-
Αν κι έψαξα αρκετά δεν βρήκα παρόμοιο θέμα (εκτός αν πάει πολύ παλιά )
Όλα -σχεδόν- τα χουμε συζητήσει, αλλά τελικά... τι είναι αυτοκίνητο;
Απλό μεταφορικό μέσο;
Μέσο επίδειξης; ικανοποίησης ματαιοδοξίας; τρόπος προσέλκυσης αντίθετου φύλου; δείγμα 'κύρους'
Μέσο διασκέδασης; εργαλείο για τη δουλειά;
Ένα σύνολο μηχανικών και ηλεκτρονικών -πλέον- μερών και τίποτ' άλλο;
όλα τα παρπάνω; κάτι από τα παραπάνω;
-
Απλό μεταφορικό μέσο;
Μέσο επίδειξης; ικανοποίησης ματαιοδοξίας; τρόπος προσέλκυσης αντίθετου φύλου; δείγμα 'κύρους'
-
Απλό μεταφορικό μέσο;
-
joy machine
-
Ολα τα ανωτέρω
Βέβαια κάθε ερμηνεία έχει διαφορετική βαρύτητα στον καθένα μας , έστω κι αν δεν το ομολογούμαι ούτε στον εαυτό μας
-
Απλά πράγματα!
*'A car is not only a sum of all it's parts.It owns a spirit, and it's design is the result of the era in which it was made' *
Andre Citroen, 1927 -
**Drivers wanted... **
-
Τεχνολογία και Ρομαντισμός ταυτόχρονα
-
Σύμφωνα με την VW όχι Golf.
-
Όλα αυτά, το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό, το πως βλέπει ο καθένας το αυτοκίνητό του.
-
' Αυτοκίνητο ή αυτοκίνητο όχημα: Το μηχανοκίνητο όχημα, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων ή για τη ρυμούλκηση στις οδούς οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων. Ο όρος αυτός δεν περιλαμβάνει τα οχήματα, όπως γεωργικοί ελκυστήρες, τα χρησιμοποιούμενα παρεμπιπτόντως μόνο για την οδική μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων ή για ρυμούλκηση, στις οδούς, οχημάτων που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων.'
-
156
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για εμένα και τα δύο μαζί!
Εκτός κι αν μιλάμε για κάποιον που έχει την άνεση να έχει δύο αμάξια: ένα για διασκέδαση κι ένα για την δουλειά...
joy machine
Αυτό βρε είναι το HR-V...
-
Αγαπητε Ikar αυτοκινητο ειναι ολα αυτα που προανεφερες με τη διαφορα οτι αλλα επηρεαζουν λιγοτερο και αλλα περισοτερο τις αυτοκινητοβιομηχανιες αναλογα με το τι αμαξι θελουν να φτιαξουν και σε ποιον να απευθυνεται.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν κι έψαξα αρκετά δεν βρήκα παρόμοιο θέμα (εκτός αν πάει πολύ παλιά )Όλα -σχεδόν- τα χουμε συζητήσει, αλλά τελικά... τι είναι αυτοκίνητο;
Απλό μεταφορικό μέσο;
Εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας. Ολοι λιγο απ'ολα.
Προσωπικα το θεωρω ως μεσο ευχαριστησης και διασκεδασης.Λατρευω πραγματικα την οδηγηση. -
Σε μένα ταιριάζει περισσότερο το σύνολο μηχανικών & ηλεκτρονικών μερών for business & pleasure
Όχι το αμάξωμα δεν το θεωρώ μηχανικό μέρος ούτε και το σήμα/λογότυπο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε μένα ταιριάζει περισσότερο το σύνολο μηχανικών & ηλεκτρονικών μερών for business & pleasureΌχι το αμάξωμα δεν το θεωρώ μηχανικό μέρος ούτε και το σήμα/λογότυπο
Eπιπλέον, το αυτοκίνητο για μένα,
οφείλει να είναι όμορφο (έχει-δεν έχει σηματάκι).Είναι και αυτό μέρος της καθημερινής απόλαυσης.
-
Oποιοδήποτε και αν είναι αυτό -από το ταπεινό μου Sei μέχρι και Ferrari- εφ'όσον είναι δικό μου είναι η αγάπη μου, η τρέλλα μου, το πάθος μου, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου...!
Το λατρεύω, το προσέχω και συ-ζω μαζί τουΣ'αυτό θα στραφώ όταν είμαι στις μαύρες μου, όταν έχω τα νεύρα μου, όταν έχω άγχος ή όταν απλά βαριέμαι... Θα το πάρω, θα βολτάρω στις γνωστές μου ορεινές διαδρομές και όλα θα μου περάσουν...
Η σχέση μου με το αυτοκίνητό μου είναι απλά... έρωτας!
-
Το μικρό και τριανταφυλλένιο μου για μένα είναι ο μόνος φίλος μου. Με συνοδεύει παντού.
Είμαι τσαντισμένη? Ποτέ δεν μου λέει όχι, δεν μιλάει για να με εκνευρίσει, με ανέχεται και με συνοδεύει παντού και πάντα!
Οταν πάλι είμαι στα μεγάλα μου κέφια ακούμε μαζί μουσική(χωρίς φυσικά να κάνει παράπονα για το είδος της μουσικης που επιλεγω), χορεύουμε γλιστρώντας πότε απαλά και πότε άτσαλα στην άσφαλτο και ποτέ δεν λέει όχι για μια βολτίτσα μέχρι τον Λαιμό.
-
Για μένα, πάντα η προσέγγιση στο θέμα αυτό είναι λάθος. Το θέμα δεν είναι να ορίσουμε το αυτοκίνητο, αλλά την οδήγηση
Το αυτοκίνητο είναι και ένα μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας και ελευθερίας και όλα όσα αναφέρθηκαν. Όμως, η δίψα για οδήγηση κρύβεται τελικά πίσω απ' όλα. Το αυτοκίνητο είναι απλά ο άψυχος συνεργάτης μας για να κάνουμε αυτό που θέλουμε: να οδηγήσουμε
Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν αμέσως, δηλώνοντας δεμένοι με το αυτοκίνητό τους σαν να είναι ζωντανό. Αυτό και το καταλαβαίνω και το ζω κι εγώ μερικές φορές, αλλά ίσως καταλάβετε τι εννοώ αν σας πω ότι εγώ έχω δεθεί 'συναισθηματικά' (τρόπος του λέγειν) με μια...πίστα και όχι με ένα αυτοκίνητο. Η πίστα είναι κι αυτή, όπως και το αυτοκίνητο, ένα μέσον που μας προσφέρει συνθήκες οδήγησης!!
Άρα τελικά, μήπως δεν είναι το αυτοκίνητο ο πρωταγωνιστής στη σχέση οδηγός-αυτοκίνητο, αλλά η ίδια η οδήγηση
Ορισμός... αυτοκινήτου!