αν θυμάμαι καλά), εγώ όχι αλλά δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτά που έχουν γραφτεί.
-
Κούραση!
Λοιπόν, πρέπει να κατανοήσεις ότι οι παροχές ενός κράτους διακρίνονται σ' αυτές που είναι για όλους (πχ και για τους τουρίστες ή τους ξέμπαρκους) και σ' αυτές που είναι μόνο για Έλληνες πολίτες.
Το να έρθουν 1.000.000 άστεγοι, χωρίς φαγητό, χωρίς δουλειά, στο έτσι, παράνομα, χωρίς πρόσκληση, χωρίς πρόβλεψη, είναι κάτι που δεν αντέχει η Ελλάδα, αλλά και που δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να λύσει το ελληνικό κράτος όπως θέλουν αυτοί ή τα φιλαράκια τους, που κάνουν διαδήλωση υπέρ τους και μετά πάνε στο κρεβατάκι τους να κοιμηθούν.
Πρέπει να τους στείλει οπωσδήποτε πίσω.
Μέχρι να τους στείλει πίσω, εφόσον μπορεί να το κάνει, οφείλει να τους κρατήσει σε ορισμένο χώρο, επιτηρούμενους. Γιατί καμία χώρα ευνομούμενη δεν μπορεί να ανεχθεί κόσμο να κυκλοφορεί εντός των συνόρων της, χωρίς έλεγχο του ποιος είναι ο καθένας και με τι ασχολείται.
Στους χώρους εγκλεισμού θα τους προσφέρει τα απαραίτητα, τροφή, περίθαλψη κλπ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
Αν τώρα κάποιοι, όπως εσύ, αφενός αρνούνται την υποχρεωτική επαναπροώθηση ή/και το μη εγκλεισμό των λαθρομεταναστών σε χώρο επιτηρούμενο, αλλά απαιτούν να αφεθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οπουδήποτε 'γιατί έτσι', τότε ν' αναλάβουν ατομικά και με εγγυήσεις το κόστος και το βάρος της κατοικίας τους, της διατροφής τους και της περίθαλψής τους.
Αν δεν το κάνουν, τότε να κάτσουν στ' αυγά τους. Το κράτος ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ανεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες να κοιμούνται στους δρόμους και να είναι εκτός ελέγχου, για την ακρίβεια ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να τους διώξει ή να τους περιορίσει.
Τι ακριβώς δεν θέλεις να καταλάβεις;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι ακριβώς δεν θέλεις να καταλάβεις;ότι είσαι καθυστερημένος και αρνείσαι πεισματικά να αναφερθείς σε οτιδήποτε που γράφω, αντ' αυτού επιλέγοντας να απαντάς στον εαυτό σου.
Έλεος ρε manosk Ξεκόλλα. Θα βρεθούν και αλλού ευκαιρίες να μου την πεις για κάτι.
Εδώ έγραψα για το κατά πόσον είναι εύλογο ή όχι το επιχείρημα 'αφού το ζητάς από το κράτος, κάν'το μόνος σου'.
Όχι για το κατά πόσον πρέπει ή όχι το κράτος να κάνει κάτι.
Όχι για το κατά πόσον είναι εύλογο ή όχι να ίσχυε κάτι διαφορετικό από ό,τι ισχύει σήμερα.Αλλά για το κατά πόσον είναι εύλογη αυτή η επιχειρηματολογία.
Δλδ ό,τι κι αν γράφω εσύ θα απαντάς σε κάτι άλλο που υποθέτεις ότι έχω γράψει, μόνο και μόνο για να μου την πεις;
Ή καθυστέρηση, ή κόμπλεξ ονομάζεται αυτό. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπλέκουμε διαφορετικές συζητήσεις μεταξύ τους.Αναφέρθηκε ένα επιχείρημα 'αφού ζητάς κάτι από το κράτος, κάντο εσύ'.
Εξήγησα γιατί στερείται στοιχειώδους λογικής.Η συζήτηση για το αν θα έπρεπε να κάνει ή να μην κάνει κάτι το κράτος, ή αν οι ΕΟΖ ή κάτι άλλο είναι καλό καλύτερο κακό ή χειρότερο, είναι μια άλλη συζήτηση, η οποία έχει γίνει, έχεις συμμετάσχει (αν θυμάμαι καλά), εγώ όχι αλλά δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτά που έχουν γραφτεί.
Oκ. Δεν θυμαμαι τι ειχε υποθει για την ΕΟΖ και δεν θυμαμαι αν ειχα συμετασχει.
Νομιζω ο νασσος κατι ειχε γραψει καπου γα το τι επικρατει εδω κατω.Στα της επιστολης. Πιστευω οτι σου απαντησα λεγοντας
Δεν ξερεις τι ειναι ο καθενας. Εκει πιστευω κολλαει η επιστολη. Χωρις να ξερει τι ειναι ποιος ειναι και τι ειναι ικανος να κανει απλα βγαινει ο καθενας μας και κατηγορει την οποια κυβερνιση οτι δεν το ενα,δεν το αλλο, δεν το παρα αλλο.
Όποτε εκει πηγαζει και το παρτον σπιτι σου γιατι εγω οτι και να κανω με κατακρινεις χωρις να εχεις ολα τα δεδομενα....Πιστευω οτι πανω σε αυτη την λογικη πηγαζει και το καντο εσυ. Λαθος η σωστο, εδω που εχουμε φτασει ολα τα παραλογα φαινοντε πλεον λογικα και ολα τα λογικα παραλογα....
Με τα δαιδομενα που εχουμε λοιπον σημερα. Βλεποντας τι επικρατει και γνωριζοντας τι γινεται σε αλλες χωρες αλλα και την νομοθεσια της δικιας μας χωρας. Εσυ τι πιστευεις? Ειναι παραλογο καποιος (δεν μιλαω για το κρατος εδω) να εχει απιβδυσει και να απαντησει ετσι?
Το κρατος δεν δικαιουται να απαντησει ετσι αλλα υποχρεουται να βαλει σε ΠΡΩΤΗ προτεραιοτητα τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες, μετα τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετααστατες και τελος τους ΛΑΘΡΟμεταναστες (μην μπερδευεις αυτους που ζητανε πολιτικο ασυλο με τους λαθραιους).
-
Λες, ε;
Δηλαδή διάβασες τι σου έγραψα και επιμένεις ότι δεν απάντησα κι ότι απάντησα για άλλα αντί άλλων, έτσι;
'Αν τώρα κάποιοι, όπως εσύ, αφενός αρνούνται την υποχρεωτική επαναπροώθηση ή/και το μη εγκλεισμό των λαθρομεταναστών σε χώρο επιτηρούμενο, αλλά απαιτούν να αφεθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οπουδήποτε 'γιατί έτσι', τότε ν' αναλάβουν ατομικά και με εγγυήσεις το κόστος και το βάρος της κατοικίας τους, της διατροφής τους και της περίθαλψής τους. '*
Το 'αφού το ζητάς από το κράτος, κάν'το μόνος σου' είναι λάθος, εσύ το έγραψες.
Το ορθό είναι 'αφού ζητάς από το κράτος κάτι που δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει, τότε κάν'το μόνος σου'.
Δέχεσαι την ευθύνη; Μπα, σιγά μην τη δεχόσουν. Απλώς φορτώνεις τις ιδεοληψίες σου στους υπόλοιπους.Ωραία, δεν θέλεις να καταλάβεις. Ας καταλάβουν άλλοι.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;