-
Kindle rules για διάβασμα
Έχω το απλό με WiFi και ποτέ δεν χρειάστηκα το 3G αλλά αν το θές με 3G μπορείς να το πάρεις. Το χρησιμοποιώ για ebooks. Δοκίμασα μια φορά να περάσω ένα απλό pdf αλλά το γεγονός πως το A4 είναι μεγαλύτερο απο το μέγεθος του Kindle σημαίνει πως όλα γίνονται πολύ μικρά. Δεν το έψαξα παραπάνω αλλά απο οσο ξέρω υπάρχουν μετατροπείς pdf σε ebooks. Θα το κοιτάξω λίγο παραπάνω το ΣΚ και θα ενημερώσω.
Mail και απλό Internet browsing μπορείς να έχεις και στο Kindle αφού υπάρχει ενσωματωμένος browser -
Αυτό θα πει ταχύτητα. Σε ευχαριστώ!
Ναι, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω για τον μετατροπέα αν υπάρχει μια και θα 'παίζουν' πολλά pdfs. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Καλημέρα,
έχει εμφανιστεί η ανάγκη για κάποιον e-reader.
H απορία μου είναι η εξής: αξίζει κανείς να πάρει το Amazon kindle 3G (το 3g μάλλον προκρίνεται ως επιλογή μια και πρέπει να υπάρχει πρόσβαση ακόμη και όταν δεν υπάρχει wifi), ή να πάει σε ταμπλέτα με καλή ανάλυση οθόνης (ώστε να έχει και τα πλεονεκτήματα του tablet όπως ιντερνετ, μαιλ κλπ κλπ), αλλά να μην κουράζει σε πολύωρο διάβασμα (πχ το blackberry playbook κουράζει πολύ για πολύωρη αναάγνωση παρά την καλή οθόνη gia surfing και περιστασιακό διάβασμα- κάποιου άρθρου κλπ) ..
Η χρήση θα είναι κατά κυρίως (τουλάχιστον 90%) για διάβασμα (papers, e-books κλπ) και σχεδόν καθόλου για τα υπόλοιπα που μπορεί να προσφέρει μια ταμπλέτα).
Εχει κανείς εμπειρία από το amazon kinlde; Αν ναι ξέρουμε αν δουλεύει το 3g στην Ελλάδα; Διαφορετικά ποια ταμπλέτα θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει για ξεκούραστη- πολύωρη ανάγνωση ώστε να αποφύγει το kindle και να έχει και τα υπόλοιπα features αν χρειαστούν;Αγαπητέ Lippi,
Θα σε παρακαλούσα να αγνοήσεις επιδεικτικά την γνώμη του Mirage! Δεν ειναι λογικό να εκφέρει άποψη ένας άταμπλος με Kindle.
Απο εκει και πέρα, αν θες να γεμίσεις με ενα ακόμα gadgetaki (reader) είναι ΟΚ. Will do the job. Για πόσο θα το κάνεις χρήση όμως άγνωστο οπως επίσης πιθανά εν τέλει να ζητήσεις το κάτι παραπάνω.
Εκεί έρχετε ο παράγων tablet... η οποία ανάλογα με λειτουργικό μπορεί να έχει σχεδόν δυνατότητες pc. Στην ταμπλέτα και θα διαβάσεις, και θα παίξεις, και θα surfareis και θα δεις ταινίες. Σαφώς ακριβότερη λύση αλλά και ποιο ολοκληρωμένη.
Σε λογικά λεφτά μπορείς να δεις το Kindle Fire, και ακόμα καλύτερα το αναμενόμενο Google Tablet by Asus. Υπάρχουν κι αλλα αλλα ας μην πλατιάζουμε... πρεπει να σκεφτείς και να αποφασίσεις τι θες.
Προσωπικά πάντως δεν θα εδινα λεφτα για 3G Kindle. Wifi is enough για σκετο reader...
-
Με τα μισά λεφτά παίρνει netbook και τα κάνει όλα. Βάρος: 1 κιλό.
-
Ο ψορσαίρ, ως γνωστός μπρουτάλ άνδρας, δεν ξέρει τι θα πει διάβασμα βιβλίου. Βέβαια έχει δίκιο για αυτά που λέει για τον μιράζ, που πας ρεεεεεεεε ατάμπλετος;
Απο κει και πέρα, έχοντας και ταμπλέτα και kindle, είναι σαφής η ανωτερότητα του δευτέρου αν θέλει κανείς συσκευή για διάβασμα. IMHO δεν αξίζει να πάρεις την 3g έκδοση, αρκεί η wifi.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με τα μισά λεφτά παίρνει netbook και τα κάνει όλα. Βάρος: 1 κιλό.ξέχασες να μας πεις και για το ethernet
-
Ναι, καταργεί την ακτινοβολία.
Άλλο ένα συν. -
mirage μην τους ακούς man, επιδειξίες είναι
-
Καμιά ταμπλέτα δεν θα προσφέρει την άνεση στο διάβασμα μιας οθόνης τύπου Kindle και οταν λέω ταμπλέτα συμπεριλαμβάνω και το Kindle fire σε αυτές. Φυσικά η γνωμή του corsair έχει μηδενική αξία αφού δεν διαβάζει βιβλία γιατι είναι Άντρας.
Για τα pdf -ειδικά εφόσον μιλάμε για paper που συνήθως είναι διστηλα- απο οσο βλέπω η καλύτερη λύση είναι αυτο
http://www.willus.com/k2pdfopt/
Το μειονέκτημα του είναι πως ουσιαστικά το pdf γίνεται bitmap οπότε πιάνει πολύ χώρο.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για διάφορα πραγματάκια για το kindle
http://www.freewaregenius.com/2011/08/28/the-big-list-of-free-kindle-tools/
Κι εγώ θα έμενα στο απλό Wifi άντε αμα είσαι άπλας αγόρασε το Touch. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Kindle είναι οτι πρακτικά πιάνει ελάχιστο χώρο και ζυγίζει επίσης ελάχιστα.
@dmitspan
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση αλλά δεν θυμάμαι να την ζήτησα κι όλας Σιγά μην ασχοληθώ με τον corsair. Eίναι γνωστό άλλωστε πως αν θες να αγοράσεις σωστό γκατζετάκι ΔΕΝ πρέπει να τον ακούς ποτέ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καμιά ταμπλέτα δεν θα προσφέρει την άνεση στο διάβασμα μιας οθόνης τύπου Kindle και οταν λέω ταμπλέτα συμπεριλαμβάνω και το Kindle fire σε αυτές. Φυσικά η γνωμή του corsair έχει μηδενική αξία αφού δεν διαβάζει βιβλία γιατι είναι Άντρας.Τι ειμαι ρε... κανας Ντιντις να διαβάζω Αρλεκιν σε ebook?
-
Αμπαλε corsairακο, οταν σου έλεγα για Google tablet προχτες, με εβγαζες χαζο...και τώρα το προτεινεις σαν ιδανικο...
Fail
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Αμπαλε corsairακο, οταν σου έλεγα για Google tablet προχτες, με εβγαζες χαζο...και τώρα το προτεινεις σαν ιδανικο...Fail
παλι δεν πιανεις τα βαθυτερα νοηματα. Αντε να στο εξηγησω.... ο ανθρωπας ζητησε e-reader.... Δεν τον πας απο τις 7 ιντσες σε κατι σαφεστατα μεγαλυτερο και βαρύτερο! Ας μεινει στις 7ιντσες για να κρατησει την φορητοτητα ενος e-reader. Αν μας πει κατι διαφορετικο τοτε σαφως 10αρα.
Πανε τωρα να τραβήξεις τις γραμμές σου, γιατι με τις μαλακίες σου εχει πέσει η παραλία μηνες πισω...
-
BTW ο άνθρωπος έχει ήδη ταμπλέτα 7 ιντσών
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
BTW ο άνθρωπος έχει ήδη ταμπλέτα 7 ιντσώνπως ειναι δυνατόν να το λες ταμπλέτα οταν δεν εχει android...? Αμαν ποια, μην χώνεσε σε χωράφια που δεν ξέρεις. Βαρα το ντέφι σου και ασε μας ησυχους
-
Corsair όσο πάς όλο και μου θυμιζείς άλλο χρήστη μ' ονοματεπώνυμο
-
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ο χρήστης mirage έγραψε:
BTW ο άνθρωπος έχει ήδη ταμπλέτα 7 ιντσώνΝαι αυτή είναι η μικρή-πικρή αλήθεια. Μπορεί να πάει για σκότωμα βέβαια (αν δεν την κάνω κορνίζα όπως είχα πει τότε ) και αντικατάσταση με κάτι άλλο αντίστοιχο (ταβ 7.7 ίσως; ή το google asus που ποιος ξέρει πόσο θα κάνει οεο;), απλά λέω να περιμένω και το bb10 να δούμε τελικά θα καταφέρουν από την κορυφαία mail-company να φιάξουν ένα mail app της προκοπής....Αν και συγκεκριμένες εφαρμογές που χρειάζομαι (για δουλειά κυρίως μια και δεν είμαι και gamer) ενώ υπήρχαν στα κινητά στην ταμπλέτα δεν ήρθαν ποτέ (και δεν νομίζω να έρθουν ΠΟΤΕ). Εκεί που δεν παίζεται είναι το HDMI connectivity.
Η πιθανή αγορά e-reader (δεν το χρειάζομαι εγώ προσωπικά), προορίζεται να καλύψει ανάγκες για ανάγνωση (όπως είπα πριν αυτή θα είναι η χρήση κατά 90% ) γιατί άντε να διαβάσεις 30+ σελίδες επιστημονικού περιεχομένου (σόρρυ, αυτό εννούσα με το 'papers') στο οποίο πρέπει να κάνεις και review. Οπότε δεν είναι 'επιφανειακή ανάγνωση'. Ναι το 3G μπορεί να είναι και υπερβολή.
Από εκεί και πέρα, αν μιλάμε για ταμπλέτα θα πρέπει να έχει πολύ καλή ανάλυση και πολύ καλή οθόνη.
Το ιπαδ έχει καλή οθόνη (δεν ξέρω αν είναι ξεκούραστη για τόσο διάβασμα) αλλά έχει και 700 ευρώ.
Η εμπειρία μου από το PB με 7'' οθόνη (170ppi?) είναι για reader (kobo books πχ) (@ corsair: και ειδικά αν διαβάζεις ΑΡΛΕΚΙΝ είναι χάλια γιατί δεν μπορείς να νοιώσεις τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά και τα στιβαρά μπράτσα του ξερακιανού - πλην όμως ψημμένου από την ζωή - του πρωταγωνιστή όταν στα περιγράφει γλαφυρά η φωνή της πρωταγωνίστριας.... )* .
Σίγουρα όλα τα tablets είναι μια χαρά για το περιστασιακό άρθρο σε ένα site ή για λίγες σελίδες ανάγνωσης, ή σερφάρισμα σε κάποιο φορουμ κλπ, αλλά τι γίνεται για serious reading;εδιτ : ευχαριστώ και για τους converters!!!
*είχα φίλη που έκανε μεταφράσεις και μου περιέγραφε τι διάβαζε.... ένα βήμα πριν το hard core....
-
10αρι πρεπει να ειναι το tablet
βεβαια η αγια google λεει 7αρι αλλα μου φαινεται πολυ μικρο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Corsair όσο πάς όλο και μου θυμιζείς άλλο χρήστη μ' ονοματεπώνυμο+1000...
-
Μολις τελειωσα το στησιμο του toshiba.
Προτεινετε μου καποιο προγραμμα που να κανει monitoring τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων -
HWmonitor
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]